Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

O στρατός θέλει να μολύνει ακόμη περισσότερο την Λήμνο κατασκευάζοντας ένα επιπλέον πεδίο βολής

Το ζήτημα της απειλής των πεδίων βολής για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο η απαίτηση του Ταξίαρχου για διεξαγωγή βολών πυροβολικού στη Λήμνο.
Η διεξαγωγή των πανάκριβων ασκήσεων με πραγματικά πυρά δεν αποτελεί μόνο σοβαρή απειλή για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και για τους κατοίκους.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετικά δημοσιεύματα του  limnosfm100.gr βάση φαίνεται πως έχουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες και αναφέρουν πως ο Διοικητής της 88ΣΔΙ πιέζει για τη δημιουργία πεδίου βολής και πραγματοποίηση βολών πυροβολικού στη περιοχή «Λουρί» στη Νοτιοανατολική Λήμνο.
Η πρόθεση αυτή όμως δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους ούτε τη Δημοτική Αρχή ούτε μερίδα κατοίκων του νησιού οι οποίοι επισημαίνουν πως ο Ταξίαρχος «παραβλέπει την κατάργηση αντίστοιχων βολών που πραγματοποιούνταν στο «Κέρος» πριν μερικά χρόνια οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν την θαλάσσια περιοχή με την τεράστια ποσότητα βλημάτων που εκτοξεύεται στο βυθό, πόσο μάλλον μιας περιοχής χαρακτηρισμένης «NATURA»».
Εμείς απαιτούμε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας να κάνει σεβαστή τη θέληση των κατοίκων.
Επίσης, απαιτούμε να Απαγορευτούν οι Ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου