Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

¨ΑΘΛΙΟΙ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΙ¨, ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ !

Αιτιολογικό του δικαστηρίου για την απόρριψη της μήνυσης κατά του Ερντογάν: ¨άθλιοι, αμόρφωτοι, προδότες, ανήθικοι¨ είναι λέει κριτική
Το 3ο Πρωτοδικείο Αγκύρας απέρριψε την αγωγή που υπέβαλε ο καθηγητής Μπασκίν Οράν κατά του προέδρου Ερντογάν, με το αιτιολογικό πως με τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ¨ άσκησε το δικαίωμα κριτικής και έκφρασης αντίθετης γνώμης ενάντια στις κατηγορίες που είχαν τεθεί κατά του κράτους¨.
Για τους ακαδημαϊκούς που είχαν υπογράψει το κείμενο με τίτλο ¨Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα¨, ο Ερντογάν τους είχε πει ¨άθλιους, τύραννους, κατασκότεινους, αμόρφωτους, εμετικούς, προδότες της πατρίδας, οχήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, ανήθικοι, βρώμικες ψυχές¨ και ακολούθως άρχισε ένα κυνήγι μαγισσών σε βάρος τους.

Ο Οράν δηλώνοντας πως ¨υπάρχει και κάτι που λέγεται τιμή¨, υπέβαλλε αγωγή 10 χιλ λιρών κατά του Ερντογάν.Την πράξη του Οράν ακολούθησε και η καθηγήτρια Δρ. Νεσέ Οζγκέν.

Οι δικηγόροι του Ερντογάν στο κείμενο υπεράσπισης που υπέβαλλαν στο δικαστήριο ανέφεραν περί ¨ελευθερίας σκέψης και έκφρασης¨ όπως αυτή ορίζεται από το Συνταγματικό Δικαστήριο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

…………….

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρονται τα εξής ¨Έναντι αυτών των βαριών και άδικων κατηγοριών που εμπεριέχονταν σε εκεί την ανακοίνωση, ο σχολιασμός και η άσκηση κριτικής από τον επικεφαλής του κράτους, εκπρόσωπο της Τουρκικής Δημοκρατίας και της ενότητας του Τουρκικού Έθνους που διασφαλίζει την εφαρμογή του συντάγματος και την ομαλή λειτουργία των κρατικών οργάνων, είναι κάτι φυσιολογικό-αναγκαιότητα της ζωής. Γίνεται αποδεκτό δηλαδή πως ήταν έκφραση δικαιώματος άσκηση κριτικής έναντι του κειμένου των μηνυτών¨

Diken 

http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου