Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ NΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση από το ΑΚΡ για επίθεση στην Συρία : Έρχονται σαουδαραβικά αεροσκάφη και στρατός, ενδεχομένως πάμε σε χερσαία επιχείρηση. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως οι Σαουδάραβες έχουν κάνει αναγνώριση στην Τουρκία και πρόσθεσε πως ¨Τουρκία και Σαουδική Αραβία μαζί μπορεί να πάμε σε χερσαία επιχείρηση¨

Το ΑΚΡ που για χρόνια στηρίζει τις τζιχαντιστικές συμμορίες, τώρα που αυτές ηττώνται, το ΑΚΡ αυξάνει την επιθετικότητα του. Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου στις συνεχιζόμενες εδώ και καιρό απειλές του, πρόσθεσε πως η Σαουδική Αραβία θα στείλει αεροσκάφη το Ιντζιρλίκ για ¨την καταπολέμηση της ISIS¨. Ο Τσαβούσογλου είπε ¨Ήρθαν και έκαναν αναγνώριση. Δεν είναι σαφές το πόσα αεροσκάφη θα έρθουν. Θα στείλουν και στρατό¨.

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 31χρονο ΕΠ.ΟΠ. στη Χίο


Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους.
Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου ο 31χρονος ΕΠ.ΟΠ. Θ.Κ. Λοχίας του 96ΤΥΠΕΘ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κινούταν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα με κατεύθυνση από Βέσσα προς Αρμόλια όταν από άγνωστη αιτία...
συγκρούστηκε από με διερχόμενο αγροτικό όχημα με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Προπαγανδιστικού χαρακτήρα Επίσκεψη του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Σχιστό - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Στεφανάκη στο Σχιστό του Πειραιά, όπου βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι εργασίας για τη δημιουργία κέντρου επανεγκατάστασης προσφύγων. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ...


ΝΑΤΟ: Αυτά είναι τα πλοία της SNMG2 που θα περιπολούν στο Αιγαίο - ΦΩΤΟ

Image

Ας δούμε όμως ποια πλοία απαρτίζουν την ΝΑΤΟϊκή δύναμη.

Αϊνστάιν ο αναρχοκομμουνιστής


Αινσταιν
Τα αρχεία του FBI για τον Αϊνστάιν κρύβουν μαργαριτάρια που θα ζήλευε και ο πιο παρανοϊκός συνωμοσιολόγος. Πίσω όμως από την ηλιθιότητα των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ, κρυβόταν ο φόβος για τον αληθινό επαναστάτη, που έφυγε σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια.
Ο Αϊνστάιν ήταν αναρχικός, κομμουνιστής, πράκτορας της Κομιντέρν και είχε κατασκευάσει ένα ρομπότ που διάβαζε τη σκέψη, ενώ συνεργαζόταν με επιστήμονες, πρώην συμβούλους των ναζί για την κατασκευή ενός λέιζερ το οποίο θα κατέστρεφε ολόκληρες πόλεις. Οι συγκεκριμένες «πληροφορίες» δεν προέρχονται από κάποιον παρανοϊκό λάτρη των «θεωριών συνωμοσίας» αλλά από διαβαθμισμένα αρχεία του FBI, που αποχαρακτηρίστηκαν πριν από αρκετά χρόνια.

Ακυρώθηκε η «Λευκή Νύχτα» στη Νέα Σμύρνη

Όταν ο κόσμος του αγώνα σηκώνει κεφάλι, τα μεσαιωνικά όνειρα ανάπτυξης των Δημάρχων και των αφεντικών σταματούν!
Η δημοτική αρχή της Ν. Σμύρνης ακύρωσε τη φιέστα της «Λευκής νύχτας- νύχτας αγάπης» που ετοίμαζε γι αύριο κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των Εργατικών Λεσχών Ν. Σμύρνης και Καλλιθέας και άλλων τοπικών και εργατικών συλλογικοτήτων, καθώς και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Watsa-Fairfax πίσω από deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Χρήστος Φράγκου
Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία και την κυβέρνηση, ενώ σχηματίζεται νέο πανίσχυρο σχήμα στο Retail
Την ώρα που οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο ναδίρ και το Χρηματιστήριο βιώνει την απαξίωση ένα deal στο λιανεμπόριο έρχεται να επαναβεβαιώσει το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για την ελληνική αγορά και τις προοπτικές της. Πρόκειται για τον Prem Watsa και το Fund Fairfax, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται πίσω από το μεγάλο deal του Μαρινόπουλου με τον Σκλαβενίτη.

Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά 26 χρόνια από την αθώωση Μελίστα. Τα γεγονότα μέχρι και την τραγική δικαστική απόφαση

Γράφει: Νατάσα Κεφαλληνού 
17 Νοεμβρίου 1985, ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς πέφτει νεκρός από σφαίρα που δέχτηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον αστυνομικό Αθανάσιο Μελίστα. «Τραγωδία. Αστυφύλακας εκτελεί 15χρονο στα Εξάρχεια» τιτλοφορούταν το πρωτοσέλιδο των Νέων της 18ης/11/1985, που πλαισιωνόταν από τη σοκαριστική φωτογραφία του δολοφονημένου μαθητή. 

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Στεφανάκη στο Σχιστό του Πειραιά, όπου βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι εργασίες για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων. 
Ο ΑΝΥΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη περιηγήθηκε τους χώρους του Στρατοπέδου και ενημερώθηκε για τις εργασίες που έχουν γίνει και τη λειτουργικότητα του χώρου.

ΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ HOT SPOT-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Ετοιμάζουν πυρετωδώς το hotspot της Χίου -Τουαλέτες, τηλέφωνα, κρεβάτια, όλα έτοιμα

Εργάτες και στρατιώτες δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε μέχρι την Κυριακή, να είναι όλα έτοιμα προκειμένου οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στον χώρο.

Αδιανόητο: Εδωσαν σε Γερμανό εγκληματία πολέμου την διοίκηση του Αιγαίου! – Εχει σφάξει 102 αθώους!

Αδιανόητο: Εδωσαν σε Γερμανό εγκληματία πολέμου την διοίκηση του Αιγαίου! – Εχει σφάξει 102 αθώους!
 Στάζουν αίμα αθώων τα χέρια του Γερμανού αξιωματικού στον οποίο ανέθεσε το ΝΑΤΟ με έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης, να διοικεί το Αιγαίο: Υπό την διοίκησή του, ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα σκότωσαν 102 αμάχους, μεταξύ των και 27 παιδιά στο Αφγανιστάν 
το 2009, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ως εγκληματίας πολέμου από την ίδια την γερμανική κυβέρνηση!
Συγκεκριμένα το 2009, ο Γερμανός διοικητής Γιοργκ Κλάιν, κάθισε νστο εδώλιο του κατηγορουμένου στο στρατοδικείο καθώς έδωσε εντολή να σφαγούν άμαχοι στην Κοντούζ του Αφγανιστάν, όμως αθωώθηκε από τον γερμανικό στρατό. 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ" ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Και το Φοιτητικό Κίνημα εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους φαντάρους των ΧΩΚ

  • Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής Αθηνών
  • Φιλοσοφικής Αθηνών
  • Φυσικού Αθηνών
  • Πληροφορική Αθηνών
  • Μαθηματικό Αθηνών
  • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2016 Α΄ ΕΣΣΟ

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) του Στρατού Ξηράς , οι τελετές ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2016 Α΄ ΕΣΣΟ, παρουσία εκπροσώπων του ΓΕΣ, των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών των κατά τόπους περιοχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών, καθώς επίσης και συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.






Υπό βροχή η Ορκωμοσία 2016 Α΄ ΕΣΣΟ στο ΚΕΥΠ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)


Στο βυσματικό ΚΕΥΠ ο γιος της πρωην υπουργού Άννα Διαμαντοπούλου;Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο και έτσι γέμισε από κόσμο, για άλλη μια φορά η Φθιωτική πρωτεύουσα, όπου οι 428 νεοσύλλεκτοι της 2016 Α΄ ΕΣΣΟ ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα.
Η σημερινή ορκωμοσία έγινε εν μέσω τριήμερου πένθους για τις ένοπλες δυνάμεις και γι αυτό τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων χειριστών του ελικοπτέρου του ΠΝ. Για τον ίδιο λόγο δεν έγινε η παρέλαση των νεοσυλλέκτων και δεν παρατέθηκε δεξίωση από τη διοίκηση του ΚΕΥΠ, όπως άλλες φορές μετά την τελετή της ορκωμοσίας.

IISS: Κλείνει η “ψαλίδα” Ρωσίας και Δύσης σε τεχνολογίες αιχμής


Τα νέα ρωσικά και κινεζικά αμυντικά προγράμματα κλείνουν την τεχνολογική ψαλίδα με τη Δύση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το παγκοσμίου φήμης βρετανικό International Institute for Strategic Studies, σε ένα θέμα που μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
«Η χρησιμοποίηση προηγμένων πυραύλων κρουζ από τη Ρωσία στην Συρία και η επίδειξη των νέων κινεζικών όπλων, όπως οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς DF-26, που εμφανίστηκαν στη μεγάλη παρέλαση του Σεπτεμβρίου, δείχνει ότι η Δύση δεν έχει πια το μονοπώλιο σε υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα», αναφέρει ο επικεφαλής του ινστιτούτου Δρ. Τζον Τσίμπαν.

Απ' τη Μέση Ανατολή ώς την Ευρώπη: ο αγώνας είναι ένας και είναι ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα

Ο Joseph Daher είναι μέλος της οργάνωσης, Ρεύμα Επαναστατικής Αριστεράς (Ταγιάρ αλ-Γιασάρ α-Θαουρί) και διαχειριστής του blog, Syria Freedom Forever - Σουρία αλ-Χουρία λιλ-Άμπαντ και συνδιαχειριστής του blog,Cafe Thawra. Έχει εκδώσει μαζί με άλλους το βιβλίο, “Penser l’émancipation. Offensives capitalistes et résistances internationals” (La Dispute, Παρίσι 2013) και (μαζί με τον John Rees) το βιβλίο, “The People Demand. A short history of the Arab revolutions” (Counterfire, Λονδίνο 2011). Ζει στην Ελβετία και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης.

Το Ρεύμα Επαναστατικής Αριστεράς (Ταγιάρ αλ-Γιασάρ α-Θαουρί) είναι μια μαρξιστική, επαναστατική οργάνωση, που παλεύει για την ανάδειξη και τη διατήρηση των αρχικών στόχων της συριακής επανάστασης (δικαιοσύνη, δημοκρατία, κοινωνική χειραφέτηση, δικαιώματα των καταπιεσμένων εθνοτήτων, των γυναικών κτλ) σε μία σοσιαλιστική προοπτική. 

The Syria Proxy War against the Islamic State (ISIS) Has Reached its Climax. Military Escalation, Towards a US-NATO Sponsored Ground Invasion?


Image left Michel Chossudovsky
Washington’s strategy consists in spearheading a broader regional war by inciting Turkey, Saudi Arabia as well as Israel to do the “dirty work for us”.
Until recently, Syrian Government Forces together with their allies (Russia, Iran, Hezbollah) have been confronting so-called “opposition rebels” largely composed of “moderate” terrorists and mercenaries, with US-NATO intelligence and special forces forces operating covertly within their ranks.
The Al Qaeda affiliated terrorists and the Islamic State (ISIS) forces are supported by US-NATO-Israel and their Persian Gulf GCC allies. Turkey and Saudi Arabia, in close liaison with Washington have played a central role in the recruitment, training and financing of the terrorists.
Sofar, this proxy war has unfolded without a direct confrontation between US-NATO allied forces and Syrian government forces, which are supported militarily by Russia and Iran.

Why Are The Neocons so Desperate to Rescue Al-Qaeda in Syria?


Reading Dennis Ross and David Ignatius is a good reminder that the neocons live in a different world than the rest of us. They do not conform their analysis to reality, but rather they conform reality to their view of the world. Where most people would be encouraged to read that Aleppo in Syria was about to be liberated from its 3.5 year occupation by al-Qaeda’s Syrian franchise, the neocons see a disaster. 
On the brink of al-Qaeda’s defeat in Aleppo, the Washington Post’s Ignatius is furious that, “President Obama won’t approve military tactics that could actually shift the balance.” 

US A-10s bombed city of Aleppo on Wednesday, shifted blame onto Moscow – Russian military

Two US Air Force A-10 warplanes carried out airstrikes on Aleppo Wednesday, destroying nine facilities, Russia’s Defense Ministry reported. The same day, the Pentagon accused Moscow of bombing two hospitals, despite no Russian flights over the city.
“Yesterday, at 13:55 Moscow time (10:55 GMT), two American A-10 assault aircraft entered Syrian airspace from Turkey, flew right to the city of Aleppo and bombed targets there,” Russian Defense Ministry spokesman Igor Konashenkov said Thursday.
Also on Wednesday, Konashenkov referenced, the Pentagon’s spokesman, Colonel Steven Warren claimed that Russian warplanes allegedly bombed two hospitals in Aleppo.

ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ... ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ


Με το πλοίο Atlantas της Capital Ship Management του Ε. Μαρινάκη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου προς τη Δύση, μετά την άρση του εμπάργκο.
Το πλοίο του έλληνα εφοπλιστή, χωρητικότητας 321.000 τόνων, είναι ναυλωμένο στη γαλλική Total, η οποία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ιράν για την αγορά αργού πετρελαίου. Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, μετά την λήξη του πολυετή αποκλεισμού του Ιράν, που αποτελεί την τέταρτη χώρας παγκοσμίως σε αποθέματα πετρελαίου, οι ορίζοντες συνεργασιών που ανοίγονται είναι μεγάλες για αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις.

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 3 χρόνια της ΒΙΟ.ΜΕ. 13/14 Φεβρουαρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2 18.00 ΕΔΟΘ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ 
(Προξενου κορομηλα 51)
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2 ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.
10.00 
Παζάρι παράγωγων χωρίς μεσάζοντες 
Παιδοτοπος από τον Μικροτοπο
& άλλα δρώμενα
14.00 
Γλέντι γενεθλίων
με τους
ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ
ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΖΑΝΤΖΗ
ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.
Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ., στα πλαίσια του εορτασμού των τρίτων γενέθλιων λειτουργίας κάτω από κοινωνικό και εργατικό έλεγχο της παραγωγής, καλούμε τους αλληλέγγυους υποστηρικτές και όλη την κοινωνία που στέκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μας σε ανοιχτή πανελλαδική συνέλευση για να καθορήσουμε όλοι μαζί την περεταίρω πορεία του αγώνα, μα και της λειτουργίας του εργοστάσιου .