Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Να σπάσουμε την απαγόρευση συναθροίσεων και πορειών


Της  Αλέκας Ζορμπαλά

Η εκκλησία γιορτάζει σήμερα τους τρεις ιεράρχες..

Οι νεοναζί, εγχώριοι και εισαγόμενοι, γιορτάζουν τα ίμια..
Και εμείς, ας γιορτάσουμε στους δρόμους, το σπάσιμο της απαγόρευσης συναθροίσεων και πορειών, που επέβαλλε η "αριστερή" κυβέρνηση ΣύριζΑνέλ!
"Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών.
Ενάντια στην Ευρώπη φρούριο που ενισχύει την φασιστική απειλή.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Κοινός αγώνας με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές"
Προπύλαια, το απόγευμα στις 5

BINTEO-Αθλιότητα της αστυνομίας Τσίπρα... Συνέλαβαν φωτορεπόρτερ στο Κέντρο της Αθήνας


Πριν από λίγη ώρα, γνωστός φωτορεπόρτερ συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας Δίας στην Πλατεία Βικτωρίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον φωτορεπόρτερ Θανάση Καμβύση ο οποίος συνελήφθη από άντρες της Ομάδας Δίας.

Δείτε στην παραπάνω Gallery του Newsbomb φωτογραφία την στιγμή της σύλληψης. 

Φώτο: Νίκος Χριστοφάκης
Σχόλιο από Facebook: "Εκδημοκρατισμένος αστυνομικός της αλλαγής των συσχετισμών στην Ευρώπη , προσαγάγει φωτορεπόρτερ που του έχει ήδη δηλώσει την ιδιότητα του στη πλατεία Βικτωρίας."

Δε θυμούνται μόνο τα Ίμια σήμερα οι Χρυσαυγίτες Σαν σήμερα αναδείχθηκε καγκελάριος της Γερμανίας ο Αδόλφος Χίτλερ

adolf-hitler
Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια κορυφώνεται η κρίση των Ιμίων με την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υποπλοίαρχο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Γιαλοψό και το θάνατό τους. 
Οι “επέτειοι” του περιστατικού ήταν ανέκαθεν ευκαιρία για εθνικιστικές φιέστες από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με πορείες με πυρσούς, ελληνικές σημαίες και μαιάνδρους.

Είσαι ναζί αποφυλακίζεσαι

Είσαι ναζί αποφυλακίζεσαι γιά οικογενειακούς λόγους, οι κρατούμενοι του‪#‎kolastirio‬ ενώ συντρέχουν λόγοι υγείας 

Τα βρόμικα μυαλά που ελέγχουν αυτό το μαντρί που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ

Του Nasim Hanna Alatras – Πίστευαν ότι οι πολίτες στην Ελλάδα και στην Παλαιστίνη θα έπαιρναν στα σοβαρά την οργανωμένη κακοστημένη από Ισραηλινούς φιέστα «αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους» στη «ελληνική βουλή». Πίστευαν επίσης ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι πως μαγείρευαν δεκάδες συμφωνίες με τους σιωνιστές εγκληματίες πολέμου.
Πίστευαν τα αποβράσματα της «πρώτη φορά αριστεράς» και του Σιωνισμού ότι τον φυσικό πλούτο της κατεχόμενης Παλαιστίνης θα τον λεηλατήσουν σε μια παρένθεση της ιστορίας στην οποία ζουν και συνεργάζονται …

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΡΙΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Η παρακάτω συνέντευξη στο ακραίων αντιλήψεων σαιτ “pentapostagma.gr”, του απόστρατου στρατιωτικού υποπλοίαρχου Βαγγέλη Κονσολάκη, αποτελεί ίσως την καλύτερη απόδειξη γιατί τις αποφάσεις δεν πρέπει να τις λαμβάνουν στρατιωτικοί και κατ΄ επέκταση γιατί ποτέ δεν πρέπει να ηγείται στο υπουργείο πολέμου στρατιωτικός, παρά μόνο πολιτικό πρόσωπο. Και αυτό από μόνο του είναι ελλειπές αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κ.Σημίτης προχώρησε στην επιλογή να επαναλάβει το εγχείρημα του 1987, θέλοντας να κυριαρχήσει στο σπαρασσόμενο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι αξίζει την πρωθυπουργία, ότι μπορεί να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα και ένοπλα, τα αστικά συμφέροντα. Αποκαλύπτοντας όμως και πάλι ότι την Ειρήνη δεν την εξασφαλίζει η πολεμική προετοιμασία και οι στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά η κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις της άγριας αντεργατικής πολιτικής, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Εξάλλου, η εθνοκαπηλεία και οι διάφορες αγορές όπλων που απαιτήθηκαν αύξησαν εξίσου τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αστών πολιτικών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ αλλά και των στρατιωτικών που ενεπλάκησαν, μαζί και των μεγαλοδημοσιογράφων. 

Κριτική στο ''Η εποχή μας και το ζήτημα του έθνους'' του Κ.Μάρκου


Δημοσιεύτηκε στο Kommon.gr το κείμενο του συντρόφου Κ.Μάρκου "O αντικαπιταλιστικός αγώνας για εθνική αυτοδιάθεση'', το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν με τον τίτλο ''Η εποχή μας και το ζήτημα του έθνους). 
Κατά τη γνώμη μου, το κείμενο έχει ενδιαφέρον καθώς προσπαθεί να διερευνήσει το λεγόμενο "εθνικό ζήτημα'' σε συνθήκες ολοκληρωτικού καπιταλισμού, δηλαδή με σύγχρονο τρόπο. Παρ'όλα αυτά, χαρακτηρίζεται από μια μεθοδολογία που στερείται σημαντικών κριτηρίων και διακρίσεων, με αποτέλεσμα μια, σε τελική ανάλυση, αυτοαναιρούμενη πολιτική τοποθέτηση. 

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ


Την Πέμπτη 28/1 ψηφίστηκε το στρατολογικό νομοσχέδιο (το ακολουθούν νομοσχέδια για την πολεμική βιομηχανία και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα για να προχωρήσουν οι νέες αγορές όπλων), με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εστιάζουν τις αντιρρήσεις τους κυρίως στο άρθρο 1 για τις μεταθέσεις των οπλιτών, ζητώντας να έχουν την αρμοδιότητα αυτή τα γενικά επιτελεία και όχι ο υπουργός Άμυνας. 

Απέρριψε τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των φαντάρων

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ.  ΓΙΑΤΙ;
Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και με «πυξίδα» τα ΝΑΤΟικά δόγματα ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας
Απορρίφθηκαν, και μάλιστα ασυζητητί, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οιτρεις τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις, με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις», το οποίο εγκρίθηκε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, προχτές Πέμπτη, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Νομοσχέδιο για το Στρατό: αυταρχικοποίηση και υπερεκμετάλλευση των φαντάρων


Ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο για τη στρατιωτική θητεία κατέθηκε στη Βουλή. Ποιά ειναι η σημασία και η λογική του.

Το νομοσχέδιο για το στρατό που κατατέθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προς ψήφιση στις 28 Γενάρη (σ.σ. όταν γράφτηκε το άρθρο, δεν είχε ψηφιστεί) εντείνει την εκμετάλλευση των φαντάρων και αυστηροποιεί ακόμα περισσότερο το καθεστώς για τους φαντάρους και τους αντιρρησίες συνείδησης.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ: ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ… Ή ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ;

 
Με βάση το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, την Τρίτη στις 22 Δεκεμβρίου και ψηφίστηκε χθες Πέμπτη 28/1, αλλά και τις δηλώσεις που έχουν γίνει από τα αρμόδια στελέχη Π. Καμμένο (υπουργός Εθνικής Άμυνας) και Ν. Τόσκα (αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Πολίτη) η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στη στρατιωτική θητεία. Αλλαγές που αφορούν τόσο την ίδια την καθημερινότητα της θητείας όσο και «νέες» τομές που θέλουν να πειθαρχήσουν και να διοχετεύσουν αλλού την οργή ενός νέου ανθρώπου.

Τα σχολεία στην υπηρεσία της συμμόρφωσης της κυβέρνησης με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Με αφορμή την επέτειο του ολοκαυτώματος που συνέπεσε και με την επίσκεψη της ελληνικής κυβέρνησης στο Ισραήλ, στάλθηκε εγκύκλιος στα σχολεία που καλούσε να αφιερώσουν ένα διδακτικό δίωρο στην ημέρα μνήμης. Ταυτόχρονα έγιναν σήμερα και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελλήνων Δικαίων των Εθνών, στο προαύλιο της Συναγωγής Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, από το Ισραήλ στέλνει μήνυμα στη φίλη χώρα Ισραήλ και καυχιέται πως σε όλη την Ελλάδα γιορτάστηκε η μέρα μνήμης.
Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη ένα βαρύ ιστορικό γεγονός, που σημάδεψε τους λαούς που υπέστησαν τις θηριωδίες του ναζισμού, υποταγμένη και συμμορφούμενη στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου -Ισραήλ κατ' εντολήν των Αμερικάνων, χρησιμοποιεί και τα σχολεία στην προώθηση αυτής της πολιτικής. 

Ιωάννης Καραθανάσης: Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε ο πατέρας μου έχει τρύπες και κηλίδες αίματος;


Συγκλονίζει η πρώτη συνέντευξη του 21χρονου γιου του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων. Τα συνταρακτικά λόγια για τον πατέρα του και την ιατροδικαστική εξέταση. Τι απαντά σε όσους επιχείρησαν να καπηλευθούν τη μνήμη του. Το μήνυμα που στέλνει στην πολιτεία.
Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας

Δεν είναι απόφαση των Απριλιανών... είναι πραγματικότητα της "πρώτη φορά αριστερά: Απαγορεύονται οι πορείες στην Αθήνα αύριο Σάββατο... για λόγους δημόσιας ασφάλειας!


«Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) – 

ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ "ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ"

ΛΕΦΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ !


Την Κυριακή 24/01/2016 στον ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ .
Τα Τάγματα Εθνοφυλακής και οι μονάδες Επιστράτων – μονάδες Πολιτικής Άμυνας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών προικοδοτούνται με επιτακτα οχήματα όπως φορτηγάκια 4Χ4, φορτηγά, οχήματα 4Χ4, κλειστά φορτηγά ( κλούβες )κλπ.
Για τον παραπάνω λόγο η λέσχη μας επέλεξε να πραγματοποιήσει εκπαίδευση πάνω στην χρήση των παραπάνω οχημάτων στις στρατιωτικές και όχι μόνον επιχειρήσεις.

Μισθοφόροι Γάλλοι στρατιώτες ανάγκασαν παιδιά σε στοματικό σεξ με αντάλλαγμα νερό και μπισκότα

Αυτά είναι μερικά από τα εγκλήματα των Μισθοφόρων της γαλλικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης που καθοδηγούσε το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας, με απόφαση του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου.
Και με αυτούς τώρα σχεδιάζει να φτιάξει ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος,  Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.
Μεγάλη ανησυχία εξέφρασε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν μετά τις νέες κατηγορίες που διατυπώθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ξένους στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Οι τρομοκρατικές ομάδες του τουρκικού «βαθέως κράτους «: μυστικοί μπάτσοι που δολοφονούν

Σημείωση baktirio: Το παρακάτω άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης και με σκοπό την δημοσίευση στοιχείων που αναδεικνύουν τον τρόπο που λειτουργεί μια κυριαρχία – η τουρκική στην προκειμένη περίπτωση -και τους κρατικούς μηχανισμούς τρομοκράτησης και εξόντωσης των υπηκόων. Είναι μια προσπάθεια συμβολής στην ενημέρωση που αφορά την συστηματική εξόντωση των κούρδων και κουρδισσών στην νοτιανατολική τουρκία από το τουρκικό κράτος. Στεκόμαστε εχθρικά σε εκείν@ που θέλουν να προσδώσουν στο άρθρο αυτό οποιοδήποτε εθνικό, πατριωτικό, φασιστικό καί οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο εμετικό πρόσημο, με τυχόν αναδημοσίευση του.

Αναπαράσταση ανάκρισης της JITEM

TA ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟNΤΑΙ…


Έτσι παρουσιάζει ο τουρκικός τύπος τις νέες απώλειες Τούρκων στρατιωτών στον εμφύλιο πόλεμο του Ερντογάν.
Δύο στρατιώτες έγιναν μάρτυρες στην Σουρ του νομού Ντιγιαρμπακίρ και στην Τζίζρε του νομού Σιρνάκ, μετά από επιθέσεις τρομοκρατών του ΠΚΚ

Μαύρη είδηση από την Σουρ
Υπαξιωματικός έγινε μάρτυρας στην Σουρ του νομού Ντιγιαρμπακίρ, όταν τον πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής-τρομοκράτης του ΠΚΚ.

OYTE TA AΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ …


Στην συνοικία Τζούντι της πόλης Τζίζρε, όταν προσπάθησε να μεταβεί ασθενοφόρο για να παραλάβει τους 19 τραυματίες και 6 νεκρούς που παραμένουν για 6 μέρες σε ένα υπόγειο εκεί, παρεμποδίστηκε από άρμα μάχης που έκλεινε την λεωφόρο Νουσαϊμπίν και έριχνε βολές προς την συνοικία.
Στην πόλη Τζίζρε του νομού Σιρνάκ όπου συνεχίζονται οι επιθέσεις της ¨περιόδου εκτάκτου καταστάσεως¨, ασθενοφόρο του δήμου Τζίζρε και προσωπικό υγείας που επιχείρησε να πάει να πάρει τις 6 σορούς που παραμένουν για 6η μέρα σε υπόγειο της συνοικίας Τζίζρε, και πάλι εμποδίστηκε. 

Συμφωνίες Γαλλίας και Ιράν για αεροσκάφη, αυτοκίνητα & ενέργεια


Το Ιράν συμφώνησε σήμερα να αγοράσει 118 αεροσκάφη της Airbus αξίας περίπου 23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ιρανού προέδρου Hassan Rohani στη Γαλλία.
Η συμφωνία για αγορά 73 αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων και 45 αεροσκαφών μεσαίων αποστάσεων, που θα ολοκληρωθεί μόλις οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν αρθούν πλήρως, υπεγράφη κατά τη διάρκεια τελετής στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην οποία συμμετείχε ο Rohani και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande.

Ρωσική «μαχαιριά» σε ΗΠΑ-Βρετανία μέσω του… Τελ-Αβίβ!

Βάση της BND στη Γερμανία (Φωτό ΑΡ)
Ποιος θα το περίμενε να καταρρίπτονται ακόμα και οι πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα θεωρίες συνωμοσίας που τον ρόλο του «δράκου» έχουν Εβραίοι, Άγγλοι, Γάλλοι… και (όχι) Πορτογάλοι! Αμερικανοί και Βρετανοί κατασκόπευαν συστηματικά τη δραστηριότητα της ισραηλινής Αεροπορίας με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων πάνω από το Ιράν και το σύνολο της Μέσης Ανατολής…

Δημοσκόπηση-σοκ: Οι Δανοί αποδοκιμάζουν τα κόμματα που είναι υπέρ της κατάσχεσης της περιουσίας των προσφύγων


Πολιτικές ανατροπές επιφέρει στη Δανία η ψήφιση του νόμου με τα οποία κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση-σοκ σύμφωνα με την οποίαν οι σοσιαλιστές που στήριξαν την εν λόγω πρωτοβουλία χάνουν 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αντιθέτως, σε άνοδο είναι τα κόμματα που καλούν σε ανθρώπινη αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ μικρές απώλειες της τάξης του 1% για την συγκυβέρνηση δεξιάς /ακροδεξιάς.

Νέα ομολογία λάθους από το ΔΝΤ: «Μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ειδική έκθεση που έσωσε σήμερα στην δημοσιότητα, παραδέχεται πως η συστηματική εξαίρεση της Ελλάδας το 2010 ήταν λανθασμένη κίνηση, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «ξεκάθαρα μη βιώσιμο το χρέος»

Στην έκθεσή του, το Ταμείο αναφέρει πως «Όταν η ελληνική κρίση κορυφώθηκε στις αρχές του 2010, ούτε οι θεσμικές ρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ, ούτε οι χρηματοοικονομικές αγορές ήταν έτοιμες για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους σε μια νομισματική ένωση στην οποία μετείχαν στενά συνδεδεμένες προηγμένες οικονομίες. 

Ρατσιστική βία: Εριξαν χειροβομβίδα σε ξενώνα προσφύγων στη Γερμανία

prosfyges-750
Άγνωστοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδα σε ξενώνα προσφύγων στην πόλη Βίλιγκεν – Σβένιγκεν στη νοτιοδυτική Γερμανία, όπου φιλοξενούνται περίπου 170 άνθρωποι. Παρά το γεγονός, ότι η περόνη είχε αφαιρεθεί, η χειροβομβίδα δεν εξερράγη για άγνωστους λόγους.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας έκανε λόγο για νέο επίπεδο «μίσους και βίας».
Είναι ενδεικτικό ότι το 2015 στη Γερμανία έγιναν περισσότερες από 1.000 επιθέσεις σε καταλύματα προσφύγων, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με το 2014. Τα περισσότερα κρούσματα βίας καταγράφονται στην επαρχία.
Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ARD), επικαλούμενο πρόσφατα στοιχεία της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος (ΒΚΑ)
http://www.presspublica.gr/