Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

«ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΜΠΑΜΑ» Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος και η ελληνική Αριστερά

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου καταγγελίας της στάσης της Αριστεράς που περιγράφεται ως «ένα μικρό χωριό που παραμένει αδούλωτο και αμετάπειστο», με μικρόψυχες-μίζερες εκτιμήσεις «που θέλει τον εχθρό να είναι όσο το δυνατόν χειρότερος, ώστε να μη μπορεί να μας ξεγελάσει-ακόμα και εις βάρος της ζωής όλων μας», από τον αρθρογράφο Προκόπη Δούκα. Και συνεχίζει: «είναι η αντίληψη που αθωώνει τις ακρότητες του Ταλιμπάν Μπους αφού τον εξομοιώνει με οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο».

Πιστεύουμε ότι και ο πιο καλοπροαίρετος αναγνώστης, ακόμη και ο πιο τυφλωμένος από αντι-αριστερά σύνδρομα, δυσκολεύεται να παρακολουθήσει το δημοσιογράφο σε αυτόν τον κατήφορο. Το πιο σημαντικό είναι η αποκάλυψη ότι τα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του αστικού συστήματος εξουσίας και χειραγώγησης, ιδίως αυτά που κινούνται σε ρυθμούς life style, συχνά χάνουν την ψυχραιμία τους και επιτίθενται με μανία σε όποιους επιμένουν αριστερά, σε όποιους αρνούνται την κατευθυνόμενη ενημέρωση και τον πολιτικό-πνευματικό έλεγχο.

Είναι όντως «καινοτόμο» να κατηγορείς όσους αγωνίστηκαν με κάθε τρόπο εναντίον του Μπους και της αμερικανικής υπερδύναμης, τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν απέναντι στα ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που «προστάτευαν» την πολιτική συμμαχιών και συμμετοχής σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα με καθοριστικό ρόλο του ελληνικού στρατού και των βάσεων στην Ελλάδα, ότι «αθωώνει το Μπους».

Το αντίθετο σίγουρα συμβαίνει. Ο Μπους «δαιμονοποιείται» ώστε να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες των Δημοκρατικών πριν και μετά από αυτόν. Ποιος ξεχνά τους βομβαρδισμούς σε Γιουγκοσλαβία-Ιράκ από την κυβέρνηση Κλίντον. Ποιος ξεχνά τη συμφωνία Δημοκρατικού-Ρεπουμπλικανικού κόμματος μετά την 11η Σεπτέμβρη για την εφαρμογή του νόμου τρομοκράτησης του αμερικανικού λαού που ονομάστηκε «Πατριωτικός Νόμος» και στην επίθεση-κατοχή του Αφγανιστάν. Οι ευθύνες του Μπους «προσωποποιούνται» ώστε να συγκαλυφθεί η κοινή πολιτική όλων των αστικών κομμάτων εξουσίας στις ΗΠΑ, η βαθιά συμφωνία σε αυτή των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ρωσίας, στην αντιμετώπιση του «εχθρού λαού». Όπου, η Ασφάλεια γίνεται ο δούρειος ίππος για την αφαίρεση δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων. Συνυπάρχοντας με ανταγωνισμούς, αντιθέσεις για το μοίρασμα του κόσμου, των αγορών, των πηγών και δρόμων ενέργειας.

Βεβαίως και όλα αυτά συμβαίνουν σε δύσκολες στιγμές για τους εργαζόμενους που δοκιμάζονται σκληρά από την τεράστια καπιταλιστική κρίση, που καλούνται να πληρώσουν με απολύσεις, ανεργία, λιτότητα, φόρους, αλλά και τους λαούς στην Παλαιστίνη-Ιράκ-Αφγανιστάν-Αφρική που βρίσκονται κάτω από τη μπότα της Νέας Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Το «φαινόμενο Ομπάμα» όπως αρέσκονται να το ονομάζουν, μετά την αυτοκρατορική στέψη της προκλητικής χλιδής μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων πεινασμένων και πενήτων, δείχνει τα πρώτα δείγματα γραφής. H κυβέρνηση του μοιάζει με μια άτυπη συγκυβέρνηση Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων αν αναλογιστεί κανείς τα πόσα υπουργεία ανατέθηκαν σε Ρεπουμπλικάνους και μάλιστα στους πιο συνεπείς ανθρώπους της πολιτικής Μπους σε Οικονομία και εξωτερική πολιτική.

Μπορεί ο «ενσωματωμένος» πάμπλουτος καλλιτέχνης που ακούει στο όνομα Bono να μίλησε για «εκπλήρωση» του παλαιστινιακού ονείρου», στην συναυλία που προηγήθηκε της ορκωμοσίας Ομπάμα, αλλά ας επιτρέψουμε στους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες της Γάζας να έχουν διαφορετική γνώμη!!!

Όσοι εξάλλου είδαν στο μαύρο, οικείο πρόσωπο του να χαράζεται το φιλελεύθερο χαμόγελο, γρήγορα αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα, στο άκουσμα της είδησης ότι: «η CIA συνεχίζει να έχει το δικαίωμα να προχωρεί σε απαγωγές πολιτών-υπόπτων για τρομοκρατική δράση». «Πρέπει να διατηρήσουμε ορισμένα από τα όπλα μας, υπάρχει ακόμη η ανάγκη να κυνηγήσουμε τους κακούς».

Αναμφίβολα, ο νέος αμερικανός πρόεδρος δεν μιλά έτσι γιατί διαβάζει πολύ Λούκυ Λουκ, αλλά γιατί μέσω της απανθρωποποίησης των αντιπάλων της αμερικάνικης υπερδύναμης επιδιώκει τη διατήρηση χρήσης των πλέον απάνθρωπων όπλων και μεθόδων. Και σίγουρα κανένας δεν ξεχνά το ρόλο που έπαιξαν και παίζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις –μυστικές υπηρεσίες, φυσικά και η ελληνική (υπόθεση Πακιστανών), στο πρόγραμμα των παράνομων μεταγωγών και κρατήσεων της Air Cia.

Το κλείσιμο του Γκουαντάναμο περιέχει οπωσδήποτε έναν ισχυρό συμβολισμό. Στην ουσία όμως σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν τίποτε για τους ανθρώπους που άδικα απήγαγαν-βασάνισαν-κατέστρεψαν την ζωή. Αντίθετα αναζητούν χώρες που θα «φιλοξενήσουν με ανάλογους τρόπους τους φυλακισμένους του Γκουαντάναμο, όπως τα ελληνικά Λευκά Κελιά. Τέλος, για τους περισσότερους από αυτούς, η επιστροφή στην πατρίδα τους σημαίνει νέο γύρο εξοντωτικών βασανιστηρίων, από τα σκοταδιστικά καθεστώτα και απειλή θανάτου.

Ας το πούμε καθαρά. Η εκλογή Ομπάμα δεν σημαίνει Ειρήνη. Αντίθετα επιταχύνονται οι προετοιμασίες των νέων πολεμικών συγκρούσεων. Ακόμη και ο άξονας του κακού και πιο συγκεκριμένα το Ιράν θα προσεγγιστεί για να επιτύχει η νέα Νατοϊκή επίθεση στο Αφγανιστάν. Την ίδια στιγμή που αποδεικνύεται φενάκη η λεγόμενη μουσουλμανική αλληλεγγύη, καθώς προέχουν τα κρατικά συμφέροντα του Ιράν όπως λογίζονται από τους μουλάδες που το κυβερνούν, οι ΗΠΑ δημιουργούν διαύλους επικοινωνίας.

Ποιος δε θα χαίρονταν από μια προσέγγιση ΗΠΑ-Ιράν που θα απομάκρυνε τον πόλεμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τον φέρνει πιο κοντά, τον στρέφει στο Αφγανιστάν. Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας καλεί τις χώρες του ΝΑΤΟ να συνάψουν διμερείς συμφωνίες που θα τους επιτρέψουν να κάνουν χρήση του ιρανικού εδάφους για ανεφοδιασμό των ένοπλων δυνάμεων τους στο Αφγανιστάν (μήπως θυμάται κανένας τις συμφωνίες του Μιλόσεβιτς στο Ντέϊτον με τις οποίες πούλησε τους Σερβοβόσνιους της Κράινα και φυσικά, που κατέληξε ο ίδιος;).

Αφήνουμε τη ΛΗΘΗ για τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Πιστεύουμε ότι η εποχή μας απαιτεί την συγκρότηση ενός διαρκούς αντιπολεμικού κινήματος με τον από τα κάτω Συντονισμό εργατικών κινήσεων-σωματείων, φοιτητικών συλλόγων-σχημάτων, αγωνιζόμενων φοιτητών, όλες τις οργανωμένες ή μη συνιστώσες του αντιπολεμικού κινήματος.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Σύσκεψη για την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών με αφορμή τα 60 χρόνια δολοφονικής δράσης του ΝΑΤΟ, τη Δευτέρα 16/02/09, στις 7:00 μ.μ. στην Νομική Σχολή Αθηνών.

• Για την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στον πόλεμο της τρομοκρατίας.
• Για την αντικαπιταλιστική αντιιμπεριαλιστική αμφισβήτηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων του ελληνικού στρατού.
• Λευτεριά σε Ιράκ-Αφγανιστάν-Παλαιστίνη.
• Για την ανατροπή της κυβέρνησης του πολέμου, του κρατικού αυταρχισμού και της αντεργατικής πολιτικής.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. Και για να μην ξεχνιόμαστε :

    "έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος ο Ομπάμα κατά τους αδελφούς Κάστρο"

    http://allotriosi.wordpress.com/2009/01/04/%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%bf%ce%bc%cf%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή