Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τι παίζει με το νομοσχέδιο για στρατό και θητεία;

Ζητήσαμε τη γνώμη του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος
Τι παίζει με το νομοσχέδιο για στρατό και θητεία; Λίγο μετά τα πρώτα της γενέθλια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να νομοθετήσει για πρώτη φορά στο πεδίο του στρατού. Από την Τετάρτη 13/1, ξεκίνησε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε αιφνιδιαστικά τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος καλεί σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28/1 στις 18.00 μ.μ. στη Βουλή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-Όχι στο νέο στρατολογικό νομοσχέδιο


Το στρατολογικό νομοσχέδιο, που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή στις 28/2, εισάγει και για τη στρατευμένη νεολαία τη βασική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη διαχείριση της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων επ’ ωφελεία της πολιτικής μηδενικών προσλήψεων, υποβάθμισης των κοινωνικών παροχών του κράτους και στήριξής τους στον «εθελοντισμό», δηλ. την απλήρωτη εργασία. Η λογική που διέπει τα πεντάμηνα, τα voucher κλπ επεκτείνεται στους στρατευμένους επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους, αλλά και στους υπόλοιπους στρατευμένους με τη μορφή μοριοδοτήσεων και πιστοποίησεων για τη δωρεάν εργασία που παρέχουν για να καλύψουν τις τρύπες των κρατικών υπηρεσιών.

Ξανάρχονται..; Ο γερμανικός στρατός θα ρίξει 130 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς


Επένδυση ύψους 130 δισ. ευρώ θέλει να πραγματοποιήσει η Γερμανία τα επόμενα 15 χρόνια για να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της, δήλωσαν σήμερα στο Ρόιτερς κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις πηγές, τα χρήματα θα διατεθούν κυρίως για την αγορά νέου εξοπλισμού ώστε ο στρατός να μπορεί να εκπληρώσει καλύτερα τις αποστολές του στο εξωτερικό.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναλάβει δράση κυρίως στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονται «στο όριο των δυνατοτήτων τους να επεμβαίνουν» λόγω των δημοσιονομικών περικοπών, αναφέρεται εξάλλου σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ναζιστική διαπαιδαγώγηση υπό την αιγίδα του Ουκρανικού Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού

azov2-e1453800965518
Στο Κίεβο ιδρύθηκε νέα «Κοινωνική Οργάνωση» με το όνομα «Ένωση για την Προαγωγή της Εθνικής-Πατριωτικής Εκπαίδευσης των Παιδιών και της Νεολαίας».

Την ιδρυτική διακήρυξη υπέγραψαν ο «Εθνικός Οργανισμός Προσκόπων της Ουκρανίας», η «Ουκρανική Ένωση Νέων», η «Νεολαία του Εθνικιστικού Κογκρέσου», η «Αδελφότητα Κοζάκοι SPAS», το «Κίνημα των Νέων Ανθρώπων», η «Εθνική Συμμαχία», η «Νέα Πατρίδα «, ο «Πολιτικός τομέας του Ευρομαϊντάν», η «Πανουκρανική Ένωση Στρατιωτικών», η «Πατριωτική Λέσχη» και η πολιτική πτέρυγα του διαβόητου ναζιστικού τάγματος «Αζόφ» που φέρει ως έμβλημα το «Τσιγκέλι του Λύκου» (Wolfsangel) – που χρησιμοποιούσαν 2 μεραρχίες των SS – οι άντρες του φωτογραφίζονται με σβάστικες και πορτρέτα του Χίτλερ και κατηγορείται από τη Διεθνή Αμνηστία για σωρεία εγκλημάτων πολέμου.

Ολοκαύτωμα - Άουσβιτς: "Εκεί δεν ήμασταν άνθρωποι πια, ήμασταν κτήνη" - Συγκλονιστική μαρτυρία

Image

«Μια νύχτα που μόνος επισκέφθηκα το απελευθερωμένο πια στρατόπεδο του Άουσβιτς, κυκλοφορούσα στους έρημους δρόμους του μαρτυρίου, ένα μήνυμα έφθασε ως την καρδιά μου. Καθώς σήκωσα το βλέμμα, αντίκρισα το άπειρο πλήθος των άστρων που τώρα λαμποκοπούσαν, γιατί δεν τα σκέπαζε πια ο καπνός της καύσης των πτωμάτων με τη φρικιαστική του οσμή.

»Κάθε άστρο, έγινε τότε, στα μάτια μου, η χαμένη ψυχούλα ενός αθώου βρέφους, παιδιού, ενήλικου, ηλικιωμένου, μητέρας ή αναπήρου!

Τουρκία: Ποινή ισόβιας κάθειρξης κατά των δύο δημοσιογράφων της Cumhuriyet

Image
Την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης ζήτησε ο εισαγγελέας κατά των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, που κατηγορούνται για αποκάλυψη κρατικών μυστικών, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας και ο Ερντέμ Γκιουλ, διευθυντής του γραφείου της Αγκυρας, φυλακίσθηκαν στις 26 Νοεμβρίου κατηγορούμενοι για την ανάρτηση βίντεο που δείχνει φορτηγά που ανήκουν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) να μεταφέρουν όπλα με προορισμό ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας.

Οι Κούρδοι της Συρίας (PYD) δεν θα καλεστούν στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη επιβεβαιώνει ο Γάλλος ΥπΕξ


invited to peace talks in Geneva, where negotiations for the opposition will be led by a Saudi-backed opposition group, France's foreign minister said on Wednesday.
Laurent Fabius said United Nations special envoy Staffan de Mistura told him the Kurdish PYD party would not attend the talks, which are expected to start on Friday.
"The PYD group was causing the most problems, and Mr de Mistura told me he had not sent them an invitation letter," Laurent Fabius told France Culture radio.

Εκδήλωση ενάντια στο Φράχτη του Έβρου

Αυτό είναι το βιντεάκι από την κοινή συνέντευξη τύπου ελληνικών και τουρκικών σωματείων, συλλόγων και συλλογικοτήτων στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης
Ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της ΑΔΚ ξεκινά στο 49.30







ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1 ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απολαμβάνει τη φιλοξενία των συναγωνιστών της ERTOPEN παρουσιάζοντας την εκπομπή με θέμα « την κατάσταση στον Στρατό» και «μια κριτική του νομοσχεδίου για τη θητεία που ψηφίζεται την Πέμπτη 28/1.
Εμείς καλούμε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28/1 στις 18.00 Μ.Μ. στη Βουλή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ 32 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μαθαίνουμε ότι ο ΥΠΕΘΑ Καμένος φέρνει αιφνιδιαστικά ένα ακόμη νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων. Ένα ν\σ πολύ μακριά από τις ανάγκες των φαντάρων, πολύ μακριά από τα αιτήματα του μαζικού κινήματος μέσα και έξω από το στρατό, πολύ μακριά ακόμη και από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Φυσικά όπως γίνεται συνήθως κανένας δε ζήτησε τη γνώμη μας, έτσι και αλλιώς για την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία είμαστε αόρατοι και αναλώσιμοι. Από τη μεριά μας με αυτό το γράμμα δε θέλουμε απλώς να ακουστούμε. Θέλουμε να στείλουμε το πρώτο μήνυμα αντίστασης, θα μπούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ακυρωθούν τα σχέδια του υπουργείου.

Και οι Εκπαιδευτικοί Εναντίον του αντεργατικού εκτρώματος του Υπουργείου Άμυνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Μαρούσι 25 – 1 – 2016 
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Αρ. Πρ.: 34
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 211 
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι 
Τηλ. & Fax: 210 8020697 
Πληροφ.: Πολυχρονιάδης Δ. (6945394406) 
Email:syll2grafeio@gmail.com 
Δικτυακός τόπος: http//: 
Προς: ΥΠ.Π.Ε.Θ., Υ.ΕΘ.Α., Δ. Ο. Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε., Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας, Μέλη Συλλόγου μας

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ-ΜΟΥΦΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ!


Ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης εφιστά την προσοχή στην προτεινόμενη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία της 25ηςΙανουαρίου 2016 και τονίζει ότι είναι ΑΝΑΛΗΘΕΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ το ότι με την τροπολογία αυτή γίνεται «παύση των αλλεπάλληλων νέων κυρώσεων και διοικητικών προστίμων σε πρόσωπα που έχουν ήδη κηρυχθεί ανυπότακτα», όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ: http://www.syriza.gr/article/id/63879/Tropologia-%25E2%2580%2593-Prosthhkh-apo-boyleytes-toy-SYRIZA:-Paysh-twn-allepallhlwn-newn-kyrwsewn-kai-dioikhtikwn-prostimwn-se-proswpa-poy-echoyn-hdh-khrychthei-anypotakta.html#.VqaEnYdf2wl

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΣΣΑΝΗ 24/1/2016

Σάββατο 30/1: Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα των Ιμίων

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά
/var/www/rednotebook.gr/httpdocs/wp content/uploads/2016/01/160126 12647974 1374634389230837 1030652316 nΤο ερχόμενο Σάββατο 30 Γενάρη στις 3μμ καλείται αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και κινηματικών συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η συγκέντρωση καλείται στο σημείο όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η φασιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα γεγονότα των Ιμίων. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε να ματαιώσουμε την φασιστική συγκέντρωση. Για να μη μπορέσουν να ξαναχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. 

ΙΜΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ: Ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας το βράδυ πριν τον απόπλου του Στόλου


ImageΜια προσωπική εξομολόγηση, ενός ναυάρχου που έζησε τα γεγονότα των Ιμίων, όχι στην πρώτη γραμμή της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, αλλά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, που προετοίμαζε την έξοδο του Στόλου. Τι έγινε τη νύχτα λίγο πριν την έξοδο του στόλου μας στο Αιγαίο; Ο ναύαρχος ε.α. Βασίλης Δημητρόπουλος μας εξομολογείται:
Ο καιρός ήταν πολύ κακός και οι συνθήκες εργασιών για όλο το προσωπικό του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς.
Ιδιαίτερα το βράδυ η βροχή ήταν συνεχής και ορισμένες φορές έντονη.

ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;;;

astinomikoi poreia

Aπεργία ενστόλων στις 5 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό
Συγγνώμη, Αυτοί δεν ήταν το Κράτος και την περίοδο 2011-2012 που έλιωναν τον εργαζόμενο λαό στο ξύλο για να περάσουν τα Μνημόνια;
Τώρα αγωνίζονται ενάντια στον Εργασιακό Μεσαίωνα;
Αυτοί, που μόνο αυτοί μαζί με τους Δικαστές-Στρατιωτικούς-Χαφιέδες της ΕΥΠ παλεύουν να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για να επιστραφούν σε αυτούς και μόνο σε αυτούς οι περικοπές στους μισθούς τους λόγω Μνημονίων;

Aπεργία ενστόλων στις 5 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό
Aστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσαν:

Ντροπή!! Η κυβέρνηση Τσίπρα εκπροσωπήθηκε στο Μνημόσυνο του φασίστα Γρίβα....


Διαβάζουμε...Ξαναδιαβάζουμε και δεν το πιστεύουμε!
Σαράντα-δύο χρόνια από το θάνατο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή και στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσού, τελέστηκε, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Αθανάσιου, το ετήσιο μνημόσυνό του. 
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου. Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, άλλα στελέχη της ηγεσίας και βουλευτές του κόμματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλλος, εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων, των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ και άλλων οργανωμένων συνόλων, καθώς και πλήθος κόσμου. 

Επτά συμπεριφορές των Ευρωπαίων σε πρόσφυγες που θα ζήλευαν οι ναζί

1-cwu77lLcDqH5mzdJEeyKFA
Με αφορμή την απόφαση της Δανίας και της Γερμανίας να κατάσχουν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα προσφύγων ο Independent παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη εξανδραποδίζει τους πρόσφυγες.
Αυτό που παραλείπει να συμπληρώσει η βρετανική εφημερίδα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις συμπεριφορές χρησιμοποιούνταν από τους ναζί εναντίον των Εβραίων, των κομμουνιστών, των τσιγγάνων κ.τ.λ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ NEEΣ ΦΥΛΑΚΕΣ !


Νταβούτογλου : Σχεδιάζουμε να ανοίξουμε ακόμη 165 φυλακές…

Ερντογάν : Μα τι 165, αυτές δεν φτάνουν ούτε για αυτούς που δικάζονται για προσβολή σε βάρος μου.
Εφ. Εβρενσέλ 25/1/2015
http://tourkikanea.gr/

Άγρια κόντρα Ρωσίας - ΗΠΑ - Νέος ψυχρός πολεμος; «Ο Πούτιν είναι διεφθαρμένος» λέει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών


Άγρια κόντρα Ρωσίας - ΗΠΑ - Νέος ψυχρός πολεμος; «Ο Πούτιν είναι διεφθαρμένος» λέει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών- Οργισμένη απάντηση από το Κρεμλίνο: Οι ισχυρισμοί αυτοί ανέρχονται στο επίπεδο της επίσημης κατηγορίας!
- Δεν σχολίασαν αλλά ούτε και αρνήθηκαν οι ΗΠΑ την πληροφορία ότι ο Πούτιν έχει πάνω από 40 δισ δολάρια!
- Πόσα δηλώνει επίσημα ο Ρώσος Πρόεδρος - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το BB
Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο ασκών χρέη υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, που είναι αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικού εγκλήματος Άνταμ Σζούμπιν, σε συνέντευξή του στο BBC Panorama έχει προκαλέσει σάλο. Ο Σζούμπιν αποκάλεσε ευθέως τον Ρώσο Πρόεδρο διεφθαρμένο!