Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 645 Μ.Τ.Π. ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΞΑΝΘΗΣ


Η κουβέντα για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας φουντώνει πάλι και φαίνεται ότι θα φουντώνει κάθε φορά που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Την ίδια στιγμή οι καταγγελίες για τα βύσματα σε όλα τα σώματα δε σταματάνε. Η επικαιρότητα δίνει την εντύπωση σε κάποιον που δεν ξέρει, ότι τα στρατόπεδα είναι γεμάτα από φαντάρους και ότι οι αξιωματικοί δεν ξέρουν τι να τους κάνουν, με αποτέλεσμα να φέρονται ευνοϊκά στα «γαλάζια» και «πράσινα» παιδιά που περισσεύουν.

Εμείς οι φαντάροι στο 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στο Πετροχώρι Ξάνθης ξέρουμε καλά ότι δεν περισσεύει κανείς. Εδώ και μήνες είμαστε σε εμπλοκή με έξοδο μια φορά στις δέκα μέρες. Οι αιτίες είναι δύο: α) όλο το μισθοφορικό τμήμα του τάγματος (ΕΠ.ΟΠ.) «υπηρετεί την πατρίδα» στο Κόσσοβο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος ύπαρξης των ΕΠ.ΟΠ.

Σπάνια συνεισφέρουν στις υπηρεσίες και στις αγγαρείες. Όσο και αν αυξάνεται ο αριθμός τους η δική μας καθημερινότητα δεν αλλάζει. Το μόνο που αλλάζει είναι η συμμετοχή τους στις αποστολές εκτός συνόρων.

Κάθε φορά που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναγγέλλουν νέες προσλήψεις μισθοφόρων στο μυαλό τους έχουν τη μεγαλύτερη σύνδεση του ελληνικού στρατού με το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό. Γι’ αυτό και όταν εμείς οι έφεδροι ακούμε για το μεγάλο στρατό της «ισχυρής Ελλάδας» προετοιμαζόμαστε για νέες σκοπιές και αγγαρείες.

β) το τάγμα μας στέλνει φαντάρους στο Στρατόπεδο Στεφανίδη. Όλοι στην Ξάνθη ξέρουν ότι μιλάμε για ένα ξεκάθαρα βυσματικό στρατόπεδο, γι’ αυτό κι εμείς πηγαίνουμε εκεί για να τους ξεκουράσουμε λιγάκι!

Υπάρχει κάποιος αξιωματικός να μας εξηγήσει γιατί ενώ έχουμε τέτοια εμπλοκή κάνουμε σκοπιές και αγγαρείες στο στρατόπεδο Στεφανίδη ενώ παράλληλα άλλοι πηγαίνουν να κάνουν τους υπηρέτες στις κατασκηνώσεις των αξιωματικών;


Και πρώτος από όλους να μας απαντήσει ο λοχαγός Δημητρακόπουλος που εκτελεί χρέη διοικητή. Δεν μας ενδιαφέρει αν δέχεται πιέσεις ή διαταγές. Δουλειά του δεν είναι απλώς να διαχειρίζεται μία κατάσταση αλλά να βρει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των στρατευμένων.


Δεν μπορούν μια ζωή να παίζουν κρυφτό ρίχνοντας τις ευθύνες στο δαίδαλο της ιεραρχίας.

Απαιτούμε: Άμεση απεμπλοκή του Ελληνικού στρατού από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.


Ίσες συνθήκες στράτευσης για όλους.

Να μπει φραγμός στο καθεστώς των βυσμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στις πελατειακές σχέσεις.

Υπηρεσίες 1-1 και αύξηση των αδειών.

Να περιοριστούν οι υπηρεσίες όταν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός στρατιωτών για να τις υλοποιήσει.


Κανένας φαντάρος στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν δωρεάν διακοπές οι αξιωματικοί.

Η καλοπέραση των αξιωματικών σημαίνει μεγαλύτερο χώσιμο για όλους τους φαντάρους. Άμεση πρόσληψη πολιτικού προσωπικού στα ΚΑΑΥ.

2 σχόλια:

  1. Καταγγελία οργισμένου πατέρα για το στρατόπεδο Δορίσκου Φερών Έβρου διοικητής αυτού κύριος Παπακώστας. Η θέρμανση στους θαλάμους είναι απαράδεκτη τώρα μάλιστα που έχει πολύ κρύο .Ατελείωτες ώρες σκοπιάς και ελάχιστες ώρες ξεκούρασης κακή σίτιση
    Ερώτηση προς τους κυρίους υπευθύνους του στρατοπέδου γιατί έχετε να πείτε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταγγελία οργισμένου πατέρα για το στρατόπεδο Δορίσκου Φερών Έβρου διοικητής αυτού κύριος Παπακώστας. Η θέρμανση στους θαλάμους είναι απαράδεκτη τώρα μάλιστα που έχει πολύ κρύο .Ατελείωτες ώρες σκοπιάς και ελάχιστες ώρες ξεκούρασης κακή σίτιση
    Ερώτηση προς τους κυρίους υπευθύνους του στρατοπέδου γιατί έχετε να πείτε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή