Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Έφυγε ο Γιάννης Καλαϊτζής



Καλό ταξίδι, Γιάννη
http://www.efsyn.gr/slideshow/kalo-taxidi-gianni

Ο διπλός ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

ImageΟ κατάπλους της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας για το προσφυγικό, θα μπορούσε σημειολογικά να εκληφθεί και ως "επίδειξη σημαίας" της Συμμαχίας σε ένα γεωγραφικό σημείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συμμάχους.
Από τη μια, το ΝΑΤΟ έχει στραμμένο το βλέμα του στη Ρωσία η οποία μετα την προσάρτηση της Κριμαίας εχει αναπτύξει τις δυνατότητες της με δραματικούς ρυθμούς. 
Η Συμμαχία άρχισε να διατυπώνει την απάντηση της στην Μόσχα κατά τη Σύνοδο Κορυφής του 2014. 

Χιλιάδες αγρότες και τρακτέρ στο Σύνταγμα -Μεγάλο συλλαλητήριο

Χιλιάδες αγρότες βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τρακτέρ στο Σύνταγμα [ΒΙΝΤΕΟ]



Δεκτά με χειροκροτήματα και συνθήματα έφτασαν τα τρακτέρ στην Ομόνοια.
Τα τρακτέρ πήραν θέση στην κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε προς το Σύνταγμα.

Αυτή την ώρα τα τρακτέρ φτάνουν στο Σύνταγμα.
Δείτε τα βίντεο:

Όταν οι “Σύμμαχοι” συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς ναζί για να μην εισέλθει ο ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*
“Λόγω Επικαιρότητας” ( Γερμανός Διοικητής της – ήδη προϋπάρχουσας «Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης Περιπολιών στο Αιγαίο» , η οποία προορίζεται να «συντονίσει» και τις πρόσθετες «Ευρωπαϊκές Συνοριακές Δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής – “Frontex” – για την Αποτροπή Ανεξέλεγκτης Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Εισόδου» σε …«Ευρωπαϊκό» έδαφος ) ,σας παρουσιάζουμε ένα εν πολλοίς άγνωστο βιβλίο ιστορικής μελέτης , με τον τίτλο : “Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , μεταξύ Σεπτέμβρη & Νοέμβρη του 1943″.
Τ΄οποίο προφανώς αναφέρεται στην Γερμανική “Ανακατάληψη & Διοίκηση της Δωδεκανήσου”, μετά την παράδοση – συνθηκολόγηση των Ιταλικών συμμαχικών τους δυνάμεων.

Eκεχειρία σε μία εβδομάδα στη Συρία συμφώνησαν ΗΠΑ - Ρωσία


Παύση εχθροπραξιών στη Συρία -αλλά με εξαίρεση τις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS-, συμφώνησαν να προωθήσουν ΗΠΑ και Ρωσία σε μία εβδομάδα κατά τις συνομιλίες στο Μόναχο. Οι δυνάμεις συμφώνησαν επίσης σε άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένες πόλεις.
Στο σχέδιο που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν πως τα αποτελέσματα «είναι ακόμη μόνο στο χαρτί» και πρέπει να φανούν και στο συριακό έδαφος

Κούρδοι μαχητές της Συρίας με υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας


Κούρδοι μαχητές με την ουσιαστική υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας κατέλαβαν πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι Σύροι αντάρτες. Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κούρδοι μαχητές προελαύνουν καθώς ο συριακός στρατός διευρύνει ταχύτατα τον έλεγχό του στην περιοχή.

ΒΙΝΤΕΟ-«Τρεχάτε ποδαράκια μου» | το τέλος της «ελπίδας» είναι εδώ


dromografos-agrotes
Μια κυβέρνηση που παραπαίει είναι ικανή για όλα. Αυτό που θα καταφέρει είναι μονάχα η πτώση της. Η αποβίβαση των αγροτών από τη Κρήτη ξεκίνησε επεισοδιακά. Έσπασαν το μπλόκο της ΕΛΑΣ στη Συγγρού, συνελήφθησαν αγρότες και κατασχέθηκαν εφόδια που είχαν μαζί τους, ενώ άλλοι που κατευθύνθηκαν στο Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και έτρεψαν τους άντρες της ΕΛΑΣ σε άτακτη φυγή.
Όλα αυτά που παρακολουθεί ο κόσμος στις πρωινές εκπομπές και το διαδίκτυο είναι μόνο η αρχή. Οι 2000 κρητικοί αγρότες είναι η μαγιά. Αγρότες έρχονται από όλη την Ελλάδα και θα έχουν φτάσει μέχρι το απόγευμα όλοι. Μαζί χιλιάδες εργαζόμενοι ετοιμάζονται να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του απογεύματος, όσο και της επόμενης του Σαββάτου. Ήδη κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο και ενώνεται με τους αγρότες.

Κρητικοί αγρότες τραγουδάνε Ξυλούρη μέσα στο βαγόνι του ηλεκτρικού https://www.youtube.com/watch?v=ssiNsnZ0ln4

ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ... ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!


Aγρότες έσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας στα Μέγαρα. Βίντεο

Απίθανες καταστάσεις στα Μέγαρα με τους αγρότες να βγαίνουν από τα οχήματά τους και να σπάνε το μπλόκο της αστυνομίας…
Όλα ξεκίνησαν στις 11.30 όταν το κομβόι των αγροτών έφτασε στα Μέγαρα. Σε εκείνο το σημείο είχαν κλείσει την εθνική οδό δύο περιπολικά και ένα βανάκι της αστυνομίας. Ο αγρότες εξαγριώθηκαν. Οι περισσότεροι κατέβηκαν από τα πούλμαν και τα αγροτικά αυτοκίνητα και άρχισαν να κουνάνε τα περιπολικά και το βανάκι. Πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και τράπηκαν σε φυγή…

Όλα τα βίντεο με τα χουνέρια που έκαναν οι αγρότες στους ματατζήδες σε ένα άρθρο (VIDEO)


Έφτασε λοιπόν η μεγάλη αγροτομέρα και αγρότες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται στην Αθήνα από όλες τις οδικές αρτηρίες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με απόφαση 68 μπλόκων απ’ όλη τη χώρα. Οι αγρότες ξεκίνησαν από τα χωριά τους για την Αθήνα, με όλα τα μεταφορικά μέσα: τρακτέρ, ΙΧ, καράβια, λεωφορεία, τα πάντα όλα.

Οι προσαγωγές αγροτών από τα ΜΑΤ – ΦΩΤΟ


Δείτε τη στιγμή που οι δυνάμεις των ΜΑΤ φορούν χειροπέδες σε αγρότες, μετά τα επεισόδια, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…
Συνολικά, σε τέσσερις προσαγωγές αγροτών προχώρησε η Αστυνομία, λόγω των επεισοδίων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δείτε την φωτογραφία:


ΒΙΝΤΕΟ-Αγρότες της Κρήτης πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ


Κρητικοί αγρότες, ενώ ήταν συγκεντρωμένοι στο υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισαν να κινηθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη γιατί ενημερώθηκαν ότι εκεί έχει εγκλωβιστεί αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα τα οποία είχαν σκοπό να διανείμουν σε πολίτες.
Όμως φτάνοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι αγρότες είδαν ότι μια διμοιρία ΜΑΤ εμπόδιζε το όχημα να περάσει και τότε έγινε το έλα να δεις.
Οι Κρητικοί άρχισαν να κυνηγούν με τις μαγκούρες τους αστυνομικούς οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. 
Κυριολεκτικά το έβαλαν στα πόδια. 

ΒΙΝΤΕΟ-Επίθεση στα ΜΑΤ με τις μαγκούρες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Νέα μεγάλη ένταση και χημικά αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και τους αγρότες.
Οι Κρητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν με τις μαγκούρες στα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με γκλοπ και χημικά.





Συνέβησαν και αυτά στο ΣΠΕΝ στην 80 ΑΔΤΕ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ-ΔΙΑΧΙΡΗΣΤΕΙ ΤΑ ΣΠΕΝ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 
και δεν είναι μόνο αυτά...
Υποχρέωναν τους Στρατιώτες να πληρώνουν τα βιβλιαράκια που έφτιαξαν ειδικά για το ΣΠΕΝ (για να βγάλουν χρήματα) και τους έλεγαν ότι θα τους βοηθήσει στην υπόλοιπη θητεία για να πάρουν όλοι. 
Από σήματα - ατζέντα - Μπλουζάκια της Μονάδας που έγινε το ΣΠΕΝ μέχρι ότι μπορούσαν να βγάλουν λεφτά..
Βλέπουν τους στρατιώτες σαν έναν κουμπαρά και προσπαθούν να κλέψουν από μέσα ότι μπορούν χωρίς να σκέφτονται την οικονομική δυνατότητα του καθενός. 

Πουλάει τρέλα ο Ελληνικός Στρατός!

Τι ειδικότητα νομίζετε έδωσαν σε φαντάρους με χαρακτηρισμό Σωματικής Ικανότητας Ι4; Άοπλους στρατιώτες, με τεράστια προβλήματα υγείας (άσθμα, ορθοπεδικά κλπ);
ΠΟΛΥΒΟΛΗΤΗΣ-ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ ΜΕΣΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ!
Δηλαδή, οι συνάδελφοι που απαλλάσσονται ορθοστασίας, δεν κάνουν σκοπιές και ένοπλες υπηρεσίες, πήραν μια ειδικότητα σύμφωνα με την οποία πρέπει να σκαρφαλώνουν στα τεθωρακισμένα.
Το ακόμη πιο παράλογο του πράγματος είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
Γιατί επομένως στέλνουν στους συγκεκριμένους συναδέλφους αυτή την ειδικότητα που προκαλεί σοκ και δέος  στην λογική;    
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Παράπονα αφαντάρων που υπηρετούν στον Έβρο

Φαντάρος στον Έβρο παιδιά Σπάρτακοι, μας πηγαίναν για βολή και για συμμάζεμα του πεδίου βολής πυροβόλων. 

Το ΚΕΤΘ πεινάει και κρυώνει γιατί στην Ορκωμοσία θα πάει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος;

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ 
ΠΟΥ ΛΕΜΕ  
"ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..."
η απόσταση μεταξύ της φωτογραφίας και της πραγματικότητας που αποτυπώνει...
Μια ξεχωριστή καταγγελία έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Σε αυτή αναφέρεται ότι δεν έφταναν οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες που στοχοποιούν τα δικαιώματα των στρατευμένων.
Τα δεινά των φαντάρων πολλαπλασιάζονται για έναν ακόμη λόγο και αυτός συνδέεται με τον ίδιο τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι νεοσύλλεκτοι τα καλοριφέρ ανάβουν 1 ώρα το πολύ. Οι δικαιολογία των στελεχών είναι ότι «κάνουν οικονομία για να φτιάξουν διάφορα έργα για την ορκωμοσία που θα έρθει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και πρέπει να τα βρει όλα τέλεια»!

ΝΙΚΗ φαντάρων που Αρνήθηκαν να πάνε στα HOT SPOT-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: Κόπηκαν οι Αποσπάσεις τους


Σε δεινή πολιτικά θέση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό γιατί όχι μόνο αυξάνει η οργή και η αγανάκτηση, αλλά και γιατί ήδη οξύνονται οι αντιδράσεις των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού που διατάχτηκαν να εργαστούν ως είλωτες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που προβλέπει ο Στρατός να φτιάξει, λειτουργήσει, συντονίσει hotspots, μετατρέποντας παράλληλα δύο εγκαταλειμμένα στρατόπεδα σε «κέντρα μετεγκατάστασης» μεταναστών!
Τονίζουμε ότι το σύνολο του εμπλεκόμενου προσωπικού –στρατιώτες, Υπαξιωματικοί, Αξιωματικοί- εκφράζουν τα πιο ακραία συναισθήματα τους καθώς εργάζονται ως δούλοι μέσα σε άθλιες συνθήκες, ατελείωτες ώρες, για να στήσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης φυλάκισης-ελέγχου-διαλογής-απέλασης των μεταναστών. 

Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα το σωτήριο έτος 2016… Μαρτυρίες φαντάρων για το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Σχιστού: «θα πετάξουν τους μετανάστες σε άθλιες συνθήκες και θα τους αφήσουν να σφαχτούν μεταξύ τους»

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των συναδέλφων φαντάρων για το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Σχιστού, που σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται με τις αντίστοιχες καταγγελίες των φαντάρων από την Σίνδο.
Και στις δύο περιπτώσεις οι φαντάροι αναδεικνύουν την απίστευτη ενταντικοποίηση της εργασιακής εκμετάλλευσης που υφίστανται καθημερινά, στα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα που ξαφνικά χαρακτηρίστηκαν «Κέντρα Φιλοξενίας», τους χώρους δηλαδή φυλάκισης-φακελώματος-διαλογής μεταναστών.
Και στις δύο περιπτώσεις οι στρατιώτες εκφράζουν την ανησυχία τους γράφοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να στοιβαχτούν τόσοι άνθρωποι, μέσα σε τόσο άθλιες συνθήκες, που δεν πληρούν καμιά συνθήκη υγιεινής.

