Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ουκρανία: Αμερικανοί παραστρατιωτικοί μεθυσμένοι στη Μαριούπολη


ΛΔ Ντονέτσκ: Αμερικανοί στρατιώτες μεθυσμένοι στη Μαριούπολη
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ»- ΛΔ Ντονέτσκ, έχουν καταγράψει αφίξεις ξένων μισθοφόρων στην περιοχή της Μαριούπολης, που επανδρώνουν την ‘τιμωρητική’ επιχείρηση του Κιέβου κατά της Ντονμπάς.
Το τηλεοπτικό κανάλι ‘Ζβέζντα’ [Αστήρ] δημοσιοποίησε δηλώσεις του διοικητή του υπουργείου Άμυνας της ΛΔ Ντονέτσκ, Έντουαρτ Μπασούριν.
«Στο κλαμπ της Μαριούπολης «Port City», εντοπίστηκαν 17 άτομα με στρατιωτικές φόρμες που έπιναν αλκοολούχα ποτά», δήλωσε ο Μπασούριν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε συγγνώμη από Σημίτη και Γιαννίτση που δεν στηρίξαμε το ασφαλιστικό το 2001 (Video)

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε συγγνώμη από Σημίτη και Γιαννίτση που δεν στηρίξαμε το ασφαλιστικό το 2001 (Video) - MediaΑίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Αθανασίου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ένα «συγγνώμη» στον Κώστα Σημίτη και τον τότε υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Γιαννίτση, επειδή το 2001 αντιτάχθηκε στη νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού που προωθούσε η τότε κυβέρνηση.
«Πρέπει από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη, διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει και έπρεπε να κάνουμε κάτι», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τους ξεζούμισαν στη δουλειά τους ξυλοφορτώνουν και στα γεράματα (video)


Με χημικά κι άγριο ξύλο στους συνταξιούχους απάντησε η κυβέρνηση «της αριστεράς» στα πρωϊνά συλλαλητήρια. Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το πρωί με τη συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου κι αργότερα έσπασε τις αλυσίδες της αστυνομίας στο ύψος της βουλής επιχειρώντας να ενώσει τις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Τα ΜΑΤ εκτελώντας τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας επιτέθηκαν με απίστευτη βιαιότητα ανοίγοντας τα κεφάλια των συνταξιούχων.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Όχι στην ΕΕ και το Ευρώ λέει η πλειοψηφία


Καταρρέει η «ευρωπαϊκή ιδέα» και το κοινό νόμισμα στη συνείδηση Ευρωπαίων και Ελλήνων. Σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της ORB international, εταιρίας που φημίζεται για την αξιοπιστία της, μεταξύ 14 χωρών, φαίνεται καθαρά ότι πέραν της πλειοψηφίας που απορρίπτει την Ευρώπη της λιτότητας και της νέας Γερμανικής φεουδαρχίας, το ποσοστό αυτό αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο προκαλώντας τρόμο στη συμμαχία της ολιγαρχίας.

Ήταν συνεργάτης των ΝΑΖΙ; Η σκοτεινή περίοδος του Κων/νου Καραμανλή και το ξεχασμένο σκάνδαλο Μέρτεν που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ένα αποχαρακτηρισμένο – από το 2006 – απόρρητο έγγραφο της CIA (δείτε το εδώ) που εμπλέκει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με τους ναζί, παρουσιάζοντάς τους ως πράκτορές των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων και συνεργάτες του Μαξ Μέρτεν, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ… ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ «ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟΥ»!

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, τον Abdülkadir Selvi, με προσωπική πρόσκληση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας στρατηγού Hulusi Akar, επισκέφτηκε στις 6-7 Ιανουαρίου την Άγκυρα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Joseph E Dunford, ο οποίος εκτός από τον Akar συναρτήθηκε και με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτολγου.

Οι μεγάλες μπίζνες του πολέμου κατά των τζιχαντιστών

Πηγή: Βασίλης Σαμούρας – Hot Doc
Ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, η επίσπευση της προαναγγελίας ενός νέου πολέμου κατά της τρομοκρατίας από τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, εκτόξευσε τις μετοχές των κατασκευαστών όπλων στη Wall Street και σε άλλα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο. Η πρώτη Δευτέρα μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα είδε τις μετοχές της Lockheed Martin, εταιρίας αμυντικών εξοπλισμών και ασφάλειας, να κερδίζουν 3,5%. Η μετοχή της Raytheon έπιασε υψηλό τριετίας, αυξάνοντας την αξία της κατά 4%. Η Northrop Grumman κέρδισε κι αυτή 4%. Οι παραπάνω επιχειρήσεις και η στροφή των παγκόσμιων επενδυτών στα όπλα, μόνο τυχαία δεν είναι.

