Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Tυχαία πυρά από στρατιώτη στο κέντρο της πόλης : ¨Θα κατεβάσω ολονών τα τζάμια¨

ΒΙΝΤΕΟ-ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ; Ή ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ;

Στις τουρκικές ακτές, προσάραξε τη νύχτα, λόγω τεχνικού προβλήματος, σκάφος του λιμενικού. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το σκάφος του λιμενικού είναι σε αβαθή ενώ το τουρκικό λιμενικό επιχειρεί να προσεγγίσει στο σημείο. 
Δείτε το βίντεο από το Star:

Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" Ε.Ε. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ

Image
Την ίδια ώρα που το καθεστώς Ερντογάν-Νταβούτογλου στην Τουρκία συμπεριφέρεται με τρόπο που μόνο δικτατορικά καθεστώτα χρησιμοποιούν, οι Ευρωπαίοι με διάφορους τρόπους στηρίζουν με εξοργιστικό τρόπο την Άγκυρα. 

Συρία: Δριμεία κριτική ΟΗΕ για "φριχτές πράξεις" κατά αμάχων

Image

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν γκι Μουν άσκησε δριμεία κριτική στις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία χθες, ιδιαίτερα στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατηγορώντας τις για «φριχτές πράξεις» και «αδιανόητες κακοποιήσεις» εναντίον του άμαχου πληθυσμού.
Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ λίγο μετά την περιγραφή των προτεραιοτήτων του για το 2016, ο Μπαν είπε ότι οι εφιαλτικές εικόνες των λιμοκτονούντων αμάχων στην υπό κατάληψη πόλη Μαντάγια καθρέφτιζαν ένα ακόμα πιο ευτελές επίπεδο σε έναν πόλεμο που έχει ήδη φτάσει «συγκλονιστικά επίπεδα απανθρωπιάς».

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει και στέκει αλληλέγγυο στους 23 Τούρκους στρατιωτικούς που παραιτήθηκαν καθώς Αρνήθηκαν να σκοτώνουν Κούρδους αγωνιστές

Το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο εναντίον του εσωτερικού εχθρού, του υπερήφανου Κουρδικού λαού και της ανυπέρβλητης σε ηρωισμό Τουρκικής Αριστεράς. Όμως αυτός ο πόλεμος που δίχασε την κοινωνία, που έστρεψε τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον αμάχων, καθώς διατάχθηκαν να διεξάγουν έναν βρώμικο πόλεμο περικυκλώνοντας και βομβαρδίζοντας πόλεις, γυρνά μπούμερανγκ. Γιατί η εθνικιστική προπαγάνδα και η μισαλλοδοξία ενός καθεστώτος που διψά για εξουσία, τρέφει μεγαλοϊδεατικές βλέψεις, δε μπορεί να κρύψει την ταξικότητα του πολέμου, δε μπορεί να κάμψει την ανθρωπιά.
Η αδίστακτη λοιπόν κυβέρνηση Ερντογάν με τη διχαστική πολιτικής τους που πνίγει στο αίμα τους λαούς της Τουρκίας γεννά το αντίπαλο δέος. Ενώ η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πολεμική επιχείρηση σε Σιλώπη-Τσίζρε, εις βάρος του άμαχου κουρδικού πληθυσμού και οι Κούρδοι συνεχίζουν με επίσης αμείωτη ένταση την αντίστασή τους με τις ένοπλες πολιτοφυλακές που έχουν συγκροτήσει.

Πλήρη δικαίωση της κριτικής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Στρατολογικό νομοσχέδιο Το φάντασμα του Κινήματος των Φαντάρων πλανιέται πάνω από τη Βουλή

Το σημερινό άρθρο «Με βελτιώσεις πάει στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τους οπλίτες» της «Εφημερίδας των Συντακτών» http://www.efsyn.gr/arthro/me-veltioseis-paei-stin-olomeleia-nomoshedio-gia-toys-oplites δικαιώνει πλήρως τη μαχητική μας στάση, την αμφισβήτηση  των ρυθμίσεων που έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση μέσα στα Χριστούγεννα και την απαίτηση μας να αποσυρθούν άμεσα οι εχθρικοί σχεδιασμοί για την στρατευμένη νεολαία και το σύνολο του κόσμου της εργασίας.
Καταρχήν, από την πρώτη στιγμή απαιτούσαμε τη δικαίωση του μακρόχρονου αγώνα των φαντάρων ενάντια στη βυσματοκρατία και αποδείξαμε ότι οι ρυθμίσεις των υπουργών άμυνας Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα έκρυβαν γκρίζες ζώνες. Τονίζαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση μας ότι αναπάντητη αφήνει το ΥΠΕΘΑ την κριτική για θεσμοθέτηση του βύσματος καθώς στο άρθρο 1 αναγράφεται: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας κατά Κλάδο Διεύθυνσης των Ε.Δ., αποφασίζει και υλοποιεί τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις του προσωπικού των κατηγοριών της προηγούμενης παραγράφου. 

Επιπλέον 10 δισ. δολ. για τις προμήθειες οπλικών συστημάτων

Το Κοινοβούλιο του Κουβέιτ αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει τη διάθεση ποσού ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια οπλικών συστημάτων που έχουν επιλεγεί, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της χώρας απέναντι στην ιρανική απειλή…
Το ποσό που θα προέλθει από τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας θα διατεθεί σε βάθος 10 ετών, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, με τον υπουργό Άμυνας σεΐχη Khaled Jarrah Al-Sabah να αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν σε ειδικό ταμείο εκτός αμυντικού προϋπολογισμού και θα κατευθυνθούν για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών, αρμάτων μάχης και αντιαεροπορικών συστημάτων.

Εισβολή και κατοχή μόνο στην Κριμαία… όχι στην Κύπρο;

Με ντρίμπλες αλά… Μέσι προσπάθησε να ξεφύγει την ουσία της ερώτησης του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον, ο βοηθός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μπεν Ρόουντς, σε συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Ξένων Ανταποκριτών της Ουάσιγκτον.
Για μια ακόμη φορά, ο Ιγνατίου ρώτησε στην αμερικανική πρωτεύουσα το αυτονόητο, με μια ερώτηση που υπέκρυπτε βολή για τη χρησιμοποίηση δυο μέτρων και δυο σταθμών στην πολιτική των ΗΠΑ στα διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει διεθνώς, εν προκειμένω στο Κυπριακό από τη μία και το ζήτημα της Κριμαίας από την άλλη.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ-ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ!

Image
Κοντά στις τουρκικές ακτές έχει κολλήσει ελληνικό σκάφος που καταδίωξε μετανάστες.
Το Λιμενικό ενημερώθηκε για αποβίβαση μεταναστών στην Ψιλή Άμμο της Σάμου.
Όταν το ελληνικό σκάφος έφτασε στην περιοχή το τουρκικό ταχύπλοο ανέπτυξε ταχύτητα και οι δουλέμποροι προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη κοντά στις τουρκικές ακτές και το ελληνικό σκάφος βρήκε στα αβαθή με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού:

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ....


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ;
ΠΕΝΕΦΥΟ - Εκπαιδευτικά Σχολεία: "Έστε έτοιμοι"

Την Κυριακή 20.12.2015 τα μέλη της ΠΕΝΕΦΥΟ εκπαιδεύθηκαν στα παρακάτω αντικείμενα:
- Παροχή Πρώτων Βοηθειών Μάχης (με έμφαση σε τακτικές CUF και τοποθέτησης CAT)- ΣΕΑΕ/CQB
- Ενέργειες Αμέσου Αντιδράσεως Περιπόλου
- Ατομική Τακτική και Τακτικές Ομάδος
- Διέλευση στίβου μάχης
στο πλαίσιο των διεξαγομένων εκπαιδευτικών σχολείων της Ενώσεως.

Οι Τούρκοι φοβούνται τη τρομοκρατία και τη διάλυσή τους με αυτονόμηση περιοχών!

ImageΗ εφημερίδα HABERTURK, δημοσιεύει τα αποτελέσματα έρευνας του τουρκικού ιδιωτικού Πανεπιστημίου Kadir Has το οποίο εδρεύει στην Κων/πολη, σύμφωνα με τα οποία η τρομοκρατία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τον πληθυσμό της χώρας. Ο κόσμος φαίνεται μπερδεμένος σχετικά με τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία ενώ υποστηρίζει τόσο τη στρατιωτική όσο και την πολιτική λύση. 

Ο Ερντογάν στοχοποίησε και τους ακαδημαϊκούς

Image
Η εφημερίδα SOZCU σε είδηση με τίτλο «Ο Ερντογάν στοχοποίησε τους ακαδημαϊκούς» αναφέρεται στη συζήτηση που ξεκίνησε σχετικά με την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν σε ανακοινωθέν 1.128 Πανεπιστημιακών που καλούσε για ειρήνη στη ΝΑ Τουρκία. 

Όλα ξεκίνησαν με το ανακοινωθέν που υπέγραψαν 1.128 ακαδημαϊκοί από 89 διαφορετικά Πανεπιστήμια, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου Ερντογάν. Στην ομιλία του κατά το γεύμα της Συνόδου των Πρέσβεων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιαν 16, αναφερόμενος στο θέμα, και απευθυνόμενος στους ακαδημαϊκούς, ο Ερντογάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπε : 
«Ακαδημαϊκίσκοι, εσείς πεφωτισμένοι του γλυκού νερού είστε το σκοτάδι προσωποποιημένο. Δεν είστε φωτισμένοι εσείς. Έχετε μαύρο σκοτάδι τι είναι ΝΑ, τι ανατολικά, είστε αδαείς, ημιμαθείς. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει εκεί, το γνωρίζουμε τόσο καλά όσο καλά γνωρίζουμε τι συμβαίνει σπίτι μας», είπε και χαρακτήρισε το ανακοινωθέν «πράξη προδοσίας». «Θα αντιπαρατεθούμε στην προδοσία των τάχα φωτισμένων που κουβαλούν στο τσεπάκι τους ταυτότητα αυτού του κράτους, που παίρνουν τέτοιους μισθούς».

Εξωφρενικό: Η ΕΛΑΣ πληρώνει 1,8 εκατ ευρώ το χρόνο στη γερμανική Χόχτιφ για να φυλάει το Ελ. Βενιζέλος

Το εξωφρενικό ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ υποχρεούται να καταβάλει κάθε χρόνο η Ελληνική Αστυνομία στη γερμανική εταιρία Χόχτιφ προκειμένου να στεγάζεται στον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, τον οποίο φυλάσσει.
Οπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ) που επισκέφθηκε την Δ/νση Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών και πληροφορήθηκαν ότι τα κτίρια που στεγάζουν τις ανωτέρω υπηρεσίες, δεν είναι ιδιόκτητα:
Για τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στους χώρους του Αερολιμένα καταβάλλεται ετήσιο μίσθωμα, που ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων Ευρώ(1.200.000 ευρώ) ετησίως περίπου.

ΑΚΟΜΗ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ FRONTEX-Nέο ναυάγιο στο Αγαθονήσι


Nέο ναυάγιο στο Αγαθονήσι: Σώοι ανασύρθηκαν 20 πρόσφυγες και τρία παιδιά νεκρά
Τις σορούς τριών παιδιών ανέσυρε σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης μετά από νέο ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, ενώ σώοι περυσυνελέγησαν 20 πρόσφυγες και μετανάστες.

Νωρίτερα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή, είχε καλέσει σε βοήθεια, καθώς η λέμβος που μετέφερε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είχε ανατραπεί και βυθιστεί.

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του ουκρανικού καθεστώτος!

dushnuuioki9pff6mg4n6qΣύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η διεθνής εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup σε δείγμα 1.000 ατόμων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 στην Ουκρανία (δημοσιεύτηκε στις 23/12/2015), η δημοτικότητα του ουκρανικού καθεστώτος και δει του προέδρου Ποροσένκο σημειώνει ιστορικό χαμηλό.
Στην ερώτηση αν εγκρίνουν το έργο του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο,μόνο το 17% των Ουκρανών απάντησε θετικά. 

ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΕΧΕΙ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

Congress Has Removed a Ban on Funding Neo-Nazis From Its Year-End Spending Bill
Under pressure from the Pentagon, Congress has stripped the spending bill of an amendment that prevented funds from falling into the hands of Ukrainian neo-fascist groups.
Recruits of the Ukrainian volunteer battalion Azov regiment take part in tests after training at the Azov Battalion base, in Kiev, Ukraine, November 28, 2015. (Photo by STR / NurPhoto)

Η ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΦΟΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ "ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ISIS"!

Νταβούτογλου: «Μπαράζ» χερσαίων πληγμάτων κατά της ISIS σε Συρία, ΙράκΟ Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε πριν λίγο ότι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις μπήκαν στο συριακό έδαφος "για να καταδιώξουν το ISIS" ως αντίποινα για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη..
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με 40 άρματα μάχης και ειδικές δυνάμεις (ένα Τάγμα( εντός της Συρίας, απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των στρατιωτών και τις θέσεις των «τζιχαντιστών» που χτύπησαν.