Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Mια ΕΡΤ σκέτη ΥΕΝΕΔ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πως με τα παράσημα συγκαλύπτουν ένα νέο παρ’ ολίγο έγκλημα του Ελληνικού Στρατού-δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Φυσικά, όταν και εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σταθήκαμε δίπλα στον λαό μας που αγωνίζονταν ενάντια στο «Μαύρο της ΕΡΤ» σε καμιά περίπτωση δεν αναμέναμε το Μαύρο της σημερινής κυβερνητικής και μιλιταριστικής προπαγάνδας που πλασάρει το σημερινό μόρφωμα χειραγώγησης και παραπλάνησης.
Που έλαβε ενεργά μέρος στην επιχείρηση συγκάλυψης των τεράστιων κυβερνητικών ευθυνών, που βαραίνουν επίσης το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για την νέα παρ’ ολίγο δολοφονία των δύο πιλότων του επιθετικού ελικοπτέρου «Απάτσι» το οποίο κατέπεσε κατά τη διάρκεια της Ελληνοαμερικανικής Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ 2016»,  πλησίον της ακτής Βρασνών στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Γιατί τα παράσημα που δόθηκαν στον ΕΠΟΠ Λοχία Γεώργιο Σαπρανίδη, στον ΕΠΟΠ Λοχία Αθανάσιο Χριστοδουλάκο και στον ΕΠΟΠ Λοχία Σταύρο Τζαβαριάν, οι οποίοι με αυταπάρνηση έσπευσαν άμεσα δίπλα στο ελικόπτερο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον κυβερνήτη, σώζοντας τη ζωή του, αποτελούν μια καλοσχεδιασμένη κίνηση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Υπουργείου Άμυνας ώστε να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της συγκεκριμένης άσκησης.
Γιατί είναι τεράστια αθλιότητα και υποκρισία το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται πολιτικά την άξια συγχαρητηρίων πράξη των τριών ΕΠ.ΟΠ. της Ζ ΜΑΚ για να αποκρύψουν ότι το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φαντάροι και μόνιμοι, θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ. 
Καθώς μας θυσιάζουν για το "Αξιόμαχο" ενός Στρατού που προετοιμάζεται να αναλάβει ιδιαίτερο ρόλο στο πλαίσιο των σχεδιασμών εξασφάλισης των στρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης στη Μεσόγειο και όχι μόνο, αλλά και για την υλοποίηση των νέων επεμβάσεων ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. 
Γι' αυτό και η συνεκπαίδευση με την κορυφή των  αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων τους γνωστούς “seals”.  
Καταρχήν, το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η ανακοίνωση του ΓΕΣ, που αναπαρήγαγαν όλα τα μέσα, προσπάθησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα του ατυχήματος καθώς στόχευε στο να καθησυχάσει για την υγεία του πληρώματος του Απάτσι, ενώ στην πραγματικότητα ο ένας πιλότος σώθηκε την τελευταία στιγμή.    
Τη μαρτυρία των τριών ηρώων ΕΠΟΠ που έσωσαν τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε στη Χαλκιδική, μετέφερε  το κρατικό κανάλι. Οι τρεις ΕΠΟΠ περιγράφουν τη συγκλονιστική διάσωση του πιλότου, ένα λεπτό μετά την πτώση του Απάτσι:
"Μόλις είδαμε τη συντριβή του ελικοπτέρου, σπεύσαμε αμέσως με δυο φουσκωτά. Η μια βάρκα ασχολήθηκε με τον πιλότο που είχε βγει από το ελικόπτερο. Εμείς βουτήξαμε για τον δεύτερο που ήταν στο κόκπιτ. Την όλη επιχείρηση συντόνιζε συνταγματάρχης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Οι βατραχάνθρωποι της Ζ' ΜΑΚ όταν έφτασαν στο βυθό είδαν αναίσθητο τον ιπτάμενο. Με ψυχραιμία κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. "Βουτήξαμε δυο άτομα. Ο ένας άνοιξε την καλύπτρα. Είδαμε πως ο πιλότος ήταν ακόμα δεμένος μέσα και αναίσθητος. Ο συνάδελφος απελευθέρωσε τον ιπτάμενο και βγήκαμε στην επιφάνεια. Εκεί είδαμε πως έβγαζε αφρούς από το στόμα. Μέχρι να βγούμε στην ακτή του κάναμε τεχνητές αναπνοές". 
Το δεύτερο που είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε είναι η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ελιγμού που επιχείρησε το ελικόπτερο «Απάτσι». 
Ανεξάρτητα αν η έρευνα αποταθεί ότι υπήρξε ανθρώπινο λάθος, παραμένει το γεγονός ότι υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας της Αεροπορίας Στρατού, του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας που ενέκριναν τα συγκεκριμένα σχέδια, που ενσωμάτωσαν σε επιχειρησιακό επίπεδο όλες αυτές τις επικίνδυνες τακτικές και καθόρισαν φυσικά το πολιτικό πλαίσιο διεξαγωγής της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ 2016».  
Όπως έχει επισημάνει ήδη η δημοσιογραφική έρευνα ο ελιγμός που επιχείρησαν οι χειριστές του Apache είναι εξαιρετικά δύσκολος και επικίνδυνος. Δεν είναι το πρώτο ατύχημα κατά τη διάρκεια αυτού του εξαιρετικά δύσκολου ελιγμού. Χαμηλή πτήση, άνοδος, στροφή και κάθετη πορεία προς τα κάτω.
Φυσικά, δεν αποτελεί απόφαση και πρωτοβουλία του πληρώματος του ελικοπτέρου!
Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε τον ρόλο των Ενώσεων των Στρατιωτικών που για το συγκεκριμένο θέμα δεν είπαν λέξη. 
Γιατί βλέπεις αυτός είναι ο ρόλος που τους καθόρισε ο πρόσφατος νόμος για τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις: 
Να μην έχουν λόγο για αυτά τα τόσο κρίσιμα ζητήματα.
Εμείς δε δεχόμαστε να τίθεται η υγεία, η ακεραιότητα και η ζωή του προσωπικού σε Κίνδυνο για Κανένα ΑΞΙΟΜΑΧΟ! 
Υπέρτατη ΑΞΙΑ έχει μόνο η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.
Δε δεχόμαστε να μας θεωρεί και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ...ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή