Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΒΥΣΜΑ-ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ!


Συνεχίζεται με απτόητο ρυθμό η άψογη εφαρμογή της λαϊκής ρήσης τα «δικά μας παιδιά» από την συγκυβέρνηση. Οι τοποθετήσεις φίλων, συγγενών και στελεχών των δύο κομμάτων σε καίριες και πλούσιες από πλευράς αποδοχών θέσεις έχει λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας και μάλιστα είναι προκλητικό το πώς πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως για παράδειγμα προσφάτως ο κος Σκουρλέτης, σπεύδουν να δικαιολογήσουν τέτοιες συμπεριφορές, με πραγματικά αστείες δικαιολογίες…
του Σταύρου Ζαγκανά

Ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στη Ροζάβα


Επίσης, ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ σε σπίτι που βρισκόταν ο βουλευτής του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Faysal Sarıyıldız.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός αφού πέρασε τα σύνορα της Συρίας και εισήλθε στην πόλη Τζαραμπλούς χθες, στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε πως έγιναν επιθέσεις στις αποθήκες σιταριού της πόλης Τζιρέ Σπι-Τελ Αμπυάντ στη Ροζάβα. 
Ανταποκριτές του ANHA επιβεβαιώνουν πως ο τουρκικός στρατός, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό, επιτέθηκε στις αποθήκες σίτου για 45 λεπτά από το Ακτσακαλέ. Ακόμη προσθέτουν πως δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής. Ο τουρκικός στρατός επιτίθεται από διαφορετικές θέσεις στη Ροζάβα από τις 24 Οκτωβρίου του περασμένου έτους αλλά η χθεσινή επίθεση καταγράφεται ως η πιο μαζική.

NEA ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Συμμετοχή της 343 Μοίρας της 115 ΠΜ στο TLP 2016…Με 4 F-16 Block 52+!

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, κλιμάκιο της 343 Μοίρας της 115 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, αποτελούμενο από τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό, αναχώρησε για την Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, όπου θα συμμετάσχει στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP). Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση/συνεργασία του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Στην Εκδήλωση-Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/1, στις 19.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) με θέμα 
«ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» 
Έχουν καλεστεί να παρέμβουν:
Ø Ο Μάριος Λώλος πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος που έχει μπει στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής
Ø Οι 5 συναγωνιστές που δεν εκδόθηκαν μετά από Κίνημα Αλληλεγγύης στην Ιταλία για τη συμμετοχή τους στη κινητοποίηση «No Expo».
Ø Ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος ΑΔΕΔΥ που συνελήφθη για την συμμετοχή του σε κινητοποίηση εναντίον της Ε.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ στο 625 Μ/Κ ΤΠ!

Εικονική εκπαίδευση, αλλά πραγματικό το χώσιμο και τα τεράστια έξοδα μετακίνησης
Γιάννενα: «Λουκέτο» στο 625 Τ.Π.<a href='http://www.epirusblog.gr/search/label/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1'> Ιωαννίνων</a> και στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας; - Εξηγήσεις ζητά η Ένωση Στρατ/κών Ηπείρου
Από τις 10 Δεκέμβρη περίπου 150 φαντάροι της ΣΤ ΕΣΣΟ΄ πήραν μετάθεση από τα κέντρα στα οποία είχαν παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων  προκειμένου να εκπαιδευτούν ως οδηγοί έως τις 15 Γενάρη.   Σε αυτό το διάστημα των 35 ημερών εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε συνολικά τρεις φορές πριν καν οι φαντάροι εξεταστούν από οφθαλμίατρο, κάτι το οποίο έγινε την τελευταία ημέρα, μετά την  «εκπαίδευση»,  με φαστ τρακ διαδικασίες.
Δηλαδή όλα εικονικά…, πρόχειρα και με τον κίνδυνο να ελλοχεύει την επόμενη μέρα, αλλά την στρατιωτική ηγεσία καλυμμένη και τους στρατιώτες εντελώς εκτεθειμένους, αφού από αυτούς θα αναζητηθούν αύριο ευθύνες!

ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ 625 Τ.Π. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΛΛΑ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΟ

Γιάννενα: «Λουκέτο» στο 625 Τ.Π.<a href='http://www.epirusblog.gr/search/label/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1'> Ιωαννίνων</a> και στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας; - Εξηγήσεις ζητά η Ένωση Στρατ/κών Ηπείρου

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ 

Γιάννενα: «Λουκέτο» στο 625 Τ.Π. Ιωαννίνων και στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας; - Εξηγήσεις ζητά η Ένωση Στρατ/κών Ηπείρου [κείμενο δημοσιευμένο 7/27/2013]


Ασαφείς παραμένουν μέχρι στιγμής οι προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το μέλλον των στρατιωτικών μονάδων που διαθέτει η Ήπειρος. 

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΒΥΣΜΑ, ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν έχουν σταματημό οι εξορμήσεις-παρεμβάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  Την Παρασκευή 15/1 και το Σαββάτο 16/1 το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκανε παρέμβαση στο Διήμερο των ΕΑΑΚ. Ενημερώνοντας τους φοιτητές και καλώντας τους σε κοινό αγώνα ενάντια στο έκτρωμα αυτό, στην σημαντικότερη εχθρική ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο στην νεολαία αλλά στο σύνολο του κόσμου της εργασίας.

Emails της Χίλαρι Κλίντον Επιβεβαιώνουν την «πραγματική ατζέντα» πίσω από τον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τη Λιβύη: "Ανατροπή Καντάφι και καταλήστευση του τεράστιου πλούτου της Λιβύης"

Revelations that involve Hillary Clinton and her email scandal confirms what the real motives of the US-NATO led war on Libya to remove Muammar Gaddafi and it was not for democracy or to protect the Libyan people. It never was.
There are several reasons why Western powers want Africa under their control besides their appetite for natural resources and that is to keep Africa under their control. Washington and Paris want to remain a dominant power politically and economically with their currencies in place instead of Gaddafi’s idea which called for the gold dinar to replace U.S. dollars and Euros. Africa is to remain a captive market under the West because it is their corporations and special interest groups who should profit.

Β. Ιράκ: Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τους Κούρδους για εγκλήματα πολέμου

Image

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν κατεδαφίσει, έχουν ανατινάξει και έχουν κάψει χιλιάδες σπίτια Αράβων στο βόρειο Ιράκ, κάτι που μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου, αναφέρει η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δημοσιεύεται σήμερα.
Στην έκθεσή της η Αμνηστία αναφέρει πως διαθέτει στοιχεία για "συντονισμένη εκστρατεία" των Κούρδων με σκοπό το ξερίζωμα των αραβικών κοινοτήτων σε αντίποινα για την υποστήριξη που φέρεται να παρείχαν στο Ισλαμικό Κράτος που κατέλαβε περίπου το ένα τρίτο της χώρας το καλοκαίρι του 2014.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ 500 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Image

Η Αυστρία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές, θα αναπτύξει από 500 στρατιώτες στην κυριότερη μεθοριακή διάβασή της με τη Σλοβενία, ώστε να ελέγχονται συστηματικά οι πρόσφυγες.

"Μέχρι τώρα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους, όμως στο εξής θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε όλους τους μετανάστες", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φριτς Γκρούντινγκ, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Στυρίας.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΦΑΓΑΝ ΞΥΛΟ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Μπλόκα αγροτών – Μετρούν δυνάμεις και υπόσχονται ανοιχτούς δρόμους ως την Κυριακή
Σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται σήμερα από τις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.
https://www.youtube.com/watch?v=jqJakir3U6A&feature=youtu.be

ΤΟΥΡΚΙΑ:Αυτός είναι ο πολιτικός-κοινωνικός χάρτης που δημιούργησαν οι βομβιστικές επιθέσεις

Image


Του Χρήστου Μηνάγια*

Η Τουρκία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών-στόχων του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η βομβιστική επίθεση στην πλατεία Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης, στις 12-01-2016 αποτελεί συνέχεια των πέντε βομβιστικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ρεϊχανλί/Χατάι (11-05-2013), στην Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης (06-01-2015), στο Ντιγιαρμπακίρ (05-06-2015), στο Σουρούτς/Σανλιούρφα (20-07-2015), καθώς επίσης στην Άγκυρα (10-10-2015).

Τουρκική εισβολή στη Συρία! Τι μεταδίδουν πρακτορεία πως έδρασαν οι Τούρκοι

ImageΤουρκική εισβολή στη Συρία περιγράφει επί της ουσίας το πρακτορείο ειδήσεων ANHA. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει, τουρκικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στο συριακό έδαφος . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα τουρκικά στρατεύματα ακολούθησαν οχήματα ανίχνευσης ναρκών και εκκαθάρισης ναρκοπεδίων.
Οι τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στη Συρία μέσω της συνοριακής διάβασης Jarablus. Κινήθηκαν δυτικά μέσα στο έδαφος της Συρίας.

ΥΠΕΞ: Βαλκανικό «Βίζεγκραντ» θέλει ο Νίκος Κοτζιάς


Η Αθήνα επιδιώκει τη δημιουργία ενός είδους «βαλκανικού Βίζεγκραντ» με τη συμμετοχή Ελλάδος, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κροατίας. Η κίνηση αυτή, που έχει εδώ και παραπάνω από 1,5 μήνα ξεκινήσει, δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.
Του Άγγελου Αθανασόπουλου

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ...Σύσκεψη αρχηγών άμυνας στο Παρίσι για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους


Αρχηγοί άμυνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Βρετανία και άλλες τέσσερις χώρες συναντώνται σήμερα στο Παρίσι για να εξετάσουν τρόπους αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ περιέγραψε τη σύσκεψη ως ευκαιρία για κατ” ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των βασικών συμμετόχων στη συμμαχία, στην οποία ηγούνται οι ΗΠΑ και η οποία περιλαμβάνει επίσης τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αυστραλία και την Ολλανδία.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ «Στρατιωτική συνεργασία» στη Μεσόγειο λόγω όξυνσης ανταγωνισμών


Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, η υψηλότερη στρατιωτική αρχή της λυκοσυμμαχίας, με τη συμμετοχή των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών - μελών της. Η αυριανή Σύνοδος θα προετοιμάσει το έδαφος για τη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ τον προσεχή Φλεβάρη.
Καταρχάς, θα κάνουν μια ανασκόπηση της ΝΑΤΟικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν «RESOLUTE SUPPORT» και θα συναντηθούν με τους ομολόγους της από τις χώρες του λεγόμενου «Μεσογειακού Διαλόγου» (χώρες μη ενταγμένες στη λυκοσυμμαχία αλλά διασυνδεδεμένες μαζί της), προκειμένου «να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή και την πρακτική στρατιωτική συνεργασία». Δηλαδή για την προστασία της δράσης των μονοπωλίων στην περιοχή από τους ανταγωνιστές τους.

ΚΑΙ Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ


Το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας διέταξε την ανάπτυξη τεσσάρων αεροσκαφών AMX και ενός UAV Predator στη βάση Μπίρτζι κοντά στο Τράπανι στη Σικελία η οποία αποτελεί και προωθημένη βάση για τα AWACS του NATO.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η απόφαση ελήφθη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή των χωρών της Βόρειας Αφρικής και της συνακόλουθης επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας." Η απόφαση, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ιταλικής κυβέρνησης στη Μεσόγειο για την «προστασία των εθνικών συμφερόντων» και εξασφαλίσει ‘’πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας’’ σημειώνει η Ιταλική ανακοίνωση.

Για δεύτερη φορά το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα ματαίωσε τον προσχηματικό διάλογο για την Παιδεία


Για δεύτερη φορά το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα χάλασε την φιέστα που ο Φίλης ονομάζει «εθνικό διάλογο για την Παιδεία».

Με το σύνθημα που δέσποζε «Φίλη άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει» εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου που θα φιλοξενούσε την προσχηματική  συζήτηση με αποτέλεσμα αυτή να μην πραγματοποιηθεί.
Αναμενόμενη η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, που σε ανακοίνωση του έβαλε την κασέτα  για «ολιγομελείς ομάδες» που «εμποδίζουν βίαια» τη «διεξαγωγή του διαλόγου» και τα σχετικά.

Απολύσεις για τη BAE στα ναυπηγεία του Norfolk στις ΗΠΑ


Νέες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων ανακοίνωσε η BAE Systems στο ναυπηγείο της στο Norfolk της Βιρτζίνια. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι απέστειλε ειδοποίηση σε 530 εργαζόμενους στο ναυπηγείο για την επικείμενη απόλυση τους στις ή περί τις 18 Μαρτίου 2016. Οι νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις 400 που έχουν ήδη λάβει χώρα.
«Οι πρόσθετες μειώσεις είναι αναγκαίες για να ευθυγραμμίσουν το ναυπηγείο του Norfolk με τη χαμηλότερη ζήτηση για τις υπηρεσίες του, που έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης του αριθμού των πλοίων του Ναυτικού [των ΗΠΑ] που ναυλοχούν στην περιοχή και είναι διαθέσιμα για συντήρηση και εκσυγχρονισμό και των αλλαγών που υιοθέτησε το Ναυτικό στον προγραμματισμό και τη διαδικασία ανάθεσης συμβάσεων για υπηρεσίες επισκευών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της BAE Systems.

Ειδομένη: Πρόσφυγες κάθονται κατά γης στους -9 βαθμούς Κελσίου με απόφαση ΕΛ.ΑΣ-κράτους

12115755_1647193875520151_7113149851814565792_n
Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ και του ελληνικού κράτους, στους πρόσφυγες που απαγορεύτηκε η διέλευση των συνόρων, από Ελλάδα προς [ΠΓΔ]Μακεδονία, απαγορεύτηκε επίσης και η διαμονή τους σε καταυλισμό που έχουν στήσει οργανώσεις και εθελοντές κοντά στο σημείο διέλευσης των συνόρων.
Όπως καταγγέλλει ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στο ΑΜΕ-ΜΠΕ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη. «Έτσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει» δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, τα σύνορα για τους πρόσφυγες έχουν κλείσει μέχρι την Κροατία ενώ η ΠΓΔΜ αναμένεται να «ξανανοίξουν» νωρίς το πρωί.

Διάσκεψη Βάνζεε: Κανένας Εβραίος δεν πρέπει να επιζήσει


Στις 20 Γενάρη του 1942, στο προάστιο Βάνζεε του Βερολίνου οι Ναζί αποφασίζουν τη λεγόμενη «Τελική Λύση στο Ζήτημα των Εβραίων», δηλαδή την εξολόθρευση όλων των Εβραίων της Ευρώπης. Επρόκειτο για την υλοποίηση απόφασης που είχε παρθεί σε ανώτερο επίπεδο. Από τον ίδιο τον Χίτλερ.
Σε μια βίλα στα δασώδη παράλια της λίμνης Βάνζεε, με τις πλούσιες βίλες, ο Ράινχαρντ Χέιντριχ, αρχηγός της Αστυνομίας Ασφαλείας, ανήγγειλε επίσημα το πρόγραμμα της πλήρους και τελειωτικής εξόντωσης των Εβραίων. 

19 |Ιαν. |1947: 29 πολιτικοί κρατούμενοι πνίγονται δεμένοι με χειροπέδες!

xeimara-1-1
Αλέκος Ξυλάκης, πολιτικός κρατούμενος που σώθηκε: «Με είχαν 20 ημέρες στην απομόνωση, μετά το ναυάγιο, και με έδερναν καθημερινά επειδή δεν πνίγηκα, μου έλεγαν» – 
Σαν σήμερα στις 19 Ιανουαρίου 1947 το επιβατικό ατμόπλοιο «Χειμάρρα» εκτελώντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη -Πειραιάς προσκρούει στο Ν. Ευβοϊκό στις βραχονησίδες «Βερδούγια» και βυθίζεται παίρνοντάς μαζί του στον υγρό τάφο 383 επιβάτες και πλήρωμα.

British people are proud of colonialism and the British Empire, poll finds


The Empire's history is not widely taught in detail in British schools
Kenyan Mau Mau suspects in a British detention camp in 1953 Getty Images

The British public are generally proud of their country’s role in subjecting the world to colonialism and the British Empire, according to a new poll.
At its height in 1922 the British Empire governed a fifth of the world’s population and a quarter of the world’s total land area, but its legacy divides opinion. 
Common criticisms of the empire include its policies causing millions of famine deaths in British India, its running of brutal detention camps in occupied territories, and massacres of civilians by imperial troops.