Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΜΟΥΖΑΛΑΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; Δεκάδες πρόσφυγες νεκροί στο Αιγαίο - Οι σοροί ξεβράστηκαν στα τουρκικά παράλια [BINTEO]


Ακόμη 34 πρόσφυγες ανασύρθηκαν νεκροί στο Αιγαίο, μεταξύ τους τρία παιδιά. Τις σορούς των προσφύγων εντόπισαν οι τουρκικές αρχές σε δυο διαφορετικά σημεία στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Λέσβο. 
Αρχικά, είχαν βρεθεί σε παραλία κοντά στο Αϊβαλί έντεκα σοροί. Στη συνέχεια, βρέθηκαν άλλες δέκα σοροί σε παραλία στο κοντινό Δεκελί. Το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε πιθανότατα στο τελευταίο 24ωρο και οι πρώτες σοροί εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης. Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό επιζώντων.

ISIS England =barbarians

ISIS aren't innovators in the triumphant-photo-with-severed-head world. Here's a British soldier with the heads of two Malayan guerrilla fighters, circa 1950. British government and armed forces have perpetrated every despicable act of state terrorism, torture and violent repression you can think of. And today Britain is a close ally of the Headchop Kingdom, Saudi Arabia - which itself is the most important backer of ISIS. So that perhaps tells us something worth knowing about British democracy and civilisation.

Να αφεθεί ελεύθερος ο Τζαβέντ Ασλάμ που συνελήφθη μετά από μήνυση της πρεσβείας του Πακιστάν

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Να αφεθεί ελεύθερος ο Τζαβέντ Ασλάμ που συνελήφθη μετά από μήνυση της πρεσβείας του Πακιστάν
Η σύλληψη του επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και μέλους του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας Τζαβέντ Ασλάμ μετά από μήνυση του Γενικού Γραμματέα της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα είναι ένα δώρο της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια διεφθαρμένη διπλωματική αντιπροσωπεία, η οποία εδώ και 135 μέρες αντιμετωπίζει την καθημερινή διαμαρτυρία με κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία, για τα μαύρα χρήματα που απαιτεί από τους μετανάστες για ανανεώσεις διαβατηρίων και επικυρώσεις εγγράφων.

Νίκος Τεμπονέρας, ο καθηγητής που συνεχίζει να διδάσκει

Hταν και πάλι τέτοιες μέρες, τέλος διακοπών Χριστουγέννων, πριν από 25 χρόνια. Μόλις χθες δηλαδή, ιστορικά. Στα σχολεία όμως δεν επικρατούσε ησυχία, η κοινωνία έβραζε υπόκωφα. Είχαν προηγηθεί οι καταλήψεις των «προβληματικών» εργοστασίων.

Ο Μεσαίωνας της Μ. Ανατολής – Τα Τάγματα Ηθών σε κάθε χώρα – Τιμωρητικoί βιασμοί, «ένοχα» μακιγιάζ, βασανισμοί από γονείς

Στην Μ. Ανατολή οι ακρότητες, αν όχι συχνά η τρέλα, θεριεύουν σε όλα τα επίπεδα. Εκτός του σχίσματος μεταξύ Σουνιτών –Σιιτών με τις όποιες παρενέργειες βίας, πέρα από την βαρβαρότητα των απάνθρωπων τζιχαντιστών του ISIS, αγριεύει η παρεμβατικότητα των αρχών σε πολλές χώρες στις ζωές των πολιτών.

Οι γυναίκες, όσοι κάνουν σχέση εκτός γάμου, ο τρόπος ντυσίματος, και φυσικά η ελευθερία λόγου, όλα υπόκεινται στην αυταρχικότητα και την κρίση της «αστυνομίας ηθών».

1919: Η επανάσταση των Σπαρτακιστών στη Γερμανία

Μετά από την αποτυχία της προβοκάτσιας που οργάνωσε η κυβέρνηση στις 23-24 Δεκέμβρη 1918, η αντεπαναστατική αστική τάξη της Γερμανίας επιτάχυνε τις προετοιμασίες για μια αποφασιστική εκστρατεία εναντίον της επαναστατικής εμπροσθοφυλακής της εργατικής τάξης. Τα λεγόμενα σώματα «εθελοντών» άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Βερολίνο. Στις 4 Γενάρη 1919 ο διευθυντής της αστυνομίας του Βερολίνου, ο αγαπητός στους εργάτες ανεξάρτητος Αϊγκχορν, απολύθηκε από τη θέση του και αντικαταστάθηκε από τον δεξιό σοσιαλδημοκράτη Ερνστ. Η νέα αυτή πρόκληση αποσκοπούσε να σπρώξει τους εργάτες του Βερολίνου σε μια πρόωρη εξέγερση.

Domenico Losurdo, προς μια κριτική της κατηγορίας του Ολοκληρωτισμού (Leninreloaded)

Συμπληρωματικό προς το παρακάτω κείμενο:
Πηγή: http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/08/domenico-losurdo.html#more (1)
http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/08/domenico-losurdo_25.html#more (2)
http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/08/domenico-losurdo_26.html (3)
http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/08/domenico-losurdo-iv.html#more (4)
http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/08/domenico-losurdo-v.html#more (5)
Domenico Losurdo
Προς μια κριτική της κατηγορίας του Ολοκληρωτισμού
Historical Materialism 12:2, 2004
Μτφρ. Lenin Reloaded
Μια πολυσήμαντη κατηγορία

Εξαφανίζουν το ρευστό από την αγορά και πάνε για χρεοκοπία

Με πρόσχημα την περιστολή της φοροδιαφυγής – χιλιοειπωμένη ατάκα χωρίς αντίκρισμα – επιδιώκουν να εξαφανίσουν παντελώς το χρήμα από την αγορά για να γεμίσουν τα ταμεία της αδηφαγίας των τραπεζών (και τα κέρδη). Μαζί με τα capital control που θα έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα οι τσέπες του κόσμου θα αδειάσουν εντελώς για να γεμίσουν τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια. 
Η καταστροφή των μικρομεσαίων θα είναι απόλυτη. Να σημειώσουμε μόνο ότι κάθε επαγγελματίας που οφείλει να εφοδιαστεί με μηχάνημα συναλλαγών είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει 200€ στις τράπεζες για την απόκτησή του. Παράλληλα κάθε υποχρεωτική τραπεζική συναλλαγή (για να «χτίζεται το αφορολόγητο») θα επιβαρύνεται με τα έξοδα τραπέζης για αμφότερους τους συναλλασσόμενους. Και το ρευστό μην το είδατε (αμφότεροι).

Φρίκη στο Αιγαίο! Πνιγμένοι πρόσφυγες ξεβράζονται από τη θάλασσα! Σκληρό βίντεο


Όσο οι Ευρωπαίοι σκέφτονται,συζητούν και σε κάποιες περιπτώσεις αλληλοσυγχαιρονται για τις φαεινές ιδέες που έχουν για το πρόβλημα των προσφύγων, στο Αιγαίο πνίγονται άνθρωποι. Η τραγωδία δεν έχει τέλος.
Ακόμη ένα ναυάγιο στο Αιγαίο. Κι άλλοι νεκροί πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Κι άλλοι "Αϊλάν" στα τουρκικά παράλια.
Εννέα άνθρωποι νεκροί. Εννέα άνθρωποι που πνίγηκαν στο Αιγαίο κατά την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο ή τη φτώχεια και να ρισκάρουν για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Το video είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ! Δείχνει τη στιγμή που τα άψυχα κορμιά των προσφύγων ξεβράζονται στην ακτή. Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι. Μια εικόνα που ό,τι κι αν πεις, δεν θα μπορέσει να την περιγράψει.

Ανοικτή Σύσκεψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τη θητεία

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε Σύσκεψη την Παρασκευή 8/1/2016, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), στις 19.00 μ.μ.
Καλούμε σε Συντονισμό της πάλης για το Μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με κυρίαρχο στοιχείο τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  
Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Image
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ
Με έκπληξη διαβάσαμε  ότι με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη “καθορίζεται η καταβολή αποζημίωσης στο μόνιμο προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες -όπως αυτές αναλυτικά καταγράφονται στην σχετική διαταγή…”! Η εφαρμογή της απόφασης Αποστολάκη έχει ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016.
Πρόκειται για μια ακόμη προκλητική απόφαση του στρατιωτικού κατεστημένου. Μια συντεχνία που θεωρεί τους στρατιωτικούς ως «το περιούσιο τμήμα» της κοινωνίας μας, μια κάστα βαθμοφόρων που εμπλέκονται στην πιο αμαρτωλή περίοδο της μίζας και της διαφθοράς στα εξοπλιστικά προγράμματα, που απαίτησαν το καλοκαίρι να ψηφίσουμε στο Δημοψήφισμα «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο, αλλά οι στρατιωτικοί να μείνουν αλώβητοι, να πάρουν αύξηση για να μπορούν να ηγηθούν του Στρατού Δύναμης Καταστολής Πλήθους ώστε να επιβάλλει τις περικοπές, τους φόρους, τη λιτότητα στον εργαζόμενο λαό μας.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Φοιτητές "καρφώνουν" καθηγητές τους όπως γινόταν στην ναζιστική Γερμανία


ImageΔυο περιστατικά άσχετα μεταξύ τους δείχνουν ότι η Τουρκία κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια χώρα όπου θα κυριαρχούν ακραίες συντηρητικές απόψεις περί ηθικής και η κοινωνία της θα θυμίζει όλο και περισσότερο την Γερμανία …του Χίτλερ, τον οποίο ο Ερντογάν μνημόνευσε θετικά πριν μερικά 24ωρα.
Ν΄ αρχίσουμε από το δεύτερο.
Η είδηση θυμίζει όσα γίνονταν επί ναζιστικής Γερμανίας. Την μετέφρασαν από τουρκικά ΜΜΕ τα tourkikanea.gr.

ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΕΡΝΑ ΕΝΑ ΟΛΕΘΡΙΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Στη Βουλή δικογραφία για Παπαντωνίου
Μια ακόμα δικογραφία για εξοπλιστικά προγράμματα διαβιβάστηκε χθες το πρωί σε ανακριτή Διαφθοράς μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος στελεχών του υπουργείου Αμυνας, το 2003, για κακουργηματική απιστία, ενώ η υπόθεση παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Απαγορεύεται ο έρωτας: το Ισραήλ απαγόρευσε από τα σχολεία βιβλίο που αναφέρετε στον έρωτα Παλαιστινίου και Ισραηλινής

Το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας προκάλεσε αντιδράσεις αποκλείοντας από το πρόγραμμα των Λυκείων ένα μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' έναν Παλαιστίνιο και μια Ισραηλινή.
Η απαγόρευση του έργου της Ντόριτ Ραμπινιάν, που εκδόθηκε πριν από ενάμισι χρόνο στα εβραϊκά με τίτλο "Μίσος", οφείλεται σ' ένα αντανακλαστικό που έχει να κάνει με το ζήτημα της ταυτότητας και στον φόβο της αφομοίωσης εβραίων και Παλαιστινίων, γράφει σήμερα ο ισραηλινός Τύπος.

Επαναφέρει το θέμα της στράτευσης γυναικών και των στρατιωτικών λυκείων

«Τα συζητάμε όλα» επιβεβαιώνει και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δ. Βίτσας
Το γεγονός ότι οι επικίνδυνες προαναγγελίες Καμμένου βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει και το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας
ΥΠΕΘΑ
Το θέμα της στράτευσης των γυναικών και της ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων επανέφερε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας το Σάββατο στο «MEGA». «Τα συζητάμε όλα» δηλώνει ουσιαστικά από την πλευρά του το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας,Δ. Βίτσας.

Αντιδράσεις για το στρατόπεδο προσφύγων

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Να διευκολυνθεί η απευθείας ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους
Αντιδράσεις φορέων και κατοίκων έχουν προκαλέσει δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, από τις οποίες προκύπτει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ακόμα στρατοπέδου για πρόσφυγες στην Κατερίνη Πιερίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου διαλογής και καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών (hot spot) στην Ανδρομάχη Κατερίνης. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου (τόσο της πλειοψηφίας όσο και των άλλων παρατάξεων), αλλά και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και των ξενοδόχων, εξέφρασαν την αντίθεσή τους, προφασιζόμενοι ότι θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στον τουρισμό και θα έχει καταστρεπτικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

ΓΑΛΛΙΚΑ RAFEL ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΡΩΣΙΚΑ Su-34
Μία ακόμα εξαγωγική επιτυχία φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών για το Rafale καθώς Γαλλικές πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας και ο αναπληρωτής Διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν θα μεταβιβάσουν στο Παρίσι, εντός των προσεχών εβδομάδων, πρόταση για την προμήθεια 72 μαχητικών αεροσκαφών της Dassault.
Παράλληλα το Γαλλικό μαχητικό φαίνεται να καλοβλέπουν τόσο η Μαλαισία όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την πρώτη να επιθυμεί την αντικατάσταση των MiG-29 που διαθέτει και τα Εμιράτα για την αντικατάσταση των Mirage 2000-9.

ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Δύο αστυνομικοί, ένας στρατιώτης και 12 αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν κατά το τελευταίο 48ωρο σε επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία για την απώθηση των ανταρτών, ανέφεραν χθες ο στρατός και το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των ενόπλων δυνάμεων, ο θάνατος του στρατιώτη προήλθε από εκτόξευση πυραύλου χθες στην περιοχή Τσιζρέ, όπου 12 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν επίσης κατά τη στρατιωτική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

16 χρόνια φυλακή σε 34χρονο υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς

ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙ!
Βαριά καμπάνα για 96 κιλά κοκαΐνης
Την επιβαλλόμενη αυστηρότητά του εξάντλησε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, επιβάλλοντας σήμερα ποινή φυλάκισης 16 χρόνων... σε 34χρονο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς για κατοχή 96 κιλών κοκαΐνης με σκοπό την προμήθεια. Ο 34χρονος είχε συλληφθεί στις 27 του περασμένου Μαρτίου, οδηγώντας ενοικιαζόμενο βαν αυτοκίνητο. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν δύο βαλίτσες, που περιείχαν τα 96 κιλά κοκαΐνης. 

Οι αγωγοί, ο ρόλος της ΑΟΖ, το Ισραήλ, η Τουρκία και η “οδός” της Κύπρου

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης *
Κυβερνητικοί παράγοντες της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάποιοι ακαδημαϊκοί αντέδρασαν όταν έγραψα ότι ένα κράτος δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύσει σε ένα άλλο κράτος να περάσει έναν αγωγό φυσικού αερίου από την ΑΟΖ του.
Πιο συγκεκριμένα, έγραψα:
Η Διεθνής Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας (UNCLOS III) μου θυμίζει τα Μνημόνια. Κανείς δεν τα έχει διαβάσει αλλά όλοι έχουν γνώμη: 

Για να κερδίσεις το Ισλαμικό Κράτος, πρέπει να το καταλάβεις...

Η Δύση και η Ρωσία το τελευταίο διάστημα έχουν κλιμακώσει τους βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ με στόχο να εξολοθρέψουν το Ισλαμικό Κράτος. Οι ιρακινές και οι συριακές δυνάμεις σημειώνουν ήδη τις πρώτες μεγάλες νίκες τους ενάντια στους τζιχαντιστές. Όμως, όπως αναφέρει σε άρθρο του το History Today, για να επιτευχθεί αυτή η νίκη θα πρέπει να αμφισβητηθούν οι απλουστευτικές προσεγγίσεις πολλών Δυτικών Αναλυτών που περιορίζονται στις «προβληματικές σχέσεις» της Μέσης Ανατολής με τη Δύση.

«Όσες κι αν χτίζουν φυλακές…: Άντζελα Ντέιβις ο Μαύρος Άγγελος της Ελευθερίας»

Σαν σήμερα το 1971  η μαύρη κομμουνίστρια και στέλεχος του Κ.Κ ΗΠΑ  Άντζελα Ντέιβις, θα οδηγηθεί σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας αντιμετωπίζοντας μια πολιτική σκευωρία που όμως θα καταρρεύσει παταγωδώς στην ακροαματική διαδικασία και η «επικίνδυνη τρομοκράτισσα Άντζελα Ντέιβις», όπως είχε χαρακτηριστεί απ’ τις αμερικανικές εφημερίδες, θα αφεθεί ελεύθερη. Συγκεκριμένα είχαν αποδοθεί στην συντρόφισσα οι κατηγορίες για συμμετοχή σε φόνο, απαγωγή και συνωμοσία.
 Στην παρούσα συγκυρία έχει ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε εν συντομία κάποια στοιχεία για τη ζωή και το έργο της Άντζελα Ντέιβις, Αφροαμερικανίδας πολιτικής ακτιβίστριας, ακαδημαϊκού και μέλους του Αμερικανικού κομμουνιστικού κόμματος επικαλούμενοι απόσπασμα κειμένου που είχεγράψει στην ιστοσελίδα μας το 2013 η συντρόφισσα Π.Γ. 

Τι είναι ένας επαναστατημένος άνθρωπος;

Ο επαναστατημένος άνθρωπος - Αλμπέρ Καμύ
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com
Ένας άνθρωπος πού λέει όχι. Αρνιέται αλλά δεν παραιτείται: είναι ακόμα κι αυτός πού λέει ναι από την πρώτη του κίνηση. "Ένας σκλάβος πού σ' όλη του τη ζωή δεχόταν διαταγές ξαφνικά κρίνει μια νέα εντολή απαράδεκτη. Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτού του «όχι»; Σημαίνει, λόγου χάρη, «ή υπόθεση τραβάει μακριά», «μέχρι εκεί και μη παρέκει», «το παρακάνετε» κι ακόμα «υπάρχει ένα όριο πού δε θα ξεπεράσετε». Με λίγα λόγια αυτό το όχι επιβεβαιώνει την παρουσία ενός ορίου.

Το μεγάλο στρατιωτάκι

Γιάννης Νικολόπουλος |
Το λες και «παράλληλο πρόγραμμα». Δεδομένου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ ανέλαβε εργολαβικά πλέον την εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων της φτώχειας και της καταστροφής, καθώς και την απόλυτη πρόσδεση της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, τότε οι προτάσεις Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και την ίδρυση - «παράλληλου» - εκπαιδευτικού συστήματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, δεν πρέπει να θεωρούνται κεραυνός εν αιθρία. Λειτουργούν ως οδοδείκτες για τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, αλλά και για τις προτεραιότητες στις εσωτερικές καταστάσεις.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ ΜΙΛΑΝΕ; επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα - ΒΙΝΤΕΟ


«Βόμβες» κατά της συνθήκης Σέγκεν «εξαπέλυσαν» Σουηδία και Δανία, επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά τους. Το συνοριακό πέρασμα στην γέφυρα Όρεσουντ που συνδέει τις δύο σκανδιναβικές χώρες έκλεισε σήμερα με απόφαση της Στοκχόλμης, ενώ η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε εξονυχιστικούς ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία.
Όσοι θα εισέρχονται πλέον στη Σουηδία θα περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Όλοι στη Διαδήλωση την Τετάρτη 13/1 για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Κουρδικό λαό

BOTAN INITIATIVE: STATE FORCES IN SILOPI ARE EXECUTING PEOPLE ONE BY ONE"
Monday, January 4, 2016 - ANF
Botan Democratic People's Initiative has released a statement calling on Kurdish people to rise up as state forces have started executions in Şırnak's Silopi district.
The Initiative informed that state forces have entirely encircled Silopi town from four sides, and are now executing people one by one and in groups. The statement remarked that Turkish forces that continue to shell neighborhoods with tank and artillery fire are now killing Kurdish youths and civilians in the areas they have managed to enter.

Η παθιασμένη ομιλία του Matt Damon: "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολιτική ανυπακοή" (βίντεο)


Η παθιασμένη ομιλία του διάσημου ηθοποιού Matt Damon ενάντια στο σύστημα και στον "ανάποδο" κόσμο.
"Ξεκινώ από την υπόθεση ότι ο κόσμος αυτός είναι ανάποδος. Όλα τα πράγματα είναι λάθος ", αναφέρει ο Damon στην αρχή της ομιλίας του, καλώντας τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν την εξουσία.
"Οι λάθος άνθρωποι είναι μέσα στη φυλακή. Αλλά και οι λάθος άνθρωποι είναι εκτός φυλακής. Αυτοί οι λάθος άνθρωποι είναι στην εξουσία. Ο πλούτος έχει διανεμηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε δεν απαιτείται μια απλή μεταρρύθμιση, αλλά μια δραστική αναδιανομή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εξετάσουμε την κατάσταση του κόσμου σήμερα, και θα δούμε ότι είναι άνω κάτω. Μπορεί να παρακολουθείτε τηλεόραση και να πιστεύετε ότι όλα είναι εντάξει, αλλά αν αποστασιοποιηθείτε, θα τρομάξετε."