Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Στην μνήμη του συντρόφου Κωστή Νικηφοράκη

Του Γ. Γ.
Σαν σήμερα το 2007 έφυγε από την ζωή ένας ξεχωριστός σύντροφος και αγωνιστής που με τη δράση του και το παράδειγμά του άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Ο Κωστής Νικηφοράκης.
Παρακάτω παραθέτουμε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ", το 2012, όταν οι σύντροφοι του οργάνωσαν πολιτικό μνημόσυνο.
Ο Κωστής Νικηφοράκης γεννήθηκε στις 20 Ιούλη του 1950 σ΄ ένα χωριό της Κισσάμου και από μικρός έδειξε τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Στο τέλος των γυμνασιακών του σπουδών αποβλήθηκε απ’ όλα τα σχολεία της χώρας ως «ανατρεπτικό στοιχείο». Χρειάστηκε η παρέμβαση ενός «τοπικού άρχοντα», στον οποίο προσέφυγε η οικογένειά του, για να πάρει το απολυτήριο.
Έφυγε για την Ιταλία το 1968, για να σπουδάσει γιατρός.

«Οι Τούρκοι κατέρριψαν δυο αμερικανικά ελικόπτερα- σκοτώθηκαν 12 Αμερικανοί πεζοναύτες»

Μια ‘γκρίζα’ έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας που κυκλοφόρησε στο Κρεμλίνο, σήμερα, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας ήταν «ζαλισμένοι» την τελευταία εβδομάδα, μετά που ένα μαχητικό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε δύο ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion που μετέφεραν Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ της Διοίκησης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (MARSOC), πάνω από την κουρδική περιοχή στην ανατολική Συρία, ‘τμήμα’ της πολεμικής ζώνης Λεβάντε, σκοτώνοντας όλους και τους 12 Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτά, γράφει αμερικανική ιστοσελίδα.

Δεκατριάχρονη Γερμανίδα παραδέχεται ότι κατασκεύασε τον «βιασμό» της από μετανάστες

Στην ομολογία ότι μόνη της κατασκεύασε το σενάριο σύμφωνα με το οποίο απήχθη και κατόπιν έπεσε θύμα βιασμού από μετανάστες προχώρησε μια 13χρονη Γερμανίδα.
Οι γονείς της νεαρής Λίζας δήλωσαν την εξαφάνισή της στις 11 Ιανουαρίου, όταν δεν εμφανίστηκε στο σχολείο της στο Βερολίνο. Τριάντα ώρες αργότερα βρέθηκε με τραύματα στο πρόσωπό της και είπε στους γονείς της ότι είχε δεχθεί επίθεση από μετανάστες από τη Μέση Ανατολή ή την βόρεια Αφρική. Η ιστορία της νεαρής γρήγορα έκανε τον γύρο των social media.

Νέα Παράπονα φαντάρων που υπηρετούν στη 96 ΜΕΘ: άθλιες εγκαταστάσεις, ανύπαρκτη υγιεινή, τρελό χώσιμο!


Ρυθμό πυροβόλου έχουν πάρει οι καταγγελίες φαντάρων και γονιών σχετικά με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην 96 ΜΕΘ. 
Μάλιστα, γονείς δεν περιορίστηκαν στην έκφραση παραπόνων στη διοίκηση της μονάδας, αλλά προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο Πεντάγωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητής τα άκουσε «για τα καλά» αφού οι αρχικές δεσμεύσεις του σε τηλεφωνική επικοινωνία των γονιών «τα προσέχω τα παιδία σας-τα έχω στην ευθύνη μου» αποδείχτηκαν τόσο αληθινές όσα τα «ΟΧΙ» των Τσίπρα και Καμμένου!

ΕΚΠΟΜΠΗ ERTOPEN ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/2/2016 θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελληνικός Στρατός εναντίον των Προσφύγων».


Ο Στρατός διατάζεται να αναλάβει την αντιμετώπιση του Προσφυγικού Ζητήματος: οι φαντάροι θα κατασκευάζουν και θα εργάζονται στα σύγχρονα Στρατόπεδα  Συγκέντρωσης Προσφύγων και Μεταναστών.
Η Ευρώπη του Ολοκληρωτισμού, του Πολέμου, της κρατικής τρομοκρατίας, της άγριας εκμετάλλευσης και καταπίεσης, Είναι Μπροστά μας.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων, όπως ψευδώς προπαγανδίζουν!

