Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 19.08.1951, ΠΟΛΩΝΙΑ

Γιατί οι Δημοκρατικοί ψήφισαν για τους ισραηλινούς οικισμούς;

AP Photo/Cliff Owen
U.S. Senator Ben Cardin raises his hand as he and Senator Lindsey Graham walk on-stage to address the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) Policy Conference in Washington, Sunday, March 1, 2015. 
The Customs Bill, set to pass the Senate soon, includes a provision protecting Israeli settlements. 
Sometime very soon, the U.S. Senate will pass a bill that requires the government to treat the West Bank as part of Israel. Not only that, it will obligate the administration to pressure other countries to do the same. These provisions have provoked no serious opposition as the bill has worked its way through the congressional maze. Instead, Democratic lawmakers raise their hands to do the work of the GOP-Likud axis, in what may be a bizarre act of penance for their own courage in supporting the Iran deal last summer.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-«Ούτε ένα σεντ στον νονό της τρομοκρατίας Ερντογάν»

Άλλο Τουρκία και άλλο Λουξεμβούργο
Η αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις εξαγωγές όπλων σε Τουρκία και Σαουδική Αραβία. Το Βερολίνο ωστόσο θεωρεί παρά τα πρόβλήματα τις χώρες αυτές «παράγοντες σταθερότητας».
Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες στο γερμανικό κοινοβούλιο η συζήτηση για τη στρατιωτική συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ίσως ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Καρλ-Χάιντς Μπρούνερ να εξέφρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση στην Τουρκία: «Ναι, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος οδηγεί την Τουρκία στο Μεσαίωνα, καταδιώκει τους Κούρδους, καταπατά το δικαίωμα της ελευθερίας της άποψης. Κανένας στο κοινοβούλιο δεν το αμφισβητεί. Αμφιβάλλω όμως αν το κόμμα Η Αριστερά έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση διεθνώς».

Μήπως τελικά οι ΗΠΑ επιδιώκουν τον πολυπολικό κόσμο

Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικανοι πεζοναυτες
Κάθε φορά που αναφερόμαστε στο επερχόμενο πολυπολικό διεθνές σύστημα και στην αποδόμηση του μύθου της αμερικανικής «μονοκρατορίας», οι πιστοί της αμερικανικής ισχύος διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ή, αν συμβαίνει, είναι απλώς θέμα χρόνου για τις Ηνωμένες Πολιτείες να το ανατρέψουν και να επιβάλουν εκ νέου την αναντίρρητη κυριαρχία τους δια της ισχύος.  Του Δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα

Εναέρια σύγκρουση δύο CH-53E των Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Σοβαρό πλήγμα για το Σώμα των Πεζοναυτών στις ΗΠΑ, καθώς δύο ελικόπτερα τύπου CH-53E Super Stallions που πετούσαν στην περιοχή της Χαβάης, συγκρούστηκαν στον αέρα, σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων από τη στεριά, με βάση το σημείο που βρέθηκαν συντρίμμια.
Το δυστύχημα σημειώθηκε τις βραδινές ώρες κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις έρευνας και διάσωσης προς αναζήτηση τυχόν επιζώντων, χωρίς αποτέλεσμα. Κάθε ελικόπτερο μετέφερε έξι άτομα.
Τα ελικόπτερα ανήκαν στη Μοίρα Βαρέων Ελικοπτέρων Πεζοναυτών 463 που εδρεύει στη Χαβάη, όπως ενημέρωσαν οι Πεζοναύτες. Η κατάσταση στη θάλασσα ήταν πολύ δυσμενής με ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα.

TO NATO ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!

Αποκαλύψεις σχετικά με την αεράμυνα και την πολεμική αεροπορία της χώρας του έκανε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με αυτές η γειτονική χώρα αναμένεται σύντομα να αποκτήσει καινούργια νομοθεσία που θα επιτρέπει την περιπολία του βουλγαρικού εναέριου χώρου σε συνεργασία με τις αεροπορικές δυνάμεις χωρών-μελών του ΝΑΤΟ κατά τα πρότυπα των χωρών της Βαλτικής
Η γειτονική χώρα έχει ήδη υπογράψει από το 2014 σχετική συμφωνία Τεχνικής Διευθέτησης (Technical Arrangement: ΤΑ), με το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ βολιδοσκοπεί και το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Πολωνία ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Βούλγαρος υπουργός απέκλεισε την Τουρκία από τέτοια μορφή συνεργασίας πράγμα που κάνει αισθητό το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει η Άγκυρα με τους γείτονες της….

Enter4News: Αφιέρωμα στον πόλεμο στη Συρία και στο γενικότερο πλαίσιο του

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΥΡΙΑ
Ο πόλεμος στη Συρία έχει πάψει από καιρό να είναι μόνον εμφύλιος
Στα Συριακά εδάφη, και σε ένα βαθμό στο γειτονικό Ιράκ, εκτυλίσσεται μια ένοπλη σύγκρουση στην οποία αναμιγνύονται άμεσα όλες οι μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις (Σαουδική Αραβία, Ιράν, Τουρκία) ενώ παρεμβαίνουν από αέρος και θαλάσσης οι ΗΠΑ και η Ρωσική Ομοσπονδία.

Enter4News: Αφιέρωμα στον Πόλεμο στη Συρία Μέρος Δεύτερο – «Η Ρωσική επέμβαση»

Enter4News: Αφιέρωμα στον Πόλεμο στη Συρία Μέρος Δεύτερο – «Η Ρωσική επέμβαση»
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΥΡΙΑ
0

Η Ρωσική επέμβαση

Η Ρωσία διατηρεί από την εποχή της ΕΣΣΔ αεροναυτική βάση στη βόρεια Συρία, κοντά στη Λατάκεια. Η βάση είναι πολύτιμη για την στρατιωτική και γεωπολιτική παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Και φυσικά μια ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ από σκληρές ισλαμιστικές οργανώσεις (πόσο μάλλον από το ISIS) θα έθετε εν αμφιβόλλω το μέλλον της βάσης.

Και οι Ελβετοί θα κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων

Οι αιτούντες άσυλο στην Ελβετία θα πρέπει να παραδίδουν στις αρχές όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους, αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 913 ευρώ) κατά την άφιξή τους στη χώρα, ανακοίνωσαν χθες οι ομοσπονδιακές αρχές, επιβεβαιώνοντας έτσι μια πληροφορία των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Το νέο μέτρο αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής της γερμανόφωνης δημόσιας τηλεόρασης SRF και επιβεβαιώθηκε σήμερα από τη Γραμματεία Μετανάστευσης (SEM), την ελβετική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους πρόσφυγες.

Σε κατάσταση «έκτακτης οικονομικής ανάγκης» κήρυξε την Βενεζουέλα ο Μαδούρο

Σε κατάσταση «έκτακτης οικονομικής ανάγκης» κήρυξε την Βενεζουέλα ο ΜαδούροΟ Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κήρυξε την Παρασκευή την πατρίδα του σε «κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης».
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εφημερίδα της κυβέρνησης δημοσίευσε διάταγμα «που κηρύσσει Κατάσταση Οικονομικής Ανάγκης σε όλη την εθνική επικράτεια για 60 ημέρες».
Ο Λούις Σάλας, υπουργός Οικονομικών της χώρας, ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι με το διάταγμα η κυβέρνηση μπορεί να χορηγήσει έκτακτους πόρους σε δημόσιες οντότητες και να σχεδιάσει ειδικά μέτρα για να αντιμετωπίσει φαινόμενα αθέτησης υποχρεώσεων. Επιπλέον οι υπουργοί έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν περιορισμούς για να προστατεύσουν το εθνικό νόμισμα.

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε τη μαρτυρική κουρδική πόλη Κόμπανι

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε τη μαρτυρική κουρδική πόλη ΚόμπανιΤο Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε την κουρδική πόλη Κόμπανι, σύμβολο της κουρδικής αντίστασης ενάντια στους τζιχαντιστές, προκαλώντας πανικό μεταξύ των αμάχων που έχουν επιστρέψει στη μαρτυρική πόλη.
Οι δυτικές συνοικίες της Κόμπανι και αρκετά χωριά στα δυτικά της πόλης δέχτηκαν πυρά βαρέως πυροβολικού από την πόλη Τζαραμπλούς που κατέχεται από τους τζιχαντιστές δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

“Δεν είμαστε εγκληματίες σώζουμε ζωές”. Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν τα μέλη ΜΚΟ

“Δεν κάναμε τίποτα παράνομο και ήμασταν εκεί μόνο για να βοηθήσουμε πρόσφυγες” δήλωσαν μέλη ΜΚΟ, μιλώντας για τις συλλήψεις που έγιναν σήμερα τα ξημερώματα ανοικτά της Μυτιλήνης. Μάλιστα τόνισαν πως ακόμα δεν έχουν καταλάβει τους λόγους για τους συνελήφθησαν και κρατούνται.
Ειδικότερα, προθεσμία μέχρι το πρωί του Σαββάτου πήραν για να απολογηθούν τα πέντε μέλη των ΜΚΟ τα οποία συνελήφθησαν από το λιμενικό σήμερα το πρωί και οδηγήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές τις Λέσβου. Και στους πέντε συλληφθέντες απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας παροχής βοήθειας σε αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο εξ αυτών βαρύνονται με την κατηγορία της οπλοκατοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος βρέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Ή κατεβάζετε το ναυτικό κατά των προσφύγων ή σας διώχνουμε από τη Σένγκεν, απειλεί η Αυστριακή ΥΠΕΣ

Μία καλύτερη διασφάλιση των συνόρων προς την Τουρκία, με συμμετοχή και του Ναυτικού, ζητά από την Ελλάδα η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μίκλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαικού Κόμματος, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν. Σε διημερίδα του στο Μπαντ Λεονφέλντεν της Ανω Αυστρίας, που ολοκληρώθηκε σήμερα, το Λαϊκό Κόμμα αποσαφήνισε την πρόθεση του να επιτρέπει μεσοπρόθεσμα την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου, μόνον στα hot spots της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόσκας ο Συριζαίος: Το δακρυγόνο είναι το ηπιότερο μέσο «αποτροπής καταστάσεων»

Σε συνδυασμό «ατυχών συγκυριών» και «ατυχών χειρισμών» απέδωσε τη χρήση χημικών εναντίον των συνταξιούχων από τα ΜΑΤ, την περασμένη Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Ο ίδιος τόνισε ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων. Σημείωσε, δε, ότι πλέον δεν γίνεται η μαζική χρήση χημικών του παρελθόντος.