Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Περισσότερα στρατεύματα στο Ιράκ θέλουν να στείλουν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN, το Πεντάγωνο εξετάζει την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στο Ιράκ που θα βοηθήσουν τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Οι φήμες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό με την Wall Street Journal πρώτη να αναφέρει ότι περίπου 500 επιπλέον στρατιώτες θα σταλούν στην περιοχή αυτή.

Αν ληφθεί η οριστική απόφαση για την αποστολή αυτών των δυνάμεων, θα είναι και οι τελευταίες, καθώς η Μοσούλη αποτελεί το μόνο στρατηγικό σημείο πλέον που κατέχουν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ, αυξάνοντας έτσι το συνολικό αριθμό των δυνάμεων από 4.647 σε πάνω από 5.000. Προς το παρόν άγνωστη παραμένει ποια θα είναι η αρμοδιότητά τους και τι έργο θα επιτελούν, με το Πεντάγωνο να μην θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα. Πιθανόν να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι ή και εκπαιδευτές των ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων, ενώ ακόμη μπορεί να ασχοληθούν με την μεταφορά των δυνάμεων και των προμηθειών βάσει των συνθηκών που θα επικρατούν στο πεδίο της μάχης.

Ο ρεπουμπλικανός John McCain σε δηλώσεις του μίλησε επικριτικά για την κίνηση αυτή, τονίζοντας συγκεκριμένα: Πράγματι, πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για την αποστολή περισσότερων δυνάμεων στο Ιράκ, ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης.

Σύνταξη: Χρυσοβαλάντης Γεώργιος Κουμπούρας

Πηγή: cnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου