Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ-ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ο Σπάρτακος αυτό το αιώνιο σύμβολο αντίστασης εμπνέει τους αγώνες που γίνονται πίσω από τα συρματοπλέγματα εδώ και δεκαετίες. 
Οι φαντάροι που υποτίθεται ότι πρέπει σαν σκλάβοι να δέχονται διαταγές και να υπακούν μπορούν πλέον με το θάρρος τους και τους αγώνες τους να πετυχαίνουν νίκες, να αποτελούν πρωτοπόρο κομμάτι του αντιπολεμικού και νεολαιίστικου κινήματος.
Στου παραλόγου τη θητεία αντιτάξαμε τη λογική των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. 
Στο νέο αιώνα τα όρια πολέμου και ειρήνης θολώνουν περισσότερο από ποτέ.
 Η φτωχολογιά στελεχώνει τους ιμπεριαλιστικούς στρατούς, αυτή δέχεται κυρίως και τις συνέπειες των επεμβάσεων. 
Η εκστρατεία ενάντια στην τρομοκρατία γρήγορα γενικεύτηκε βάζοντας στο στόχαστρο ό,τι ενοχλεί την απρόσκοπτη εφαρμογή των νόμων της αγοράς. Ο όρος ασύμμετρες απειλές μπήκε για τα καλά στις ζωές μας ενοποιώντας τον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Τρομοκρατία, μετανάστες, κοινωνικά κινήματα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και βαφτίζονται απειλή από τα σύγχρονα δόγματα άμυνας ασφάλειας. Οι στρατοί της καπιταλιστικής δύσης (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) έχουν ξεκάθαρο κατασταλτικό ρόλο εντός και εκτός συνόρων. Η ασφάλεια γίνεται πρώτη προτεραιότητα για τα κράτη και βασικός μοχλός στις αντεργατικές επιθέσεις και στην περιστολή των ελευθεριών. Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί φυσικά και δεν καταργούνται, πολλές φορές οξύνονται επικίνδυνα, πάντα όμως υποτάσσονται στο παραπάνω πλαίσιο που βάζει ως πιο σημαντικό τον πόλεμο ενάντια στα εργατικά δικαιώματα.
Το ελληνικό κράτος στην ίδια κατεύθυνση εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Για αυτό και ο ελληνικός στρατός δεν είναι σε κατάσταση αναμονής. Συμβάλει με πολλούς τρόπους στην επίθεση που κάνει το κεφάλαιο στις δυνάμεις της εργασίας εντός και εκτός συνόρων. Βλέπουμε τις ζωές μας και τα όνειρά μας που ρημάζουν. Οι αγώνες μας δεν κάνουν διακοπές. Παντού στις σχολές στους χώρους δουλείας αλλά και στα στρατόπεδα παλεύουμε να αποδείξουμε ότι δε θα γίνουμε η χαμένη γενιά που τόσο εύκολα μας χαρακτήρισαν. Κατά συνέπεια βλέπουμε τη δράση μας, τη δράση του Σπάρτακου ως την πιο ενεργή συνέχιση της ταξικής πάλης.
Δίνουμε όλες τις μάχες μικρές και μεγάλες. Δεν αφήνουμε τίποτα στη μοιρολατρία του στρατού. Βάζουμε αποφασιστικά την έννοια της συλλογικές δράσης και της ενότητας σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα πάλης. Εκεί στην αναφορά μπροστά σε συναδέλφους και διοικητές κάνουμε συλλογικό το ατομικό παράπονο. Σπάμε τα στεγανά των στρατοπέδων με τα γράμματα και τις δημοσιευμένες καταγγελίες Οι αξιωματικοί υποχρεώνονται με αυτό τον τρόπο να απολογούνται στα επιτελεία, στους γονείς και συνολικά στην κοινωνία.
Αυτή η συνδυασμένη δράση υπερασπίζεται την καθημερινότητα, την ακεραιότητα και τα δικαιώματα, την ισότητα και την ισονομία. Αντιμάχεται την εθνικιστική ρατσιστική προπαγάνδα… Προχωράμε όμως και πέρα από το στρατιωτικό κανονισμό βάζοντας επιθετικά τις ανάγκες της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας. Για να μπλοκάρουμε την πολεμική εμπλοκή στις σύγχρονες εκστρατείες και τον κατασταλτικό ρόλο του στρατού ειδικά στο νέο σκηνικό με τους πρόσφυγες –μετανάστες. Για να μην πληρώσουμε εμείς το κόστος της θητείας. Για να μη μας εκμεταλλεύονται σε κάθε ευκαιρία θεωρώντας μας τσάμπα εργαζόμενους. Για να μην είμαστε αναλώσιμοι στις επικίνδυνες ασκήσεις και την στρατιωτική εκπαίδευση.
Ο Σπάρτακος λοιπόν δεν είναι το φάντασμα πάνω από τα στρατόπεδα. Είναι το αποκούμπι όταν δεν έχεις πού να απευθυνθείς, είναι η συλλογική εμπειρία από σειρά σε σειρά, είναι η διαρκής σύνδεση με τους εργατικούς και νεολαιίστικούς αγώνες, είναι οι χιλιάδες φαντάροι που δε φοβήθηκαν - δεν ψάρωσαν από απειλές και εκβιασμούς και πετυχαίνουν νίκες ‘στην έδρα του αντιπάλου. Για αυτό οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, κυβέρνηση, ιεραρχία, δικαστικό κατεστημένο φοβούνται και προσπαθούν να ανακόψουν τη δράση μας. Η πιο μαζική και αποφασιστική στήριξη του μοναδικού εγχειρήματος μέσα στο στρατό θα είναι η απάντηση που θα πάρουν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου