Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν γιατί έκαναν παράλληλα τους μπράβους μεγαλοεπιχειρηματία

Βρίσκουν δύο τίμια παιδιά που κάνουν δυο δουλειές για να ζήσουν και τα συλλαμβάνουν
Όπως διαβάσαμε εδώ:
Το πολυτελές σπίτι γνωστού επιχειρηματία στο βόρεια προάστια της Αθήνας φυλούσαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι δύο αστυφύλακες συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας για «ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και για άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση τους ως αστυνομικοί».

Η «Γκουέρνικα» του Αιγαίου – Το συγκλονιστικό σκίτσο για τους πρόσφυγες (Photo)




Ο Πάμπλο Πικάσο ζωγράφισε την περίφημη «Γκουέρνικα» για να δείξει τη φρίκη του πολέμου το 1937, όταν, στον Ισπανικό Εμφύλιο, η ομώνυμη πόλη των Βάσκων βομβαρδίστηκε από Γερμανούς που συνεργάζονταν με το καθεστώς του Φράνκο.

Συγκλόνισε o διεθνώς βραβευμένος ποιητής Γιασάρ Μιράτ στην εκδήλωση ενάντια στο φράχτη του Εβρου (Βίντεο)

Η Αποτυχία του Χριστιανισμού

fraud-1
Ποτέ ο Χριστιανισμός, κάτω από οποιαδήποτε μάσκα και εάν εμφανίζεται, είτε με εκείνη του Νεοφιλελευθερισμού, είτε του Πνευματισμού, είτε της χριστιανικής επιστήμης, της Νέας Σκέψης ή χιλιάδων άλλων μορφών υστερίας και νευρασθένειας, δεν θα μας απαλλάξει από την τρομερή πίεση της φτώχειας, των φρικαλεοτήτων και του εξωφρενικά άδικου συστήματος που μας εξουσιάζει. 

Προσχηματικοί έλεγχοι στους αλληλέγγυους, ακριβοπληρωμένες ΜΚΟ και καταστολή

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα νησιά του Αιγαίου η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες «ΛΑΘΡΑ;» επισημαίνει ότι με πρόσχημα τη νομιμότητα εκκαθαρίζεται το τοπίο της αλληλεγγύης από τους εθελοντές, για να αναλάβουν ακριβοπληρωμένες ΜΚΟ και κατασταλτικοί μηχανισμοί πέρα από κάθε κοινωνικό έλεγχο. Η «ΛΑΘΡΑ;» σημειώνει ότι με αυτές τις κινήσεις, οι οποίες γίνονται με τη συνενοχή των τοπικών αρχών, επιστρέφουμε στο πρόσφατο παρελθόν του δόγματος αποτροπής και απελάσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:Κοινωνική κουζίνα

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΦΘΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΥΓΗ»

Λύπη για την κατάντια της ιστορικής εφημερίδας «ΑΥΓΗ»και οργή για την άθλια προπαγάνδα προκαλεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016.
Ξεχωρίζουμε την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας:
 «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το νομοσχέδιο αφορά κύρια το τέλος των βυσμάτων και των ρουσφετιών που αφορούν τις μεταθέσεις στους έφεδρους αξιωματικούς και τους οπλίτες. Το δεύτερο ζήτημα είναι να διορθώσουμε μια σειρά αδικίες που έχουν γίνει σε σχέση με τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».
Για να δούμε τώρα τι σημαίνουν όλα αυτά και τι ξέχασε να ρωτήσει η δημοσιογράφος τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!

Protesters march against Greece-Turkey border fence

People take part in a pro-migrant protest march in the village of Kastanies, north-east Greece on January 24, 2016 against the security fence on the Turkey border intended to stop the flow of migrants (AFP Photo/Sakis Mitrolidis)
Orestiada (Grèce) (AFP) - Hundreds of people protested in north-east Greece Sunday against the security fence along the Turkish border, demanding the opening of safe routes for migrants, two days after 45 died making the risky Aegean Sea crossing.

Αποκρούστηκε δεύτερη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς της εταιρείας SKOT A.E (Βίντεο)


Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της εταιρείας SKOT A.E με την συμπαράσταση των κατασταλτικών μηχανισμών προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία των εργατών πουξεκίνησε στις 13-1 2016 λόγω της εργοδοτικής ασυδοσίας, των απαράδεκτων συνθηκών δουλειάς και μιας τρομοκρατικής απόλυσης.
Η πρώτη αστυνομική επέμβαση της αστυνομίας έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/1/2016 στις 5πμ με δύο κλούβες των ΜΑΤ και πέντε περιπολικά της αστυνομίας, «με μοναδικό σκοπό να φυγαδεύσουν στην ουσία τους επτά (7) απεργοσπάστες». όπως τόνιζε το Σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωση του η οποία τόνιζε: Οι μαύρες μεθόδους που ακολουθεί η Διοίκηση της SKOT στην προσπάθειά της να διαλύσει το Σωματείο, δεν θα περάσουν. Όλα τα συνδικάτα ενωμένα θα αντιμετωπίσουν τις φασιστικές ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας.

ΓΑΛΛΙΑ-ΡΩΣΙΑ: ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ!

Συμφωνία Γαλλίας - Ινδίας για 36 μαχητικά Rafale

Image
Η Ινδία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία - με μεγάλη καθυστέρηση - για την αγορά 36 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, αλλά δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για οικονομικά θέματα, δήλωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, σήμερα, Δευτέρα.
Μετά από συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Nαρεντρα Μόδι τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε oτι παραμένουν ακόμη "κάποια οικονομικά ζητήματα" που πρέπει να επιλυθούν πριν από την αγορά για να ολοκληρωθεί, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2012. 

ΣΤΑ ΧΩΚ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ 35 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ! ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ

Είμαστε φαντάροι στην Β Πυρ/χια των ΧΩΚ στο Βαρνάβα. Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε ξανά το καθεστώς μόνιμης εμπλοκής από τη στιγμή που φαίνεται να μη βελτιώνεται τίποτα. Στο καλύτερο ενδεχόμενο έχουμε μία έξοδο την εβδομάδα. Συνήθως όμως κάνουμε 10 με 15 μέρες να βγούμε. Πριν την πρωτοχρονιά πολλοί έκατσαν μέσα 35 μέρες συνεχόμενα.
Όλα αυτά με εξαντλητικές υπηρεσίες 7 ώρες πύλη και 12 ώρες θαλαμοφύλακας κάθε μέρα. Οι συνάδελφοί που έχουν αγγαρεία μαγειρείων, ΚΨΜ, γραφείο κλπ κάνουν σκοπιές και το βράδυ.

ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ

Μετά από εκπαίδευση ΤΠΕΝ στην Κρήτη για αλεξίπτωτα, πήγα στη ΣΧΑΛ. 
Είμαι ίδια σειρά με τον συνάδελφο που τραυματίστηκαν τα χέρια του και ήμασταν μαζί και στο κέντρο εκπαίδευσης 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων...στο θέμα μας. 
Έγινε ένα περιστατικό με ένα συνάδελφο όπου ήθελε να πάμε στην Κυψέλη να πάρει καθαρά ρούχα από το σπίτι της ξαδέρφης του. 
Περνούσαμε από πλατεία Βικτωρίας καθώς εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο και ο συνάδελφος ήταν πιο μπροστά από εμένα...εκεί λοιπόν που μιλούσα, ξαφνικά βλέπω έναν αναρχικό να τον κοπανάει μαζί  με ένα φίλο του, μάλλον επειδή φορούσε μπλούζα που έλεγε ΣΒΕΑ 362 Σχολή Αλεξιπτωτιστών. 

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ Συνάδελφοι Νεοσύλλεκτοι Φαντάροι, ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ!


Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επικοινώνησε με χιλιάδες γονείς και συναδέλφους φαντάρους σε μαζική εξόρμηση στα ΚΕΝ Αυλώνα και Θήβας.
Όχι μόνο ενημερώσαμε τους νεοσύλλεκτους για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή αλλά και για το νέο στρατολογικό νομοσχέδιο της αισχρής μαύρης εργασίας των φαντάρων και της διάλυσης της εργατικής τάξης.
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Συνάδελφοι. Έτσι Αγωνιζόμαστε για τα κοινά μας Δικαιώματα. 

Αμερικανοί Μισθοφόροι Στρατιώτες βίαζαν Αγόρια Μπροστά στις μητέρες τους-ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΤΩΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΙΦΤΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ "ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ!
ΙΡΑΚ: κολαστηριο φυλακη του Αμπού Γκράιμπ
Αποχαρακτηρισμενο βιντεο δειχνει οτι Αμερικανοί στρατιώτες βιαζανε παιδια και εφηβους αγόρια μπροστά στις μητέρες τους
23 Ιανουαρίου 2016  Αμπού Γκράιμπ

video - Τρομερά αγανακτισμένοι οι αγρότες-Κυνήγησαν την βουλευτίνα Φρ. Καρασαρλίδου και στον Δ. Χαμπίδη στην Κουλούρα- βίντεο

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Το γράφω μέρες τώρα αλλά πιθανόν να έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές τους ή να έχουν πλημελή ενημέρωση για το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, στο δρόμο. 
Ο λόγος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του που μετά την προσχώρησή του στο μνημονιακό στρατόπεδο και την ψήφιση νόμων που ....
σαρώνει ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που κάνει νέα φοροεπιδρομή σε μια σειρά από επεγγέλματα φαίνεται ότι αγνοούν το γεγονός ότι έχουν καταστεί "κόκκινο πανί" και επιχειρούν επισκέψεις σε ..."μπλόκα". 

Ίμια: Πεδίο μιλιταριστικής-εθνικιστικής προπαγάνδας, επικίνδυνων κρατικών ανταγωνισμών και προβολής του ρωσικού ιμπεριαλισμού


Όπως το 1996, έτσι και το 2016, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ανταγωνισμός των επικίνδυνων αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας απειλεί τους λαούς με όλεθρο 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και όσο η επέτειος των δραματικών γεγονότων των Ιμίων πλησιάζει, καταγράφεται μια ένταση της σχετικής εθνικιστικής και μιλιταριστικής προπαγάνδας τόσο από τη μεριά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα γνωστά κοράκια του πολέμου και της ναζιστικής ακροδεξιάς, σε συνδυασμό έντονη παρέμβαση και του ρωσικού παράγοντα. Η σχέση εξάλλου του καθεστώτος Πούτιν με την ελληνική ακροδεξιά είναι γνωστή και έχει καταγγελθεί από σημαντικούς αναλυτές και αρθρογράφους που απέδειξαν τα δρομολόγια χρηματοδότησης αφενός της Ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, αφετέρου τη διεφθαρμένη διαπλοκή με σειρά πολεμοκάπηλων σαιτ που έχουν αναλάβει να διαφημίζουν τα ρωσικά όπλα! 

Τούρκος Υπολοχαγός των Κοκκινομπερέδων έπεσε Νεκρός απο πυρά Μαχητών του PKK! (φώτο)

Τι συμβαίνει με την Golden Promotion;

Η Golden Promotion παρουσιάζεται ως μια εταιρεία διανομής φυλλαδίων. Ιδιοκτήτης της εμφανίζεται να είναι ο Ευθύμης Διαμαντής.
Οι εργαζόμενοι διανομείς (που εργαστήκαμε), αμοιβόμασταν με 3€ την ώρα κι ήμασταν ανασφάλιστοι. Μπορεί να εργαζόμασταν με κρύο, με ζέστη ή να εισπνέαμε τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, εάν το πόστο μας ήταν σε κάποιο φανάρι. Παρόλα αυτά, δεν είχαμε καθόλου ένσημα.
Κι αν όλα αυτά ακούγονται συνηθισμένα, ο Ευθύμης Διαμαντής έχει συστηματοποιήσει το να διώχνει εργαζομένους χωρίς να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ...

Ένα "πληρωμένο" από τον "ΖΑΡΟΣ" άρθρο μπορεί να καταλήξει και εναντίον του...
Εδώ άρθρο που είχε περάσει ατα ψιλά πέρυσι. Το 2014 να θυμίσω, το Ισραήλ αιματοκύλισε τη Γάζα δίχως έλεος. Το ίδιο καλοκαίρι ο Ισραηλινός έκανε πάρτι με μεγα χορηγό τα κρητικά νερά "ΖΑΡΟΣ"....
Τα κορίτσια του στρατού του Ισραήλ ποζάρουν με το νερό Ζαρός! - See more at: http://www.mesaralive.gr/post/ta-koritsia-tou-stratou-tou-israhl-pozaroun-me-to-nero-zaros/local-news/2445#sthash.cmrCB9hH.Eba1HrS4.dpuf

Οι κινητοποιήσεις στο Έβρο: Ανοιχτά Σύνορα – Κάτω ο Φράχτης (φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις που διοργανώνουν η ΚΕΕΡΦΑ και ο Συντονισμός Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες, απαιτώντας το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο και ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Πόσοι νεκροί χρειάζονται για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο;»

Mε κυρίαρχο αίτημα την πτώση του φράχτη στις Καστανιές του Έβρου και το άνοιγμα των συνόρων ξεκίνησαν χθες οι διήμερες δράσεις που διοργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στην Αλεξανδρούπολη.

AP Photo/Santi Palacios
Οι περίπου 600-700 διαδηλωτές, που ήρθαν με 14 λεωφορεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία.

Σπρέι για «προστασία» από πρόσφυγες μοίρασε ο Βίλντερς στην Ολλανδία


http://www.cnn.gr/ 
Ο Χέερτ Βίλντερς περιεργάζεται τις «αντιπροσφυγικές» ιδιότητες ενός ψεύτικου δακρυγόνου σπρέι, με το οποίο υπόσχεται να επαναφέρει την τάξη και ασφάλεια στην Ολλανδία, που απειλείται από «ισλαμική εισβολή» και «ισλαμικές βόμβες τεστοστερόνης», ψεκάζοντας την πολιτική σκηνή της χώρας του με ξενοφοβικά σταγονίδια, αυτή τη φορά από το Σπαϊκενίσε του Ρότερνταμ, στις 23 Ιανουαρίου 2016 - Πηγή: Twitter @geertwilderspvv 

Μειώσεις μισθών και… λιτότητα στο Ισλαμικό Κράτος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η λιτότητα φαίνεται ότι χτύπησε και την πόρτα των μαχητών του «ιερού πολέμου» (jihad) αν και εδώ οι αιτίες είναι πολύ διαφορετικές από έναν… Σόιμπλε! Στη μείωση των μισθών των μαχητών του αναγκάστηκε λοιπόν το Ισλαμικό Κράτος το οποίο σύμφωνα με επίσημα διοικητικά έγγραφα που μετέφρασε και πρώτος δημοσίευσε ο Aymenn Jawad al-Tamimi, ειδικός επί θεμάτων του Ισλαμικού Κράτους και συνεργάτης του Middle East Forum. 

Η εξέγερση στην Αϊτή που δεν αναφέρθηκε σε κανένα τηλεοπτικό μέσο.

αιτηΟι αρχές της Αϊτής ανέβαλαν χθες τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες κανονικά θα διεξάγονταν σήμερα Κυριακή, εν μέσω ταραχών που διαρκούν αρκετές ημέρες και εν μέσω της απειλής του υποψήφιου της αντιπολίτευσης να απόσχει από την διαδικασία, αφού κατήγγειλε νοθεία.
Ο Πιερ Λουί Οπόν, ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Αϊτής, ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών αποφασίστηκε να αναβληθεί για «προφανείς» λόγους ασφαλείας.Δεν διευκρίνισε πότε θα διεξαχθεί η διαδικασία, που χρηματοδοτεί κυρίως η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο πραγματικός λόγος του πολέμου στη Λιβύη και το κοινό χαρακτηριστικό με την Ελληνική περίπτωση


globinfo freexchange

Στα πλαίσια του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, η αντίστοιχη ιστοσελίδα του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε ηλεκτρονική αλληλογραφία σχετικά με τον πόλεμο στη Λιβύη, που επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί από εμάς ήδη γνωρίζαμε για τους πραγματικούς λόγους πίσω από την Δυτική επέμβαση. 
Ένας πόλεμος που έφερε απόλυτο χάος στη χώρα και δημιούργησε κύματα απελπισμένων ανθρώπων που καταφεύγουν στην Ευρώπη, με πολλούς από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους σε ναυάγια.
Τα ντοκουμέντα ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την Γαλλική νεο-αποικιοκρατία μέσω του ελέγχου του νομίσματος - όπως και η αποικία χρέους που λέγεται Ελλάδα μέσω του ευρώ - χωρών της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής. 
Οι χώρες αυτές χρησιμοποιούν το CFA Φράγκο, με εγγύηση του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών, παρόλο που Γαλλία υιοθέτησε το ευρώ ως νόμισμα ήδη από το 1999.
Συγκεκριμένα, στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι τον Απρίλιο του 2011, ορισμένες πηγές με πρόσβαση σε συμβούλους του Saif al-Islam Gaddafi (δεύτερου γιου του Μουαμάρ Καντάφι), δήλωσαν με 

Οι μεγάλοι κίνδυνοι από τη στρατηγική του χάους

Το έτος 2015 ήταν το πιο επικίνδυνο από το τέλος της ΕΣΣΔ το 1991. To 2016 είναι πιθανό να είναι ακόμη χειρότερο. Ήδη νέες περιοχές βρίσκονται σε κρίση, όπως η περίπτωση της Βόρειας Κορέας και η αντιπαράθεση του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία, η σοβαρή κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της κυβέρνησης Ερντογάν ή της επιστροφής του Θείου Σαμ στη Νότια Αμερική. 
Αυτό το τελευταίο έτος της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα σημαδεύεται από πάρα πολλές συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.