Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η Αυστρία θέλει να στείλει στρατιώτες της για να βοηθήσει την Ελλάδα

Η Αυστρία θέλει να στείλει στρατιώτες της για να βοηθήσει την Ελλάδα
Την άποψη πως μία συντεταγμένη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οδηγούσε σε αποσυμφόρηση των εθνικών συνόρων και πως η ιδέα μιας Ευρώπης χωρίς εσωτερικά σύνορα μπορεί να διατηρηθεί μόνον με συντεταγμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων, διατυπώνει σε σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαικού Κόμματος.

ΟΗΕ - Γενεύη: Οι συνομιλίες για τη Συρία υπονομεύθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Image

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία υπονομεύθηκαν από την αιφνίδια κλιμάκωση των αεροπορικών βομβαρδισμών και της πολεμικής δραστηριότητας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν στο Λονδίνο, απευθύνοντας έκκληση για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.
"Είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι τα αρχικά βήματα των συνομιλιών υπονομεύθηκαν από τη συνεχιζόμενη έλλειψη επαρκούς πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια και την αιφνίδια κλιμάκωση των αεροπορικών βομβαρδισμών και των πολεμικών ενεργειών εντός της Συρίας", δήλωσε ο Μπάν κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης των δωρητών για τη Συρία προσθέτοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα αφιερωθούν μάλλον στις προσπάθειες για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών, παρά στη διασφάλιση περαιτέρω κατακτήσεων στο πεδίο των συγκρούσεων.

Ρωσία: Εισβολή στη Συρία φαίνεται να ετοιμάζει η Τουρκία

ImageΗ Ρωσία έχει σοβαρούς λόγους να πιστεύει ότι η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στο έδαφος της Συρίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει καταγράψει έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό από σημάδια ότι υπάρχουν μυστικές προετοιμασίες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας για ενεργητικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ράντισαν με ψεκαστικά ΜΑΤ και γραφεία ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες Χανίων

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων των αγροτών με δεκάδες τρακτέρ και άλλα οχήματα, παρεμποδίστηκε όταν επεχείρησε να περάσει από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου.
Οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει ένα αστυνομικό λεωφορείο κάθετα στην οδό Νεάρχου, ενώ μια διμοιρία των ΜΑΤ είχα παραταχθεί μπροστά από την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ "ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ"-ΓΙΑΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!

Σε κατάσταση ομηρίας οι πυραυλάκατοι του ΠΝ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας«Εθνική Ανάγκη» για τους Π.Καμμένο-Δ.Βίτσα είναι η εξυπηρέτηση των εφοπλιστών: επιπλέον 40 εκατ. ευρώ χαρίζουν στον Ταβουλάρη!
ΟΠΟΤΕ Ο ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
ΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ-ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Προπαγανδιστικά χατίρια των Αλαφούζου-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Ήρθε η ανάπτυξη. Με καύσιμη ύλη την νεολαία και τους εργαζόμενους, με χρηματοδότηση από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με σύνδεση πανεπιστημίων και πολεμικής βιομηχανίας, θα στηθεί το νέο παραγωγικό μοντέλο στα πρότυπα του Ισραήλ, σημαντικότερου παραγωγού στον τομέα ασφάλειας παγκοσμίως, που βιομηχανοποιεί την πολεμική-κατασταλτική εμπειρία από την Κατοχή της Παλαιστίνης.
Να ο τρόπος…

Προσφυγόπουλα από τη Συρία δουλεύουν σε εργοστάσια της Next και της Η&Μ Ντροπή


Οι εταιρείες Η&Μ και Next ήταν οι μοναδικές που παραδέχτηκαν ότι εξακρίβωσαν παιδική εργασία στα εργοστάσια τους στην Τουρκία (παρότι δεν προσδιόρισαν ηλικίες), ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι το φαινόμενο έχει εξαπλωθεί, καθώς άλλες, εξίσου μεγάλες και γνωστές βιομηχανίες, απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με την απασχόληση Σύρων προσφύγων στα εργοστάσιά τους.

Επεισόδια, μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα - Συνεχής Ενημέρωση (Photos+Video)

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, από αγρότες και εργάτες, μέχρι γιατρούς και δικηγόρους βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας ένα ασφαλιστικό βιώσιμο με δουλειές και συντάξεις χωρίς περικοπές για όλες τις γενιές. Παρακολουθήστε το απεργιακό κύμα σε συνεχή ενημέρωση. 15:10 Άνοιξαν, πριν από λίγο, οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι ήταν κλειστοί από το πρωί, λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων. Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή μόνο η οδός Πατησίων.

