Κυριακή 24 Μαΐου 2009

50 ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΜΕ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΙΤΙΑ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Σχεδόν (50) νεοσύλλεκτοι φαντάροι που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου εμφάνισαν συμπτώματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας.

Το ΓΕΣ, αγχωμένο από το γεγονός, έκδωσε άμεσα σχετική ανακοίνωση, με εμφανή την ανακούφιση του για το γεγονός ότι οι φαντάροι αφού νοσηλεύτηκαν στο αναρρωτήριο της μονάδας, δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Για καλό και για κακό στο Κ.Ε.Κορίνθου θα μεταβεί από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ειδικός επιδημιολόγος καθώς και κτηνίατρος για να εξετάσει τα τρόφιμα.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΣ;;;

Δυστυχώς η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Οι καταγγελίες των φαντάρων κάνουν λόγο για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν και ιδιαίτερα στα εστιατόρια.

Το προσωπικό που απασχολούνται σε αυτά είναι ελάχιστο. Πέρα από το γεγονός ότι δεν επαρκεί για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των (600) Νεοσυλλέκτων που σιτίζονται εκεί, αναγκάζεται να εργάζεται με εξοντωτικούς ρυθμούς για 14 έως 18 ώρες καθημερινά και επαναλαμβανόμενα.

Οι εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες (μια βρύση) και έτσι ο συνδυασμός της έλλειψης προσωπικού και των υλικών έχει τις ακόλουθες συνέπειες, καθώς τα πάντα πλένονται πρόχειρα και βιαστικά:
Οι κανάτες με τις οποίες σερβίρονται γάλα-τσάι-νερό είναι άπλυτες για καιρό. Επίσης σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται τα μαχαιροπίρουνα και οι δίσκοι, ενώ τα ποτήρια είναι πάντα θολά από τη βρώμα.

Το λίγο απορρυπαντικό (AVA) που χορηγείται δε φτάνει, ενώ το νερό στην Κόρινθο ως γνωστόν έχει πρόβλημα: περιέχει μεγάλη ποσότητα αλάτων που το καθιστά επικίνδυνο.
Βεβαίως και η υπόλοιπη καθαριότητα των χώρων του εστιατορίου προκαλεί φόβους για την υγεία των νεοσυλλέκτων: απορρυπαντικά-σκούπες-σφουγγαρίστρες δεν υπάρχουν.

Όπως καταγγέλλουν οι φαντάροι και στα μαγειρεία η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Πρόσφατα, όταν άνοιξαν τις κατσαρόλες με το γάλα που τους παραδόθηκε από τα μαγειρεία για να σερβίρουν, είδαν να επιπλέουν μύγες!!!

Αλλά και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις είναι προβληματικές και επικίνδυνες. Όπως μας καταγγέλθηκε χαρακτηριστικά οι τουαλέτες είναι φουλ στη βρώμα….
Θα προτείναμε στο κλιμάκιο των ειδικών επιστημόνων από το 401 ΓΣΝΑ να ρίξει μια ματιά στα εστιατόρια και στα μαγειρεία, αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της μονάδας.
Θα τους καλούσαμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστούν τους όρκους που έχουν δώσει και να μην προσπαθήσουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες των εμπλεκομένων αξιωματικών και του διοικητή του Κ.Ε.Κορίνθου.

Ήδη οι αξιωματικοί των εστιατορίων έχουν δώσει δείγματα γραφής: από την πρώτη στιγμή «κατηγόρησαν τα σουβλάκια στο ΚΨΜ» για τη γαστρεντερίτιδα!!!

Εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα των μερίδων που προσφέρεται στους νεοσύλλεκτους. Ο μάγειρας κυνηγά συνεχώς την αγγαρεία να βάζει μικρές μερίδες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν προϋπολογίσει ότι το φαγητό δε θα φαγωθεί από τους φαντάρους, που υποχρεωτικά θα στραφούν στο ΚΨΜ προς αναζήτηση τροφής.

Είναι ενδεικτικό ότι το Σαββάτο 23/05/09, τις μπριζόλες που προσφέρθηκαν δεν τις πλησίασαν (200) φαντάροι.
Ας ρίξουν επομένως μια ματιά στα ψυγεία, για να διαπιστωθεί η ακαταλληλότητα των τροφίμων.

Οι καταγγελίες που μεταφέρει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και οι οποίες προέρχονται από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ είναι συγκεκριμένες.

Επιβεβαιώνουν τις συνεχείς μας παρεμβάσεις και για το Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου και δυστυχώς δικαιώνουν με τον πιο ωμό τρόπο και τις σημερινές καταγγελίες που παρουσιάζονται στον Κυριακάτικο Τύπο (24/05/09).

Είναι κωμικοτραγικό το έτος 2009 να ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα.

Είναι γελοίο να αποδεικνύεται ότι ο Ελληνικός στρατός που ξοδεύει τόσα δις ευρώ για εξοπλισμούς και δαπάνες, δε μπορεί να προσφέρει στους φαντάρους ούτε ένα ποτήρι γάλα, ούτε ένα πιάτο φαγητό, ούτε απορρυπαντικά για τις καθαριότητες.

Κύριοι του ΓΕΣ, η κατάσταση είναι γελοία και επικίνδυνη.

Σοβαρευτείτε επιτέλους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Καλούμε τους συγκεκριμένους «παλιούς» φαντάρους που με τις πράξεις τους επιβαρύνουν τους συναδέλφους τους να μαζευτούν.
Τα ονόματα τους είναι στη διάθεση μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου