Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΣΟ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; Καμμένος: Αφιερώνω τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ στους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου


«Σήμερα είναι μία ημέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προσθέτοντας ότι «σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης».

Κήρυγμα αγάπης από το γέροντα Μεθόδιο: “Eβραίοι προσέχετε, μπορεί να εμφανιστεί Έλληνας Χίτλερ”


Τρέμε ΙSIS
LUBEN.TV

Στην κυριακάτικη εκδήλωση κατά του Αντίχριστου που διοργάνωσε η μονή Εσφιγμένου, ο ηγούμενος της μονής γέροντας Μεθόδιος, ενθουσίασε τα πλήθη των γνωστών Χριστιανοταλιμπάν που πρωτοστατούν σε όλες τις εκδηλώσεις ενάντια σε ό,τι αυτοί θεωρούν είναι μια μεγάλη συνωμοσία των Εβραίων, μασόνων, Δρακονιανών και γενικότερα της Ν.Τ.Π, με την απίστευτη δήλωσή του “Ας προσέξουν οι Εβραίοι γιατί μπορεί να εμφανιστεί κάποιος Έλληνας Χίτλερ”.

Εκθεση της Human Rights Watch για την Ειδομένη: Αγριο ξύλο από συνοριοφύλακες-Εκβιασμοί μεταναστών από διακινητές


ΦΩΤΟ: IN TIME
«Απελπισμένοι άνθρωποι που είναι λάθος εθνικότητας στερούνται το δικαίωμα να προχωρήσουν, ξυλοκοπούνται από τους συνοριοφύλακες και πέφτουν θύματα διακινητών», αναφέρει ο Πέτερ Μπούκερτ, διευθυντής περιστατικών έκτακτης ανάγκης της Human Rights Watch σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση.
Έπειτα από τριήμερη επίσκεψη της οργάνωσης στα τέλη Ιανουαρίου στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, οι άνθρωποι της Human Rights Watch έγιναν μάρτυρες δεκάδων περιστατικών όπου οι άνθρωποι επιστρέφονταν από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα γιατί δεν ήταν από τη Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

Ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ κατευθύνεται άμεσα στο Αιγαίο - Στρατιωτική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ κατευθύνεται άμεσα στο Αιγαίο - Στρατιωτική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης - MediaΝαυτική δύναμη του ΝΑΤΟ θα κατευθυνθεί χωρίς καθυστέρηση προς το Αιγαίο, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Άμυνας του Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποστηρίξει και να συμμετάσχει σε μία ναυτική επιχείρηση παρακολούθησης στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Αυτό είναι το μοιραίο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού – ΦΩΤΟ

Δείτε τις φωτογραφίες από το μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο, με τριμελές πλήρωμα.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ...


Αυτοί είναι οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου που έπεσε
Εκτελούσαν άσκηση, όπως είχαν διαταχθεί πετούσαν χαμηλά αναζητώντας εχθρικά σκάφη. Έπεσαν με το ελικόπτερο την ώρα του καθήκοντος.
Χειριστές του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στις 02:45 στη νήσο Κίναρο ήταν οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) 37 ετών, Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης) 34 ετών, ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος 36 ετών.

Είναι κατάλληλα για νυχτερινές πτήσεις τα ελικόπτερα ΑΒ 212;

Image
Σοβαρές αντιρρήσεις για την χρήση του ελικοπτέρου ΑΒ 212 σε νυχερινές πτήσεις διατυπώνουν έμπειροι πιλότοι που υπηρέτησαν στην Πολεμική Αεροπορία. Ωστόσο συνάδελφοί τους κάνουν έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. 
Σύμφωνα με τους πρώτους ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου δεν είναι κατάλληλος για νύχτα, αφού η παραμικρή λάμψη φωτός μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στις διόπτρες νυχτερινής όρασης των πιλότων που τα πετούν και να χάσουν τον έλεγχο του ελικοπτέρου.

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΖΩΕΣ...«Εγώ τα βρήκα, που να μην τα έβρισκα, ήταν ένα απανθρακωμένο παιδί μέσα»: Η μαρτυρία της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου

kinaros
Με τρεμάμενη φωνή και κλάματα περιέγραψε η μοναδική κάτοικος της Κινάρου τη στιγμή που βρήκε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.
«Γίνεται χαμός. Είδα τα συντρίμμια, είδα έναν άνθρωπο απανθρακωμένο», είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό, η κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη. «Τα συντρίμμια βλέπω και ένα παιδάκι. (…) Είναι σε χαράδρα, είναι δύσβατο».
«Εγώ τα βρήκα τα συντρίμμια, που να μην τα έβρισκα. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα άλλο» είπε η μοναδική κάτοικος της νησίδας.

