Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Τούρκοι εξαπολύουν επιθέσεις στους Κούρδους της Συρίας

Οι αντάρτικες δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κατηγόρησαν τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία«μετριοπαθείς» τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ότι επιτέθηκαν στις θέσεις τους στο καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν την Παρασκευή στο χωριό Μερενάζ του καντονιού της Εφρίν στα βορειοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού.
«Με την υποστήριξη της Τουρκίας, φατρίες της συριακής αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν επίθεση στις θέσεις μας στο χωριό Μερενάζ, στην Εφρίν» ανακοίνωσε η γενική διοίκηση των YPG.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με ελαφρύ και βαρύ οπλισμό και οι Κούρδοι απάντησαν.

«Το πρωί της Παρασκευής, φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης στην Αζάζ επανέλαβαν τις εχθρικές επιθέσεις τους στις δυνάμεις μας που στρατοπεδεύουν στο χωριό Μερενάζ, αν και βρισκόμαστε σε αμυντική στάση», αναφέρει η κουρδική ηγεσία.

Την Πέμπτη ο τουρκικός στρατός είχε χτυπήσει το αρχηγείο των YPG στην πόληΤελ Αμπιάντ στο συριακό Κουρδιστάν.

Το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε το αρχηγείο της κουρδικής ασφάλειας.

Επίθεση όμως δέχθηκε και ένα σημείο ελέγχου των Κούρδων στην κωμόποληΜουνμπατέχ, προάστιο της Τελ Αμπιάντ.

Τέσσερις Κούρδοι αντάρτες τραυματίστηκαν σε αυτές τις επιθέσεις.

«Εάν ο Διεθνής Συνασπισμός δεν αναλάβει δράση για να σταματήσουν οι τουρκικές επιθέσεις στα σύνορα, θα απαντήσουμε ένοπλα» δήλωσε Κούρδος αξιωματικός.

Οι κουρδικές δυνάμεις των YPG αποτελούν τον «κορμό» των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενός συμμαχικού αντάρτικου στρατού που συμμετέχουν Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι δημοκρατικοί και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου