Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Μνημόσυνο για τους Γερμανούς πεσόντες της ναζιστικής κατοχής τέλεσαν οι προσκεκλημένοι “Γερμανοί τουρίστες” της Χρυσής Αυγής

pappas3



Ο Παππάς στα “νιάτα” του, στο Γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο.
Η συγκέντρωση για τα Ίμια πλασάρεται από τη ναζιστική οργάνωση ως εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες αξιωματικούς στον παρ’ ολίγο πόλεμο με την Τουρκία. Στην πραγματικότητα, η 30 Γενάρη αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια ναζιστική φιέστα, με διεθνείς μάλιστα συμμετοχές. Ίσως το γεγονός ότι την ίδια μέρα οι εθνικοσοσιαλιστές όπου γης γιορτάζουν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933 να παίζει κι αυτό τον ρόλο του… 

Tη σημαία του γερμανικού Ράιχ σήκωσαν στην Ακρόπολη οι «Γερμανοί τουρίστες» της Χρυσής Αυγής


Τελικά οι «Γερμανοί τουρίστες» που εδάρησαν από αναρχικούς σε κεμπαμπτζίδικο στο Μοναστηράκι, είχαν, αν μη τι άλλο, εκτενέστατο πρόγραμμα στην Αθήνα, που δεν περιοριζόταν μόνο στη συμμετοχή τους στην επέτειο των Ιμίων ή, πιο σωστά, στην επέτειο της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ στην Καγκελαρία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ στην περιοχή των Κούρδων είναι χειρότερη από αυτόν της ΓΑΖΑΣ


Turkish state forces in Cizre

6 February 2016
by Ergun Babahan
This article was originally published in Turkish on Özgür Düşünce with the title 'Basement of shame' and was translated to English by Kurdish Question.
For many days now, 26 people, covered in blood and in need of water, have been awaiting an ambulance in a basement in the Kurdish town of Cizre. Regardless of how the state views the status of these people, regardless of whether it sees them as enemies or not, this is a crime against humanity.

404 ΓΣΝ: Αποφασίζω και Διατάζω. Πως χτίζουν αθόρυβα την καριέρα τους σε βάρος Στρατιωτών.

Λάρισα: Έργα ανακαίνισης στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο  Είμαστε στρατιώτες στο 404 ΓΣΝ Λάρισας και θα θέλαμε να κάνουμε μια καταγγελία για να την απαράδεκτη μεταχείριση που δεχόμαστε από τους ανωτέρους μας για τα οφέλη τους.
Αποφασίζω και Διατάζω. Πως χτίζουν αθόρυβα την καριέρα τους σε βάρος Στρατιωτών. (404 ΓΣΝ)
Καταγγελία – Στις 5 Φεβρουαρίου διεξάγεται στην 1η Στρατιά στην Λάρισα μια θεατρική παράσταση.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και προαιρετική για το στρατιωτικό προσωπικό.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει κάλεσμα κοινού αγώνα στα εργατικά σωματεία και την νεολαία για να μπλοκάρουμε το αντεργατικό έκτρωμα που κρύβεται πίσω από τον τίτλο  «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Δεν υπάρχει όριο στη νέα αντεργατική επίθεση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με τους θεσμούς, βαθαίνοντας τη μνημονιακή πολιτική. Ο Αρμαγεδδών του νέου ασφαλιστικού είναι εδώ και πραγματικά σοκάρει. Δεν είναι όμως η εξαίρεση. 

Σουβλατζίδικο ο Ελληνικός Στρατός: Μαύρη εργασία των φαντάρων και σίγουρα κέρδη!

Συνεχίζονται οι χρυσές δουλείες στην ψησταριά που βρίσκεται μέσα στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι.
Τα σουβλάκια που κοστίζουν 1,2 ευρώ εξαφανίζονται κάθε μέρα.
Πραγματικά το κόλπο που έχει σκεφτεί η διοίκηση του κέντρου είναι αποτελεσματικό.
Αντί να δώσουν το βάρος στη βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας του φαγητού, ψήνουν σουβλάκια για να έχουν μια νέα πηγή εσόδων. Φανταστείτε το δίλλημα σουβλάκια ή φαγητό στρατού;
Όσο υπάρχουν λεφτά στις τσέπες των φαντάρων είναι προφανές ότι νικάει η πρώτη επιλογή.
Το θέμα βέβαια είναι για πόσο ακόμα θα υπάρχουν.
Φυσικά υπάρχει ζήτημα με την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων του λόχου διοικήσεως που έχουν μετατραπεί σε ψήστες. 

HAWK Θεσσαλονίκης: Μιας μακρόχρονη ιστορία χωσίματος, αγρύπνιας και υποστελέχωσης

Η επιστολή που δημοσιοποιούμε αναφέρεται στο σήμερα των μονάδων των HAWK φορτισμένη από την εμπειρία και τα παθήματα του χθες.
Πρόκειται για την κατάθεση ψυχής ενός απολυμένου εδώ και χρόνια συναδέλφου που πέρασε και έπαθε στα HAWK Θεσσαλονίκης. Ένα παλικάρι που πίστευσε ότι με το πέρασμα των χρόνων θα άλλαζαν τα πράγματα, για να διαπιστώσει μέσα και από τις πρόσφατες καταγγελίες φαντάρων ότι το χώσιμο, η αγρύπνια και η υποστελέχωση συνεχίζονται. Και η ευθύνη για το γεγονός ότι τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα βαραίνει τις πλάτες των Υπουργών Άμυνας Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα με το ολέθριο ποσοστό του 8% μεταθέσεων στα αστικά κέντρα. Φυσικά, με πλήρη γνώση αυτού που υποστηρίζουμε, λέμε αυτό δεν ισχύει για τα βύσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτές τις δύσκολες εποχές, που αντικειμενικά εντείνουν τον ανταγωνισμό και τον ατομισμό, μέσα και έξω από τον στρατό οικοδομούνται κάποιες υπόγειες αλλά σημαντικότατες διαδρομές αλληλεγγύης και συναδέλφωσης.
Στεκόμαστε λοιπόν με σεβασμό, απέραντη εκτίμηση και με ευχές για κάθε επιτυχία στην πορεία του πολίτη πλέον, χθεσινού και παντοτινού συναδέλφου, που μας έστειλε την παρακάτω επιστολή.

ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΟΤΑΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Μειώνεται η τροφοδοσία του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού;


Όπως δημοσιεύει το CNN GREECE στην ιστοσελίδα του cnn.gr μείωση των μερίδων φαγητού για το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, αποφασίστηκε, σύμφωνα με το σήμα του Α/ΓΕΝ Γ.Γιακουμάκη, προκαλώντας τις αντιδράσεις του προσωπικού.
Όπως αναφέρεται στο σήμα προς όλες τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, από την 1η Μαρτίου εντός των μονάδων του θα σιτίζονται μόνο το στρατεύσιμο προσωπικό και όσοι έχουν βάρδια, καθώς θα διατίθενται πλέον μόνο 313 μερίδες φαγητού, τη στιγμή που το πλήρωμα μιας φρεγάτας είναι κάτι λιγότερο από 200 άτομα.

«Εμπόλεμη» ζώνη το Χαϊδάρι


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
Σε πεδία βολής από ιδιώτες και συλλόγους έχουν μετατραπεί τα δυο στρατόπεδα ΚΕΔΒ και ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι. Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής στη Δυτική Αττική, έχουν χάσει τον ύπνο τους και την ησυχία τους και παρ΄ ότι έχουν εκφράσει στους αρμόδιους την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας πως η λειτουργία σκοπευτηρίων είναι παράνομη, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Τετάρτες και Σαββατοκύριακα, οι χώροι δέχονται και τον περισσότερο όγκο από ενδιαφερόμενους και προκαλείται εκκωφαντικός θόρυβος απ’ τους συνεχείς πυροβολισμούς, από απλά περίστροφα μέχρι όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς. 

Οι τρεις φάσεις της πολεμικής επικοινωνίας: προπαγάνδα, θέαμα και επικοινωνιακό ‘χάος’

Image

Dublin City University
School of Communications
Η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε συνδυασμό με τεχνολογικές και μιντιακές εξελίξεις όπως για παράδειγμα τα smartphones, έχουν αλλάξει δραματικά το σύχρονο μιντιακό τοπίο.Αν στα παραδοσιακά μέσα, όπως ο τύπος και η τηλεόραση, ο έλεγχος της επικοινωνίας ήταν λίγο-πολύ στα χέρια των δημοσιογράφων αλλά και των ιδιοκτητών των μέσων, στο πεδίο του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων, οι ισορροπίες αλλάζουν και οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες. 

Φόρος 10 δολαρίων σε κάθε βαρέλι πετρελαίου στις ΗΠΑ με την υπογραφή Ομπάμα


Αποφασισμένος να αναδιαρθρώσει ριζικά τον ενεργειακό τομέα της χώρας του εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, που έκανα στον Λευκό Οίκο στις 5 Φεβρουαρίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Jonathan Ernst
Την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο δέκα δολαρίων σε κάθε βαρέλι αργού πετρελαίου, που εξάγεται από ή εισάγεται στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε σήμερα (5/2) ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama), σε συνέντευξη Τύπου στονΛευκό Οίκο για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Είναι η Αμερική μεγάλη; Πώς δομούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες


Πέρα από την ήττα στην Αϊόβα, είτε ο Donald Trump εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είτε όχι [2], την εκστρατεία του έχει συλλάβει σίγουρα το βαθιά απογοήτευση μεταξύ πολλών ψηφοφόρων σχετικά με την θέση της Αμερικής στον κόσμο. «Αυτή η χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα» [3], είπε στο πρώτο ντιμπέιτ του GOP [στμ: το Grand Old Party όπως αλλιώς αναφέρεται το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις ΗΠΑ], ένα θέμα που έχει επαναλάβει σε αμέτρητες ομιλίες έκτοτε. «Εμείς δεν κερδίζουμε πια. Χάνουμε από την Κίνα [4]. Χάνουμε από το Μεξικό [5], τόσο στο εμπόριο όσο και στα σύνορα. Χάνουμε σε όλους».

ΗΠΑ: Στο φως της δημοσιότητας 198 φωτογραφίες με ωμότητες σε κρατούμενους σε Ιράκ και Αφγανιστάν



Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε την Παρασκευή (5/2) να δώσει στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών που βρίσκονταν στην κατοχή του και αφορούν τις ωμότητες που είχαν διαπράξει Αμερικανοί στρατιωτικοί στο Ιράκ και στοΑφγανιστάν σε βάρος φυλακισμένων στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Φρόντισε, βέβαια, να κάνει πολύ προσεκτική επιλογή και διέγραψε κάθε λεπτομέρεια για τα πρόσωπα που εικονίζοντα, ή το πώς υπέστησαν τους τραυματισμούς που καταγράφονται. 

Παιχνίδια ισχύος Τα ιρανικά ενεργειακά σχέδια στο Ιράκ


04022016-2.jpgΗ εκτέλεση του Σιίτη κληρικού Sheikh Nimr al-Nimr από την Σαουδική Αραβία [1] και η μετέπειτα καταστροφή της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη από Ιρανούς [2] έχει δημιουργήσει μια πλημμύρα άρθρων σχετικά με την στρατιωτική και θρησκευτική διάσταση της διαμάχης μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας [3 ]. Μερικοί έχουν προχωρήσει ως το σημείο να διακηρύξουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας [4]. Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του αληθινού Ψυχρού Πολέμου, φυσικά, ήταν τα οικονομικά δώρα που δόθηκαν και στις δύο χώρες, με την μορφή της ανταγωνιστικής ξένης βοήθειας από την Μόσχα και την Ουάσιγκτον. Αυτό το στοιχείο του Ψυχρού Πολέμου επιστρέφει στην μόδα, αν και τώρα είναι οι γείτονες του Ριάντ και της Τεχεράνης που επωφελούνται.
Ένας γείτονας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ιράν [5] είναι το Ιράκ [6]. 

Η περιοδεία της Κίνας στην Μέση Ανατολή Οι φιλοδοξίες του Πεκίνου μετά τις κυρώσεις στο Ιράν


Ακόμη και καθώς η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και η πιθανότητα προσέγγισης μεταξύ της Τεχεράνης και Δύσης έχουν εμπνεύσει αμέτρητα άρθρα γνώμης, οι εκκολαπτόμενες σχέσεις της Κίνας με το Ιράν έχουν περάσει σχετικά απαρατήρητες. Αλλά στις 23 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping [1] έγινε ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε το Ιράν μετά την συμφωνία. Ο Xi δήλωσε ότι προσπάθησε να ανοίξει ένα «νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις της Κίνας με το Ιράν. Ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι «Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα ξεχάσει ποτέ την συνεργασία της Κίνας κατά την διάρκεια της εποχής των κυρώσεων».

Πόσο αδύναμη είναι η Κίνα; Η πραγματική ιστορία πίσω από τους οικονομικούς δείκτες


Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται. Εξακολουθεί όμως να αναπτύσσεται; Η Κίνα [1] λέει ναι [2], με έναν επίσημο ρυθμό ανάπτυξης 6,9% από το 2015 και έναν στόχο [3] τουλάχιστον 6,5% για το 2016. Μια δημοσκόπηση του CNN [4] σε οικονομολόγους της βιομηχανίας έδωσε επίσης μια συναίνεση για το 6,5% στο 2016, και το ΔΝΤ [5] έχει κολλήσει [6] στο 6,3%. Αλλά πολλοί σκεπτικιστές [7] δεν είναι τόσο βέβαιοι. Η Barclays λέει ότι δεν θα υπερβεί το 6%, η Citi το 5%, και το συνεχώς απαισιόδοξο Conference Board [8] περιμένει την ανάπτυξη μόλις στο 3,7% το 2016, κάτι που είναι ίσο με την χαμηλότερη εκτίμησή του για το 2015.

Σε εφαρμογή ο ναζιστικής έμπνευσης νόμος για κατάσχεση των τιμαλφών των προσφύγων

Στρατόπεδο προσφύγων στη Δανία (Φωτό ΑΡ)

Ο επίμαχος νόμος της Δανίας, που επιτρέπει στην αστυνομία να κατάσχει αντικείμενα αξίας τωνπροσφύγων που εισέρχονται στη χώρα, τέθηκε σήμερα σε ισχύ, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, εκδίδοντας «συστάσεις» ώστε η κλοπή της περιουσίας να γίνεται «πολιτισμένο τρόπο»!
Έτσι, το υπουργείο Μετανάστευσης στις οδηγίες του προς τις δυνάμεις της τάξης γράφει ότι οποιοδήποτε αντικείμενο έχει συναισθηματική αξία αποκλείεται από το πεδίο εφαρμογής αυτού του νόμου εφόσον «συνδέεται με μια ιδιαίτερη προσωπική ιστορία που το καθιστά αναντικατάστατο».