Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Θαύμα! Ο δεσπότης Ανθιμος "εξαφάνισε" τα 500.000 ευρώ που έπρεπε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ η μητρόπολη του!

Του Γ. Γ
Πέρα από τα «θεόπνευστα» τροπάρια που ψάλλει από τον άμβωνα του μαγαζιού του –συγνώμη της εκκλησίας ήθελα να γράψω- (Την μια παριστάνει τον στρατηλάτη – κατακτητή προτείνοντας εισβολή στην γειτονική χώρα για «να πάρουμε πίσω, τα κομμάτια της Μακεδονίας που της λείπουν» και την άλλη μας το παίζει χωροφύλακας για να μας προστατέψει απ’ τα χαλαρά ήθη την κοινωνία μας: 

Δείτε το Βίντεο σόκ του Γιώργου Αυγερόπουλου που διέγραψαν στην ΝΕΤ. Μια ματιά στο μέλλον μας!

Το συγκεκριμένο βίντεο ειναι από την εκπομπή ΕΞΑΝΤΑ της ΝΕΤ. Στο site της ΝΕΤ το διέγραψαν. Δεν συμφερει βλεπεις κανεναν αφου το προπαγανδιστικο συστημα του ΔΝΤ είναι παντου

ΣΦΑΓΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ 60 ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Cizre ΒΙΝΤΕΟ



Xθες την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου οι Τούρκοι στρατιωτικοί έφθασαν στα άκρα την τρομοκρατική φρίκη.

ΣΠΕΝ στην 80 ΑΔΤΕ: Τα ΚΨΜ-Ψησταριές και η οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων χρηματοδοτούν μονάδες!



Καθεστώς Μαύρης Οικονομίας. Κανένας Έλεγχος… Οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος-Δ.Βίτσας τι κάνουν;

Την ίδια ώρα που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος διαφημίζει τον Στρατό και προπαγανδίζει την οργάνωση-διαχείριση των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης από τους Στρατιωτικούς αποκαλύπτεται ότι κάτι πολύ βρώμικο υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις.... 

Απίστευτη βρωμιά, άθλιες εγκαταστάσεις, βύσματα και «πλήρωνε για να έχεις»!

Τώρα που τελείωσε το ΣΠΕΝ στην 80 ΑΔΤΕ θα θέλαμε να προβάλλουμε μερικές αθλιότητες που έγιναν σε αυτό. 
Όμως ας ξεκινήσουμε με μερικά θετικά σχόλια. Η εκπαίδευση είχε κάποιο επίπεδο και αντιμετωπίσαμε μια σχετική οργάνωση σε σχέση με την μέχρι τώρα καθημερινότητα. Οι κοπέλες που είχαν ορίσει υπεύθυνες εκπαιδεύσεως φαινόταν να προσπαθούν να μας μάθουν κάποια πράγματα. 

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΩΚ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Την Κυριακή 7/2 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πραγματοποίησε παρέμβαση στο συγκεκριμένο στρατόπεδο των ΧΩΚ.

Πρόκειται για μια κλιμάκωση της αγωνιστικής μας προσπάθειας να αναδείξουμε την εργασιακή εκμετάλλευση και καταπίεση που υφίστανται οι στρατευμένοι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο και συνολικά. 
Μια κατάσταση που έκανε χειρότερη η ψήφιση πρόσφατα του νέου νομοσχεδίου για τη θητεία.
Ήδη το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κλιμακώνει την προσπάθεια του μέσα στις μονάδες ενάντια στο καθεστώς Μαύρης Εργασίας, του ατελείωτου χωσίματος, των εξαφανισμένων εξόδων, της τρομερής οικονομικής εκμετάλλευσης, της ουσιαστικής κατάργησης των κατ΄εξαίρεση μεταθέσεων.

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: Ανοργανωσιά, επικίνδυνο Υγειονομικό και επιτυχίες της πάλης των φαντάρων

Συνεχείς είναι οι ανταποκρίσεις των συναδέλφων που υπηρετούν στο ΚΕΤΘ Αυλώνας.
Καταρχήν, οι φαντάροι επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στην σίτιση τους που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 4/2 οφείλεται στους Επόπτες Εστιατορίων και στο Διαχειριστή, οι οποίοι αντί να οργανώσουν υπεύθυνα και με επαγγελματικό τρόπο την σίτιση των στρατευμένων, έστειλαν κατά λάθος επιπλέον 85 μερίδες φαγητό στους ΥΕΑ.
Το περιφερόμενο ταψί επέστρεψε τελικά στους δικαιούχους και οι νηστικοί φαντάροι, αφού καταμετρήθηκαν (10 π.χ. στην 3η Ίλη), τελικά σιτίστηκαν κανονικά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου καθώς και η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα στο πλευρό των φαντάρων που υπηρετούν στα ΧΩΚ

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι τα στρατόπεδα δεν είναι τόσο μακριά μας. Ο ελληνικός στρατός είναι εδώ, σε πλήρη λειτουργία και επηρεάζει έμμεσα ή άμεσα κοινωνικά συμφέροντα, αγώνες και κινήματα. Ο πολεμικός-κατασταλτικός του ρόλος αναβαθμίζεται συνεχώς ενώ με πολλαπλούς τρόπους συμβάλει στην εργασιακή εκμετάλλευση και τη διάσπαση της εργατικής τάξης. 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Κανένα στρατοπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!


Το Σάββατο 30/1, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε απο το Πέραμα τη συνδρομή του στρατού για την επίσπευση της έναρξης λειτουργίας των hot-spotστα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και δύο κέντρων μετεγκατάστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης αναφέρουν την «ανοιχτή» λειτουργία τους για τους πρόσφυγες, όμως η ανάθεση της στο στρατό προϊδεάζει για τις συνθήκες που προετοιμάζουν. Οι πρόσφυγες θα συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες σε χώρους αποθήκες ανθρώπων, μακριά από το οικιστικό ιστό των πόλεων, αποκλεισμένοι από την αλληλεγγύη των ανθρώπων που τους στήριξαν έμπρακτα όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν το κράτος παρίστανε ότι δεν υπάρχουν. 

Και δεύτερος φράχτης στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ - ΒΙΝΤΕΟ


Πρόσθετα μέτρα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής λαμβάνει η ΠΓΔΜ, ενισχύοντας περαιτέρω τον συρμάτινο φράχτη που βρίσκεται στην περιοχή.
Από χθες, κλιμάκια του στρατού της γειτονικής χώρας διαμορφώνουν κατάλληλα τον χώρο, προκειμένου να αναγείρουν ένα δεύτερο, παράλληλο φράχτη για να ελεγχθεί καλύτερα ο ρυθμός διέλευσης των προσφύγων.
Σημειώνεται ότι ο πρώτος φράχτης τοποθετήθηκε στο σημείο τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν επεκτείνει τον φράχτη και σε άλλα σημεία της διασυνοριακής γραμμής με την Ελλάδα.

Προσφυγικό: Η χρήση του στρατού ακραία ποιοτική όξυνση της καταστολής

Του Νίκου Χαραλαμπόπουλου
Μετά το διήμερο των κινητοποίησεων ενάντια στο Φράχτη του Έβρου (23-24/1) ένας πρώτος κύκλος αγώνων και αλληλεγγύης κλείνει κι ένας νέος κύκλος ανώτερων δυνατοτήτων, αλλά και μιας βάρβαρης πραγματικότητας, ανοίγει.
Μόνο το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου πνίγηκαν στο Αιγαίο τα 2/3 των προσφύγων που είχαν πνιγεί τους 11 προηγούμενους μήνες. Οι αλληλέγγυοι που επιχείρησαν να διασώσουν ανθρώπους, διώκονται ποινικά, όταν τα κυκλώματα διακινητών «συνεργάζονται» άτυπα με τις αρχές σε Ελλάδα και Τουρκία. Ένας πόλεμος διεξάγεται στο Αιγαίο, από το λιμενικό, το στρατό και τη Frontex κατά των προσφύγων, συνέχεια του πολέμου/καταστολής που διεξάγει η ΕΕ από τη Λιβύη ως τη Συρία ενάντια σε λαούς που γίνονται νομάδες.
Το Συμβούλιο της ΕΕ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη χιλιάδων ανθρώπων, εξισώνοντάς τη με το trafficking. Για να βοηθήσεις θα σε καταγράφουν-εγκρίνουν οι αρχές. Αλλιώς, διώκεσαι ως εγκληματίας. Πρωτεργάτης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήδη, όσοι αλληλέγγυοι/ες προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά, πρέπει να έχουν διαπιστεύσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Ενταση στα Διαβατά για το κέντρο προσφύγων -Οι κάτοικοι έριξαν τον φράχτη του στρατοπέδου [εικόνες & βίντεο]

wpid-wp-1454853313709.jpeg
Τεταμένη είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με κατοίκους να αντιδρούν στα σχέδια για δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων.