Π. Καπετανόπουλος: Δικάζεται ένας άνθρωπος που δεν κοίταξε την πάρτη του

Για την αστυνομική σκευωρία που στήθηκε ενάντια στον αγωνιστή Πέτρο Καπετανόπουλο και για την δικαστική εξέλιξη που είχε μέχρι τώρα, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. (Εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ).
Κι' αν το βασικό μέρος του κατηγορητηρίου -«συνέργεια σε ληστεία»- που κατασκεύασαν οι ασφαλίτες θεωρήθηκε ανυπόστατο, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο Πέτρος Καπετανόπουλος ξανακάθεται στο σκαμνί του κατηγορουμένου στις 12 Φλεβάρη με αυτή την φορά να του αποδίδονται τα πλημμελήματα της «αντίστασης κατά της αρχής» και της «ψεδούς ανομοτί κατάθεσης».
Η πρώτη δικαστική νίκη που επιτεύχθηκε με το υπ. αριθμ. 805/2013 βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, απόρροια και μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής συμπαράστασης, πρέπει να ολοκληρωθεί με το να καταπέσει ολοκληρωτικά η αστυνομική σκευωρία στην προσεχή δίκη. 

ΝΑΤΟϊκοί Patriot και πάλι στην Τουρκία;

ImageΕνισχύει την τουρκική αεράμυνα το ΝΑΤΟ, μετά τη νέα ένταση με τη Ρωσία, η οποία άρχισε όταν η Τουρκία ανακοίνωσε πως ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.
Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg η Συμμαχία θα στείλει AWACS για να ενισχύσει την τουρκινή αεράμυνα. 
Ωστόσο τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για εκ νέου εγκατάσταση των αντιαεροπορικών Patriot που είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης από τον περασμένο Οκτώβριο. 

«Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα» δηλώνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Θέση για το θέμα της δημιουργίας κέντρου προσφύγωνσ την περιοχή του Σχιστού, πήρε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.
Συγκεκριμένα ο κ. Βρεττάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι επίκειται δημιουργία κέντρου/στρατοπέδου μετεγκατάστασης/κράτησης προσφύγων στο Σχιστό.
Πώς είναι δυνατό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση/ενημέρωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Γεύση από ΕΛ.ΑΣ στο νέο video clip της PJ Harvey

Capture
Εικόνες από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο και άλλες περιοχές των Βαλκανίων περιλαμβάνει το νέο video clip για το τραγούδι The Wheel της PJ Harvey.
O σκηνοθέτης Seamus Murphy συνθέτει εικόνες από ταξίδια περίπου πέντε ετών στα Βαλκάνια που περιγράφουν την επαύριο του πολέμου αλλά και την προσφυγική κρίση.
http://info-war.gr/

Βίτσας: Ποιοι πρόσφυγες θα "φιλοξενηθούν" στα στρατόπεδα στη Σίνδο και στο Σχιστό

Image
Οι πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες θα φιλοξενηθούν στα στρατόπεδα στη Σίνδο και στο Σχιστό, υποστήριξε ο Αναπληρωτής υπουργός εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την Δευτέρα 1/2/2016 από τη Θεσσαλονίκη. 

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε μονάδες της συμπρωτεύουσας ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε για το προσφυγικό και δήώσε:

Τουρκία: Συνέλαβαν on camera δημοσιογράφο που κάλυπτε τα γεγονότα στο Ντιγιάρμπακιρ ΒΙΝΤΕΟ


ImageΜια ακόμα σύλληψη στον πλαίσιο της φίμωσης των δημοσιογράφων στην Τουρκία, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο που βαρύνει τη χώρα.
Σήμερα Δευτέρα 1/2/2016 το βράδυ δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο βίντεο της σύλληψης δημοσιογράφου εν ώρα εργασίας, από αυτόπτη μάρτυρα που κατέγραψε τη σκηνή.

Τουρκία: Η ακτινογραφία της χώρας - πληθυσμός, προσφυγικό και δημογραφική ανισορροπία

Image

Την ακτινογραφία της Τουρκίας, κάνει ο αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας αξιποιώντας τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Τουρκική Στρατιστική Υπηρεσία. Πέραν των βασικών στοιχείων για την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά παραμένει νέος (το 24% είναι παιδιά 0-14 ετών ενώ στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό είναι κάτω από 10%) ο αναλυτής εντοπίζει τα βασικά χαρακτηριστικά της τουρκικής κοινωνίας, η οποία παρουσιάζει δημογραφική ανισορροπία. 

Η δημογραφική ισχύς ενός κράτους αφορά στο μέγεθος του πληθυσμού, το επίπεδο της εκπαίδευσης του και την ηλικιακή κατανομή του. Ο μεγάλος πληθυσμός αποτελεί θετικό στοιχείο για την ανθρώπινη δυναμική, πλην όμως μόνο αυτό δεν είναι δυνατό να εντάξει ένα κράτος μεταξύ των ισχυρών κρατών της γης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Στους 5 έφτασαν οι μάρτυρες στο Σουρ
To Γενικό Επιτελείο σχετικά με τον θάνατο των δύο ακόμη στρατιωτών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
¨Στις 1/2/2016 κατά την διάρκεια των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων στην πόλη Σουρ του νομού Ντιγιαρμπακίρ, 3 ήρωες συμπολεμιστές μας τραυματίστηκαν βαριά από ένοπλη επίθεση που έγινε από μέλη της διασπαστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι τραυματίες μας μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο αλλά παρά τις προσπάθειες 32 συμπολεμιστές μας δεν έγινε δυνατό να σωθούν και έγιναν μάρτυρες στις 13:25.

1,5 ΜΗΝΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

310120161832181140001_2
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...
Σε σύγκρουση μεταξύ τρομοκρατών του ΠΚΚ και των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Τζίζρε του νομού Σιρνάκ, έγιναν μάρτυρες ένας στρατιώτης και ένας αστυνομικός
Από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά συνεχίζονται στην πόλη Τζίζρε οι επιχειρήσεις, για το κλείσιμο των χαντακιών την άρση των οδοφραγμάτων, για την καταστροφή των παγίδων-βομβών και την εξουδετέρωση των τρομοκρατών του ΠΚΚ. 

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Μάρτυρας έγινε στο Σιρνάκ, ο 44 ετών Μουράτ Σεβίμ που ήταν προσωρινός πολιτοφύλακας (korucu), όταν δέχτηκε ένοπλη επίθεση από μέλη του ΠΚΚ μπροστά στο σπίτι του.






Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΗΘΙΚΗ, ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ…


Ο Ραφέτ Ρουμέισα – πρόεδρος του συλλόγου ¨Ισλαμική Νεολαία Γνώση και Σοφία¨ που είχε δηλώσει πως ¨Οι άθεοι είναι ανήθικοι, η ηθική είναι δυνατή μόνο με το Ισλάμ¨ , καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκιση για βιασμό 4 αγοριών.
http://tourkikanea.gr/
https://www.facebook.com/Arizali2014/photos/a.782122991800475.1073741828.782111088468332/1125755467437224/?type=3&theater

Ντελίριο ρατσισμού στην ΕΕ


ρατσισμόςΑπό τη μια άκρη της Ευρώπης ως την άλλη ακόμη και χώρες που παραδοσιακά φιλοξενούσαν μετανάστες, όπως οι Σκανδιναβικές, πλειοδοτούν σε εχθρικές κινήσεις θυμίζοντας έντονα τη δεκαετία του ’30, όταν σχεδόν, όλες οι χώρες συναινούσαν να μη δεχτούν του Εβραίους.
Πόρτες σε προσφυγικά σπίτια της Βρετανίας βάφονται κόκκινες για να γνωρίζουν οι γείτονες την παρουσία των σύγχρονων «ανέγγιχτων».

ΚΑΖΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΑΙΣΧΡΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΖΑΚΗΣΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ;
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!

"οι μετανάστες δεν είναι εργατική τάξη", "πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας" (ενάντια στους μετανάστες) και "έχουμε καταντήσει ο σκουπιδοτενεκές της Ευρώπης" (άρα οι μετανάστες είναι σκουπίδια).

Μια "θαμμένη" ιστορία του "εθνικόφρονα - στομαχόφρονα" Κωνσταντίνου Πλεύρη και ένα σημερινό δημοσίευμα


Πριν παραθέσουμε το δημοσίευμα που υπογράφει ο Δημήτρης Ψαρράς στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  και το οποίο αναφέρετε σε μια απρόσμενη ομολογία  η οποία περιλαμβάνεται στο καινούργιο του βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος αποκαλύπτει ότι οι σύγχρονες ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από τη CIA, η οποία προσεγγίζει και στρατολογεί τους επίδοξους αρχηγούς (!!!) θα θέσουμε ένα ερώτημα.
Αρχές Σεπτέμβρη του 2013 στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακάλυψαν ότι το πάλε ποτέ πρωτοκλασάτο στέλεχος της φασιστικής οργάνωσης «4η Αυγούστου», Κ. Πλεύρης,«έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο σε μια θυρίδα του οι άνδρες του ΣΔΟΕ βρήκαν και δέσμευσαν 4.000 χρυσές λίρες»όπως ανέφερε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.