Μαζική συμμετοχή και… μολότοφ στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό Γενική Απεργία

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στα συλλαλητήρια που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό.
Στην διαδήλωση καλούσαν ηΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ αλλά και το ΠΑΜΕ. Το παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσαν επίσης αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μαγαζάτορες… μέχρι και οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών!

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο (φωτο)

Απόψε πεθαίνει η διαπλοκή! Τι ανέθεσε η Δούρου στον Μπόμπολα...

Aπό το "PRESS-GR
Μόλις εμαθα οτι η εθνοσωτηριος κυβερνηση ανέθεσε μέσο Δουρου για 3+3 χρόνια στον Μπόμπολα τον αποτεφρωτηρα ιατρικών αποβλήτων. 
Απόψε πεθαίνει η διαπλοκή.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Απεργία στο κάτεργο της Teleperformance

12595936_10204037722741697_493683524_n
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις συμφωνίες και τα μνημόνια που εκ νέου σύναψε με τους εταίρους της (ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου), επιχειρεί να ψηφίσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα! 

ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ...

Απόψε,στη ζούγκλα του στρατόπεδου προσφύγων του Καλαί,στη Γαλλία,Άγγλοι ηθοποιοί του διάσημου Shakespeare's Globe Theatre έδωσαν την παράσταση και την ψυχή τους μπροστά στους κυνηγημένους..υπήρξε περίληψη σε διάφορες γλωσσες καθως και σε Αραβικά και Φαρσί .

Και οι Φαντάροι παλεύουν ενάντια στο Αντιασφαλιστικό έκτρωμα

Στην τελική ευθεία για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πλήρη συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα πιο ισχυρά τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου. Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση που προβλέπει καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Ραντεβού στο δρόμο…





Πέμπτη 4 Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, το περιοδικό δε θα κάνει αναρτήσεις παρά μόνο αν προκύψει κάτι σχετικό με την απεργία και τις διαδηλώσεις. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ



Stelios Petridis μαζί με Eleni Kotsaridou.
ΕΕ αυτό θέλατε αυτό πήρατε. Καιρός να το ανατρέψουμε

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, Η ΠΙΟ ΑΠΕΧΘΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ-Η ΜΟΜΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΤΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ" ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΩΣ ΦΘΗΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ http://www.onalert.gr/

"ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ;" H ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΡ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ!

Syriza Crasher σήμερα στον Βύρωνα.

Αποψε πήγαμε απο την εκδηλωση του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα στην οποία μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρυφωνας Αλεξιάδης. 

Αυτό που μένει δεν είναι η παν κινητοποίηση της αστυνομίας του Βύρωνα για να φρουρησουν, διακριτικά πάντα την εκδήλωση. Ούτε μένει τόσο το οτι ένας της Κυβέρνησης, ήρθε με θράσος στη γειτονιά μας λιγες ώρες πριν την απεργία, για να μας πει πώς σκοπεύει να μας φορέσει την ταφόπλακα του ασφαλιστικού.

ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!

Αυτή είναι η εμετική θέση του γνωστού ρωσόφιλου και φιλοχρυσαυγίτικου σαιτ defencenet,gr -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ!
TI AΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
http://www.pronews.gr/
Αυτά γράφει η πολιτευτής της ΛΑΕ Ραχήλ Μακρή
Έλα Καμμένε πες αλεύρι στρατηγοί σε καταγγέλουν οτι κατάντησες τις ένοπλες δυνάμεις φιλιππινέζες. Ξέρουμε είσαι απασχολημένος ταξιδεύεις στην γη. 

Οι Κούρδοι αγωνιστές πέρασαν στην αντεπίθεση και θερίζουν τις Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις – 18 νεκροί!


Οι Κούρδοι πέρασαν στην αντεπίθεση και θερίζουν τους Τούρκους – 18 νεκροί!Το Γενικό Συντονιστικό της κουρδικής πολιτοφυλακής YPS, δηλαδή των ένοπλων δυνάμεων των Κούρδων της Τουρκίας που αμύνονται ενάντια στον τουρκικό στρατό μέσα στις κυρίως κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εξέδωσε ανακοίνωση για τις τελευταίες μάχες στο Σιρνάκ, στη Ιντίλ και στη Σουρ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, 18 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Αστυνομίας και του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Κούρδους πολιτοφύλακες στις 31 Ιανουαρίου και τη 1η Φεβρουαρίου.

Τουρκία: Φλέγεται το Ντιγιάρμπακιρ - Συγκρούσεις Κούρδων με τον τουρκικό στρατό ΦΩΤΟ

Imagehttp://www.onalert.gr/
Εντονες είναι συγκρούσες μεταξύ Κούρδων μαχητών και των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Sur, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ στην ανατολική Τουρκία. 
Η Τουρκία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τους μαχητές του PKK
Πυκνοί καπνοί σκεπάζουν την πόλη όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες που στέλνουν αυτόπτες μάρτυρες. 



ΠΙΚΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ…

Aντίδραση από την Άγκυρα στην φωτογραφία του απεσταλμένου του Ομπάμα με το μέλος του ΠΚΚ
Ο Μπρέτ Μακγκάρκ-ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα, που επισκέφτηκε την περιοχή της Ροζάβα το Σαββατοκύριακο, βγήκε φωτογραφία με το μέλος του ΠΚΚ Τζαν Πολάτ. Ο Τζαν Πολάτ ως εκπρόσωπος του YPG τράβηξε αυτή την φωτογραφία μαζί με τον Μπρετ Μακγκάρκ και την κοινοποίησε στον λογαριασμό του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

¨ΦΤΗΝΕΣ¨ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο κατέπεσε από τον 23ο όροφο, τo ασανσέρ φόρτου σε ανεγειρόμενη οικοδομή 32 ορόφων. Οι τρεις εργάτες που βρισκόταν στο ασανσέρ σκοτώθηκαν.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12:30 κατά την διάρκεια εργασιών για την ανέγερση οικοδομής 32 ορόφων στην οδό Χαντίμκιοϊ του Εσενγιούρτ-Κωνσταντινούπολης. Αναφέρεται πως εκείνη την ώρα οι Γιασίν Μπακίρ (19), Σουκρού Γιασάρ (21) και Οσμάν Γιαρντιμτζί (17) που είχαν έρθει πριν από 3 μήνες από τον νομό Άγρι, άρχισαν να δουλεύουν. 

ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ

¨Προσβολές¨ προς τον Ερντογάν σήμερα : Έρευνα για 53 άτομα σε 20 νομούς
Έρευνα άρχισε σε βάρος 53 ατόμων από 20 νομούς, με την κατηγορία πως προσέβαλαν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν και κρατικούς φορείς.
Η έρευνα άρχισε μετά από έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία Ισπάρτας για προσβλητικά μηνύματα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Πίσω από τον πόλεμο της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους

Residents of Cizre bury their dead killed by Turkish state forces in September 2015
by Tony Iltis, originally published on Green Left Weekly
Turkey is rapidly descending into civil war as the government of President Recep Tayyip Erdoğan deepens its offensive against the Kurdish population, left-wing opposition parties, journalists and academics. 
The Turkish government says it is fighting the armed forces of the left-wing Kurdistan Workers Party (PKK), with which the government terminated peace talks last year. But the brunt of the state's violence has been directed against civilians. 

Αυτοκτόνησε 55χρονος ανθοπώλης στο Ηράκλειο-Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!


Ένας 55χρονος, ο οποίος διατηρούσε ανθοπωλείο στο Ηράκλειο, έδωσε σήμερα τέλος στη ζωή του μέσα στην επιχείρησή του. Ο 55χρονος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί μέσα στο κατάστημά του, στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είχε καταναλώσει φυτοφάρμακο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε ένα σημείωμα, στο οποίο ζητά συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του. Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή.
http://agonaskritis.gr/

Τα εγκλήματα των Ισραηλινών εποίκων κατά των Παλαιστινίων

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015 Ισραηλινοί έποικοι πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση εναντίον της κατοικίας του Σάαντ και της Ριχάμ Νταουάμπσα στο χωριό Ντούμα της Νάμπλους στη Δυτική Όχθη. Το μικρότερο παιδί του ζεύγους, ο μόλις 18 μηνών Αλί, κάηκε ζωντανό, ενώ ο μεγαλύτερος γιος, ο 4χρονος Αχμάντ, και οι γονείς του υπέστησαν εγκαύματα σε πάνω από το 80% του σώματός τους και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μόνο το αγοράκι έχει παρουσιάσει ελαφρά σημάδια βελτίωσης. Το σπίτι της οικογένειας καταστράφηκε ολοσχερώς.