Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: "Απολύτως ανίκανος ο στρατός να αντιμετωπίσει τους ταλιμπάν"! Απόρρητη έκθεση

ImageΠαρά τα δισεκατομμύρια δολάρια τ , o αφγανικός στρατός δεν είναι έτοιμος για τη μάχη εναντίον των Ταλιμπάν , οι οποίοι είναι ισχυρότεροι από ποτέ , σύμφωνα με μια απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel .
Συνολικά σε όλη τη χώρα , μόνο ένα από τα 101 τάγματα πεζικού έχει χαρακτηριστεί ως « έτοιμο για μάχη » και 38 μονάδες έχουν « τεράστια προβλήματα», « τονίστηκε στην λεπτομερή έκθεση του ΝΑΤΟ , σύμφωνα με το Spiegel .
«Δέκα τάγματα 600 στρατιωτών δεν λειτουργούν καθόλου , » έγραψε ο Spiegel .

Κομοτηνή: Φωτιά σε στρατόπεδο - Ένας στρατιώτης υπέστη εγκαύματα


Τον τραυματισμό ενός στρατιώτη είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο στρατόπεδο Παράσχου της Κομοτηνής. 
Η φωτιά ξέσπασε υπό άγνωστες συνθήκες στις 8:20 και αμέσως επενέβη το προσωπικό του στρατοπέδου, το οποίο κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες, με πυροσβεστήρες και άλλα μέσα που διέθετε.
Παράλληλα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, όχημα της οποίας με τρεις άνδρες έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα. 
Οι φλόγες αντιμετωπίστηκαν πλήρως μία ώρα αργότερα, ωστόσο τραυματίστηκε στρατιώτης της μονάδας. 
Αρχικά οδηγήθηκε στην υγειονομική μονάδα που λειτουργεί εντός του στρατοπέδου, στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη εγκαύματα. 

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, επίσημο έγγραφο αποκαλύψε την σφαγη που διαπράχθηκε από το τουρκικό κράτος κατά του άμαχου πληθυσμού στο Βόρειο Κουρδιστάν. 

Το "απόρρητο" έγγραφο της διοίκησης των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων αποκάλυψε ότι οι τουρκικές δυνάμεις είναι ξεκάθαρα εκπαιδευμένες να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον πολιτών στις κουρδικές πόλεις και ''ενθαρρύνει'' τα στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν όπλα..Τελος λεει στους αξιωματικους να μην φοβούνται κανενος ειδους δίωξη για τα εγκληματα τους

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Νέο νομοσχέδιο για τη θητεία, ή αλλιώς, στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και εμβάθυνση της εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος φέρνει αιφνιδιαστικά για ψήφιση στις αρχές Ιανουαρίου ένα ακόμη νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των ένοπλων δυνάμεων που αυτή τη φορά στοχεύει στην περαιτέρω εμβάθυνση της εργασιακής εκμετάλλευσης της στρατευμένης νεολαίας.Ταυτόχρονα με τον βάθεμα της εκμετάλλευσης επιχειρείτε η περαιτέρω διάσπαση και η δημιουργία φαντάρων πολλών ταχυτήτων. Θέλουν τους δικηγόρους να στελεχώνουν τις στρατιωτικές νομικές υπηρεσίες κάνοντας χωρίς πληρωμή την πρακτική τους και ανοίγουν το δρόμο για την προσφορά δωρεάν εργασίας σε μια σειρά από ειδικότητες. 

Στρατός-εργοστάσιο με φαντάρους-δωρεάν εργατικό δυναμικό

Στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού αντιστοιχεί το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης, απαιτείται νέα συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που θα υπηρετήσουν τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και τις ανάγκες της αστικής τάξης | EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Συντάκτης: Νίκος Αργυρίου*
Εσπευσμένα, υπό το βάρος της επετείου των Ιμίων που πάντα εκμεταλλεύεται η Ακροδεξιά, αύριο αρχίζει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά τα Χριστούγεννα.

Λωρίδα Γάζας: Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Image
 Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επιδρομή διευκρινίζοντας ότι στόχος της "ήταν πυρήνας τρομοκρατικής οργάνωσης που ετοιμαζόταν να τοποθετήσει και να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό για να πλήξει τις ισραηλινές δυνάμεις που σταθμεύουν κατά μήκος της μεθορίου βορείως της Λωρίδας της Γάζας". Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ ενεπλάκη στην επιχείρηση αυτή, προσθέτει η ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε βάσει πληροφοριών για επικείμενη παλαιστινιακή επίθεση.

Αυτές ειναι οι 9 χώρες με πυρηνικά όπλα - ΧΑΡΤΗΣ

Image
Κανένα όπλο στον πλανήτη δεν εχει τις καταστροφικές συνέπειες των πυρηνικών όπλων.  
Τα πυρηνικά όπλα μετατρέπουν το γεωπολιτικό παιχνίδι και η κάθε χώρα που τα διαθέτει μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι ξένες άμεσες παρεμβάσεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο.
Ως εκ τούτου, εννέα χώρες στον κόσμο ανήκουν στο “πυρηνικό κλάμπ” σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Όπλων (Center for Arms Control and Non-Proliferation)
Μεταξύ τους αυτά τα εννέα κράτη, έχουν στην κατοχή τους περίπου 15.741 πυρηνικά όπλα, με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να έχουν πάνω από 14.000 πυρηνικές κεφαλές.

Πυρά κατά μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Βόρειας Κορέας

Image
Η ένταση βρίσκεται στο “κόκκινο”. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας μετά τη δοκιμή της βόμβας υδρογόνου και του βαλλιστικού πυραύλου, γεγονότα που αμφισβητούνται ως μη αληθινά, συνεχίζει φαίνεται τις επιθετικές ενέργειες κατά της Νοτίου Κορέας.
Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας πλησίασε στα σύνορα των δύο χωρών μόλις 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σεούλ.
Αποτέλεσμα ήταν οι δυνάμεις της Νοτίου Κορέας να αντιδράσουν με αντιαεροπορικά πυρά εξαναγκάζοντας το αεροσκάφος σε αλλαγή πορείας πίσω προς τον Βορρά.

Επεκτείνονται σιωπηρά οι αρμοδιότητες της Frontex

Oι νεοφερμένοι αστυνομικοί της ευρωπαϊκής δύναμης αναλαμβάνουν δράση | MotionTeam - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Συντάκτης: 
Μπορεί να διακήρυσσε σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση ότι η Ομάδα Ταχείας Επέμβασης RABIT της FRONTEX που άρχισε ήδη να αναπτύσσεται στα ελληνικά νησιά θα έχει αποκλειστικό ρόλο την ενίσχυση της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων και μεταναστών και τη συμβολή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, κάτι άλλωστε που δήλωνε και η ίδια η FRONTEX, φαίνεται όμως πως στην πραγματικότητα οι νεοφερμένοι αστυνομικοί της ευρωπαϊκής δύναμης αναλαμβάνουν δράση που επεκτείνεται σε αστυνομικού τύπου επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος και για τον έλεγχο ΜΚΟ και εθελοντών.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Περί αξιών και πολέμων

Αἱ ἀλώπεκες φωλεοὺς ἔχουσιν καὶ τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ κατασκηνώσεις, ὁ δὲ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἔχει ποῦ τὴν κεφαλὴν κλίνῃ
Του Ευτύχη Μπιτσάκη
Η τραγωδία στο Αιγαίο συνεχίζεται. Καθημερινά μετράμε τους πνιγμένους: άντρες, γυναίκες και παιδιά. Στην άμμο ξεβρασμένα πτώματα παιδιών, θυμίζουν πτώματα πνιγμένων ζώων. Όσοι γλίτωσαν από τον πνιγμό, βαδίζουν τώρα κάτω από τη βροχή, κοιμούνται άστεγοι κάτω από τον εχθρικό ουρανό, οδοιπορούν πεισματικά, νηστικοί και βρεγμένοι, προς τη νέα Γη της Επαγγελίας. Ποια γη; Τη Γερμανία και τις άλλες χώρες του Βορρά. Άφησαν τη γη τους και τα σπίτια τους. Τους συγγενείς και τους φίλους. Ελπίδα; «Να φτιάξουν μια νέα ζωή»! Πού και πώς; Και τι συναντούν; Συρματοπλέγματα και κλειστά σύνορα. Την παγωνιά των κρατών και την όποια αλληλεγγύη των ανθρώπων. Και προπαντός των Ελλήνων.

Όταν το Υπουργείο Άμυνας υποδύεται τον εργολάβο οι φαντάροι υποφέρουν στην 180 ΜΚΒ HAWK

Το πέπλο της εργασιακής κόλασης που δομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σαν καλύτερο παράδειγμα την κατάσταση που βιώνει η στρατευμένη νεολαία στα στρατόπεδα. 
Αυτή την φορά ήταν μια χορηγία από τον επιχειρηματία Κυριακόπουλο η οποία έδωσε την ευκαιρία στο Υπουργείο Άμυνας να ‘’παίξει’’ τον εργολάβο χρησιμοποιώντας την απλήρωτη εργασία των φαντάρων. 
Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος θέλοντας να τιμήσει τον πατέρα του αντιστράτηγο Όθωνα Κυριακόπουλο χρηματοδότησε την ανέγερση διαμερισμάτων στελεχών στα HAWK στο Καπανδρίτη. 

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ 180 ΜΚΒ HAWK

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Φτάσαμε να το ζήσουμε και αυτό. Η Τρόικα και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που θέλουν να εγκαθιδρύσουν την εργασιακή κόλαση, δε μπορούν να βρουν καλύτερο παράδειγμα εφαρμογή της από την 180 ΜΚΒ HAWK και συνολικά το θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης. Όλοι αυτοί που μιλούν για «εθνικές ανάγκες» ουσιαστικά προπαγανδίζουν την τεράστια εκμετάλλευση των εργαζόμενων και της νεολαίας, μέσα και έξω από τον Στρατό και την υπεράσπιση των κερδών τους. Αλήθεια, από την κρίση πείνασε ο Σάλλας, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Μαρινάκης, ή όλοι εμείς, ο κόσμος της εργασίας, που θέλουν να μας κάνουν Δούλους!

Βίντεο από τη συνέντευξη τύπου για την αντίσταση του κουρδικού λαού

http://www.pandiera.gr
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου με θέμα: 
«Ενημέρωση για το Τουρκικό Κουρδιστάν, την εγκληματική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας και την αντίσταση του κουρδικού λαού». 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κούρδος δημοσιογράφος Ismet Akkurt, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής του HDP Ertuğrul Kürkçü, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Έγινε επίσης προβολή DVD με εικόνες από τις δοκιμαζόμενες μαρτυρικές πόλεις του Κουρδιστάν. 
Δείτε στα τέσσερα βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την ομιλία του Ismet Akkurt, καθώς και εκτεταμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου. Τη διερμηνεία κάνει ο Σεΐτ Αλντογάν. 
Υπενθυμίζουμε φυσικά τη σημερινή (13/1/16) συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή του κουρδικού λαού, στο Σύνταγμα στις 6.00 το απόγευμα: 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 6 μμ. 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Συνάδελφοι φαντάροι, είναι κουτό να πιστεύει κανείς ότι στον Στρατό δεν υπάρχουν δικαιώματα.
Είναι ηττοπαθείς και ανυπόστατες οι διαδόσεις ότι στον Στρατό δεν μπορείς να διεκδικήσεις και πολύ περισσότερο να κερδίσεις αυτά που δικαιούσαι.
Κυρίως όμως συνάδελφοι είναι πραγματική άκυρη η σκέψη ότι στον Στρατό ο φαντάρος είναι μόνος του, άρα είναι ευάλωτος στην αυθαιρεσία και την παρανομία της Ιεραρχίας.
Γιατί συνάδελφοι φαντάροι εσείς, εμείς όλοι, η στρατευμένη νεολαία έχουμε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

O Διοικητής είναι η αιτία των προβλημάτων για τους φαντάρους του Λόχου Στρατηγείου της ΜΕΡΥΠ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως στρατιώτης του Λόχου Στρατηγείου της ΜΕΡΥΠ στο στρατόπεδο Νταλίπη, πρόσφατα απολυθείς, αποφάσισα να καταγγείλω δημόσια την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνεχίζουν να υπηρετούν οι συνάδελφοι, με την ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση γι’ αυτούς που μένουν πίσω αλλά και για όσους νέους έρθουν.
Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων που υπηρετούν στην συγκεκριμένη μονάδα, και γενικότερα στο στρατόπεδο, είναι με κατ’ εξαίρεση μετάθεση είτε λόγω κοινωνικών - οικονομικών κριτηρίων είτε λόγω προβλημάτων υγείας.

Αποκλειστικό: Ελλείψεις ακόμη και σε ρούχα στον στρατό

rouxa_usay.gr
Τεράστια προβλήματα και ελλείψεις έχει προκαλέσει η έλλειψη χρημάτων στον Ελληνικό Στρατό. Σύμφωνα με πληροφορίες του usay.gr, η αδυναμία να καλυφθούν βασικές ανάγκες φτάνει στο σημείο να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες για την ένδυση των νεοσύλλεκτων. Οι δυσκολίες έχουν οδηγήσει την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας να καθυστερεί την κλήση των νέων ΕΣΣΟ μέχρι να βρεθεί λύση.

ΝΑΤΟ ΚΑΙ ¨ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ" ΦΕΡΝΟΥΝ 400 έκτακτες μεταθέσεις στο ΠΝ!

Image
Μπαράζ “έκτακτων μεταθέσεων” προκαλεί αναταραχή στο Πολεμικό Ναυτικό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr τουλάχιστον 400 “έκτακτες” μεταθέσεις έχουν σταλεί ήδη σε στελέχη του ΠΝ . Είναι κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια και προκαλεί προβληματισμό. 
Και για την αιτία που προκάλεσε την ανάγκη να εκδοθούν ξαφνικά εκατοντάδες μεταθέσεις αλλά και για πολλά και μεγάλα προβλήματα που προκαλούνται απ΄αυτή την απόφαση στο προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Νόμοι στο Ιράκ μετά την εισβολή των ΗΠΑ: Προαγγελία θανάτου για τα δικαιώματα των γυναικών

Νόμοι στο Ιράκ μετά την εισβολή των ΗΠΑ:  Προαγγελία θανάτου για τα δικαιώματα των γυναικών
Μια Ιρακινή γυναίκα περπατά κοντά στα συντρίμμια, στον απόηχο της έκρηξης στη συνοικία Ουρ στην ανατολική Βαγδάτη, στις 18 Φεβρουαρίου 2014. (Φωτογραφία: AFP-Ahmed al-Rubaye)
Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικοί ηγέτες είναι εξοργισμένοι μετά από μια συντριπτική πλειοψηφία του Ιρακινού Συμβουλίου των Υπουργών που τον περασμένο μήνα ψήφισε υπέρ ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου προσωπικής κατάστασης, το οποίο νομιμοποιεί έμμεσα την παιδεραστία, το βιασμό, την πορνεία, εφόσον εμπίπτουν εντός των ορίων ενός γάμου βασισμένου στη σαρία.

Δε σταματάει τον πετρελαϊκό κατήφορο η γενική αστάθεια…

Σοκ στις παγκόσμιες αγορές (μετοχές, ομόλογα, νομισματικές ισοτιμίες), κυρίως όμως στους παραγωγούς, προκαλεί η νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου που λίγες ώρες πριν κατρακύλησε, έστω και προσωρινά, κάτω από τα επίπεδα των 30 δολαρίων το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2003…
Το κλείσιμο της τιμής του «μαύρου χρυσού» ήταν τελικά σε επίπεδα πάνω από τα 30 δολάρια. Γεγονός όμως παραμένει, ότι με βάση τον νόμο προσφοράς και ζήτησης που καθορίζει σύμφωνα με τη θεωρία τις τιμές, η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να απορροφήσει την τεράστια προσφορά αργού πετρελαίου.

Περίεργη κατάληψη δύο περιπολικών των ΗΠΑ στον Κόλπο…

Σε μια συγκεχυμένη όσον αφορά τα κίνητρα και δυνητικά εξαιρετικά αποσταθεροποιητική ενέργεια προέβησαν οι Ιρανοί, «αιχμαλωτίζοντας» δυο μικρά περιπολικά σκάφη του αμερικανικού Ναυτικού, τύπου Riverine, τα οποία συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα και λόγω μηχανικής βλάβης, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, βρέθηκαν σε χωρικά ύδατα που θεωρεί δικά του το Ιράν.

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ INTERNET

Οι περισσότεροι χρήστες του Ελληνικού Internet αν ρωτηθούν για το κατά πόσο υπάρχει, κρατική ή μη, λογοκρισία σήμερα μάλλον θα απαντήσουν αρνητικά.

Η λογοκρισία τη σύγχρονη εποχή δυστυχώς είναι πολύ πιο ύπουλη από ότι στο παρελθόν. Πολλές φορές δεν ξέρουμε καν ποιος είναι ο λογοκριτής και γιατί κάτι είναι απαγορευμένο.
Η λογοκρισία, μέρος της οποίας είναι οι κανόνες απαγόρευσης επίσκεψης ή χρήσης συγκεκριμένων sites, ζει και βασιλεύει σήμερα στην Ελλάδα. Όμως, λόγω της ανοργάνωτης δομής του κράτους του ίδιου και η λογοκρισία είναι το ίδιο ανοργάνωτη: όποιος μπορεί λογοκρίνει ό,τι μπορεί αρπάζοντας την ευκαιρία που βρίσκει μπροστά του.

Υεμένη: Ο βρετανικός ρόλος και ανθρωπ/κή καταστροφή…

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των βομβαρδισμών της Σαουδικής Αραβίας, τον Μάρτιο του 2015, συμπεριλαμβανομένων 630 παιδιών. Υπήρξε μια μαζική κλιμάκωση στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο επίπεδο των 43 σκοτωμών την ημέρα, και έως και 10 παιδιών, σύμφωνα με την UNICEF. 73% των παιδιών που χάνονται έχουν ως αιτία τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, λένε τα Ηνωμένα Έθνη.
Του Dan Glazebrook
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ: Σωτήρης Δημόπουλος 

Όταν οι Αμερικάνοι Εξεγέρθηκαν Εναντίον της Κυβέρνησής τους Michael Hafford



Οι ανθρακωρύχοι της μάχης του όρους Blair. Screengrab από το YouTube
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE US.

Μεγάλες νίκες Σύρων, Ρώσων, Κούρδων στο έδαφος (vid.)

Όπως φαίνεται ο συριακός Στρατός επιχειρεί ευρείας έκτασης αντεπίθεση, σε διαφορετικά μέτωπα, σε αγαστή συνεργασία με τη ρωσική Αεροπορία αλλά και Ρώσων αξιωματικών στο έδαφος. Τα ρωσικά αεροσκάφη κτύπησαν εχθές βορείως της Λαττάκειας, στα τουρκομανικά βουνά, στην επαρχία Ιντλίμπ και στον διάδρομο Αζάζ, που επιχειρούν οι Κούρδοι.
Αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων είναι η κατάληψη, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες της στρατηγικής πόλης Σάλμα, που υπήρξε οχυρό των ανταρτών, η προώθηση στον θύλακα των αντικαθεστωτικών νοτίως της Χάμα, αλλά και η ενίσχυση των θέσεων των Κούρδων στην προσπάθεια κατάκτησης της Άζαζ.