Οι συγκεντρωμένοι έριξαν τον φράχτη του στρατοπέδου και εισέβαλαν σε αυτό, ενώ αμέσως παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση και να τους εμποδίσουν να προσεγγίσουν στο χώρο των εργασιών, οι οποίες σταμάτησαν μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Ποιες οργανώσεις υποστηρίζουν το Ισλαμικό κράτος - διαδραστικός ΧΑΡΤΗΣ

Image
Το πανόραμα των υποστηρικτών του ισλαμικού κράτους, αποτυπωμένο σε διαδραστικό χάρτη, έχει επιμεληθεί ομάδα που παρακολουθεί την τζιχαντιστική τρομοκρατία.
Συλλέγοντας λεπτομέρειες για το ποιες οργανώσεις συνεργάζονται με τους τζιχαντιστές, αποτύπωσε την πληροφορία σε ένα διαδραστικό χάρτη. Πατώντας πάνω σε κάθε κουκίδα, μπορείτε να δέιτε το όνομα της Οργάνωσης που υστηρίζει το Ισλαμικό κράτος και μια παραπομπή - αναφορά στην πηγή της πληροφορίας. 

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ … ΑΚΑΛΕΣΤΟΙ


Aπόλυτη στήριξη από το Μπαχρέιν προς την Σαουδική Αραβία : Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε χερσαίες δυνάμεις στην Συρία
Μετά από την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας πως είναι έτοιμη να μετάσχει στην διεθνή συμμαχία κατά της ISIS, μια ανακοίνωση ήρθε και από το Μπαχρέιν.
Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να πολεμήσει στην Συρία μαζί με την Σαουδική Αραβία. Αναφέρεται πως σε πρώτο στάδιο οι στρατιώτες που θα σταλούνε θα μπορούνε να επέμβουν στην στεριά.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Αγκυλωτός, αλλά σταυρός

Συγκέντρωση «Γερμανοχριστανών
Συντάκτης: Τάσος Κωστόπουλος
«Η εθνική κυβέρνηση θεωρεί τα χριστιανικά δόγματα τους σημαντικότερους παράγοντες για τη διατήρηση του εθνικού μας πολιτισμού»
Αδόλφος Χίτλερ, 23/3/1933
«Από της ημέρας της εμφανίσεως αυτού εις τον κόσμον, ο χριστιανισμός συνήντησε μεγάλας αντιδράσεις.  Αι αντιδράσεις αυταί εις την ιστορίαν είνε γνωσταί υπό το όνομα των διωγμών. [...]

Οι Σέρβοι στην Κέρκυρα 1916-1918 (The Serbs in Corfu 1916-1918)-ΒΙΝΤΕΟ


Η σερβική παρουσία
Σέρβοι στρατιώτες στην Κέρκυρα (αρχές του 1916), πριν μεταφερθούν στη Μακεδονία
Συντάκτης: Λουκιανός Χασιώτης*
Η εμπειρία της παρουσίας σερβικών στρατευμάτων στην ελληνική Μακεδονία κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου καθορίστηκε από τρεις κυρίως παράγοντες.
Πρώτα απ’ όλα, από την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια: Μετά τη συνδυασμένη επίθεση εναντίον της Σερβίας από αυστροουγγρικά, γερμανικά και βουλγαρικά στρατεύματα, τον Οκτώβριο του 1915, ο σερβικός στρατός, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς επίσης και χιλιάδες άμαχοι υποχώρησαν προς τον Νότο και στη συνέχεια, διασχίζοντας την Αλβανία, κατέληξαν στην Κέρκυρα.

INFOWAR Με το πιστόλι μου ανοίγω (πολιτικούς) τάφους


Συντάκτης: 
Θέλουμε μια κοινωνία χωρίς τάξεις. Χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
Από την ταινία «Τρινιτά: με το πιστόλι μου ανοίγω τάφους»
Δύο νέες ταινίες γουέστερν, «Οι μισητοί 8» του Ταραντίνο και «Η επιστροφή» του Ινιάριτου υποτίθεται ότι προσφέρουν νέο πολιτικό περιεχόμενο σε αυτό το παρεξηγημένο είδος κινηματογράφου. Αυτά τα λένε, όμως, όσοι δεν γνώρισαν ποτέ την πολιτική παρακαταθήκη των σπαγγέτι γουέστερν.