Οργιο βίας των ΜΑΤ κατά του ΠΑΜΕ (Βίντεο)

Ξεσάλωσαν οι ένστολοι πραιτοριανοί του συστήματος –με κυβερνητική εντολή φυσικά- αυτή την φορά απέναντι στα μέλη του ΠΑΜΕ που κινητοποιήθηκαν σήμερα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Τις βαρβαρότητες των δυνάμεων καταστολής της παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.
Σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει στην ιστοσελίδα 902 απ’ όπου και αντιγράφουμε:
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 μ.μ. η μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 8 το πρωί, αλλά και με μια δυναμική συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου στις 12 το μεσημέρι και την πορεία που, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμποδίσει, έφτασε μέχρι την Ηρώδου του Αττικού, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά.

Γιατί η Τουρκία έχασε τα πάντα στη Μέση Ανατολή και ποιος είναι ο εφιάλτης που έρχεται

ImageΤα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν για να καταστήσει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή ήταν ο “τέντζερης” και οι θεωρίες του “στρατηγικού βάθους” του πονηρού Αχμέτ Νταβούτογλου το “καπάκι”. Ο ένας βρήκε τον άλλο αλλά το φαγητό που προέκυψε θα είναι πολύ δύσπεπτο για την Τουρκία. Τα όνειρα των δύο δεν φαίνεται να μπορούν να πραγματοποιηθούν και οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται.
Το Al Monitor σε μία ενδιαφέρουσα ανάλυσή του για την Τουρκία επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή αφού αποτελεί μέρος του γενικότερου προβλήματος στην περιοχή.

Έτσι "χτυπούν" τα καλά συμβόλαια οι ΗΠΑ: Πώληση πυραύλων αξίας 800 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ

ImageΤο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση 5.000 πυραύλων τύπου Hellfire στο Ιράκ αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη.
Νομοθέτες εχουν 30 μέρες προθεσμία για να σταματήσουν την πώληση, αλλα αυτο είναι σπάνιο. Ο βασικός ανάδοχος της συμφωνίας θα είναι η Lockheed Martin Corp.
Ο Οργανισμός Συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας, που επιβλέπει τις πωλήσεις ξένων όπλων, ανέφερε στους νομοθέτες ότι η κυβέρνηση του Ιράκ είχε ζητήσει να αγοράσει 5.000 πυραύλους αέρος-εδάφους.

Αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη Συρία για πρώτη φορά! Ποια περιοχή ελέγχουν

ImageΧερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από φράγμα Tishrin βορειοανατολικά της επαρχίας Χαλέπι, αφού πρώτα δυνάμεις της Συρίας (SDF) απώθησαν τις δυνάμεις του ISIL.
Σύμφωνα με την αραβική υπηρεσία της Deutsche Welle “τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν υπό τον έλεγχό τους το φράγμα”
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 ,όταν και ξεκίνησε η αιματηρή κρίση.

«Όχι» από το Εφετείο στην έκδοση δύο από τους πέντε φοιτητές

Μαζική και δυναμική ήταν η χθεσινή συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από το Εφετείο | ΕUROKINISSI

Συντάκτης: Αφροδίτη Τζιαντζή
Το Εφετείο Αθηνών ανακοίνωσε λίγο μετά τις 9 το πρωί την αρνητική απόφασή του για την έκδοση των δύο από τους πέντε φοιτητές που εκζητούνται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, με την κατηγορία ότι «εθεάθησαν» να συμμετέχουν σε επεισόδια που συνέβησαν στη φετινή πορεία της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο.
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του συμβουλίου Εφετών με διαφορετική σύνθεση, που θα αποφασίσει επί του αιτήματος έκδοσης των άλλων δύο, ενώ ξεχωριστά θα κριθεί ο 19χρονος φοιτητής τη Δευτέρα.

Ο εθνικισμός των ΑΝΕΛ και ο «ριζοσπαστισμός» του ΣΥΡΙΖΑ εντείνουν την ταξικότητα του Στρατού

Κοινός ο στόχος του ηγέτη των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ζαχαριάδη: κάνουν τον Στρατό υπόθεση των φτωχών και αποκλεισμένων νέων, των μεγαλύτερων θυμάτων των Μνημονίων!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα πραγματοποιήσει μεγάλη καμπάνια και καλεί σε Σύσκεψη την Παρασκευή 8/1/2016, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
Στην σημαντική συζήτηση για την σχέση του κόσμου της εργασίας με τον ελληνικό στρατό, που άνοιξε με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση, μέσα στα Χριστούγεννα, του νομοσχεδίου για τη θητεία, από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο (που θυμίζουμε έχει γράψει ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και σημερινό στέλεχος της ΛΑΕ), για να ακολουθήσει η προπαγανδιστικού χαρακτήρα δημοσιοποίηση των απόψεων του για την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών και τη δημιουργία των Στρατιωτικών σχολείων, επίσης για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, ώστε από πολύ μικρή ηλικία να στρατολογούνται οι Γενίτσαροι των Δυνάμεων Καταστολής και Πολέμου.

Τέσσερεις νεαρούς Παλαιστίνιους πυροβόλησε και σκότωσε χθες, Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός κατοχής.

Είναι ο Khalil Mohammad Shalalda, 16 ετών, από την πόλη Sa'ir κοντά στη Χεβρώνα, και οι Ahmad Salem Kawazba, 19 ετών, Ala Abed Kawazba, 19 ετών, και Mohannad Ziad Kawazba, 18 ετών, που εκτελέστηκαν κοντά στον ισραηλινό εποικισμό Gush Etzion, νότια της Βηθλεέμ.
Οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν οποιονδήποτε πλησιάζει, με την πρόφαση ότι θέλει να τους μαχαιρώσει. Όπως έχει αποδειχτεί, από βίντεο και φωτογραφίες, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν οι ίδιοι τοποθετήσει μαχαίρι δίπλα στα θύματα.  ‪#‎ThirdIntifada‬ ‪#‎FreePalestine‬   Νέα από την Παλαιστίνη

ΣΥNEΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1 ΣΤΙΣ 18.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Την Κυριακή 10/1, στις 18.0 μ.μ η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ πραγματοποιεί ανοικτή σύσκεψη στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη).

Στο επίκεντρο της προσπάθειας μας είναι το μεταναστευτικό ζήτημα και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι αλλαγές στον Στρατό, η έκφραση της αλληλεγγύης μας στον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

#free5gr: Στις 9 π.μ. η απόφαση για τους 2 από τους 5 εκζητούμενους - Υπέρ της έκδοσης υπό όρους ο εισαγγελέας


Στη συνεδρίαση της Πέμπτης δικάστηκαν οι πρώτοι δύο από τους συνολικά 5 φοιτητές και η απόφαση πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα, Παρασκευή στις 9. Στη συνέχεια (μετά τις 10 το πρωί) θα δικαστούν οι άλλοι δύο, καθώς και ο πέμπτος τη Δευτέρα - Πρόκειται για τους φοιτητές οπου διώκονται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές με αφορμή τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 2015 στο Μιλάνο (No Expo) - Νέα συγκέντρωση συμπαράστασης από αλληλέγγυους (φοιτητικούς συλλόγους, εργαζόμενους στο Δήμο Αγ. Παρασκευής και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων) - Ελλιπή και προβληματικά τα αποδεικτικά στοιχεία λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης - Ο νόμος στην Ιταλία είχε θεσπιστεί από τον Μουσολίνι (!) τονίζει στο left.gr η Γ. Κούρτοβικ
(φωτογραφία του left.gr από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης της Πέμπτης - εδώολόκληρο το άλμπουμ)

Σαουδαραβικά δισ. για την Τουρκία, ωφελημένη από την κρίση με το Ιράν

Θετικές επιπτώσεις δείχνει να παράγει για την Τουρκία η κρίση ανάμεσα στη σουνιτική Σαουδική Αραβία και το σιιτικό Ιράν, τουλάχιστον στον κρίσιμο οικονομικό τομέα, καθώς οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα στο βασίλειο των Σαούντ και τις περισσότερες χώρες του σουνιτικού μπλοκ, ενώ δημιουργείται και ένα κενό στη δυτική στρατηγική, που σπεύδει να καλύψει η Άγκυρα, καθώς οι Σαουδάραβες εμφανίζονται σχεδόν ανεξέλεγκτοι, επικαλούμενοι ζωτικό θέμα εθνικής ασφαλείας, αγνοώντας σχεδόν τις συνήθειες μεσοβέζικες προσεγγίσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης…

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η πολιτική της Τουρκίας το 2015 και το μέλλον

Το 2015 ήταν μια πολύ δυσμενής χρονιά για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Τούτο, κατά βάση, οφείλεται τόσο στις λανθασμένες εκτιμήσεις, όσο και στο λανθασμένο σχεδιασμό της τουρκικής στρατηγικής. Εν προκειμένω θα λέγαμε ότι η φαντασιόπληκτη πολιτική «των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» του δόγματος Νταβούτογλου είχε ως συνέπεια την αποδυνάμωση του ρόλου της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή δεδομένου ότι:
Του Χρήστου Μηνάγια

Η νέα Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ

Το έμβλημα της νέας ισραηλινής Ταξιαρχίας Commando. Το μαχαίρι κομάντο, με το διπλό καμπυλωτό βέλος, σχηματίζουν το εβραϊκό γράμμα "Κουφ", με το οποίο αρχίζει στη γλώσσα τους η λέξη "Κομάντο". Το μαχαίρι αναδύεται από τη θάλασσα, ενώ από πίσω φαίνονται τα βουνά. Το διπλό βέλος δείχνει να συνδέει το όλο σκηνικό, απεικονίζοντας τη δυνατότητα της Ταξιαρχίας να ενεργεί από ξηρά, θάλασσα και αέρα και πέραν των ισραηλινών συνόρων. (Πηγή

Το σκίτσο και το κήρυγμα μίσους που αναπαράγει ένωση αποστράτων του στρατού!

Μια ρατσιστική εικόνα που διακινείται στο διαδίκτυο άρεσε πολύ, όπως φαίνεται, στη σελίδα της ένωσης αποστράτων αξιωματικών του στρατού στο facebook, η οποία και την ανάρτησε συνοδεύοντάς την με ένα επίσης ρατσιστικό (αλλά αμφίβολης πραγματικότητας ως προς τα γεγονότα και τα πρόσωπα που περιγράφονται) κείμενο.
Στην εικόνα εμφανίζονται 4 αιμοδιψείς μουσουλμάνοι με το κοράνι στο χέρι να βιάζουν μια χριστιανή (;), ο πατέρας της οποίας εμποδίζεται από τον αστυνομικό να την προστατεύσει και αποκαλείται "ρατσιστής".
Σαφή, ξεκάθαρα τα μηνύματα...

Τραυματίστηκε δημοσιογράφος ενώ...δοκίμαζε γιλέκο των ειδικών δυνάμεων - ΒΙΝΤΕΟ

Τραγική κατάληξη είχε το πείραμα στο οποίο δέχτηκε να υποβληθεί ένας Ισραηλινόςδημοσιογράφος, όταν μαχαιρώθηκε κατά λάθος πισώπλατα.
Ο δημοσιογράφος αποφάσισε να δοκιμάσει το γιλέκο το οποίο χρησιμοποιούν οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις και να δεχθεί επίθεση με μαχαίρι προκειμένου να ενημερωθούν οι τηλεθεατές για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν χώρα οι πρόσφατες επιθέσεις από Παλαιστίνιους κατά Ισραηλινών.

Ο πετρελαϊκός πόλεμος σε εξέλιξη: Οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Του Μιχάλη Διακαντώνη*
Κατά το τελευταίο ενάμιση έτος η τιμή του πετρελαίου Brent έχει κατακρημνιστεί από τα $116 στα $36 το βαρέλι, φθάνοντας στα χαμηλότερα ύψη των τελευταίων 11 ετών. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί οικονομικές δυσχέρειες τόσο στις πετρελαϊκές εταιρείες όσο και στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες και είναι ικανή να πυροδοτήσει σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις.
Η ανάλυση αυτή εξετάζει διαδοχικά: τις πιθανές συνέπειες για τις πετρελαϊκές εταιρείες και τους κρατικούς προϋπολογισμούς, τη στρατηγική του OPEC και τις επιπτώσεις στις χώρες του Κόλπου, καθώς και τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσουν η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, το Ιράν και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

25 χρόνια μετά – Νίκος Τεμπονέρας, το χρονικό των αγώνων και της θυσίας. Αφιέρωμα στο κίνημα που ανέτρεψε έναν υπουργό και ένα νομοσχέδιο (κείμενα, φωτό, βίντεο)

ΓΕΝΑΡΗΣ 1991 – ΓΕΝΑΡΗΣ 2016
Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…

Αρχή της δεκαετίας του ΄90 μετά από 2 χρόνια πολιτικής αστάθειας το πολιτικό σύστημα βρίσκει τον βηματισμό του. Ο Νεοφιλελευθερισμός επελαύνει σε όλα τα μέτωπα, Εργασιακό, Ασφαλιστικό, Παιδεία ανοίγοντας το δρόμο για την ΝΕΟΚΑΤΟΧΙΚΗ Ελλάδα των μνημονίων του 2012. Η Κοινωνία της Εργασίας και της Γνώσης αντιστέκεται στα εργοστάσια, στις πλατείες και τους δρόμους,στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.
Κράτος και Παρακράτος σε ένα μαύρο μέτωπο βάζουν σημάδι την ζωή και τη γνώση το χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη του ΄91.


Νίκος Τεμπονέρας, Το χρονικό της δολοφονίας του αγωνιστή καθηγητή από το κράτος της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη (08/01/1991)

Συμπληρώνονται σήμερα 23 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (08/01/1991). Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί ένα χρονικό των γεγονότων, είναι γραμμένο στις 29/12/2008 και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικύ Μετώπου (ΕΑΜ)

Νίκος Τεμπονέρας

Το χρονικό της δολοφονίας  

Δεκαεννιά χρόνια πέρασαν από το χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη του ’91.

Το Ιράν συνδέει τον Ερντογάν με τις εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία

ImageΗ Τουρκία κάλεσε χθες τον πρέσβη του Ιράν για να απαιτήσει από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του να σταματήσουν αναφορές που συνδέουν την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ στη Σαουδική Αραβία με την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ριάντ.
«Καταδικάζουμε έντονα την σύνδεση της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου μας στη Σαουδική Αραβία με τις εκτελέσεις που επιδικάστηκαν στη χώρα, σε άρθρα που έχουν εκδοθεί σε μέσα ενημέρωσης τα οποία συνδέονται με επίσημες υπηρεσίες του Ιράν», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του.

"Στην Τουρκία έχουμε εμφύλιο πόλεμο"!


ImageΤα όσα πράττει η Άγκυρα και οι τουρκικές ΕΔ στην νοτιανατολική Τουρκία εναντίον των Κούρδων ,έχουν σοκάρει ακόμη και Τούρκους δημοσιογράφους. Κάποιοι ελάχιστοι τολμούν να γράψουν ακόμη και για εμφύλιο πόλεμο στον οποίο βρίσκεται η χώρα! Δεν γνωρίζουμε αν είναι ακόμη ελεύθεροι!
Ο Μπεκίρ Τζιοσκούν έγραψε άρθρο στην εφημεριδα ΣΟΖΤΖΙΟΥ άρθρο με τον τίτλο “Εμφύλιος Πόλεμος”!
Η μετάφραση είναι του Χαρ. Καραγκιοζούδη.
Εμφύλιος πόλεμος !..

"Κλαψούρισμα" Νταβούτογλου προς ΗΠΑ:"Οι Κούρδοι νικούν και η αεροπορία μας είναι καθηλωμένη"!

ImageΟ Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου , διαμαρτυρήθηκαν στον Αμερικανό Αρχηγό ΕΔ για τις σημαντικές νίκες που έχουν πετύχει οι Κούρδοι και παραδέχτηκαν ότι η αεροπορία τους έχει καθηλωθεί μετά από τις ρωσικές απειλές και τους S-300 που η Μόσχα ανέπτυξε στη Συρία!
Όλα αυτά τα καθόλου ευχάριστα για το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου τα γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.

Saudi-Coalition Bombs Center For The Blind In Yemen


While numerous human rights organizations have condemned the acts of the Saudi-led coalition in Yemen, the U.S. has refused to voice concern over its ally’s actions.
On Tuesday midnight Saudi Arabia continued its war crimes in Yemen by bombarding the Noor Center for Care and Rehabilitation of the blind.
Sana’a, Yemen — It has been confirmed a Saudi-led coalition bombed a center for the blind in the Yemeni capital, Sana’a on Tuesday — and they didn’t stop there. Also struck by coalition bombs were a wedding hall, the city’s Chamber of Commerce, and several residences — though no casualties were reported, one local source claimed three people had been injured.

Anti-Muslim Oregon Militant Ritzheimer Tracked By FBI For Months


Among the dozen-or-so armed militia men who have seized the Malheur National Wildlife Refuge in Oregon is Jon Ritzheimer, an anti-Muslim extremist who has been tracked by the FBI for months.
The tattooed Marine from Arizona rose to infamy last May, after organizing an armed anti-Muslim protest at a Phoenix mosque. He frequently posts emotional and hateful videos to social media and begs for other extremists to send him donations.
“The likelihood for blood will be high,” Ritzheimer wrote on Facebook in August, referring to a war with Islam he anticipates. “True colors will be shown once again when we step up to this common enemy who attacks humanity daily and enslaves it’s [sic] followers.”