Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 60 ΧΡΟΝΩΝ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πριν 10 χρόνια το 1999, το ΝΑΤΟ γιόρτασε τα 50 χρόνια αλλεπάλληλων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, δικτατοριών και αδιάκοπης φύλαξης του καπιταλιστικού κόσμου, σπέρνοντας ξανά το θάνατο και τον όλεθρο στη Γιουγκοσλαβία, έχοντας στο πλευρό του σύσσωμη την «πολιτισμένη» Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα(ΟΗΕ). Ο πόλεμος τους τότε ονομάστηκε «ανθρωπιστικός»(!!).

Τα τελευταία 10 χρόνια το «νέο» ΝΑΤΟ σε ρόλο παγκόσμιου χωροφύλακα, τιμωρού της τρομοκρατίας και βασικού αρωγού καταστολής εξεγέρσεων και κοινωνικών εκρήξεων στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων είναι παντού παρών. Πλανητικός στρατιώτης και μπάτσος, με όχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, η παγκόσμια αυτή δολοφονική –ιμπεριαλιστική μηχανή εκφράζει και προωθεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της καπιταλιστικής δύσης κάτω από την ηγεμονία των ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη

Από κοντά και η ΕΕ διευρύνει τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ, προσπαθώντας παράλληλα να αναπτύξει αυτοτελείς στρατιωτικούς μηχανισμούς (Ευρωστρατός), ενισχύοντας τον επιθετικό – ιμπεριαλιστικό της ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΕ πραγματοποίησε (5) στρατιωτικές επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων και (7) αστυνομικές αποστολές εκτός «συνόρων» της….

Η Ελλάδα των Σημίτη-Καραμανλή-Παπανδρέου, η «ισχυρή Ελλάδα» των βιομηχάνων και του κεφαλαίου, συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται από το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ανά την υφήλιο. Ο στρατός αναπροσαρμόζεται στα νέα Νατοϊκά δεδομένα, το στρατιωτικό δόγμα μετατρέπεται από αμυντικό σε αποτρεπτικό – επιθετικό, οι στρατιωτικές μονάδες εκπαιδεύονται στην καταστολή διαδηλώσεων, αγωνιστές δικάζονται με αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Σήμερα που οι ιμπεριαλιστές δολοφονούν κι εξοντώνουν τον Παλαιστινιακό λαό, εφαρμόζουν την πιο στυγνή κατοχή σε Ιράκ-Αφγανιστάν, εμπλέκουν σε πολεμικό όλεθρο τους λαούς της Αφρικής-Καυκάσου εξαιτίας του ανταγωνισμού τους για τις πηγές και δρόμους ενέργειας, που ετοιμάζουν νέα πολεμικά σφαγεία με μπροστάρη τη Νατοϊκή μηχανή, πιστεύουμε ότι το αντιπολεμικό κίνημα μπορεί και πρέπει να πάει αλλιώς. Τα 60 χρόνια ΝΑΤΟ να γίνουν αφορμή για την εμφάνιση και ανάπτυξη ενός ισχυρού , μαζικού αντιπολεμικού κινήματος που θα αγκαλιάσει πλατιά τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Που θα συνδέει τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας με τη πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ , τον Ευρωστρατό , τον μιλιταρισμό , τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις κυβερνήσεις του πολέμου , πριν απ’ όλα στην ίδια μας τη χώρα.

Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα – γίνουν δε γίνουν εκλογές- εμείς πρέπει πιο αποφασιστικά να πάμε αντιπολεμικά – αντιΝΑΤΟικά – αντιΕΥΡΩΠΑΙΚΑ – αγωνιστικά. Να αναπτύξουμε με μαζικούς όρους και στη χώρα μας αντιπολεμικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Γι’ αυτό και καλούμε πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς , αντιπολεμικές συλλογικότητες, εργατικά-φοιτητικά σχήματα και σωματεία, δημοτικές κινήσεις , αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος σε πλατιά σύσκεψη για τη συγκρότηση μαζικής πρωτοβουλίας δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , 7ΜΜ , ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου