Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Θα ξανασυσταθεί η 15η Ταξιαρχία στην Καστοριά και ποια σχέση έχει με τον ΤΑΡ;

Σύμφωνα με την καθεστωτική προπαγάνδα, τις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των στελεχών της ΛΑΕ (Λαφαζάνης-Ήσυχος) οι Αγωγοί σημαίνουν Ανάπτυξη-Ειρήνη-Συνεργασία μεταξύ των λαών.
Βέβαια, η μέχρι τώρα εμπειρία τόσο από την Κύπρο, αλλά και από την Βόρεια Ελλάδα άλλα αποκαλύπτει:

Αγορές όπλων, προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, Ένταση της πολεμικής προετοιμασίας, οργανική ένταξη των φασιστών στις Ένοπλες Δυνάμεις (συνεκπαίδευση της μισητής και εχθρικής στον εργαζόμενο λαό μας 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με τους ακραίους εθνικιστές των Λεσχών Εφέδρων).

Με δύο λόγια Στρατιωτικοποίησης και Πολεμοκαπηλεία.

Τα όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα είναι αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα λοιπόν με το σαιτ kastorianiestia.gr "η αυξανόμενη ανησυχία από τις εθνικιστικές εξάρσεις στα δυτικά Βαλκάνια και οι γεωστρατηγικοί κίνδυνοι στους οποίους εκθέτει την περιοχή ο αγωγός ΤΑΡ, ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επεξεργαστεί σχέδιο για την στρατιωτική αναβάθμιση του νομού Καστοριάς με την επανασύσταση της 15ης Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kastorianiestia.gr οι πρώτες εκτιμήσεις για την στρατιωτική θωράκιση της περιοχής, έγιναν πριν μερικούς μήνες κατά την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τους επιτελείς του στα φυλάκια της ελληνοαλβανικής μεθορίου'.

Έτσι λοιπόν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος βρίσκει την ευκαιρία να παγώσει ξανά την περιστολή των εξόδων των πολεμικών δαπανών μέσω της κατάργησης των άχρηστων μονάδων και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του πελατειακού κράτους που διεκδικεί την επαναλειτουργία της 15ης Ταξιαρχίας.

Εκλογές πλησιάζουν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακαλύπτει ξανά τον Εκ Βορρά Κίνδυνο!

Το ποιος όμως είναι ο πραγματικός τους εχθρός αποκαλύπτεται από το ίδιο σαιτ:

"Η τελική πρόταση φαίνεται να ωριμάζει μετά τα γνωστά επεισόδια που προκάλεσαν στελέχη του ΚΚΕ στα διόδια του Πολυμύλου, όταν μηχανοκίνητη μονάδα του ΝΑΤΟ προερχόμενη από την Αλβανία, διέσχισε την Εγνατία με κατεύθυνση την Ρουμανία".

Δηλαδή η αναβαθμισμένη παρουσία του στρατού θα εξασφαλίσει ένα περιβάλλον Ασφάλειας εναντίον σε όποιον λογίζεται απειλή για τον αγωγό και την καπιταλιστική τους ανάπτυξη: θα είναι δηλαδή έτοιμος να στραφεί -μαζί με την Εθνοφυλακή και τις Λέσχες Εφέδρων- εναντίον μιας απεργίας, των προσφύγων, της μειονότητας και οτιδήποτε άλλο.  
Εμείς δηλώνουμε ενάντιοι στους "εθνικούς" Μεγαλοιδεατικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου: ενεργειακά κοιτάσματα, Αγωγοί, ΑΟΖ.
Όλα αυτά σημαίνουν Εκμετάλλευση-Καταπίεση-Πόλεμο-Οικολογική Καταστροφή.
Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-Ε.Ε.
 Απαιτείται λοιπόν τώρα να συγκροτήσουμε ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου