Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Η Γερμανία άρχισε επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ

Η γερμανική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε σήμερα αεροπορικές επιχειρήσεις στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα του «Ζβέζντα» επικαλούμενο το περιοδικό Der Spiegel.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado βρίσκονταν σήμερα επί δύο ώρες και τριάντα λεπτά στον εναέριο χώρο της Συρίας και του Ιράκ.
Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη τουρκική βάση Ιντσιρλίκ και ήταν εξοπλισμένα με κάμερες οι οποίες κατέγραψαν τις θέσεις των ισλαμιστών του Ντάες.
Το Βερολίνο αποφάσισε από το Νοέμβριο να επέμβει στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την απαγωγή ομήρων στο Μάλι.

ΒΡΗΚΑΝ ΑΦΟΡΜΗ...Η Γερμανία κλείνει τις πόρτες στους μετανάστες!

Κολωνία: `Μυρίζει μπαρούτι` με διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων - ΒίντεοΉταν μάλλον αναμενόμενο το να προτείνει η Άνγκελα Μέρκελ την αυστηροποίηση του νόμου για την χορήγηση ασύλου σε μετανάστες στη Γερμανία μετά από τα γεγονότα που έγιναν στο βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Το αντιμεταναστευτικό μένος στη Γερμανία έχει αρχίσει και γιγαντώνεται τις τελευταίες μέρες και η Μέρκελ, το Σάββατο (09.01.2016) συναντήθηκε με στελέχη της ηγεσίας του κόμματος τους (CDU) στο Μάιντς.

Frontex και Ελληνική Αστυνομία εντείνουν τον πόλεμο κατά Μεταναστών και των Αλληλέγγυων Εθελοντών

Σε νέα φάση μπαίνει ο ευρωπαϊκός πόλεμος κατά των μεταναστών, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο, στο οποίο εγκλωβίζονται όλοι όσοι δε δολοφονούνται στα νερά του Αιγαίου. Πρόσφατα, η Frontex ανακοίνωσε την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, για να ακολουθήσει η ανάπτυξη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά. Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά και να ξεπεράσει τους 400, ενώ θα ενισχυθεί και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να ενταθεί ο πόλεμος κατά των μεταναστών. Η επιχείρηση «Ποσειδών» έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και ΘΑ διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στην επιχείρηση μετέχουν αξιωματούχοι της Frontex, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ... οι Ερντογάν-Νταβούτογλου! Ψεύτικη η ...επίθεση τζιχαντιστών κατά Τούρκων στο Ιράκ!

Image
Εξευτελισμός για τους Ερντογάν-Νταβούτογλου από τον ιρακινό στρατό. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιρακινή τηλεόραση η Βαγδάτη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από τους τζιχαντιστές και συνεπώς σε καμία απολύτως…μάχη δεν ενεπλάκησαν.
Είναι δυνατόν ηγέτες χωρών να λειτουργούν ως κοινοί απατεώνες; Απ΄ όσα υποστηρίζει το Ιράκ εναντίον της Τουρκίας φαίνεται πως είναι.
Τι μεταδίδει η ιρακινή τηλεόραση:

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ,ΓΕΜΙΣΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ,ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ,ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η γενοκτονία των Kούρδων στην ανατολική Τουρκία!!!
Στην φωτογραφία σοκ,που κοινοποίησε η Κουρδική αντίσταση,φαίνονται τα νεκρά σώματα δυο νεαρών κούρδων,στην επαρχία Σιρνάκ,ενώ τα έχει σκεπάσει το χιόνι!!!

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το Σαββάτο 09/01/2016 στις 18.00 μ.μ. πραγματοποιείται σύσκεψη των φαντάρων που κατατάσσονται με την Σειρά Ιανουαρίου 2016, στη Λέσχη των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, Ιπποκράτους 135 και Δαμάρεως.
Σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα των Στρατευμένων.
Αλλά και η ενημέρωση των συναδέλφων για το νέο νομοσχέδιο για τη θητεία και την οργάνωση της πάλης ενάντια του, εντός και εκτός των μονάδων. 
Το νομοσχέδιο για την θητεία έχει ως βασικές του κατευθύνσεις την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας –ενώ παράλληλα αξιοποιείται για την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου της εργατικής τάξης, την ενσωμάτωση του προσωπικού στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού όπως ορίζεται από τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και την οργανική ένταξης των στρατευμένων στα πολεμοκάπηλα σχέδια με την ταυτόχρονη διάσταση της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας.

Μετά την Μέση Ανατολή και η Κεντρική Ασία απομακρύνεται από την Τουρκία

του Zülfikar Doğan 
Η Τουρκία, η οποία μετά την επιδείνωση των σχέσεών της με τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και το Ισραήλ έχασε την οικονομική, πολιτική και διπλωματική επιρροή της στην Μέση Ανατολή, βρίσκεται στα πρόθυρα της απώλειας και της Κεντρικής Ασίας, λόγω της κρίσης με τη Ρωσία. Οι κυρώσεις της Μόσχας, που ακολούθησαν την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου, επεκτείνονται και στις ρωσικές σφαίρες επιρροής στην Κεντρική Ασία και στον Καύκασο, καθώς οι κεντροασιατικές χώρες που είχαν δημιουργήσει στενές σχέσεις με την Άγκυρα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, φαίνεται ότι ετοιμάζονται να αποστασιοποιηθούν από τη Τουρκία.

Με το "βλέμμα" στο κοίτασμα Έψιλον η Energean


(Φωτ.: Με το θαλάσσιο κοίτασμα του Πρίνου στη Θεσσαλονίκη να έχει πια πεπερασμένη δυναμικότητα, με δυνατότητα να δώσει το μέγιστο 5.000 βαρέλια ημερησίως, η Energean στρέφεται στο κοίτασμα Έψιλον, δυτικά του Πρίνου, το οποίο, σύμφωνα με το καλό σενάριο, θα μπορεί να δίνει 10.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα.)
Της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτηρίζεται το κοίτασμα Έψιλον, δυτικά του Πρίνου, από την Energean Oil & Gas, καθώς στην παραγωγή που αναμένεται να δώσει θα βασισθούν σε μεγάλο βαθμό οι μελλοντικές προοπτικές και η ανάπτυξη της εταιρείας.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ-Καταγγελία κατά Σ. Αραβίας για χρήση βομβών διασποράς

Η συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία που μάχεται κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς (cluster bombs), αμερικανικής μάλιστα προέλευσης, όπως καταγγέλλει η οργάνωση Human Rights Watch σε έκθεσή της.
Οι Σαουδάραβες όμως όχι μόνο χρησιμοποίησαν παλαιά αμερικανικά, κατασκευής 1978 πυρομαχικά διασποράς κατά ενόπλων, αλλά και κατά αμάχων, παραθέτοντας στοιχεία και φωτογραφίες. Υπογραμμίζει δε, ότι συνιστά έγκλημα πολέμου.
Το State Department περιορίστηκε να αναφέρει πως πιέζει τους αντιμαχόμενους να εξεύρουν ειρηνική επίλυση για την υπέρβαση του τρέχοντος αδιεξόδου.

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ-Αναπλήρωση απωλειών Humvee από τις ΗΠΑ για το Ιράκ-Πώληση πυραύλων αξίας 800 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ-


Επιπλέον 120 θωρακισμένα οχήματα τύπου Humvees προσφέρουν οι Αμερικανοί στους Ιρακινούς, με το Πεντάγωνο να εγκρίνει κονδύλι ύψους 24,9 εκατομμυρίων δολαρίων προς την AM General για να υλοποιήσει την παραχώρηση στο πλαίσιο διακρατικής σύμβασης (μέσω FMS).
Ο αριθμός των οχημάτων του τύπου τα οποία οι Αμερικανοί είχαν αποθηκεύσει στο Ιράκ μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, ανέρχονται στις 10.000 σύμφωνα με τα αποδεσμευόμενα επισήμως στοιχεία.
Όμως, όταν έπεσε η Μοσούλη στα χέρια των Ισλαμιστών του ISIS, έβαλαν στο χέρι 2.300 οχήματα περίπου, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να έχουν παραχωρήσει επιπλέον 1.000 οχήματα για να καλύψουν ένα μέρος των απωλειών…

Ένας χάρτης που εξηγεί την επικίνδυνη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν


shia-oil-cropped-2-1000x865 (1)Jon Schwarz, The Intercept (ΗΠΑ)
Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας εκτέλεσε τον Σιίτη Μουσουλμάνο κληρικό Νιμρ αλ-Νιμρ το Σάββατο. Ώρες αργότερα, Ιρανοί διαδηλωτές πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη. Την Κυριακή, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θεωρεί τον εαυτό της ως θεματοφύλακας του Σουνιτικού Ισλάμ, διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο είναι μια Σιίτική Μουσουλμανική θεοκρατία.
Για να εξηγήσει τι συμβαίνει, η εφημερίδα the New York Times δημοσίευσε έναν οδηγό για τη διαφορά μεταξύ σουνιτικού και σιιτικού Ισλάμ, που μας πληροφορεί ότι «προέκυψε σχίσμα μετά το θάνατο του Προφήτη Μωάμεθ το 632» -ήτοι, πριν από 1383 χρόνια.

Blair and Clinton transcripts: From James Bond terror villains to Iraq nightmare prophecy

Then British Prime Minister Tony Blair welcomes then US President Bill Clinton (left) to 10 Downing Street in 1998JOHNNY EGGITT/AFP/Getty Images

Never before seen transcripts of the private conversations between Tony Blair and Bill Clinton show the depth of the pair's relationship as leaders of their respective countries and the challenges they faced as they tackled pressing international issues.
More Blair-Clinton transcripts

http://www.ibtimes.co.uk/

Συρία: Παιδιά και γυναίκες σκοτώθηκαν από επιδρομή των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων

Οκτώ παιδιά και 3 γυναίκες σκοτώθηκαν στη Συρία από επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων που έγινε κοντά στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
“Έντεκα πολίτες -οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες- σκοτώθηκαν προχθες το βράδυ σε μια επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού στο χωριό Χαζίμα, βόρεια της Ράκα, όπου πολεμούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) με το Ισλαμικό Κράτος από τις 30 Δεκεμβρίου», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Αυτοί είναι νέοι μισθοί μετά τις μειώσεις του ασφαλιστικού - Όλα τα παραδείγματα

Δεδομένες θεωρούνται οι μειώσεις στους μισθούς για όλους λόγω του νέου Ασφαλιστικού, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-εργοδοτών σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. 
Οι αυξημένες εισφορές οδηγούν αυτόματα σε μειώσεις των μισθών οι οποίες ξεκινούν από 3 ευρώ και φτάνουν έως και τα 17 ευρώ το μήνα.
Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί με αύξηση κατά 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών:

«Στρατιωτικός νόμος» επ’αόριστον στη Γαλλία

«Η τρομοκρατία δεν έπαψε να αποτελεί απειλή για τη χώρα μας» διακήρυξε άλλωστε ο Φρανσουά Ολάντ λίγη ώρα πριν από τη χθεσινή απόπειρα, σε τελετή των σωμάτων Ασφαλείας | MARTIN BUREAU, POLL PHOTO VIA 
Μια ανάσα πριν από τις 11.30 χθες το πρωί –σχεδόν την ίδια ώρα που το Charlie Hebdo και η Γαλλία ολόκληρη συγκλονίζονταν από το λουτρό αίματος με 12 νεκρούς που προκάλεσαν οι δύο Γάλλοι αδελφοί Κουασί στο σατιρικό περιοδικό ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα– ένας άντρας, ο οποίος κρατούσε μπαλτά και φέρεται να φώναζε στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος», έσπειρε ξανά τον πανικό στο στρατοκρατούμενο Παρίσι.

«Ο Αγών μου» και η ντροπή των Γερμανών

Ένα νέο... παλιό βιβλίο που προκαλεί | (AP Photo/Matthias Schrader)
Συντάκτης: efsyn.gr
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία παγκοσμίως κυκλοφόρησε την Παρασκευή στη Γερμανία μετά από 70 χρόνια απαγόρευσης. Δεν είναι άλλο από το... πόνημα του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» το οποίο από σήμερα διατίθεται στα βιβλιοπωλεία της χώρας και προκαλεί πολλή συζήτηση.
Το αντισημιτικό έργο του «Φύρερ», το οποίο θεωρείται ως ο προάγγελος του Ολοκαυτώματος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίο συγγράφηκε όταν ο Χίτλερ ήταν στη φυλακή, κυκλοφορεί ξανά μετά από απαγόρευση 70 ετών και ήδη ακαδημαϊκοί εκτιμούν ότι θα βοηθήσει στην κατανόηση της παρανοϊκής ιδεολογίας των ναζί.

Κίνδυνος για την «εθνική ασφάλεια» οι απεργίες...

Η τρομολαγνεία ως όχημα καταστολής στη Βρετανία | AP Photo/Frank Augstein
Συντάκτης: efsyn.gr
Σκάνδαλο στη Βρετανία, καθώς, ηλεκτρονική αλληλογραφία και έγγραφα καταγράφουν προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τις προειδοποιήσεις για τρομοκρατική απειλή ώστε να καταστείλει απεργία εργαζομένων στον χώρο της υγείας. Οργισμένες αντιδράσεις γιατρών που κάνουν λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις κατά των κινητοποιήσεών τους.

Απαγορεύεται... η φτώχεια

Μια 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθής, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε σε λαϊκή αγορά να πουλάει προσωπικά της αντικείμενα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Συντάκτης:  Aπόστολος Λυκεσάς
«Απαγορεύεται στους φτωχούς να πωλούν προσωπικά τους αντικείμενα για να ζήσουν. Πρόστιμο 10.000 ευρώ».
Η πινακίδα αυτή θα πρέπει να αναρτηθεί στις λαϊκές αγορές της χώρας όπου καταφεύγουν πένητες και πληττόμενοι από την κρίση συμπολίτες, αντικαθιστώντας παλαιότερες προειδοποιητικές πινακίδες για τους «παραβάτες» του νόμου.

Διορισμός της κόρης της Χρυσοβελώνη στο ΥΠΕΘΑ με υπογραφή ΚΑΜΜΕΝΟΥ!!

ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! 

Ευτυχώς που 
ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος 
θα καταπολεμούσε 
τα κομματικά βύσματα! 

Όλων των άλλων.... 
Όχι και τα δικά τους παιδιά....
 
Διαβάστε