Έσκασε βόμβα για Καμμένο:Mε απευθείας ανάθεση σε φίλο του Καμμένου η τροφοδοσία των Hot Spots;


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος, ανέθεσε τη σίτιση των προσφύγων και στα πέντε Ηot spots, με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαδικασία διαγωνισμού για όλη την Ελλάδα, σε μια εταιρεία κέτερινγκ των Αθηνών, με την επωνυμία"Pot and Pan" της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο προσωπικός του φίλος Γιάννης Τουντζιαρίδης.
Το φαγητό θα μεταφέρεται καθημερινά αεροπορικώς στα νησιά, με χρήση πολεμικών αεροσκαφών τροφοδοσίας (ντακότες).

Προ των πυλών η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συρία

Ο Αμερικανός υπ. Άμυνας (Φωτό ΑΡ)

Το ΝΑΤΟ, «εξετάζει το ενδεχόμενο» να συμμετέχει στους βομβαρδισμούς στη Συρία, επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ, μία εξέλιξη που αν υλοποιηθεί, φέρνει προ των πυλών την προοπτική μίας γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης.
«Χάρη στην ηγεσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξετάζουμε το ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να ενταχθεί στο συνασπισμό με την ιδιότητα του πλήρους μέλους» επισήμανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης με τους ομολόγους του από τις 49 χώρες που επιχειρούν στη Συρία.

ΕΤΣΙ ΔΙΑΔΩΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ: Επί 16 ημέρες άφησαν 63 ανθρώπους να πεθαίνουν πάνω σε σκάφος

Screen Shot 2016-02-11 at 9.57.13 PMΝαυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, άφησαν 63 μετανάστες από τη Λιβύη, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, να πεθάνουν από δίψα και πείνα, μέσα στο σκάφος τους, που έπλεε μεταξύ Λιβύης και του νησιού Λαμπεντούσα! 
Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian είναι συγκλονιστικό! 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα: Δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες αφέθηκαν να πεθάνουν κάπου στη Μεσόγειο, αφού τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, δεν έδωσαν καμία απολύτως σημασία στις εκκλήσεις των προσφύγων για διάσωση! 

ΝΑΤΟ: Από την Κρήτη φουλάρουν μηχανές τα πλοία που θα αναλάβουν δράση στο Αιγαίο

Image

Ανατολικά της Κρήτης κινείται η ΝΑΤΟϊκή αρμάδα η οποία θα αναλάβει δράση στο Αιγαίο τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Η δύναμη SNMG2 την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στο Ακσάζ της Τουρκίας όπου έκανε ασκήσεις με το τουρκικό ναυτικό,αλλά και με την τουρκική αεροπορία. 
Στη συνέχεια έπιασε στο λιμάνι της Σούδας και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στα ανοιχτά, ανατολικά της Κρήτης. 
Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση της Συμμαχίας και να καθοριστούντα πλαίσια της δράσης της ώστε να αναλάβει καθήκοντα. 
http://www.onalert.gr/

Παραλογισμός: Τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ θα αναχαιτίζουν τους πρόσφυγες του πολέμου

Με απόφαση της συνόδου των υπ. Άμυνας, πλοία του ΝΑΤΟ έρχονται άμεσα στο Αιγαίο. Παρά τις αρχικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του γ.γ. της Συμμαχίας, το ελληνικό υπ. Άμυνας (και όχι μόνο) το λέει καθαρά: τα ΝΑΤΟϊκά πλοία, η Frontex και το ελληνικό ή τουρκικό λιμενικό ανάλογα θα οδηγούν τα φουσκωτά πίσω στην Τουρκία.Η γερμανική φρεγάτα BONN, ναυαρχίδα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης που έρχεται στο Αιγαίο

Από τι έπεσε το ελικόπτερο στην Κίναρο;

Image

Όταν γίνεται ένα ατύχημα όπου χάνουν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι, είναι πάντα φυσικό να διατυπώνεται το ερώτημα "Γιατί έπεσε". Το ερώτημα συνήθως δεν είναι εύκολο να απαντηθεί εάν δεν αρχίσει η διαδικασία διερεύνησης.
Η απάντηση στο ερώτημα "γιατί έπεσε" ένα πτητικό μέσο, είναι συνήθως αρκετά πολύπλοκη. Η αιτία δεν είναι μόνο μία. Συνήθως είναι ένα σύνολο παραγόντνων που συντελούν να γίνει το ατύχημα. 
Ωστόσο διατυπώνονται ερωτήματα τόσο από τον απλό πολίτη, όσο και από ειδικούς. 

Pages from my Diary: A Child’s Memories of Iraq’s First Gulf War -


This month marked the 25th anniversary to the already forgotten crimes against humanity committed against the Iraqi people during the First Gulf War. These crimes are not only forgotten, but most of those who committed them under the banner of the “Coalition Forces” are still free and probably either acting as advisers, consultants, or policy-makers for more such crimes to be committed elsewhere, or they are happily retired on some quiet, peaceful, and colonized island. The First Gulf War is known as the “reaction” of the so-called “international community” led by the Coalition Forces to Iraq’s catastrophic invasion of Kuwait. 

Ο φράχτης του Εβρου και οι θάνατοι στο Αιγαίο

Οι «αρμόδιοι» υπουργοί δεν γνωρίζουν ή απλώς η εξουσία τούς κάνει ανάλγητους και υποκριτές; | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συντάκτης: 
Γιώργος Τσιάκαλος *
Είναι τεχνικοί οι λόγοι που δεν επιτρέπουν το γκρέμισμα του φράχτη του Εβρου, δήλωσε επανειλημμένα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, και έχει δίκιο, εάν αντιλαμβάνεται κυριολεκτικά το σχετικό αίτημα χιλιάδων ανθρώπων.
Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί διαμιάς από προσώπου Γης αυτό το εγκληματικό τερατούργημα, καθώς αποτελείται από 6.000 κυβικά μέτρα σκυρόδεμα, 800 τόνους χάλυβα, 20.700 μέτρα συρματόπλεγμα, 140.000 μέτρα κονσερτίνα (δηλαδή, λεπιδοφόρο συρματόπλεγμα) και 210.000 μέτρα σύρμα.

NATO plans biggest build-up against Russia since the Cold War REUTERS

Flags wave in front of soldiers taking position during the NATO Noble Jump exercise on a training range near Swietoszow Zagan, Poland, on June 18, 2015. Poland on Feb. 3 welcomed a U.S. plan to quadruple military spending in Europe in reaction to Russia's military resurgence. | AP

BRUSSELS – Backed by an increase in U.S. military spending, NATO is planning its biggest build-up in Eastern Europe since the Cold War to deter Russia, but it will reject Polish demands for permanent bases.

After ‘Whipping Up Myth of Russian Threat,’ NATO Approves New Fighting Force NATO 'aggravating tensions' with new deployment of thousands to Russian border - See more at: http://www.globalresearch.ca/after-whipping-up-myth-of-russian-threat-nato-approves-new-fighting-force/5507163#sthash.gPKcQkLc.dpuf


The United States and the 27 other NATO-member nations on Wednesday agreed to a new multinational force that will patrol the eastern European border setting up what many believe is “a dangerous dynamic…that has every possibility of spiraling out of control.”
During a press conference on Wednesday, alliance ministers, who are meeting this week for a two-day conference in Brussels, Belgium, cast themselves as defenders against Russian aggression—a charge that Russian officials have repeatedly denied.

ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ

xtisimo-spitiou-2-1
Στο kakaras.wordpress.com 
θα βρείτε μια αφήγηση γεγονότων που βίωσε τα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου ένα κορίτσι ( η Σταματούλα Μακρυνιώτη - Πρέκα), που γεννήθηκε στη Μαργιολάτα Φωκίδας το 1935 και αποφυλακίσθηκε το 1948. 
Η καταγραφή διακρίνεται από την απουσία καλολογικών στοιχείων, μισαλλοδοξίας, υπερβολών και αυτοπροβολής... είναι οι Γδαρμένες αναμνήσεις, όπως τις ονομάζει η ίδια, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μιας απλής γυναίκας ενός μικρού χωριού.
Η επιμέλεια του αφηγήματος έγινε από τον συγγραφέα Παναγιώτη Σακελλαριάδη.