Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Για γέλια και για κλάματα οι αποφάσεις της Ρόδου που πανηγυρίζει ο Υποκριτής Έλληνας ΥΠΕΞ Κοτζιάς

Αποφάσεις ανέκδοτο:  Πράσινη Ανάπτυξη από την κατεστραμμένη Λιβύη
και Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αίγυπτο των Δικτατόρων!
Οι αναρτήσεις των φιλοκυβερνητικών μέσων δικτύωσης είναι γκεμπελισμός. Διαβάζουμε:
«Αυτά αποφασίστηκαν στη Ρόδο – Πώς ο Κοτζιάς «ενώνει» Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική»
Με αυτόν τον τρόπο περιγράφεται η ολοκλήρωση της διήμερης Διάσκεψης (8-9 Σεπτεμβρίου) για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τη συμμετοχή Υπουργών Εξωτερικών, διπλωματών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τις χώρες της Βαλκανικής, της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου.
Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν Υπουργοί Εξωτερικών και υψηλοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Κροατία, την Κύπρο, τη Σλοβακία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Λιβύη και την Τυνησία. Μετά το πέρας της Διασκέψεως, ο υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και περιέγραψε τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν.
Δε θα προχωρήσουμε σε μια συνολική εκτίμηση αυτής της πολιτικής κίνησης του ελληνικού κατεστημένου, αλλά θα επιχειρήσουμε να σχολιάσουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις της Συνόδου και του τρόπου που προπαγανδίζονται από τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  
Καταρχήν, τονίζει ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς: «Η πρώτη αρχή είναι ότι δεν θέλουμε την επέμβαση τρίτων στην περιοχή».
Συγγνώμη, είναι ή δεν είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζει και συμμετέχει στις βάρβαρες επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ευρωστόλων, που μετατρέπει τις σημαντικότερες ελληνικές βάσεις σε πολεμικά ορμητήρια των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ και των κρατών της Ε.Ε., ή μήπως ξεχνά ο Νίκος Κοτζιάς τις εκκλήσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στις ΗΠΑ να κάνει βάση την Κάρπαθο και να αναβαθμίσει την Σούδα;
Ακολούθως δήλωσε: «Ο σκοπός αυτής της Διάσκεψης, λοιπόν, ήταν να βρούμε ποιες είναι εκείνες οι θετικές δράσεις που θα βοηθήσουν τις χώρες μας. Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε κάθε έτος στη Ρόδο αυτή τη Διάσκεψη και θα καλέσουμε και τα υπόλοιπα αραβικά κράτη του Κόλπου και ότι η Διάσκεψη αυτή θα πρέπει να στηρίζεται σε αρχές».
Συγγνώμη είναι ή δεν είναι ο σκοταδισμός και η βαρβαρότητα των χωρών του Περσικού Κόλπου, που όχι μόνο καταπιέζει τους εγχώριους λαούς αλλά επεκτείνει την κτηνώδη δράση του στην Υεμένη και στην Λιβύη, χρηματοδοτεί-εκπαιδεύει-εξοπλίζει μαζί με τις ΗΠΑ και την Τουρκία το ISIS; Αυτοί είναι οι Συνέταιροι του ΥΠΕΞ Κοτζιά, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ!
Μετά, τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς: «Μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να αξιοποιούμε βοήθεια από τρίτες πλευρές, αλλά η περιοχή αυτή πρέπει να αναπτύξει τις δικές της εσωτερικές σχέσεις, στη βάση εμπιστοσύνης και μιας θετικής ατζέντας, δηλαδή, μιας ατζέντας που θα αναπτύσσει τα δίκτυα και τα δημόσια αγαθά στην περιοχή, όπως είναι τα ζητήματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τη μάχη ενάντια στη διαφθορά, την ενέργεια, τις μεταφορές, τους θεσμούς, την εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε σχέση με τις ανάγκες της νεολαίας.
Σε σχετική μας ανακοίνωση αποκαλύπταμε ότι η διήμερη Διάσκεψη «για την Ασφάλεια και Σταθερότητα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «εθνικής» στρατηγικής της ελληνικής αστικής τάξης που διεκδικεί την γεωστρατηγική αναβάθμιση στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίδικο ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των οδών ενέργειας και εμπορίου. Επίσης, στα δίκτυα αγαθών που αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς συμπεριλαμβάνει και τους Έλληνες εφοπλιστές που κάνουν λαθρεμπόριο όπλων και μεταφέρουν το πετρέλαιο του ISIS;

Συνέχισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ: «Ασχοληθήκαμε, επίσης, όχι εκτεταμένα όμως, με τα θέματα της μετανάστευσης και των προσφυγικών κυμάτων, όπου όλοι στην περιοχή συμφωνούμε ότι άλλοι προκαλούν αυτά τα κύματα και άλλοι τα πληρώνουν.
Άλλοι βομβαρδίζουν και άλλοι αντιμετωπίζουν το προσφυγικό θέμα».
Ο υποκριτής Νίκος Κοτζιάς παπαγαλίζει τον πιο αισχρό μύθο της ελληνικής προπαγάνδας επιχειρώντας να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες τους για την συμμετοχή και τις ποικίλες διευκολύνσεις που προσφέρουν για την πραγματοποίηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τι διάλυση χωρών όπως της Λιβύης. Αλήθεια, γιατί ξεχνά ο Νίκος Κοτζιάς ότι οι χώρες προέλευσης των προσφύγων αποτέλεσαν και αποτελούν πεδία επέμβαση και τόπους κατοχής του ΝΑΤΟ και Συμμαχιών Προθύμων, πάντα με την συμβολή του ελληνικού στρατού.
Άρα, οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι συστατικά τμήματα του Προσφυγικού Ζητήματος γιατί συμμετέχουν στους πολέμους που προκαλούν τα κύματα της ανθρώπινης δυστυχίας και ακολούθως ορθώνοντας δολοφονικά τείχη για να υπερασπιστούν την Ευρώπη Φρούριο!
Αυτές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  της πιο ταυτισμένης κυβέρνησης με τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που έχει πείσει ότι αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο, μετατρέποντας την χώρα στο πιο σίγουρο και ασφαλές ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
Αναφέρθηκε επίσης ο Νίκος Κοτζιάς «στην συζήτηση για ορισμένα γεωστρατηγικά ζητήματα, ιδιαίτερα από την πλευρά των αραβικών κρατών, που αφορούν τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, το πρόβλημα της Συρίας και της Λιβύης, το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην υπέρβαση των συγκρούσεων Ισραήλ – Παλαιστίνης –όλοι στηρίζουμε τη λύση των δυο κρατών– και γενικότερα για το πώς αναπτύσσεται η περιοχή».
Αλήθεια, δεν είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πιο πιστός σύμμαχος του κράτους δολοφόνου Ισραήλ; Δεν διεξάγει αυτές τις μέρες ασκήσεις στην Λάρισα με τις δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού, κατοχική δύναμη της Παλαιστίνης; Είναι ή δεν είναι ελληνικές εταιρείες του τομέα ενέργειας που αρπάζουν τα κοιτάσματα της Γάζας, συνεργαζόμενες με το Ισραήλ;
Και κατέληξε ο Νίκος Κοτζιάς: «Συμφωνήσαμε και για μια σειρά από πρακτικά μέτρα, καθότι εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος. Ήδη κάθε κράτος που ήταν παρόν χρεώθηκε με την προετοιμασία μιας κοινής δράσης ανάμεσα στα κράτη που συμμετείχαν.
Οι κοινές αυτές δράσεις ξεκινούν από τη συνεργασία για την πράσινη τεχνολογία, όπου την ευθύνη την έχει π.χ. η Λιβύη μαζί με την Ιταλία.
Επίσης, τη συνεργασία των πανεπιστημίων. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη χάραξη των γνωστών ατελέσφορων αποικιακών συνόρων στην περιοχή, θα κάνουμε ένα διεθνές συνέδριο με συμμετοχή πανεπιστημίων από όλη την περιοχή.
Συζητάμε για να οργανώσουμε στην Αίγυπτο ένα φεστιβάλ κινηματογράφου των κρατών της περιοχής».
Δηλαδή, η κατεστραμμένη Λιβύη από την ιμπεριαλιστική επέμβαση και με την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που σπαράσσεται από τον εμφύλιο, θα προωθήσει δράσεις πράσινης τεχνολογίας;   
Οι δικτάτορες της Αιγύπτου θα κάνουν Φεστιβάλ Κινηματογράφου; Για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών φανταζόμαστε…
Όλοι αυτοί που μάζεψε ο Κοτζιάς, που επεμβαίνουν εναντίον ξένων χωρών, χρηματοδοτούν τον φονταμενταλισμό, όπου η θανατική ποινή είναι καθημερινότητα θα κάνουν επιστημονικό συνέδριο;   
Οι πρωτοβουλίες αυτές του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά, που προπαγανδιστικά παρουσιάζονται να υπηρετούν την ειρήνη, ουσιαστικά εντάσσονται στα μεγαλοϊδεατικά σχέδια της τυχοδιωκτικής ελληνικής αστικής τάξης και πρέπει να τύχουν της καταδίκης των κινημάτων και του κόσμου της εργασίας.  
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλ: 6932 955437              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου