Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ τι έγινε στις Σέρρες όταν τα ΜΑΤ αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στους αγρότες να προχωρήσουν


Στις Σέρρες οι ματατζήδες για να δικαιολογήσουν προφανώς την υποχρέωση τους προς τους πολιτικούς για τα 700 ευρώ μισθό που τους δίνουν, αποφάσισαν να προτάξουν τα στήθη τους προκειμένου να μην επιτρέψουν στους αγρότες να περάσουν τον δρόμο. Από την μια τα ματ σαν αστακοί λοιπόν που είχαν και κλούβες να φράζουν τον δρόμο, κι από την άλλη ένα μπουλούκι αγρότες που είχαν και τρακτέρ να ανοίγει τον δρόμο.
Δύσκολη μάχη…  Τι νομίζετε ότι έγινε;   Δείτε το βίντεο εδώ
neosagroths.blogspot.gr

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΡΙΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

[φωτογραφίες ΠΟΥ δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Radikal!!!!Διεξάγεται αιματηρός πόλεμος!!!!Κανένα από τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ δεν κάνει καμία αναφορά!!!!ΓΙΑΤΙ;;;;

Διαμαρτυρία της Πρωτοβουλίας Πολιτών μπροστά από σκάφος της Frontex

Σε μια κίνηση «έμπρακτης αμφισβήτησης» της νομιμότητας της παρουσίας της ευρωπαϊκής δύναμης στη Χίο, μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χίου σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας μπροστά σε σκάφος της Frontex
«Θεωρώντας την FRONTEX ως ένα ακόμα υπερεθνικό κατασταλτικό μηχανισμό που ήρθε να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες, και το διευρυμένο πλέον ρόλο της, αναντίστοιχο ακόμα και με αυτόν που αρχικά είχε περιγραφεί, ως υποβοηθητικός στους τομείς της έρευνας και διάσωσης προσφύγων καθώς και καταγραφής/πιστοποίησης των στοιχείων τους, αποφασίσαμε σήμερα να προβούμε σε μια συμβολική όσο και δυναμική πράξη διαμαρτυρίας, προκειμένου να κάνουμε σαφές ότι ο λαός της Χίου δεν θα ανεχτεί την επιβολή της παρουσίας της και την ανεξέλεγκτη δράση της», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία Πολιτών Χίου για κινηματική δράση, ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Πού τους βάζουμε τόσους νεκρούς;

Γράφει η Νίνα Γεωργιάδου*

Ζήσαμε και σήμερα μια μέρα της «κανονικότητάς» μας. Για μας η κανονικότητα πια δεν περιλαμβάνει μόνο να είναι τα παιδιά σου άνεργα και ψυχοπλακωμένα, να μην μπορείς να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ και να σου ‘ρχεται το κατασχετήριο.
Η δική μας κανονικότητα έχει εμπλουτιστεί με δόσεις μαζικού θανάτου σε επαναλαμβανόμενες δόσεις και συσκευασμένου σε μαύρες σακούλες που τοποθετούνται, «γεμάτες», η μια πάνω στην άλλη.
Μια περίληψη λοιπόν της σημερινής μας κανονικότητας.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΚΕ-ΚΝΕ: ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ 3 ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, και με την αναγνώριση σχεδόν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις που εξέφρασαν για ορισμένα άρθρα... ολοκληρώθηκε σε δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις μεταθέσεις οπλιτών. Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, με τον κ. Βίτσα να δεσμεύεται για περαιτέρω βελτιώσεις μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εστιάζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους κυρίως στο άρθρο 1 για τις μεταθέσεις των οπλιτών και να ζητούν να έχουν την αρμοδιότητα αυτή τα γενικά επιτελεία στρατού και όχι ο υπουργός Άμυνας. «Είναι ένα λειτουργικό, αξιοπρεπές νομοσχέδιο, λύνει αρκετά διαδικαστικά προβλήματα για αυτό και υπερψηφίζουμε τα περισσότερα άρθρα», υπογράμμισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.

ΤΟ ΚΚΕ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Tροπολογίες για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, τους μισθούς και την ασφάλιση των στρατευσίμων

Τρεις τροπολογίες, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνική Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» κατέθεσαν οι οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης και Σταύρος Τάσσος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων του Συντονισμού σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό στον Έβρο 23-24/1/2016

Σάββατο 23/1
3 μμ Διαδήλωση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης
5 μμ Κοινή συνάντηση-συνέντευξη τύπου τούρκικων και ελληνικών σωματείων, Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης με τους:
Φαντιμέ Καβάκ, (πρόεδρος νοσοκομειακών υπαλληλων, SES 2ου τομέα Kωνσταντινούπολης)
Αιντίν Ερόλ (πρόεδρος νοσοκομειακών υπαλληλων, SES 1oυ τομέα Kωνσταντινούπολης)
Γιασάρ Αιτάν ( από το μπλόκ ειρήνης Τουρκίας)
6 μμ συμμετοχή με ομιλητές απο τον Συντονισμό και εκπρόσωπους τούρκικων σωματείων,
στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Κυριακή 24/1
1. Αναχώρηση 10 πμ από Αλεξανδρούπολη (με πούλμαν)

Εκβιάζουν με τους πρόσφυγες |να μην τους περάσει!

Financial Times: Εξετάζεται η απομόνωση της Ελλάδας για το προσφυγικό. Το σχέδιο έχει την υποστήριξη του Βερολίνου και της Κομισιόν.
Φράχτη επιδιώκουν να υψώσουν στα σύνορα με την Ελλάδα «οι εταίροι» προκειμένου να ανακόψουν το προσφυγικό /μεταναστευτικό, αφού η Τουρκία (που χρηματοδότηταν γενναία) δεν βοηθάει (επίσημη αιτιολογία).
Οπωσδήποτε δεν ωφελεί να επαναλαμβάνουμε τις αιτίες και τις ευθύνες της ΕΕ για το προσφυγικό και την εμπλοκή της διαχρονικά στους πολέμους που σπέρνουν την δυστυχία και ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τη γη τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Οι απόστρατοι να συμμετέχουμε στον ξεσηκωμό!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΘΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html 
e - mail: ketha@ketha.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Οι απόστρατοι να συμμετέχουμε στον ξεσηκωμό!
Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες με το ψέμα και τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια, προχωρώντας και μάλιστα τρέχοντας στα χνάρια των προκατόχων της, που έφεραν τα ταμεία και την Κοινωνική Ασφάλιση στo σημερινό κατάντημα. Συνεχίζει ασύστολα και με ενθουσιασμό, υποστηριζόμενη στην ουσία και από τα Ευρωενωσιακά Κόμματα, στο δρόμο που έχει χαραχθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων. Οι ενέργειες όλων τους έχουν σαν κεντρική επιδίωξη: την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση και την εγγύηση του συστήματος ασφάλισης, πρόνοιας και περίθαλψης συνολικά και την μείωση της συμμετοχής της εργοδοσίας στην Ασφάλιση. Ταυτόχρονα συρρικνώνονται αποδοχές και όλα τα βάρη φορτώνονται ΜΟΝΟΝ στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Όλοι-ες στις 23- 24 Γενάρη στις κινητοποιήσεις στον Έβρο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Όλοι-ες στις 23- 24 Γενάρη στις κινητοποιήσεις στον Έβρο
Ενώ και τη νέα χρονιά συνεχίζονται τα ναυάγια και οι πνιγμοί στο Αιγαίο, η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο καταιγισμός μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα για το ασφαλιστικό, τη φοροεισφορομπηξία, την καθιέρωση της ελαστικής δουλειάς, τη μονιμοποίηση της ανεργίας εξελίσσεται παράλληλα με την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών.
Η αστυνομία εδώ και ένα μήνα σταματά τους πρόσφυγες, που θέλουν να περάσουν τα σύνορα της Ειδομένης,περίπου 20 χιλιόμετρα νωρίτερα σε ένα βενζινάδικο και τους επιβάλλει να μένουν χωρίς κατάλυμα μέσα στο κρύο ή στα πούλμαν ακόμα και μία ολόκληρη μέρα προκειμένου να περάσουν από έλεγχο. Παιδιά, έγκυες, άρρωστοι, ταλαιπωρημένοι δεν έχουν πού να μείνουν εκτός αν καταναλώνουν στο καφενείο του βενζινάδικου, προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σαδιστικό καψόνι της κυβέρνησης.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Στις 30 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Δίκη του  ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καθώς η σημερινή εκδίκαση στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που αναβλήθηκε εξαιτίας της Αποχής των Δικηγόρων που αγωνίζονται ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα ο τότε διοικητής της μονάδας, διαμέσου του δικηγόρου του κράτησε μια ακραία προκλητική στάση καθώς έθεσε ζήτημα διαρκούς αδικήματος –επειδή η ανάρτηση της συγκεκριμένης καταγγελίας των φαντάρων δεν έχει «κατέβει», όπως δήλωσε! Φυσικά η έδρα δεν έκανε δεχτό το αίτημα του δικηγόρου, ο οποίος πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ξαναδιαβάσει τους νόμους πριν επιστρέψει στη δικαστική αίθουσα. To Κίνημα των Φαντάρων δε μπορεί να χτυπηθεί με τέτοιου είδους τερτίπια! 

Τραυματισμοί απεργών της SKOT από τα ΜΑΤ!


ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;
ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ;
ΑΘΛΙΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ
Δύο κλούβες των ΜΑΤ, πέντε περιπολικά της αστυνομίας, βρέθηκαν σήμερα στις 5:00 π. μ. έξω απ’ το εργοστάσιο της SΚΟΤ στη Μάνδρα Αττικής, με μοναδικό σκοπό να φυγαδεύσουν στην ουσία επτά απεργοσπάστες, κι ενώ η πλειονότητα των εργατών συνεχίζει τον απεργιακό αγώνα!

Έφτιαξαν Συνδικάτο οι ένστολοι-Ξεκινούν κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό


Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του συνδικάτου, στην ίδρυση του οποίου προχώρησαν για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Ειδικότερα, οι συνδικαλιστές, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν στην ίδρυση τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και θα ακολουθήσουν κοινές πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονη παρουσία - συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αστυνομικοί Ροδόπης: Δεν θέλουμε να καταστέλλουμε δίκαιους εργατικούς αγώνες, ο Αποστόλου ας μην κρύβεται πίσω μας


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης, με ανακοίνωσή της, επιτίθεται εναντίον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, κατηγορώντας τον για «μετατόπιση των πολιτικών ευθυνών στην πλάτη της Αστυνομίας», κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με τους αγρότες στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.

Ξέσκισε τον Ερντογάν ο Μπάιντεν και μέσα στην Τουρκία…

Απίστευτοι ήταν οι χαρακτηρισμοί που εκστομίστηκαν από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν εντός τουρκικού εδάφους, όπου για πρώτη φορά ίσως για τόσο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή και καθόλου διπλωματική γλώσσα, καταδικάζοντας τις ενέργειες του Ερντογάν…
Μίλησε για τον εκφοβισμό των μέσων ενημέρωσης, τον περιορισμό της ελευθερίας στο διαδίκτυο, αλλά και την ευκολία με την οποία κατηγορεί ως προδότες και σέρνει στη Δικαιοσύνη ακαδημαϊκούς, προσθέτοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν δίνουν το καλό παράδειγμα στη Μέση Ανατολή, σε μια έμμεση υπόμνηση του ρόλου που κάποτε οι ΗΠΑ είχαν αναθέσει στην Τουρκία, αυτό του «δημοκρατικού παραδείγματος» για τις μεσανατολικές «δεσποτείες»…

IHS Jane’s: Διασώζει Μπασάρ Αλ Άσαντ η Ρωσία, αλλά…

Ο άμεσος στόχος της Ρωσίας στην Συρία, η στρατιωτική διάσωση του καθεστώτος Άσαντ έχει, σε μεγάλο βαθμό, επιτευχθεί, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο έγκυρος οργανισμός αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s. Το γεγονός αυτό έθεσε τις βάσεις για την επίτευξη τοπικών εκεχειριών, αλλά αφήνει μικρά περιθώρια για την επίτευξη μακρόπνοης ειρηνευτικής συμφωνίας στη Βιέννη.

ΒΙΝΤΕΟ: ΒΙΕΤΝΑΜ - Σαν σήμερα το τέλος του "βρώμικου πολέμου" που στοιχειώνει τις ΗΠΑ

Image
Μια ταπεινωτική ήττα που οι Αμερικανοί ακόμη και σήμερα δυσκολεύονται να ξεπεράσουν. Σαν σήμερα το 1973, ο Αμερικανός Πρόεδρος Νίξον ανακοίνωνε την απόφαση για κατάπαυση του πυρός στο Βιετνάμ.Από το 1945 που διακήρυξε την ανεξαρτησία του ο λαός του Βιετνάμ (βορείου και νοτίου) ενεπλάκη σε πολεμικές συγκρούσεις - είτε εμφύλιες είτε εναντίον των Γάλλων και των Αμερικανών - που διήρκεσαν ως το 1976. 
Η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1964 ως το 1973 κόστισε τη ζωή σε 47.000 αμερικανούς στρατιώτες, 225.000 στρατιώτες του Δημοκρατικού Στρατού του Νοτίου Βιετνάμ, 900.000 Βίετ Κονγκ και στρατιώτες του Βορείου Βιετνάμ. 

Ένοπλοι αστυνομικοί μέσα στις σχολικές αίθουσες - Εθνική μόδα στις ΗΠΑ, 260.000 οι συλλήψεις μαθητών

Σαν κάτι φυσιολογικό αντιμετωπίζεται πλέον στα αμερικανικά σχολεία η παρουσία ένοπλων αστυνομικών για να επιβάλλουν την πειθαρχία μέσα(!) στις σχολικές αίθουσες.
Πρώτη ξεκίνησε η Πολιτεία του Τέξας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν τοποθέτησε αστυνομικούς στα σχολεία της και άρχισε μια πρακτική που εξελίχθηκε σε εθνική μόδα.
Το 1999, μετά τον θάνατο 13 ατόμων στο λύκειο Columbine στο Κολοράντο, η κυβέρνηση άρχισε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, το "Cops in Schools", για να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στα σχολεία. Μέχρι το 2007 ξεπερνούσαν τους 19.000 οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στους διαδρόμους των αμερικανικών σχολείων.

Σε κίνδυνο 200.000 άνθρωποι λόγω των εκκαθαρίσεων κατά PKK

Η Σιλώπη είναι μία από τις πόλεις των οποίων οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με τον πόλεμο | AP Photo/Mahmut Bozarslan
Συντάκτης: efsyn.gr
Έκθεση με την οποία καταγγέλλει ότι στη Νοτιοανατολική Τουρκία περίπου 200.000 άνθρωποι ζουν υπό συνεχή απειλή για τη ζωή τους, εξέδωσε η Διεθνής Αμνηστία.
Η οργάνωση υποστηρίζει ότι εξαιτίας των επιχειρήσεων τους τουρκικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών του PKK οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών ή στερούνται την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες —όπως η υδροδότηση— αλλά ακόμη και στις πρώτες βοήθειες.

Ισραήλ είναι, ό,τι θέλει κάνει

Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε με το «έτσι θέλω» την προσάρτηση 1.540 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης κοντά στην Ιεριχώ, τη γη που οι Παλαιστίνιοι οραματίζονται ως ανατολικό σύνορο του μελλοντικού τους κράτους | AP PHOTO
Συντάκτης: 
Τρεις και πλέον δεκαετίες αφότου αποφάσισε να προσαρτήσει μονομερώς, βάσει δικών του νόμων, τα κατεχόμενα από το 1967 εδάφη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και των Υψιπέδων του Γκολάν -κινήσεις που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κήρυξε τότε «άκυρες» με τα ψηφίσματα 478 και 497 αντιστοίχως- το Ισραήλ επανέρχεται σήμερα στην προσφιλή του τακτική, τινάζοντας ουσιαστικά στον «αέρα» την προοπτική μίας δίκαιης λύσης στο παλαιστινιακό και πρακτικά (ξανα)δοκιμάζοντας τις διπλωματικές αντοχές της Δύσης, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου...

Ο εφιάλτης των γυναικών δεν τελειώνει στην Ευρώπη

Απειλές, ανασφάλεια, κακοποίηση, οικονομική εκμετάλλευση, ταπεινώσεις, εκβιασμοί για σεξουαλικές επαφές, σημαδεύουν σε κάθε βήμα της οδύσσειας του ξεριζωμού τους γυναίκες και κορίτσια που ταξιδεύουν μόνες ή με τα παιδιά τους | AP PHOTO/ SANTI PALACIOS
Συντάκτης: 
«Ο διακινητής με παρενοχλούσε. Προσπάθησε να με αγγίξει μερικές φορές... Φοβόμουν πολύ, κυρίως επειδή ακούμε ιστορίες για γυναίκες που δεν μπορούν να πληρώσουν και στις οποίες δίνεται η επιλογή να κοιμηθούν με τους διακινητές για να έχουν έκπτωση».

Προδότες φώναζαν οι αγρότες σε βουλευτές στην Καστοριά. Με συνοδεία αστυνομικών στα σπίτια τους.(Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΧΑΜΟΣ!!! Άγριο γιουχάρισμα από τους αγρότες στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τελιγιορίδου και Δημητριάδη ''ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!'' (Βίντεο)
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους αγρότες οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου (Καστοριά) και Μίμης Δημητριάδης (Κοζάνη) μόλις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού στη Καστοριά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα μετά τις οργισμένες διαδηλώσεις κατά της φτώχειας

Από τις διαδηλώσεις στην Τυνησία (Φωτο ΑΡ)
Οι αρχές κήρυξαν νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για σημερα σε όλη την Τυνησία, έπειτα από πολυήμερες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τις φτωχές κεντρικές περιοχές της χώρας για να επεκταθούν στη συνέχεια σε πολλές πόλεις της.
«Μετά τις επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών ιδιοκτησιών και εξαιτίας του κινδύνου που η συνέχιση αυτών των πράξεων δημιουργεί για την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών, αποφασίσθηκε να κηρυχθεί από σήμερα (Παρασκευή) απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από τις 20:00 έως τις 05:00 (21:0 έως 06:00 ώρα Ελλάδας)», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

ΤΥΝΗΣΙΑ Πολλαπλασιάζονται οι διαδηλώσεις νεαρών ανέργων

Από τις διαδηλώσεις (πηγή: ΑΡ)
Η μάστιγα της ανεργίας, που αυξήθηκε αντί να μειωθεί, πέντε χρόνια μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που ανέτρεψαν την τότε κυβέρνηση του προέδρου της Τυνησίας Μπεν Άλι, πυροδοτεί από την περασμένη Τρίτη νέο κύκλο μαζικών κινητοποιήσεων νεαρών ανέργων στη διάρκεια των οποίων δεν έλειψαν οι συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας, με αποτέλεσμα ήδη το θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων νεαρών.