Αθωώθηκε ο Χάινς Ρίχτερ – Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν Κρητικοί

Ναζί αλεξιπτωτιστές βαδίζουν στα Χανιά
Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου αθώωσε τον Γερμανό καθηγητή Χάινς Ρίχτερ από την κατηγορία για το αδίκημα της "άρνησης εγκλημάτων πολέμου του ναζισμού, τα οποία στρέφονται κατά του Κρητικού λαού".
Ρεθυμνιώτες που παρευρέθηκαν στην αίθουσα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην απόφαση του Προέδρου της έδρας κ. Καργόπουλου.
Ο δικηγόρος του «Σωματείου Ρεθυμνίων Πληγέντων από τη ναζιστική κατοχή 1941-1944», Γιώργος Σταράκης, δήλωσε ότι ο σύλλογος θα ζητήσει την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η γενοκτονία στη Cizre συνεχίζεται …

kurdish-cizre-1-1
Τα ανθρωπόμορφα κτήνη του Τουρκικού στρατού αφού εκτέλεσαν εν ψυχρό ένα κορίτσι Κουρδικής καταγωγής την έγδυσαν στη μέση του δρόμου για παραδειγματισμό και θεωρώντας ότι διαπομπεύουν με αυτό τον τρόπο, μια νεκρή που αγωνίζεται για την ελευθερία του λαού της. 
Στη μαρτυρική Cizre / νοτιοανατολική Τουρκία /τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.

Δυστυχώς, Νεκροί οι 3 χειριστές του ελικοπτέρου του Π.Ν. που αγνοείτο


Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους τους

-Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 3 χειριστές του ελικοπτέρου βρέθηκαν νεκροί στη νησίδα-

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν όλο το βράδυ ένα θρίλερ με την τύχη ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα στην περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα.

Έπεσε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού - Έρευνα για να εντοπιστεί το 3μελές πλήρωμα

ImageΧωρίς αποτέλεσμα διεξάγονται από τις 2:45 τα ξημερώματα οι έρευνες για τον εντοπισμό του τριμελούς πληρώματος του ελικοπτέρου AB 212 του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στην θάλασσα, στην περιοχή του νησιού Κϊναρος.

Το ελικόπτερο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ κατέπεσε κατά τη διάρκεια άσκησης "ΑΣΤΡΑΠΗ" για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Είχε απονηωθεί από φρεγάτα και εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας. Ξαφνικά στις 2:45 το ίχνος οτυ σβήστηκε από τα ραντάρ. 

Το ΝΑΤΟ «αναλαμβάνει» και τους... πρόσφυγες

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε ότι θα εξετάσει σοβαρά το αίτημα Τουρκίας- Γερμανίας | AP PHOTO/VIRGINIA MAYO
Συντάκτης: Κώστας Μοσχονάς
Το ΝΑΤΟ καλωσόρισε το αίτημα της Γερμανίας και της Τουρκίας να αναλάβει δράση στο Αιγαίο για την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων, ενώ οι Βρυξέλλες έσπευσαν να χαιρετίσουν τη γερμανο-τουρκική πρόταση.
Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε χθες ότι οι υπουργοί Αμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, που συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες, «θα εξετάσουν πολύ σοβαρά» την πρόταση που υπέβαλαν η Γερμανία και η Τουρκία να βοηθήσει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

30% μείωση στο επίδομα παραμεθορίου;Θα υπάρξει ανάλογη μείωση στα έξοδα μεταθέσεως, με τον νέο ΠΔ;

Πάει περίπατο η αύξηση στο επίδομα παραμεθορίου;
Γνωρίζεται ότι από 1-1-2016 αυξήθηκε η ημερήσια αποζημίωση από 29,35 σε 40,00€.
Αυξήθηκε δηλαδή κατά 36,29% και έχει εφαρμογή για όλους του δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ.
Πέρασε όμως αυτή η αύξηση στο επίδομα παραμεθορίου που δίνεται στα στελέχη των ΕΔ, που αυτές τις μέρες τρέχουν για τη δημιουργία των hotspots;
Όπως είχαμε επισήμανει σε προηγούμενη μας ανάρτηση με την αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης, κατά 36,29%, το Στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί ή είναι απόσπασμένο στο Νομό Έβρου και στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου (πλην Κρήτης) ως και το Στρατιωτικό Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετεί ή τυγχάνει αποσπασμένο στα νησιά Σκύρο, Μύκονο και Θήρα και λαμβάνει με διαταγή των επιτελείων παγίως τέσσερις (4) ημέρες αποζημίωση εκτός έδρας τον μήνα, θα του εγκρίνονται 160,00€ αντί για 117,40€ (μεικτά). Συνολικά δηλαδή για 12 μήνες θα εγκρίνεται το ποσό των 1.920,00 € από 1.408,80 που είναι σήμερα.

Διαψεύδει δημοσιεύματα περί μείωσης τροφοδοσίας προσωπικού το ΓΕΝ


Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δημοσίευμα περί μείωσης της τροφοδοσίας του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, κάνοντας παράλληλα λόγο για επέκταση του μέτρου και σε άλλες Ναυτικές Υπηρεσίες.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με «διαταγή του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Γεώργιου Γιακουμάκη ΠΝ το εν λόγω μέτρο μέριμνας που έχει καθιερωθεί από το 2009, όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά εξακολουθεί να ισχύει για όλους όσους έχουν ανάγκη και επιθυμούν σίτιση. 

ΜΑΤ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

6 οχήματα του στρατού με τη συνοδεία 1 διμοιρίας των ΜΑΤ αλλά και ισχυρής αστυνομικής δύναμης μετέβησαν γύρω στι 1:30 στο στρατόπεδο στο Πυλί για να συνεχιστούν οι εργασίες δημιουργίας του HOT SPOT.





Διαβατά: Φθορές στα έργα για στο στρατόπεδο Σίνδου - Σταμάτησαν οι εργασίες

Image

Καταστροφή των εργασιών που είχαν γίνει στο υπό κατασκευή κέντρο μετεγκατάστασης Διαβατών, σημειώθηκε από κατοίκους της περιοχής. Την φθορά παραδέχεται και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο στην ενημέρωση που παρέχει στους δημοσιογράφους για την πρόοδο των εργασιώνν αναφέρει ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί και υπήρξαν φθορές στα ήδη ολοκληρωμένα έργα.
Οι εργασίες στις υποδομές που την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ήταν 20%, κατέβηκαν στο 5%.

Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ με ΗΠΑ – Η νέα τεχνική οικονομικής διακυβέρνησης


Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται σήμερα μια εμπορική και επενδυτική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τη γνωστή με το όνομα «Transatlantic Trade and Investment Partnership» – Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων – ή ΤΤΙΡ. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ «ως προς το ΤΤΙΡ η Επιτροπή θέλει να θεσπίσει ένα σύστημα προστασίας των επενδύσεων και έναν τρόπο για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών και των κυβερνήσεων», με την πρόφαση «ότι είναι μια πραγματική βελτίωση σε σχέση με την τρέχουσα πρακτική». 

Τουρκικές απειλές για επέμβαση στη Συρία …βρίσκουν τοίχο

tourkia-siria-rwsiaΣυναντήσεις με αξιωματούχους του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ είχαν Τούρκοι αξιωματούχοι, αναφορικά με τα σχέδια αποστολής δυνάμεων στη Συρία, τα οποία όμως δείχνουν να «σκοντάφτουν» στην αμερικανική απροθυμία να συμμετάσχουν σε αυτά, κάτι που διερμηνεύει σαφώς και τις συχνότατες πλέον δημόσιες εκρήξεις Ερντογάν εναντίον τους, αλλά και εναντίον του ΟΗΕ…

State Department: Άδειαζε την Τουρκία συνεχώς επί μια ώρα!

Μην περιμένετε να πέσει ο Άσαντ στη Συρία λέει η DIA…

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του αμερικανικού Πενταγώνου δεν άφησε κανένα περιθώριο παρανοήσεων σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, αποδεικνύοντας τουλάχιστον ότι οι προσεγγίσεις της στο πρόβλημα είναι ρεαλιστικές και όχι ιδεοληπτικές, το οποίο έχει τη δική του σημασία για τις προοπτικές επίλυσης της σύγκρουσης
Αυτό προέκυψε από την ενημέρωση του επικεφαλής της υπηρεσίας, αντιστράτηγου Βίνσεντ Στιούαρτ, ενώ πιο της πανίσχυρης Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας. Ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε, ότι η ρωσική παρέμβαση σε συνδυασμό με την ιρανική στήριξη έχουν σταθεροποιήσει το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ το οποίο «δεν αναμένεται να καταρρεύσει σύντομα», σύμφωνα με την πολιτικών ορθή διατύπωση που επέλεξε.

Οι μετανάστες ως αναπτυξιακός μοχλός-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: πως η υπερ-εκμετάλλευση πυροδοτεί τα καπιταλιστικά κέρδη!

Στο ετήσιο συνέδριο του World Economic Forum στο Νταβός, ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, συνέδεσε ευθέως το ζήτημα της πολιτισμικής ποικιλομορφίας (cultural diversity) με τις προοπτικές ανάπτυξης του Καναδά: «Χρειαζόμαστε κοινωνίες που θα θεωρούν την ποικιλομορφία πηγή δύναμης, όχι αδυναμίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η συζήτηση για τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία η πολυπολιτισμικότητα (όρος προβληματικός γιατί προκαλεί συγχύσεις) επανέρχεται έτσι στην επιφάνεια υπό το φως των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι και μιας σειράς άλλων σημαντικών γεγονότων.