Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σνόουντεν: Μη χρησιμοποιείτε το Google Allo - Είναι εφαρμογή παρακολούθησης

Αν και οι περισσότεροι χρήστες σίγουρα θα επωφεληθούν από τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας μηνυμάτων τηςGoogle, εκείνοι που δίνουν μεγάλη σημασία στην ιδιωτικότητα και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, μάλλον καλό θα ήταν να αποφύγουν τη χρήση του.
Αυτό προτείνει, με ιδιαίτερα γλαφυρό μάλιστα τρόπο, ο Edward Snowden, ο άνθρωπος που αποκάλυψε δεκάδες μυστικά της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τώρα ζει αυτοεξόριστος στη Ρωσία.
Γιατί όμως θεωρεί ο ακτιβιστής το Allo μέσο παρακολούθησης; Αν και η νέα πλατφόρμα της Google υποστηρίζει την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων που στέλνονται μεταξύ των χρηστών, ενώ δίνει και τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής τους από τις συσκευές των συνομιλητών μετά από κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα, αυτά αποθηκεύονται σε κέντρα δεδομένων της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Σνόουντεν, οι μυστικές υπηρεσία των ΗΠΑ, θα μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά, εάν το ήθελαν.
Η Google πάντως εξήγησε με σχετική δημοσίευσή της, ότι το Allo είναι απόλυτα ασφαλές:
"Μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα ή και ολόκληρες συνομιλίες στο Allo. Επίσης, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να συνομιλείτε σε incognito mode, όπου τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα end-to-end, και να θέτετε ένα χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων στη συσκευή σας και στη συσκευή του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε σε μία προκαθορισμένη χρονική στιγμή", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Πηγή: pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου