Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - Κανένα στρατοπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!


Το Σάββατο 30/1, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε απο το Πέραμα τη συνδρομή του στρατού για την επίσπευση της έναρξης λειτουργίας των hot-spot στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και δύο κέντρων μετεγκατάστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης αναφέρουν την «ανοιχτή» λειτουργία τους για τους πρόσφυγες, όμως η ανάθεση της στο στρατό προϊδεάζει για τις συνθήκες που προετοιμάζουν. 

Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα τουρκικά σύνορα Κύμα φυγής


Πάνω από 50.000 Σύροι πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι υπό τραγικές συνθήκες στα σύνορα με την Τουρκία. 
Πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά που έχουν εγκαταλείψει τοΧαλέπι λόγω των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ανταρτών και συριακού στρατού. 
Περίπου 35.000 άνθρωποι έχουν φτάσει τις τελευταίες 48 ώρες στα περίχωρα της πόλης Αζάζ, σε απόσταση 5 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. 

Που πραγματικά πάνε οι πρόσφυγες (όχι στην Ευρώπη)

CaX7MJHWcAAtzle

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις « Spetsnaz » περικύκλωσαν το Χαλέπι και επιχειρούν….!!!!!!


Ρωσικές ειδικές δυνάμεις « Spetsnaz » περικύκλωσαν την συριακή μεγαλούπολη του Χαλεπίου όπου υφίστανται βίαιες μάχες μεταφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Al-Alam.Οι απεσταλμένοι Commandos από το Κρεμλίνο εμφανώς εργάζονται μυστικά για να υποστηρίξουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις για ν΄ανακτήσουν τα μέρη της πόλης που έλεγχει η ISIS.
Τα χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας εντατικοποίηθηκαν τις τελευταίες ημέρες με σκοπό να κάμψουν την ISIS και τις αντίπαλες οργανώσεις που δηλώνουν ότι κατέχουν ευρεία τμήματα της πόλης μετά το ξέσπασμα του πολέμου το 2011.

Αυτοί είναι οι νέοι φόροι για... όλους! Μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων

- Οι νέες φορολογικές κλίμακες που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών μετά το... μαστίγιο των Θεσμών για άνοιγμα του φορολογικού μαζί με το ασφαλιστικό
- Μεσαία και υψηλά εισοδήματα πληρώνουν το... μάρμαρο
- Τρεις με τέσσερις σημαντικές αλλαγές στην κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους
- Το σενάριο της ακραίας σκέψης για φορολόγηση 60% στα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ!
- Φόρος 15% για τα εισοδήματα του 2016 και σταδιακή αύξηση σε βάθος τριετίας ή τετραετίας η πρόταση για τους αγρότες

Δημήτριος Γκιόκας Οικονομικός Αναλυτής Deutsche Bank: Νέα παγκόσμια οικονομική κρίση προ των πυλών;

Όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Deutsche Bank βρίσκεται σε δεινή θέση και κινδυνεύει με χρεοκοπία εντός του 2016. Πιο συγκεκριμένα:
DEUTSCHE BANK• Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ζημιές €6 δισ. για το 2015
• Το κόστος των προβλέψεων για διαγραφή «τοξικών» στοιχείων του ενεργητικού της αγγίζει τα €10 δισ.
• Σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με σταδιακή αποχώρησή της από τις αναδυόμενες χώρες και όχι μόνο

Απίστευτες συνθήκες στο ΚΕΤΘ Αυλώνα: 30 Φαντάροι πήραν Αναβολή μετά από επικίνδυνο Καψόνι, ενώ την Πέμπτη το βράδυ τελείωσε το φαγητό και δεν έφαγαν όλοι οι στρατευμένοι!

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψεις την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Στρατό.
Την Πέμπτη το βράδυ, στην 1η Επιλαρχία, τελείωσε το φαγητό και το πιο φυσικό για τη διοίκηση της μονάδας ήταν να μείνουν νηστικοί οι συνάδελφοι που δεν πρόλαβαν!
Όμως δεν είναι μόνο ότι το φαγητό δεν φτάνει.
Οι συνθήκες στα μαγειρεία είναι άθλιες και για αυτό φταίνε ο Επόπτης και οι υπεύθυνοι στα μαγειρεία!
Επίσης, στη 2η Επιλαρχία, το ζεστό νερό δε φτάνει για να κάνουν μπάνιο όλοι οι φαντάροι.    
Μπορεί το φαγητό να μην φτάνει, οι συνθήκες να είναι άθλιες και επικίνδυνες, αλλά τα καψόνια κυριαρχούν! 

Κλιμακώνεται το Κίνημα Αλληλεγγύης στους Φαντάρους στο εργασιακό κάτεργο-φυλακή των ΧΩΚ

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων φαντάρων ήδη βρίσκονται
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

και η Κίνηση Πόλης στον Πειραιά
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΑ ΧΩΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΚ
Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι τα στρατόπεδα δεν είναι τόσο μακριά μας. Ο ελληνικός στρατός είναι εδώ, σε πλήρη λειτουργία και επηρεάζει έμμεσα ή άμεσα κοινωνικά συμφέροντα, αγώνες και κινήματα. Ο πολεμικός- κατασταλτικός του ρόλος αναβαθμίζεται συνεχώς ενώ με πολλαπλούς τρόπους συμβάλει στην εργασιακή εκμετάλλευση και τη διάσπαση της εργατικής τάξης.

Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης: Στο πλευρό των Φαντάρων στα ΧΩΚ





Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης

stratos_10ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΚ


Ψήφισμα Αλληλεγγύης του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ στους φαντάρους των ΧΩΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚAΤΕΡΓΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜEΝΩΝ
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΚ
Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι τα στρατόπεδα δεν είναι τόσο μακριά μας. Ο ελληνικός στρατός είναι εδώ, σε  πλήρη λειτουργία και επηρεάζει έμμεσα ή άμεσα κοινωνικά συμφέροντα , αγώνες  και κινήματα.  Ο πολεμικός-κατασταλτικός  του ρόλος αναβαθμίζεται συνεχώς ενώ με πολλαπλούς τρόπους συμβάλει στην εργασιακή εκμετάλλευση και τη διάσπαση της εργατικής τάξης.
Με το νέο νόμο για τη θητεία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει «να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό», τους φαντάρους, ώστε να εκπαιδεύονται περισσότερο, να δουλεύουν περισσότερο, να αποδίδουν περισσότερες υπηρεσίες. Όσο ο στρατός «δένει» πιο πολύ με την κοινωνία από τη σκοπιά των αναγκών της άρχουσας τάξης τόσο οι φαντάροι γίνονται πιο αναλώσιμοι. Φορτώνονται το κόστος της θητείας, γίνονται δωρεάν εργαζόμενοι-λάστιχο για ανταποκριθούν στα φορτωμένα καθήκοντά τους. Υπάρχουν μονάδες-κάτεργα όπου πραγματικά οι φίλοι μας,  οι συνάδελφοί μας, τα παιδιά μας φτάνουν στα όριά τους. Χωρίς υπερβολές, η στρατιωτική θητεία μοιάζει με ποινή σε φυλακή.

Και to "Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου" στο πλευρό των φαντάρων


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι τα στρατόπεδα δεν είναι τόσο μακριά μας. Ο ελληνικός στρατός είναι εδώ, σε πλήρη λειτουργία και επηρεάζει έμμεσα ή άμεσα κοινωνικά συμφέροντα, αγώνες και κινήματα. Ο πολεμικός-κατασταλτικός του ρόλος αναβαθμίζεται συνεχώς ενώ με πολλαπλούς τρόπους συμβάλει στην εργασιακή εκμετάλλευση και τη διάσπαση της εργατικής τάξης. 
Με το νέο νόμο για τη θητεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει «να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό», τους φαντάρους, ώστε να εκπαιδεύονται περισσότερο, να δουλεύουν περισσότερο, να αποδίδουν περισσότερες υπηρεσίες. 

Υπέρμαχος ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στην Αφρική


Εξάλλου, καθώς αντικείμενο της Συνόδου των υπουργών Αμυνας ήταν και η ανασκόπηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ στην Αφρική (Κέρας της Αφρικής, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, περιοχή του Σαχέλ, κρίσιμη ζώνη η αφρικανική ήπειρος για τα ευρωενωσιακά μονοπώλια, τα οποία επιχειρούν να προασπίσουν θέσεις τους εκεί και με στρατιωτικά μέσα, στον ανταγωνισμό τους με άλλα κεφάλαια), ο Ελληνας υπουργός Αμυνας επέμεινε ότι στις εντολές ανάπτυξης εκεί ευρωενωσιακών στρατιωτικών δυνάμεων πρέπει να περιληφθούν οι αποφάσεις της πρόσφατης Διάσκεψης Κορυφής της ΕΕ στη Βαλέτα της Μάλτας, για την «ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών». Με άλλα λόγια, στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ να διαταχθούν να ...επιλαμβάνονται καραβανιών με πρόσφυγες στην Αφρική.

ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ, ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ!

Προειδοποίηση του Νορβηγού Αρχηγού Στρατού: «Η Ευρώπη θα πρέπει να "πολεμήσει" για να διατηρήσει τις αξίες της. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν πλέον ότι θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, χωρίς να αμυνθούν»..

Ο Αρχηγός του Νορβηγικού Στρατού Odin Johannessenπροειδοποίησε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες και πρόθυμες να πολεμήσουν εναντίον του ριζοσπαστικού Ισλάμ, προκειμένου να διατηρηθούν οι αξίες που ενώνουν την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Κονδύλια ύψους 582,7 δισ. δολαρίων ζητάει το Πεντάγωνο

Τετραπλάσιες σε σχέση με πέρυσι θα είναι οι φετινές στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, με την κυβέρνηση Ομπάμα να επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να έχει τη δυνατότητα ουσιαστικής στήριξης των Ευρωπαίων νατοϊκών εταίρων της.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ας Κάρτερ, την Τρίτη, το Πεντάγωνο θα ζητήσει από το Κογκρέσο την έγκριση προϋπολογισμού ύψους 3,4 δισ. δολαρίων, αντί των 789 εκατ. δολαρίων που δαπάνησαν πέρυσι οι ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Τώρα το ΔΝΤ ανησυχεί για τη διαφθορά στην Ουκρανία…


Διά στόματος της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράστηκαν ανησυχίες με αφορμή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Ουκρανίας, Aivaras Abromavicius, ο οποίος αποχώρησε από το κυβερνητικό πόστο, επικαλούμενος την εκτεταμένη διαφθορά στη χώρα…
Η Ουκρανία είναι μια χώρα την οποία βοηθά με δάνεια 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ΔΝΤ και μάλιστα παρακάμπτοντας τους αμιγώς οικονομικούς υπολογισμούς εισάγοντας και την πολιτική παράμετρο.

Στροφή της Αθήνας στο μεταναστευτικό

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, και της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, συναντήθηκαν χθες με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε τροχιά αλλαγής της πολιτικής της όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού βρίσκεται η κυβέρνηση, υπό το βάρος της απειλής εξόδου από τη Σένγκεν. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χθες, μετά την τριμερή συνάντηση εργασίας με τους ομολόγους του υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, και της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, στην Αθήνα ανακοίνωσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναγνώριση της Τουρκίας ως «τρίτης χώρας ασφαλούς διέλευσης». 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ (αριστερού) ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ


Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Δεν θα ακολουθήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας σε μια δημόσια πολεμική αντιπαράθεση, δεν θα χρησιμοποιήσω ούτε το ύφος ούτε τον διχαστικό του λόγο.
Για μένα, για μας στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμάσουμε την πόλη να αγκαλιάσει για μια ακόμα φορά, όπως αρμόζει στην ιστορία της, τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας εξαιτίας ενός πολέμου που η Ε.Ε. δεν θέλει να σταματήσει.
Ταυτόχρονα, καθήκον μας είναι να μην αφήσουμε τις λάθος πολιτικές επιλογές και τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης να δώσουν την δυνατότητα να φωλιάσει το ρατσιστικό μίσος και η ξενοφοβία στις γειτονιές μας.

ΚΩΣ: Νέα ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ με τα ΜΑΤ στην 148. Δεν άφησαν τον Ταξίαρχο να περάσει



Συγκεντρώσεις μίσους κατά των μεταναστών σε πόλεις της Ευρώπης: Από το ακροδεξιό κίνημα Pegida


Το γερμανικό αντιισλαμικό-αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida οργάνωσε σήμερα Σάββατο συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το ακροδεξιό κίνημα των «Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», ξεκίνησε από την πόλη της Δρέσδης στην ανατολική Γερμανία το 2014. Μετά την κάμψη που γνώρισε τον περασμένο χρόνο, το κίνημα ενισχύθηκε και πάλι λόγω του αρνητικού κλίματος που δημιούργησε η εισροή 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων φέτος στη χώρα.

Οι Κούρδοι αντάρτες δίνουν άσυλο στους πρόσφυγες


Οι Κούρδοι «σώζουν» την Ευρώπη από τους πρόσφυγες – Πρόταση λύση χωρίς Ερντογάν!Οι Κούρδοι της Συρίας του YPG, στο καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν το Χαλέπι, ώστε να μη φύγουν από τη Συρία.
Τις τελευταίες ώρες ο στρατός της Συρίας ετοιμάζεται να εξαπολύσει την τελική του επίθεση για να απελευθερώσει τις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται ο συριακός βραχίονας της οργάνωσης) και τους συμμάχους της των οργανώσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Δεν βγαίνει στους Τούρκους το αίμα με το PKK… στρίβουν

3fft107_mf6916903
Σε προφανές αδιέξοδο καταλήγουν οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση με το κουρδικό αντάρτικο, κυρίως του PKK στα νοτιοανατολικά της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι αναζητείται απεμπλοκή από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς και το επικοινωνιακό κόστος για το καθεστώς είναι πολύ μεγάλο, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται σταθερά για την πλήρη αποκοπή της ενημέρωσης από τις περιοχές των επιχειρήσεων, με στόχο να μην πληροφορηθεί ο κόσμος, ότι κουρδικές περιοχές έχουν γεμίσει με πόλεις φαντάσματα λόγω της καταστροφής, θυμίζοντας εικόνες που βλέπουμε από τη γειτονική Συρία… 

Υπόθεση «ζαρντινιέρας»: Στις 450.000 η αποζημίωση που θα καταβάλει το Δημόσιο στον κύπριο φοιτητή

AVGOUSTINOS DIMITRIOUΣτις 450.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο καλείται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο στον κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημήτριου, για την υπόθεση ξυλοδαρμού η οποία έγινε στις 17/11/2006 στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς.
Πρόκειται για την υπόθεση η οποία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως «ζαρντινιέρα» και η οποία απασχόλησε για μέρες ολόκληρες τα «φώτα» της δημοσιότητας εξαιτίας της στάσης που κράτησε η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ονόματα των 163 οικονομικών μεγαλοδοσιλόγων της Κατοχής

Tου Δημοσθένη Κούκουνα

Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής. Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες. Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα όνομα, ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης.