Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ο Κούρδος ηγέτης του DBP προειδοποιεί για πιθανό εμφύλιο πόλεμο στη Τουρκία

Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, που πλειοψηφούν οι Κούρδοι, στοχεύουν στη σύνθλιψη του αιτήματος των Κούρδων για αυτο-διακυβέρνηση αλλά και των προϋποθέσεων για οποιαδήποτε δημοκρατική συζήτηση για το ζήτημα, σύμφωνα με τον συναρχηγό του "Δημοκρατικού Κόμματος των Περιφερειών" (DBP), Kamurak Yuksek σε συνέντευξή στο Αλ-Μόνιτορ (δημοσιογράφος Mahmut Bozarslan).

Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές επαρχίες- Εκατοντάδες Κούρδοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους


Εκατοντάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν το Ντιγιαρμπακίρ, όπως μπορούν
Ιανουάριος 28, 2016.
Ντιγιαρμπακίρ.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 20 Κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση ανταρτών, σύμφωνα μα ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, καθώς διευρύνθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην μεγαλύτερη πόλη της κυρίως κουρδικής περιοχής του Ντιγιαρμπακίρ, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Σταρ’.

ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ! (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σκηνές πραγματικών μαχών σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκιάς με τον τουρκικό στρατό που έχει επιστρατεύσει και Ειδικές Δυνάμεις και τους Κούρδους που μάχονται για την πατρίδα τους.
Το αίμα ρέει ποτάμι!
Κάνεις από την διεθνή κοινότητα δεν μιλά. Κάνεις δεν λέει τίποτα. Κανείς στην Ευρώπη δεν κάνει κάποια δήλωση.
Πρόκειται για πραγματικό πόλεμο με νεκρούς από καθημερινές μάχες και στα δυο μέρη. Ο πιο σκληρός από τότε που ιδρύθηκε το ΡΚΚ την δεκαετία του ογδόντα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών

Πιτσιρίκος Πιτσιρίκου από τη Λεμεσό
pitsrikosΚατέβηκε από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου η παράσταση «Η ισορροπία του Nash» -στην οποία συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού-, μετά από διαταγή της αμερικανικής πρεσβείας.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ αναφέρει πως το δημόσιο δεν πρέπει να χρηματοδοτεί την τέχνη ενός τρομοκράτη, ξεκαθαρίζοντας πως το δημόσιο πρέπει να χρηματοδοτεί μόνο πολέμους στο Ιράκ με πάνω από ένα εκατομμύριο άμαχους νεκρούς.

Η Σαουδική Αραβία σκοτώνει αμάχους στην Υεμένη με όπλα από τις Η.Π.Α.

της Marjorie Cohn*
Η Σαουδική Αραβία διαπράττει εγκλήματα πολέμου και η Αμερική γίνεται συνεργός της, παρέχοντας στους Σαουδάραβες στρατιωτική βοήθεια. Τον Σεπτέμβριο του 2015 σαουδικά αεροσκάφη σκότωσαν 135 πολίτες που γιόρταζαν έναν γάμο στην Υεμένη. Οι αεροπορικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 2.800 αμάχους, μεταξύ των οποίων 500 παιδιά. Το Human Rights Watch καταγγέλλει ότι οι βομβαρδισμοί αυτοί "σκοτώνουν και τραυματίζουν αδιακρίτως."

Πρέσβης ΗΠΑ στην Ουκρανία: "Μόνον το 2014 ξοδέψαμε 260 εκατομμύρια $, σε στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο"...

...ενδεικτικά, σημείωσε μεταξύ άλλων:
"Οι δυνάμεις μας στην Khmelnytskyi βρίσκονται κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης κι ανταποκρίνονται στο καθήκον των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία, ώστε να οικοδομήσει μια επαγγελματική δύναμη μάχης στα στάνταρ του ΝΑΤΟ. 
Το 2014, προσφέραμε περισσότερα από $ 266.000.000 σε υλικά, για να βοηθήσουμε τις ουκρανικές δυνάμεις και να εγγυηθούμε καλύτερα τα σύνορά σας και να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της χώρας σας..."

Άλλη μια πανάκριβη και επικίνδυνη άσκηση με πραγματικά πυρά! ΤΑΜΣ από την 31 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία - ΦΩΤΟ

Image Τα ρωσικά πυροβόλα ZU που απεικονίζονται στις φωτογραφίες να κάνουν βολές ως αντιαρματικά όπλα μήπως χρησιμοποιούν πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου;
Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποίηση από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου 2016 η 31 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποίησε ΤΑΜΣ Συγκροτήματος ΙΜΑ Υπέρβασης – Αντεπίθεσης με πραγματικά πυρά.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης δοκιμάστηκαν οι διαδικασίες Οργάνωσης Μάχης, ανάπτυξης Α΄ και Β΄ Κλιμακίων, Απαγκίστρωσης των εν επαφή με τον εχθρό τμημάτων, Υπέρβασης, Αντεπίθεσης, Σταθεροποίησης και Αναδιοργάνωσης.

Και με την "βούλα" εισαγγελέα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ χρηματιζόταν από τον Α. Βγενόπουλο. Καταστρέφονται λαοί, θησαυρίζουν πολιτικάντηδες.


Του Γ.Γ.
Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το πρωτοσέλιδο της σημερινής κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης». Μαθαίνουμε λοιπόν ότι «Με επίσημα πλέον στοιχεία   αποδεικνύεται η χρηματοδότηση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ από την εταιρεία Focus. Με βάση την έκθεση που δημοσιοποίησε ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ο ΔΗΣΥ έλαβε το ποσό των 600.000 ευρώ (σε τρία εμβάσματα) και το ΑΚΕΛ το ποσό των 881.000 ευρώ (σε τέσσερα εμβάσματα).
Το ψάξαμε λίγο το θέμα. Η Focus Maritime Corporation, η εταιρεία που παρουσιάζεται να χρηματοδότησε τα δυο Κυπριακά κόμματα, τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας  για τις Προεδρικές εκλογές του 2008, φέρεται να ανήκει στον Μιχάλη Ζολώτα, στενό συνεργάτη του Α. Βγενόπουλου. 

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/1 ΣΤΙΣ 18.00 Μ.Μ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Μας υποσχέθηκαν ένα δικαιότερο σύστημα μεταθέσεων αλλά θεσμοθετούν το βύσμα καθώς το Υπουργικό Γραφείο θα ελέγχει τελικά τις μεταθέσεις, ενώ το 2% των στρατεύσιμων μένει εκτός συστήματος, δηλαδή 700-800 βύσματα! Επίσης, το νομοσχέδιο κρύβει μια άγρια ταξική επίθεση. Αν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις και εξαφάνισαν  εργατικές κατακτήσεις, το νομοσχέδιο για τη θητεία ουσιαστικά έρχεται να διαλύσει την εργατική τάξηνα στερήσει κάθε δυνατότητα ύπαρξης κοινού εργατικού συμφέροντος και κοινού αγώνα, σπέρνοντας ατομισμό, ανταγωνισμό, απίστευτους σε ποσότητα και βαρβαρότητα εμφυλίους στην καθημερινότητα της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.

Οι φοιτητές στα Γιάννενα εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τη θητεία και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους Φαντάρους!

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΗΧΗΤΙΚΟ: Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος: Νομοσχέδιο για την θητεία


Εκπομπή «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ RADIO ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το Υπουργείο Άμυνας εκβιαστικά καταργεί τις κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις και υποχρεώνει τους φαντάρους να πάνε Έβρο

Οι συνεχόμενες καταγγελίες από στρατόπεδα που υπηρετούν συνάδελφοί με κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις για οικονομικούς-κοινωνικούς ή και ιατρικούς λόγους καίνε την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού και διαλύουν την οποία μάσκα κοινωνικής ευαισθησίας προσπαθούσε να φτιάξει ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας.
Οι συνάδελφοί που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες απολαμβάνουν το προνόμιο να είναι κοντά στους τόπους διαμονής τους… Ταυτόχρονα όμως αυτό το προνόμιο γίνεται μαρτύριο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους καθώς αντιμετωπίζουν απίστευτο χώσιμο και μόνιμες εμπλοκές που μπορεί να διαρκούν μέχρι και μήνες!

Moshe Yaalon, Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: "Το Ιράν είναι ο εχθρός κι όχι η ISIS (τζιχαντιστές). Προτιμώ κυβέρνηση Isis στη Συρία"! Υπάρχει, πλέον, έστω ένας που αμφιβάλει και για τη στήριξη των φονιάδων από την Ελλάδα της "αριστεροδεξιάς";

Σχολιάζει η Μαργαρίτα Ισιδώρου
Στη διάρκεια της Διάσκεψης Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ (εκεί που είναι σήμερα ο "αριστερός" Τσίπρας, για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες), ο νεοναζί υπουργός άμυνας του σιωνιστικού-ναζιστικού Ισραήλ Moshe Yaalon, ήταν σαφής στις δηλώσεις του: 
"Προτιμώ το ισλαμικό κράτος-ISIS, από το Ιράν και δεν πιστεύω ότι η ISIS είναι απειλή για το Ισραήλ... 

Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί πολίτη από τον Καναδά στη Δυτική Όχθη

Η Καναδο-Παλαιστίνια Rehab Nazzal που την πυροβόλησαν Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, λέει: "Eίμαι μία, από τους περισσότερους από 16.000 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες".

Israeli sniper shoots Canadian citizen in West Bank
Canadian-Palestinian Rehab Nazzal says “I am one of over 16,000 Palestinians who were injured during the past three months,"
In describing what she calls a lack of symmetry in recent escalations in Israel and the West Bank, Canadian-Palestinian artist and PhD student Rehab Nazzal told The Real News, “You have the Israeli occupation forces armed with all forms of weapons, and you have the youth, mainly the youth in their 20s, mostly they were born during what's called, between quotations, the peace process.”

Σε δύσκολη θέση ο Ολάντ: Πάνω από 3,5 εκατ. οι άνεργοι στη Γαλλία- Ε, πως να μην κάνεις έναν νέο "πόλεμο κατά τη τρομοκρατίας"!


Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στη Γαλλία ανέκαμψε το Δεκέμβριο για να φτάσει σε νέο επίπεδο-ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, οι άνεργοι κατηγορίας Α -οι καταγεγραμμένοι ως αιτούντες εργασία που στερούνται πλήρως απασχόλησης- αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 2,6% σε ετήσια για να φτάσουν τους 3.590.600.

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά



Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά αφού εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει τη στέρηση της γαλλικής υπηκοότητας από άτομα που έχουν καταδικασθεί για τρομοκρατική δράση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Η παραίτηση, αιφνιδίασε τα μέλη του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου, όμως έγινε αποδεκτή από τον Φρανσουά Ολάντ

Στο Κομπάνι δεν ανεμίζουν πια οι σημαίες του ISIS! Και όλο το Κουρδιστάν πανηγυρίζει. (Ανταπόκριση)

Γράφουν: Murad Kahraman , Θάνια Βέζου  - 29/01/2015- http://www.toperiodiko.gr/
Celebrations after Kobane's liberation from ISISΑπό το πρωί της 26ης Ιανουαρίου του 2015, τα νέα και οι εικόνες από το Κομπάνι, έκαναν το γύρο του κόσμου ξαναγεμίζοντας ελπίδα, τους Κούρδους άνδρες και γυναίκες, της Ροζάβα και των υπόλοιπων κομματιών του Κουρδιστάν. Είναι γεγονός: Το Κομπάνι απελευθερώθηκε. Μετά από 134 ημέρες μαχών.
Αυτό που φάνταζε ως θαύμα, όταν όλα τα βλέμματα όλου του κόσμου στράφηκαν προς τα εκεί και η δραματική κατάσταση των υπερασπιστών του κορυφωνόταν, έγινε τελικά πραγματικότητα. 

Ρωσία, Τουρκία, ΗΠΑ, Συρία, Ιράκ, Ιράν και Ελλάδα

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας από το απώτερο παρελθόν δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικές.
Στους έντεκα (11) πολέμους που διεξήγαγαν μεταξύ τους, πάντα κέρδιζαν οι Ρώσοι. Και τώρα το ίδιο θα γίνει λένε οι Ρώσοι.
Η αρχή, το έναυσμα της διάλυσης των Ρωσο-Τουρκικών σχέσεων έγινε με την κατάρριψη του πολεμικού αεροπλάνου SU-24, στις 24-11-2015. Για την κατάρριψη του SU-24, σύμφωνα με τις αναφορές και συνέντευξη τύπου της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, η Τουρκία είχε πάρει από τους Αμερικανούς με τους οποίους συνεργάζεται η Ρωσία, το σχέδιο πτήσης, δηλαδή της πορείας του αεροπλάνου, το οποίο έπληξαν στο έδαφος της Συρίας οι Τούρκοι.

Οι μαιευτήρες του Ισλαμικού Κράτους


image002Οι ΗΠΑ και η ΕΕ με την αποσταθεροποίηση κρατών και τις στρατιωτικές επεμβάσεις ενίσχυσαν την ανάπτυξη και την εξάπλωση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Στο παρόν κείμενο εξετάζεται συμπυκνωμένα η κατάσταση που αφορά στο «Ισλαμικό Κράτος» στις χώρες που δραστηριοποιείται, ξεκινώντας από μια γενική σύντομη ιστορική επισκόπηση (ΠΓ).
του Knut Mellenthin
Εδώ και σχεδόν 15 χρόνια οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν «πόλεμο ενάντια στη τρομοκρατία». 

Η τέχνη λέει ΟΧΙ στους νεοναζιστές. Κλείνει την έκθεση του στη Δανία ο Ai WeiWei.

2014ASIA_China_AiWeiWeiΧαστούκι στη βάρβαρη συμπεριφορά των Δανών απέναντι στους πρόσφυγες από τον ακτιβιστή εικαστικό καλλιτέχνη Ai WeiWei. 
Με σημερινή του απόφαση ο μεγάλος Κινέζος καλλιτέχνης κλείνει τις εκθέσεις του στη Δανία στο ίδρυμα Fairschou και στο Άαρχους. 
Είναι η απάντηση στην απόφαση της Δανέζικης κυβέρνησης που ψηφίστηκε την Τρίτη από το κοινοβούλιο τους, σύμφωνα με την οποία θα κατάσχονται υπέρ του δημοσίου της Δανίας τα τιμαλφή και ότι άλλο πολύτιμο αντικείμενο φέρουν οι πρόσφυγες αξίας άνω των 1340 ευρώ (10.000 κορώνες). 

Βαρύ κατηγορώ για την κυβέρνηση από την Human Rights Watch


CaptureΣοβαρές καταγγελίες για την αντιμετώπιση των προσφύγων και άλλων ευπαθών ομάδων αλλά και υπενθύμιση για το γεγονός ότι τα νέα μέτρα λιτότητας αποτελούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση της Human Rights Watch για την Ελλάδα.
Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για απαράδεκτες συνθήκες υποδοχής και κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο και αδυναμία εντοπισμού ανθρώπων που χρειάζονταν άμεση βοήθεια. Ειδική αναφορά γίνεται στις συνεχείς καταγγελίες παράνομων επαναπροωθήσεων προς την Τουρκία αλλά και για σκάφη στα οποία επέβαιναν ένοπλοι με μάσκες και ακινητοποιούσαν τα σκάφη προσφύγων ή τα επέστρεφαν προς τα τουρκικά ύδατα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΣΛΟΒΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Σχέδιο - σοκ για «τείχος» στη ΠΓΔΜ

Σφράγισμα συνόρων με διμερείς συμφωνίες προωθεί η Κομισιόν για να μπλοκάρει τις προσφυγικές ροές. Επιβεβαιώνουν στο «Εθνος» τις προθέσεις των Βρυξελλών πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών απειλεί το σχέδιο, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκπονούν οι Βρυξέλλες, με σκοπό να μονώσουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από τις προσφυγικές ροές. «Πράσινο φως» για διμερείς, διασυνοριακούς ελέγχους δίνει ο Γιούνκερ με επιστολή του προς τον Σλοβένο πρωθυπουργό.

Μ. Λουντέμης: «Άουσβιτς»

Μ. Λουντέμης: «Άουσβιτς»


Γνώριζαν οι Γερμανοί για το Νταχάου;


Πριν από μερικά χρόνια η ακαδημαϊκός Ξένη Μπαλώτη ρώτησε τον Ιάκωβο Καμπανέλη, δημιουργό μεταξύ τόσων άλλων του αριστουργήματος Μαουτχάουζεν, εάν οι Γερμανοί γνώριζαν τι συνέβαινε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και αυτός έδωσε την εξής απάντηση:
Ιάκωβος Καμπανέλλης: «Γνώριζαν οι πάντες. Να τι μου είπε ένας γερμανός πολιτικός κρατούμενος, ο Βίλχελμ Γιόχαν Σνάϊντερ, που είχε περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια στο στρατόπεδο και που πριν είχε ζήσει τρία χρόνια στην Αθήνα με την ιδιότητα του γενικού αντιπροσώπου μίας γερμανικής βιομηχανίας ηλεκτροεργαλείων: «Όλοι τα ξέρανε… Ολόκληρη η Γερμανία απ’ άκρου εις άκρον και θα σου το αποδείξω αμέσως…