Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ-ΤΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ -ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ), με πρόσχημα τη μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ. Βούτση, για συκοφαντική δυσφήμηση. Μήνυση που αφορά τη δημοσιοποίηση από την ΕΑΣ γράμματος φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του.

Ανακοίνωση EZLN στην 22η επέτειο από την έναρξη του πολέμου ενάντια στη λήθη

ezln11η Γενάρη 2016,
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΕΣ, ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΕΣ/ΤΕΣ, ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΙΣΣΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ.

Μπάνια Λούκα: H σερβοβόσνια συνδικαλίστρια Ράνκα Μίσιτς δείχνει το δρόμο!...

2016-01-01 01 Ranka-MisicΉταν  το απόγευμα της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου όταν στη Μπάνια Λούκα, πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, χιλιάδες μέλη της Συνδικαλιστικής Ένωσης της χώρας (που συσπειρώνει τα 15 μεγαλύτερα συνδικάτα της Republika Srpska) περικύκλωσαν το τοπικό Κοινοβούλιο προσπαθώντας να αποτρέψουν τη ψήφιση ενός αντεργατικού νόμου που μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με εκείνους που ήδη ισχύουν στην Ελλάδα. Στα πανό των διαδηλωτών μπορούσαμε να διαβάσουμε: «Όχι στη νέα εργατική νομοθεσία», «Η υπομονή των εργατών φτάνει στο τέλος της», «Δεν θέλουμε να είμαστε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα», «Τη πλάτη όλων των εργατών πιέζει το βάρος του κεφαλαίου», κ.α.  Σημαδιακή λεπτομέρεια που κάτι πρέπει να μας θυμίζει: Την -κατεπείγουσα- ψήφιση του νέου νόμου επέβαλλαν οι εμπνευστές του, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, απειλώντας να μπλοκάρουν την καταβολή ήδη συμφωνημένου δανείου σε περίπτωση μη υπακοής των Σερβοβόσνιων βουλευτών!... 

Όχι στη μιλιταριστική ισότητα

5019928008_2b28986bdb_b
Σε μια εποχή που το δημοκρατικό αίτημα είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, το υπουργείο Άμυνας, αντίθετα, φαίνεται να επιθυμεί την επέκτασή της και στις γυναίκες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων στα οποία θα φοιτούν όσοι και όσες θέλουν να μπουν σε στρατιωτικά ή αστυνομικά επαγγέλματα, και επίσης οι γυναίκες που θα φοιτούν σε τέτοια λύκεια προβλέπεται να πραγματοποιούν “εθελοντική” στρατιωτική θητεία, για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στις αντίστοιχες σχολές. Πρόκειται για μια ριζική και αντιδραστική τροποποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο δεν είναι δυνατόν να περάσει τη σημερινή εποχή. Ο υπουργός Παιδείας τι απαντάει; Ο υπουργός Άμυνας αποφασίζει τα του οίκου του; Με ποιο δικαίωμα;

Καμμένος: Παραμένει το θέμα με τη στράτευση των γυναικών - ΒΙΝΤΕΟ


ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΝΕΛ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ - ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ! 
ΦΘΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Διευκρινίσεις για την στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα δεν αποσύρεται και ότι θα μιλήσει για τα συγκεκριμένα ζητήματα όχι μόνο με τον Πρωθυπουργό αλλά και με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Κείμενο των 5 φοιτητών που εκζητούνται από το Ιταλικό κράτος

e60b2371-284e-4357-99ac-944965c4dbe51.Την 1η Μαη 2015 μια μεγαλειώδης διαδήλωση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο. Δεν ήταν απλά μια μέρα γενικής απεργίας, αλλά μια μέρα Πανιταλικής συνάντησης των κινημάτων (σωματεία βάσης, κοινωνικά κέντρα, φοιτητικές και μαθητικές ομάδες, επιτροπές αγώνα για τη στέγη, μεταναστευτικές κοινότητες, το κίνημα No Tav κλπ) ενάντια στα μέτρα λιτότητας που περνούσε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Ρέντσι. ‘

Και με υπογραφή Πούτιν απειλή οι ΗΠΑ για τη Ρωσία

ImageΟι ΗΠΑ κατονομάζονται για πρώτη φορά μεταξύ των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας όπως αποκαλύπτει ένα νέο επίσημο έγγραφο με την υπογραφή του Βλαντίμιρ Πούτιν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2016.
Το έγγραφο αυτό, με τίτλο «Σχετικά με την Στρατηγική της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αντικαθιστά την εκδοχή του 2009, που είχε υπογράψει εκείνη την εποχή ο τότε πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπου δεν γινόταν καμία αναφορά ούτε στις ΗΠΑ ούτε στο ΝΑΤΟ.

ΚΙΝΑ: Ανακοίνωσε αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

ImageΗ Κίνα ανακοίνωσε αλλαγές στη δομή του στρατού της οι οποίες συνιστούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, “μια μεγάλη στρατηγική απόφαση προκειμένου να υλοποιηθεί το κινεζικό όνειρο ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων”, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Κινέζος πρόεδρος είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι θέλει να καταστήσει τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις πιο αποτελεσματικές μειώνοντας παράλληλα το δυναμικό του κατά 300.000 μέλη, στα 2 εκατομμύρια άτομα, και να ενισχύσει τον έλεγχο του Κομμουνιστικού Κόμματος στον στρατό.

ΙΝΔΙΑ: Επίθεση σε βάση της ΠΑ με νεκρούς και τραυματίες

ImageΤέσσερις ένοπλοι και δύο φρουροί σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε βάση της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι ένοπλοι, που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα, κατάφεραν να εισέλθουν στην αεροπορική βάση Πάθανκοτ στη βορειοδυτική επαρχία Πουντζάμπ πριν από την αυγή. Μόλις βρέθηκαν μέσα στη βάση άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.
Νωρίτερα είχαν κλέψει το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού και είχαν φθάσει με αυτό στην αυστηρά φυλασσόμενη βάση – τακτική που έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες επιθέσεις που φέρεται να πραγματοποίησαν εκπαιδευμένοι στο Πακιστάν μαχητές, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της αστυνομίας του Πουντζάμπ, Σουρές Αρόρα.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ-Νιγηρία : αποκαλυπτήρια γιγαντιαίου άγαλματος του Χριστού

article-1327239-0BF05CD6000005DC-939_634x397Ο 43χρονος νιγηριανός χριστιανός Obinna Onuoha τελειόφοιτος του Harvard, είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας που έκανε περιουσία από τη διανομή αερίου και πετρελαίου με την εταιρεία Petroleum Limited της οποίας είναι γ διευθυντής. Είχε ένα όραμα το 1996 όπου του ζητήθηκε να κατασκευάσει ένα γιγαντιαίο άγαλμα του Χριστού εστεμμένου βασιλιά των βασιλευόντων «το πιο μεγάλο της αφρικανικής ηπείρου».Παρήγγειλε την κατασκευή του σε μια κινέζικη εταιρεία το 2013.Ο Onuoha προειδοποίησε την τοπική αστυνομία για ν΄αποφευχθούν πράξεις βανδαλισμού.Παράλληλα τόνισε ότι οι « 2 θρησκείες μπορούν να συνυπάρξουν  » σύμφωνα με το AFP. 

Ρωσικά..Ρομπότ επιτέθηκαν στον ISIS (Βίντεο)

Παγκόσμια πρώτη για τα ρωσικά ρομπότ, τα οποία επιτέθηκαν κατά των ισλαμιστών στη Συρία και πιο συγκεκριμένα στη Λαττάκεια. Εκεί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του συριακού στρατού μαζί με τα ρωσικά ρομπότ όπου και κατέλαβαν το ύψωμα "syriatel 754".
Το συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται σε κινούμενο κέντρο ελέγχου, σε φορτηγό κατηγορίας 4Χ4, το οποίο είναι επανδρωμένο με 2 σταθμούς μάχης και κέντρο επικοινωνιών.

ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ Χρωστάνε 1,5 δις ευρώ και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις! Έτος 2016 στην Koλομβία των Βαλκανίων

Δείτε λοιπόν κάτι επιχειρηματίες των ΜΜΕ που κολυμπάνε στον βούρκο των θαλασσοδανείων και εξακολουθούν να υποδύονται τους καμπόσους. Μόνο στη  Κολομβία των Βαλκανίων συμβαίνουν αυτά και αλίμονο στον κάθε Ελληνα πολίτη που δεν ντρέπεται για την κατάντια της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής. 

Εγκαταστάσεις της Χαμάς βομβάρδισαν ισραηλινά αεροπλάνα

Εγκαταστάσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας, βομβάρδισε νωρίς σήμερα το πρωί, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας. Μερικές ώρες πριν είχαν εκτοξευτεί ρουκέτες από τη λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο τέσσερις εγκαταστάσεις, από τηνΜπέιτ Χανούν στον βορρά έως τη Ράφα στο νότο, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ: 100000 ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ 622 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!


Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας συνέλαβαν 622 ανθρώπους κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς - αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με το περασμένο χρόνο - δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρντ Καζνέβ.
Τουλάχιστον 368 από αυτούς προφυλακίστηκαν, όπως τόνισε ο Καζνέβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου.

Ο Ελβετός Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων προειδοποιεί: "Έρχεται μεγάλη κοινωνική αναταραχή στην Ευρώπη"



Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ!
Το Στρατιωτικό Κατεστημένο συμβάλλει στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και απαιτεί την πολεμική-κατασταλτική προετοιμασία για να προστατευτούν τα προνόμια των αστικών τάξεων της Δύσης! 
Προτείνουμε μια σύγκριση μεταξύ των δηλώσεων του Ελβετού ΑΓΕΕΘΑ και του πρώην ΑΓΕΣ Μανωλά στο onalert.gr: είναι ίδιες!   
Με απολύτως ζοφερή εικόνα περιέγραψε ο Αρχηγός του ελβετικού γενικού Επιτελείου την κατάσταση στην Ευρώπη έτσι όπως αυτή θα διαμορφωθεί μέσα στο 2016 και μετά μιλώντας για κοινωνικές αναταραχές καλώντας ταυτόχρονα τους Ελβετούς πολίτες να πάρουν τα όπλα στα χέρια τους καθώς ο τρόπος ζωής τους και η ευημερία μπορεί να τεθούν εν κινδύνω!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΠΙΟ ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει αγωνιστική πρωτοβουλία μέσα και έξω από τον Στρατό, στοχεύοντας στην συγκέντρωση υπογραφών φαντάρων και στην ανάπτυξη κοινών αγώνων για το Μπλοκάρισμα των εχθρικών αυτών επιλογών ενάντια στην στρατευμένη νεολαία και όχι μόνο, που πήραν τη μορφή νομοσχεδίου που αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί για ψήφιση αρχές Ιανουαρίου.  Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, κάθε συλλογικότητα του κινήματος να υιοθετήσουν το Ψήφισμα και να σταθούν αγωνιστικά στο πλευρό μας.

Δικαίωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- Διαγράφεται υπό όρους το πρόστιμο ανυπότακτων, ενώ Μονιμοποιείται


Πλήρη δικαίωση των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ περί της δήθεν κατάργησης του Προστίμου Ανυποταξίας, αλλά στην πράξη τη Μονιμοποίηση του αποτελεί το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:

“Παράθυρο στους ανυπότακτους εσωτερικού και εξωτερικού δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, διαγράφεται το διοικητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ σε όσους καταταγούν εντός του 2016 ή εκπληρώνουν ήδη τη στρατιωτική τους θητεία. Ειδικότερα, το βασικό ευεργέτημα που παρέχει η επίμαχη διάταξη συνίσταται στη διαγραφή του διοικητικού προστίμου των 6.000 ευρώ για όσους εμπίπτουν ήδη ή υπαχθούν αργότερα στις προτεινόμενες παραγράφους. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση παρέχεται κίνητρο προκειμένου κάποιος που έχει καταστεί ανυπότακτος, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού, να εξαλείψει τις συνέπειες της πράξης του, να εκπληρώσει τη στρατεύσιμη στρατιωτική του υποχρέωση και να διαγραφεί το επιβληθέν πρόστιμο.

Τι ζήτησε ένας στρατιώτης από τα Ιωάννινα ,από τον Αη Βασίλη; Ένα τζάκετ!!!

ImageΟ Αη Βασίλης ελπίζουμε να πέρασε και από τα Ιωάννινα. Και να ικανοποίησε την επιθυμία και ανάγκη ενός στρατιώτη. Που δεν είναι δα και κάτι ακατόρθωτο! Ένα τζάκετ ζητά ο στρατιώτης για να βγάλει τον χειμωνα! 

Η καταγγελία στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων αποκαλύπτει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες μας:
“Οι τεράστιες μειώσεις των δαπανών για τον ρουχισμό των φαντάρων, οδήγησε σε ένα τραγικό περιστατικό που έβαλε σε κίνδυνο συνάδελφο μας στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων .

Η "ακτινογραφία" του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ από έναν υποστράτηγο - Ποια τα "λεπτά σημεία"

ImageΤου Λάμπρου Τζούμη  Υποστρατήγου ε.α.
Ένα πρόβλημα που αναμφισβήτητα αντιμετωπίζουν οι Μονάδες του Στρατού Ξηράς εκτός των άλλων είναι και αυτό της επάνδρωσης ή χρησιμοποιώντας ποιο δόκιμο όρο «στελέχωσης», από τη στιγμή που στις μονάδες υπηρετούν και γυναίκες. 

Λόγοι όπως: 
Για αριθμό ετών δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών, λόγω των απαγορευτικών περί «προσλήψεων στο Δημόσιο» όρων του Μνημονίου, καθώς επίσης έχει συνταξιοδοτηθεί - παραιτηθεί αριθμός στελεχών. Ο κυριότερος παράγοντας όμως για την ύπαρξη αυτού του προβλήματος είναι ο μικρός αριθμός οπλιτών θητείας που τοποθετείται στις Μονάδες και κυρίως σ΄ αυτές Έβρου και νήσων. 

Περιμένει το αφεντικό της απόστρατο του ΠΝ που θέλει να την...φολιάσει! Απίστευτη καταγγελία

ImageΗ ιστορία αφορά σε απόστρατο του ΠΝ κι αν όσα καταγγέλλονται είναι αλήθεια,προκαλούν αποτροπιασμό. 

Η καταγγελία έχει δημοσιευθεί στο animalscare.gr και την μεταφέρουμε :
Μετακόμισαν,την εγκατέλειψαν,και τους περιμένει στην είσοδο του σπιτιού τους!
Την είχαν μέσα στο διαμέρισμά τους δέκα ολόκληρα χρόνια!!!!
Όταν αποστρατεύτηκε ο πατέρας της οικογένειας,που ήταν αξιωματικός του Ναυτικού, αποφάσισαν να φύγουν από τα Χανιά και να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, αφού κατάγεται από το Βόλο.Φόρτωσαν ότι ήταν χρήσιμο σε μια μεταφορική εταιρία και ξεκίνησαν μια νέα ζωή.
Φεύγοντας,άφησαν πίσω τους -ελαφρά την καρδία-και τη μικροσκοπική σκυλίτσα που τους κρατούσε συντροφιά 10 χρόνια.

Τρομερές οι απώλειες των τζιχαντιστών του ISIS στις μάχες με τους Κούρδους αντάρτες: νεκροί 5.875 μέλη του ISIS

Η σφαγή των τζιχαντιστών – Οι Κούρδοι σκότωσαν 5.875 μέλη του ISIS
Τουλάχιστον 5.800 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από τους σοσιαλιστές Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ στη Συρία κατά τη διάρκεια του 2015.
Σε ανακοίνωσή της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η ηγεσία του YPG/YPJ, του αντάρτικου στρατού των Κούρδων, αναφέρει:
«Συνολικά 5.875 τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν σε μάχες με τις δυνάμεις μας κατά τη διάρκεια του έτους 2015» και συνεχίζει:

Κούρδοι χτυπάνε τουρκικό τανκ – Οι Τούρκοι πανικοβάλλονται και πέφτουν σε γκρεμό (βίντεο)

Κούρδοι χτυπάνε τουρκικό τανκ – Οι Τούρκοι πανικοβάλλονται και πέφτουν σε γκρεμό (βίντεο)
Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι χαρακτηριστικό του «αξιόμαχου» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Τουρκικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν πάρει θέσεις και χτυπάνε σπίτια στην κυρίως κουρδική πόλη Τσίζρε στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν).
Οι Τούρκοι, αυτοί οι μεγάλοι πολεμιστές, δεν τολμάνε να βγουν από τα τεθωρακισμένα τους για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους αντάρτες του PKK. Για αυτό και οι Κούρδοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν «ανοιχτήρια», δηλαδή αντιαρματικά.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για «νέα τάξη πραγμάτων» και μετανάστευση…

Νομίζω ότι θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο να αποκτήσουμε μία συνολική αντίληψη της αμερικάνικης σκέψης για το πως πρέπει να γίνει / είναι ο κόσμος του μέλλοντος. 

Άρχισε κουβέντα για επιπλέον δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Ήταν θέμα χρόνου μετά την κάθετη κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν, να βρεθεί ένας Αμερικανός στρατηγός και να αναφερθεί σε αυτό που ακόμα και μη ειδικοί εκτιμούν, αλλά οι άμεσα εμπλεκόμενοι απέφευγαν να αναφέρουν, καθώς υποτίθεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απαγκίστρωσης των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων από τη χώρα της Κεντρικής Ασίας.
Η αναφορά έγινε από τον Αμερικανό στρατηγό Τζον Κάμπελ, που ηγείται των ΝΑΤΟϊκών και των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα USA Today άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στο Πεντάγωνο την εκ νέου ενίσχυση των δυνάμεων στη χώρα, καθώς η κατάσταση ασφαλείας έχει επιδεινωθεί δραματικά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Νέο αεροπλανοφόρο για το Κινεζικό ναυτικό! (βίντεο)

Ένα ακόμα αεροπλανοφόρο του Λαϊκού Ναυτικού της Κίνας βρίσκεται στα σκαριά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κινεζικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Yang Yujun.
Το σκάφος φαίνεται να βρίσκεται υπό κατασκευή σε ναυπηγείο σε λιμάνι της Dalian. "Η Κίνα έχει μια μακρά ακτογραμμή και μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή που υπάγεται στη δικαιοδοσία της’’ φαίνεται να δήλωσε ο Yang Yujun μιλώντας για την ανάγκη επέκτασης του προγράμματος ναυπήγησης αεροπλανοφόρων της Κίνας το οποίο μπορεί να φτάσει ως και τα 10 πλοία στο μέλλον.

Ο Ερντογάν τρέχει να μαζέψει τα όσα είπε περί Χίτλερ αλλά τον έχουν ηχογραφήσει

ImageΠροσπαθεί να τα μαζέψει ο Ερντογάν για τα όσα είπε υπέρ του χιτλερικού μοντέλου εξουσίας. Αλλά το ηχογραφημένο υλικό που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Dogan τον καίει.
Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε πως τα σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το σύστημα διακυβέρνησης στη Γερμανία του Χίτλερ παρερμηνεύθηκαν!

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αυξάνεται ο κατώτερος μισθός

Image
Στην Ελλάδα με τον νέο χρόνο αναμένουμε τι άλλο από το να δούμε τι άλλο έχουμε να πληρώσουμε. Στην Τουρκία πάλι γίνονται αλλαγές αλλα αυτές περιλαμβάνουν και την αύξηση του κατώτερου μισθού.

Η ηλεκτρονική έκδοση της HURRIYET αναφέρεται στις αλλαγές που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ με το νέο έτος, oι οποίες είναι: 
• Από 1η Ιανουαρίου, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στις 1.300 YTL (νέες τουρκικές λίρες αναλογία 1 Ευρώ ίσο με 2,95 YTL).
• Θα ξεκινήσει η χρήση ταυτοτήτων με τσιπ. Για την πιλοτική εφαρμογή των νέων ταυτοτήτων επιλέχθηκε η περιοχή του Κιρίκαλε.

Ξεπουλά και ο Πούτιν

Πόσα λεφτά θα βγάλει η Ρωσία από τις αποκρατικοποιήσειςΈσοδα ύψους 1 τρισεκ. ρουβλίων (13,53 δισεκ. δολαρίων) σκοπεύει να αντλήσει από ιδιωτικοποιήσεις την επόμενη χρονιά η Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, σηματοδοτώντας μια σημαντική επιτάχυνση των σχεδίων για πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
Τα σχέδια αυτά, φιλόδοξα στη θεωρία, έχουν ουσιαστικά παγώσει τα τελευταία τρία χρόνια εν μέσω αδύναμων συνθηκών στη χρηματιστηριακή αγορά, που επιδεινώθηκαν από την πτώση των τιμών πετρελαίου και τις κυρώσεις της Δύσης που συνδέονται με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ανοίγουν τα αρχεία των συνεργατών των Ναζί στη Γαλλία – Στο φως ονόματα προδοτών και καταδοτών (Photos)


Φως στις πιο σκοτεινές σελίδες της Γαλλίας αναμένεται να ρίξει η απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων των συνεργατών των Ναζί στη χώρα.
Τα έγγραφα που περιλαμβάνουν χιλιάδες ονόματα παρέμεναν απόρρητα για 71 χρόνια και αφορούν το καθεστώς του Βισί που κυβέρνησε τη νότια Γαλλία και κάποιες γαλλικές αποικίες την περίοδο 1940-1944.
Το καθεστώς αυτό ήταν ανοιχτά φιλικό απέναντι στους Ναζί και Γάλλοι ακροδεξιοί, δωσίλογοι και παραστρατιωτικοί συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό με τους Γερμανούς, συλλαμβάνοντας δεκάδες χιλιάδες Εβραίους που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Γερμανία και Πολωνία.

ΕΤΟΣ 2015: Συρία (φωτογραφικό οδοιπορικό) ΙΙ

main_1200-1Ένα παιδί στη Συρία πάνω σε ένα άρμα που καταστράφηκε στη συριακή πόλη Kobane στις 27 Μαρτίου, 2015. Η εξοικείωση με την ερήμωση και το θάνατο … Yasin Akgul/AFP/Getty Images
ΕΡΕΙΠΙΑ – ΕΡΗΜΩΣΗ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ – ΘΑΝΑΤΟΣ – Η φρίκη του πολέμου που έχει ισοπεδώσει την Συρία – 
Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, οι Σύριοι έχουν υπομείνει τις απώλειες και την δυστυχία του πολέμου. Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, γεμίζοντας στρατόπεδα προσφύγων σε γειτονικές χώρες. Σφοδρές μάχες εξακολουθούν να συνεχίζεται καθημερινά.

Υπέκυψε Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί στη Δυτική Όχθη από πυρά του ισραηλινού στρατού

israel
Το Ισραήλ αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στους Παλαιστινίους τις σορούς 23 δραστών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών τους τελευταίους μήνες, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Η επιστροφή των σορών είναι μια χειρονομία που αποσκοπεί προφανώς να μειώσει την ένταση που έχει προκαλέσει τους θανάτους 138 Παλαιστινίων και 20 Ισραηλινών από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Η μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν είτε είναι δράστες επιθέσεων είτε κατηγορούνται από το Ισραήλ ότι είναι.

Τουρκία:Συνεχίζονται οι συγκρούσεις των διαδηλωτών και αστυνομικών παρά την σφοδρή χιονόπτωση(Βίντεο+Φώτο)

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις στην νοτιοανατολική πόλη Ντιγιαρμπακίρ μεταξύ των κατασταλτικών δυνάμεων και διαδηλωτών.
Ο κόσμος διαμαρτύρεται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από την τουρκική κυβέρνηση, με στόχο τη διευκόλυνση των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόματος (ΡΚΚ).
Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος έκαναν χρήση χημικών και αύρας μέσα σε συνθήκες αντίξοων καιρικών συνθηκών.