Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

«Στις κουρδικές πόλεις γίνεται κανονική σφαγή»

«Αν δεν σταματήσει τον πόλεμο η Τουρκία, πηγαίνουμε προς εμφύλιο. Η υπομονή μας έχει όρια» λέει στην στην «Εφ.Συν.» ο Ισμέτ Ακούρτ | ΕΦ.ΣΥΝ./ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ενα έγκλημα συντελείται τους τελευταίους μήνες στις αυτονομημένες κουρδικές πόλεις της Τουρκίας που έχουν καταληφθεί από τον τουρκικό στρατό.
Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι φωτογραφίες θυμίζουν βομβαρδισμένες πόλεις της Συρίας, οι νεκροί μένουν άταφοι στους δρόμους.

Στις 4 Ιανουαρίου, το βράδυ, τρεις κούρδισσες αγωνίστριες δολοφονήθηκαν βάναυσα από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.


Οι Eva Galianou και Lola Hrisouli κοινοποίησαν τη δημοσίευση του χρήστη φύλο συκής.
Ο χρήστης φύλο συκής πρόσθεσε 3 new photos.Μου αρέσει η Σελίδα!
Ενημέρωση από τη φίλη Yıldız Temürtürkan, μέλος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών Τουρκίας
Στις 4 Ιανουαρίου, το βράδυ, τρεις κούρδισσες αγωνίστριες δολοφονήθηκαν βάναυσα από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. 

Δικάζοντας την αλληλεγγύη

Βοήθησε προσφυγόπουλο και κινδυνεύει με 5ετή φυλάκιση | AP Photo/Jon Super
Συντάκτης: 
Ο Ρομπ Λόρι δεν είναι ούτε ήρωας, ούτε επαναστάτης. Είναι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους ανά την Ευρώπη που, συγκινημένοι από το ατελείωτο δράμα που εκτυλίσσεται σε πολλές περιοχές της ηπείρου, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες ακροβατώντας αρκετές φορές στα όρια της νομιμότητας και, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ξεπερνώντας τα.

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ, Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, Η ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σύμφωνα με την αρθρογραφία, από 8 έως και 10 Ιανουαρίου 2016, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος πραγματοποίησε επίσκεψη στην αποστολή της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (EU Military Advisory Mission- EUMAM RCA). Έγινε δεκτός από το Διοικητή της αποστολής Γάλλο Ταξίαρχο Dominique LAUGEL, όπου και τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση καθώς και για το έργο της αποστολής, ενώ κατόπιν επισκέφθηκε το στρατόπεδο KASSAI στο Μπανγκί. Ο Έλληνας Στρατηγός συναντήθηκε επίσης τόσο με την μεταβατική Πρόεδρο της χώρας κ. Catherine SAMBA-PANZA  όσο και με τον Υπουργό Άμυνας  κ. Joseph BIDOUMI, όπου του παρουσίασαν τις επικρατούσες συνθήκες στη χώρα, αλλά και με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που έχουν αποφοιτήσει κατά καιρούς από τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του ενός από τους 5 φοιτητές της NOEXPO



Η Εστία Ανομίας του plateiaradio επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη μητέρα του ενός από τους 5 φοιτητές, που η ιταλική αστυνομία απαιτεί την έκδοσή τους για τις κινητοποιήσεις κατά της EXPO στο Μιλάνο.
Στο μικρόφωνο της πλατείας Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης και Μανιού Βασιλική http://www.plateiaradio.gr/

Επιστρέφουν οι φυλακές της ντροπής

Στο κέντρο κράτησης Κορίνθου το κλιμάκιο του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αντίκρισε 383 Μαροκινούς, Αλγερινούς και Τυνήσιους να διαβιούν σε άθλιες συνθήκες | «Εφ.Συν.»
Συντάκτης: 
Oι συστάσεις της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, του οργάνου που ελέγχει, μεταξύ άλλων, αν είναι συμβατοί με τα ανθρώπινα δικαιώματα οι όροι και οι συνθήκες κράτησης, προβλέπουν πως οι χώροι διοικητικής κράτησης δεν πρέπει να θυμίζουν φυλακή.

Αλλού οι πρόσφυγες κι αλλού η ΕΛ.ΑΣ.

Το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομικής δύναμης για τη διαχείριση της κρίσης διατίθεται στον Εβρο, ενώ το πρόβλημα βρίσκεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου | AP Photo/Boris Grdanoski Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης, Μάνος Τσαλδάρης
Η αστυνομική δύναμη που διατίθεται για τη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στον Εβρο, εκεί όπου παραμένει πολύ μειωμένος ο αριθμός των εισερχομένων, ξεπερνά σε αριθμό την αστυνομική δύναμη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε ολόκληρο το Αιγαίο, εκεί όπου δοκιμάζεται η αντοχή της τοπικής κοινωνίας από την τεράστια προσφυγική και μεταναστευτική ροή.

Charlie Hebdo: Από τον ριζοσπαστισμό στον άκρατο και χυδαίο αντι-ισλαμισμό.


Του Γ. Γ
Αν τυχόν πάρουμε σαν δεδομένο την μετάφραση -που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο- του σκίτσου του Charlie Hebdo δεν έχουμε απλώς μια χυδαιότητα που παρουσιάζεται σαν «χιούμορ» αλλά μια προσπάθεια παρότρυνσης της Γαλλικής κυβέρνησης να φασιστικοποιήσει ακόμα περισσότερο την «δημοκρατία» τους.
Αν ισχύουν τα όσα διαβάζουμε το σκίτσο του  Charlie Hebdo απεικονίζει ένα πιθηκοειδές να κυνηγάει μια ξανθιά γυναίκα και σχολιάζει: "Τι θα είχε γίνει ο μικρός Αϊλάν (σημ. δικιά μας: Το τρίχρονο προσφυγάκι από την Συρία που η φωτογραφία του με το πνιγμένο κορμάκι του είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμοαν είχε μεγαλώσει; Θα πασπάτευε κώλους στην Γερμανία".
Και συνεχίζει το δημοσίευμα συμπληρώνοντας ότι  ο RISS που έκανε το συγκεκριμένο σκίτσο είναι ο αρχισυντάκτης του Charlie Hebdo από το Μάιο του 2009. Τραυμάτισε το δεξί του ώμο κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στην έδρα της εφημερίδας στο Παρίσι, 7 Γενάρη του 2015

Πέμπτη 14/1, 19:00 στην ΑΣΟΕΕ. Εκδήλωση-Συζήτηση για τον πόλεμο στην Μ. Ανατολή και τη σφαγή των Κούρδων από την Τουρκία

kourd_14

Φαντάροι και στρατιωτικοί λένε όχι στα Στρατιωτικά αγήματα

Το κακό με τα στρατιωτικά αγήματα έχει παραγίνει.
Από τη μια μεριά είναι οι τοπικοί πολιτευτές των αστικών κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Ναζί Χρυσαυγίτες, οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που εκλέγονται με τις ίδιες κομματικές σημαίες και οι Ιεράρχες που όχι μόνο νοιώθουν «εθνικά υπερήφανοι» στη θέα του στρατιωτικού αγήματος που απαρτίζουν «χωμένοι» για μια ακόμη φορά στρατιώτες αλλά και χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί, αλλά επίσης «κάνουν το κομμάτι τους», αλληλοτροφοδοτούν τις δημόσιες σχέσεις τους και επεκτείνουν τη διαπλοκή τους κάνοντας εκδούλευση ο ένας για τον άλλο στην πλάτη μας…
Γιατί όπως και να το κάνεις ένα στρατιωτικό άγημα δίνει άλλο κύρος σε μια θρησκευτική τελετή….

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται στην νεολαία και στο σύνολο των εργαζομένων με αιχμή τον Στρατό

Αν έχει κάτι αξία από την χυδαία καθεστωτική προπαγάνδα του left.gr είναι η αποκάλυψη του συνόλου των κυβερνητικών σχεδιασμών στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των στρατηγικών επιδιώξεων της άρχουσας τάξης με όχημα τον Στρατό και τους τομείς Άμυνας-Ασφάλειας. Παρουσιάζοντας λοιπόν τη πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις, στάθηκε στην τοποθέτηση του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα ο οποίος τόνισε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρχει πολλή δουλειά, προαναγγέλλοντας την κατάθεση νομοσχεδίων που θα αφορούν μεταξύ άλλων, την εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αφησαν στρατιώτη να πεθάνει από τις… αμυγδαλές

Δεν είναι μόνο η περίπτωση της άτυχης τετράχρονης Μελίνας, η οποία πριν καν προλάβει να κάνει τα πρώτα της βήματα στη ζωή πέθανε, κάτω από το αδιάφορο βλέμμα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας στο Βενιζέλειο Κρατικό Νοσοκομείο Κρήτης όπου εισήχθη για να αφαιρέσει τα κρεατάκια. Είναι και η περίπτωση 20χρονου στρατιώτη τεθωρακισμένων, ο οποίος πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα, αλλά ποτέ δεν επέστρεψε στο πατρικό του στη Θεσσαλονίκη.
Οι πυώδεις υπερτροφικές αμυγδαλές του άτυχου μαυροσκούφη, από την αδιαφορία και αμέλεια υπιάτρου, μετεξελίχθηκαν σε μυοπερικαρδίτιδα, γεγονός που μέσα σε πέντε μέρες τον οδήγησε στον θάνατο.
Ο υπεύθυνος υπίατρος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Αναθεωρητικό Δικαστήριο Ξάνθης (Στρατοδικείο) με ψήφους 4 έναντι 1 για ανθρωποκτονία από αμέλεια (η απόφαση κατέστη αμετάκλητη από τον Αρειο Πάγο) – και αυτό γιατί ως στρατιωτικός γιατρός (και μάλιστα διευθυντής) ενήργησε από αμέλεια.
Ωστόσο, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, οι στρατιωτικοί, αλλά και διοικητικοί δικαστές επιδίκασαν χρηματικό ποσό συνολικά 839.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στους γονείς και τους άλλους συγγενείς του 20χρονου μαυροσκούφη.
Από την πλευρά της, η Στρατιωτική Δικαιοσύνη επέδειξε ιδιαίτερη επιείκεια, καθώς επέβαλε στον υπίατρο ποινή φυλάκισης μόλις 1,5 έτους με τριετή αναστολή.
Μάλιστα εάν δεν εκλιπαρούσε η μάνα του στρατιώτη, το παιδί της δεν θα προλάβαινε καν να πάει σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά θα άφηνε την τελευταία του πνοή στον θάλαμο οπλιτών της μονάδας στην οποία υπηρετούσε.
Το χρονικό της ασθένειας
Ο άτυχος στρατιώτης, στην εκπνοή του Ιουλίου του 1999, κατετάγη για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Από τον Μάιο του ίδιου έτους υπηρετούσε στην 23 ΕΥΠ/ΛΥΓ Αλεξανδρούπολης (Στρατόπεδο Κανδηλάπτη).
Στις 22/9/1999 ο 20χρονος μετέβη στα ιατρεία του ΣΤΕΠ (Σταθμός Επανακτησίμων) της Φρουράς Αλεξανδρούπολης με πόνο στον λαιμό. Διευθυντής του ΣΤΕΠ και επόπτης ιατρός ήταν ο υπίατρος Μ.Μ.
Ο στρατιώτης εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι έχει «υπερτροφικές αμυγδαλές με πυώδη βύσματα», ενώ είχε πυρετό 38,1° C, «χωρίς ακροαστικά ευρήματα και αυχένα χωρίς δυσκαμψία». Του χορηγήθηκαν ταμπλέτες ΟSΡΕΝ 1.500 mg (πενικιλίνη), καθώς και ταμπλέτες μεφαιναμικού οξέος, ενώ βγήκε ελεύθερος υπηρεσίας για δύο ημέρες.
Εντεκα ημέρες μετά επανήλθε στον ΣΤΕΠ παραπονούμενος και πάλι για πονόλαιμο.

Τα όνειρα της Τουρκίας εξελίσσονται σε εφιάλτες…

Τις τελευταίες ημέρες, στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας παρατηρούνται ραγδαίες μεταβολές. Γίνεται φανερό και στους πλέον δύσπιστους ότι τόσο ο στρατός του Άσαντ όσο και οι δυνάμεις των Κούρδων, με την καθοριστική αρωγή των ρωσικών βομβαρδισμών, προωθούνται αποφασιστικά εις βάρος των διαφόρων αντικαθεστωτικών ομάδων και του «Ισλαμικού Κράτους».
Του ΣΩΤΗΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
α. Συγκεκριμένα, ο στρατός κατήγαγε σημαντικές επιτυχίες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λαττάκειας, με αποκορύφωμα την κατάληψη, στις 12 Ιανουαρίου, της Salma. Η πόλη αυτή αποτελούσε από το 2012 ένα από τα σημαντικότερα οχυρά των αντικαθεστωτικών, στο δρόμο προς τα συρο-τουρκικά σύνορα. 

Το κίνητρο του Ιράν και η μεγάλη ξεφτίλα του US Navy

Έκπληξη προκάλεσε στους αναλυτές του τομέα διεθνούς ασφάλειας η ενέργεια των ναυτικών δυνάμεων των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης να «αιχμαλωτίσουν» τα δυο περιπολικά του US Navy μαζί με τα 10 άτομα προσωπικό, για να τους αφήσουν ελεύθερους μετά από μια ώρα, διακηρύσσοντας ότι… τελικά όλα είναι ΟΚ και πως ελαττωματική συσκευή πλοήγησης ευθυνόταν για τα πάντα.
Το βίντεο που παρουσίασε η ιρανική πλευρά με τη στιγμή της σύλληψης αποτελεί μέγιστο και σαφέστατα σκόπιμο εξευτελισμό για το αμερικανικό Ναυτικό, με τους Αμερικανούς που επέβαιναν στα περιπολικά να είναι γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, ενώ σε άλλο τρώνε συζητώντας, για να περάσει και το μήνυμα της σωστής – ανθρωπιστικής μεταχείρισης των αιχμαλώτων.

Οι τιμές πετρελαίου στριμώχνουν άγρια τη ρωσική ηγεσία

Η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει την πώληση κρατικών τραπεζικών συμμετοχών, καθώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου συνεχίζει να πλήττει τον προϋπολογισμό της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας, Alexei Ulyukayev. Μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ Gaidar στη Μόσχα, ο υπουργός ανέφερε πως πρέπει να εξεταστεί η ιδέα της μείωσης των συμμετοχών της ρωσικής κυβέρνησης στις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, τη Sberbank και τη VTB, σύμφωνα με το CNBC. ΠΗΓΗ: http://www.liberal.gr/

Τα ανησυχητικά επιχειρήματα του γερμανικού νεοπατριωτισμού, του André Gisselbrecht

/var/www/rednotebook.gr/httpdocs/wp content/uploads/2016/01/160110 pegidaΤο κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1990· και μας επιτρέπεται να πούμε ότι είναι ένα σημαντικό κείμενο. Όχι μόνο επειδή υπογράφεται από τον André Gisselbrecht (1927-2006), ιστορικό, θεατρικό κριτικό και μεταφραστή, άριστο γνώστη των ρευμάτων, των αντιθέσεων και των τάσεων του γερμανικού πολιτισμού, ανανεωτικό κομμουνιστή και δάσκαλο στο πανεπιστήμιο Paris-VIII. Αλλά και επειδή, μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων, παρουσιάζει τις ιστορικές διαδικασίες που οδήγησαν στην ανάδυση της σύγχρονης γερμανικής ακροδεξιάς και στην ιδιάζουσα διασύνδεση του γερμανικού πολιτικού και οικονομικού εθνικισμού με τον λεγόμενο «ευρωπαϊσμό».

Τρομοκρατία στην Τουρκία: Σχεδιασμένο χτύπημα ή "μοναχικός λύκος" χτύπησε στην Πόλη;

ImageΓράφει ο 
Βασίλης Γιαννακόπουλος, 
γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας του βιβλίου «Ισλαμικό Κράτος – Οι ρίζες, η δημιουργία και η απειλή του Χαλιφάτου»
Πριν επιχειρήσουμε να αναλύσουμε και να καταλήξουμε σε κάποιες διαπιστώσεις και εκτιμήσεις σχετικά με την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια στην τουριστική καρδιά της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι επιθέσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. 
Πρώτον, σε αυτές που σχεδιάζονται από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, όπως για παράδειγμα η πτώση του επιβατικού αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia στο Σινά (31 Οκτωβρίου 2015) και οι πολύνεκρες συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι (13 Νοεμβρίου 2015). 

Σε δίκη ακροδεξιοί Γερμανοί που σχεδίαζαν επίθεση κατά προσφύγων

Σε δίκη παραπέμφθηκαν τέσσερις Γερμανοί που ανήκουν σε ακροδεξιά οργάνωση που χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι υποκίνησαν επίθεση με εκρηκτικά εναντίον εστίας φιλοξενίας προσφύγων, ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Οι τέσσερις ύποπτοι, τρεις άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 23 ως 57 ετών, φέρονται να δημιούργησαν έναν «τρομοκρατικό πυρήνα τον Ιανουάριο του 2015 το αργότερο», με την ονομασία Oldschool Society (OSS).

Οι Αμερικανικοί εντείνουν την στρατιωτική τους δράση- μονάδα Ειδικών Δυνάμεων στο Ιράκ

ImageΜονάδα Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ , αποβιβάστηκε στο Ιράκ και προετοιμάζεται να συνεργαστεί με ιρακινές δυνάμεις για να κυνηγήσει το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ας Κάρτερ σε ακροατήριο στρατιωτών στο Οχυρό Κάμπελ στο Κεντάκι.
“Η ειδική διερευνητική δύναμη στοχοποίησης που ανακοίνωσα τον Δεκέμβριο βρίσκεται στο έδαφος πια και προετοιμάζεται να συνεργαστεί με τους ιρακινούς για να ξεκινήσουν δράσεις εναντίον των μαχητών και αξιωματικών του ISIL” (ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ), είπε.

Κούρδοι αντάρτες ισοπέδωσαν το αρχηγείο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής!

ImageΚούρδοι αντάρτες του PKK ισοπέδωσαν το αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής στην πόλη Τσινάρ (Çınar) νοτίως του Ντιγιάρμπακιρ στην νοτιονατολική Τουρκία. 
Η επίθεση έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με πυροβόλα όπλα, ρουκέτες και ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.
Η ΧΟΥΡΙΕΤ κάνει λόγο για επίθεση από αντάρτες του PKK .
Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές ώστε κατέρρευσε και διώροφη οικοδομή που βρισκόταν δίπλα στο αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, έχουν καταγραφεί5 νεκροί και 39 τραυματίες.