Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕΙΡΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ


Πραγματικά οι φαντάροι της Σειράς του Φεβρουαρίου, πολλοί από αυτούς αγωνιστές μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενοι, πρωταγωνιστές της εξέγερσης του Δεκέμβρη, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη θητεία, η οποία είναι ικανή να τους φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με σκληρά διλήμματα.

Η κυβέρνηση των σκανδάλων, της άγριας αντεργατικής επίθεσης, που έχει διαλύσει και ξεπουλήσει στους ιδιώτες την παιδεία-υγεία-πολιτισμό έρχεται να επιβάλλει μια νέα λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης. Η κρίση που δημιούργησε ο κόσμος του πλούτου, οι εργοστασιάρχες-εφοπλιστές και τραπεζίτες απαιτεί θυσίες από τους εργαζόμενους (τα 28 δις ευρώ στις τράπεζες κλπ), γίνεται αφορμή για την αφαίρεση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων και την επιβολή νέων σκληρών φόρων.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί τους εργατικούς αγώνες, βγάζει τους αγρότες στους δρόμους, προκαλεί τις νεολαιίστικες εξεγέρσεις. Η κυβέρνηση, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΛΑΟΣ και την πλήρη κάλυψη Ε.Ε.-ΜΜΕ είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την πολιτική της. Για αυτό αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως εσωτερικό εχθρό, για αυτό θεωρεί τα κινήματα «Ασύμμετρες Απειλές». Θέλουν να βγάλουν και τον στρατό στους δρόμους για να αντιμετωπίσει απεργούς, διαδηλωτές, ενώ στέλνουν τους ΟΥΚΑΔΕΣ-ΜΠΡΑΒΟΥΣ να χτυπήσουν Αγρότες και Λιμενεργάτες.


Παράλληλα σε Κύπρο και Αιγαίο στήνεται σκηνικό έντασης. Ο άγριος ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για το ποιος θα αναλάβει ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης οξύνεται. Τα προβλήματα στο Αιγαίο όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά δίνουν τη δυνατότητα σε Ερντογάν-Καραμανλή να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και να πωρώσουν εθνικιστικά τον μέσο πολίτη. Τα παιχνίδια στο Αιγαίο καλλιεργούν τον φόβο επίθεσης, δικαιολογούν τους τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς (ο Ελληνικός Στρατός θα κοστίσει στην κοινωνία 58 δις ευρώ για το 2006-2015). Ζωές χάνονται, είτε πιλότων, είτε λόγω της πολεμικής προετοιμασίας (ένας νεκρός φαντάρος-στέλεχος κάθε 10 μέρες).

Ταυτόχρονα, ο ελληνικός στρατός παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ιστορικά συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων (σε 15 χώρες). Είναι δεδομένη η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει ελληνικό στρατό στην Γάζα, σε ρόλο αστυφύλακα των Παλαιστινίων. Η απόφαση τους να στείλουν επιπλέον στρατεύματα στο Αφγανιστάν και να βάλουν τα ελληνικά τάγματα να πολεμούν με τους Ταλιμπάν σημαίνει ότι γρήγορα θα έρθουν πτώματα μισθοφόρων από εκεί!!! Το κόστος μετριέται σε εκατ. ευρώ και αίμα…

Την ίδια στιγμή, που πετάνε τόσα δις ευρώ σε εξοπλισμούς, οι φαντάροι κάνουν τη θητεία τους σε άθλιες συνθήκες. Παλιά κακοσυντηρημένα κτίρια, άθλιες συνθήκες υγιεινής, απαράδεκτα μαγειρεία, καρκινογόνος Αμίαντος παντού. Τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ-ΠΑΣΠ λουφάρουν, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βολεύει τους γαλάζιους ψηφοφόρους με ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ –ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ. Οι υπηρεσίες δε βγαίνουν και οι φαντάροι χώνονται απίστευτα. Κομμένες άδειες-έξοδοι, 2-3 ώρες ύπνο τη μέρα. Ακόμη και οι ΕΠ. ΟΠ. που είδαν το στρατό ως διέξοδο από την ανεργία χώνονται και αυτοί. Όσοι δεν είναι γλείφτες θα κάνουν απίστευτες υπηρεσίες και θα μετανιώσουν την ώρα και την στιγμή που επέλεξαν να γίνουν Μισθοφόροι. Χιλιάδες από αυτούς έχουν εγκαταλείψει τον στρατό…

Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει στον στρατό να αντισταθείς. Αξίζει να υπερασπιστείς τα δικαιώματα σου. Είναι ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξεις την Αξιοπρέπεια και τιμή σου, την σωματική σου ακεραιότητα και την ψυχολογική σου υγειά.
Άσε τους να λένε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν χειρότερα. Σε 12 μήνες θητείας «χώρεσαν» 24 μήνες πολεμικής προετοιμασίας και εργασιακής εκμετάλλευσης. Οι αξιωματικοί, θύματα και θύτες και αυτοί του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, βάζουν προτεραιότητα το ΑΞΙΟΜΑΧΟ του στρατού πάνω από τις ανθρώπινες νεανικές ζωές.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Εδώ και 16 χρόνια ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα στρατόπεδα. Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Μπροστά στις καθημερινές μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων.

Αναπτύσσοντας την αμφισβήτηση στους στρατώνες, δημιουργώντας επιτροπές φαντάρων και κινήσεις αγώνα, απαιτώντας τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων. Χωρίς κόμπλεξ και αποκλεισμούς. Όλοι οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι αγωνιστές, οι αριστεροί, οι αντιεξουσιαστές έχουν θέση στην προσπάθεια μας, καθημερινά εδώ και χρόνια δίνουν συντροφικά τους μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Αρνούμενοι την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας και τις αποστολές στρατού εκτός συνόρων. Στον πρόσφατο Δεκέμβρη της εξέγερσης εκατοντάδες φαντάροι, με πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υπέγραψαν κείμενο που ξεκάθαρα δήλωνε: δεν στρέφουμε τα όπλα ενάντια σε όσους αγωνίζονται.

Η δράση της νεολαίας Μέσα και Έξω από τον Στρατό έκανε πατσαβούρι τα σχέδια της ΝΔ και του υπουργού Β. Μεϊμαράκη για Στράτευση στα 19-21. Τώρα ο υπουργός «γλύφει» την νεολαία υποσχόμενος 9μηνο για να πάρει ψήφους και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του για όσα βιώνουν οι στρατευμένοι.

Εμείς απαιτούμε:
• Να σταματήσουν τα ψέματα. Μείωση της θητείας στους 6 μήνες όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, το 2004.
• Σεβασμό στα δικαιώματα των φαντάρων. Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ.
• Δωρεάν μετακινήσεις, εισιτήρια για πολιτιστικές εκδηλώσεις και αύξηση του Μισθού των Φαντάρων. • Υπηρεσίες 1-1 για όλους. Να καταργηθούν οι ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ-ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ. Ίσες συνθήκες στράτευσης για όλους.
• Να κλείσουν τα δεκάδες στρατόπεδα που εξυπηρετούν τις ψηφοθηρικές ανάγκες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να σταματήσουν οι φαντάροι να χρησιμοποιούνται ως υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
• Κανένας φαντάρος-στέλεχος εκτός συνόρων. Να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Να ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.
• Κανένας φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ. Να αποχωρήσουν τώρα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ από την Κύπρο, μαζί με όλα τα ξένα στρατεύματα.


Για την καλύτερη ενημέρωση των φαντάρων για τα δικαιώματα τους, για να «βγαίνουν» οι διαμαρτυρίες τους στην κοινωνία και να μπορούμε όλοι να τους συμπαρασταθούμε, μπορούν να απευθύνονται στην:

• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ (ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932 955437)
• Ηλεκτρονική σελίδα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όπου φιλοξενείται και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, http://diktiospartakos.blogspot.com/
• To περιοδικό του Δικτύου Σπάρτακος «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ».


ΚΑΛΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου