Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ


Με ιδιαίτερη προσοχή καταγράφουμε τα εξαιρετικής σημασίας γεγονότα αντίστασης των φαντάρων στο Κέντρο εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Πάτρα, για τα οποία μας ενημέρωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Πιο συγκεκριμένα, το Σαββάτο 30/05/2009 και οι (4) διμοιρίες του Β
Λόχου βγήκαν παραπονούμενες, γεγονός που προτίθενται να επαναλάβουν οι φαντάροι στην Αναφορά της Δευτέρας 01/06/09 στον ίδιο το διοικητή της μονάδας, το Ταξίαρχο Ψαράκη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: οι κατάκοποι νεοσύλλεκτοι φαντάροι από το τρέξιμο ολόκληρης της βδομάδας περίμεναν ότι ο Σαββατοκύριακο 30-31/05/09 θα κυλούσε ήρεμα, θα γινόταν σεβαστό το πρόγραμμα εργασιών, θα τους παραχωρούνταν ο προβλεπόμενος Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και ψυχαγωγία.


Αυτό ήταν απαραίτητη ανάγκη καθώς η μονάδα οδεύει προς την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων και η πίεση στους φαντάρους έχει αυξηθεί.

Αντί για την απαραίτητη όμως ξεκούραση, Σωματική και ψυχολογική, είδαν το όργανο υπηρεσίας, τον Αρχιλοχία Αθανασόπουλο, να πρωταγωνιστεί σε απαράδεκτα περιστατικά, ακόμη και λεκτικής βίας.

Σε κάθε ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του, ο αρχιλοχίας Αθανασόπουλος «έχωνε» τους φαντάρους, σπαταλούσε άσκοπα τον χρόνο τους και τους επιβάρυνε. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο τους κράτησε αναίτια για μισή ώρα κάτω από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο πριν το μεσημεριανό (30/05/09), καθυστερώντας τους και στερώντας τους στην συνέχεια πολύτιμο χρόνο ξεκούρασης, αλλά είχε την απαίτηση να τους κατεβάσει το απόγευμα στις 17:15 μ.μ., μαζί με τον Α’ Λόχο για καθαριότητες, που κράτησαν ως τις 19:50 μ.μ..

Πρόκειται σαφώς για μια συνηθισμένη πρακτική των οργάνων υπηρεσίας, που στερούν τον ελεύθερο χρόνο των φαντάρων με θεατρικού τύπου υπηρεσίες, ώστε να μην αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους κατάκοπους φαντάρους και οι ίδιοι να «παρουσιάζουν έργο» στους διοικητές, ώστε να γίνονται αρεστοί..


Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση το ποτήρι της οργής των φαντάρων ξεχείλισε και τέσσερις (4) διμοιρίες του Β’ Λόχου βγήκαν παραπονούμενες, γεγονός που θα επαναληφθεί τη Δευτέρα στο διοικητή της μονάδας.


Το σπάσιμο των νεύρων των φαντάρων και η αναίτια επιβάρυνση τους συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, Κυριακή 31/05/09, με νέες καθαριότητες και συνεχείς, άσκοπες αναφορές, που «γίνονται για να γίνονται»!!!


Όμως ο Αρχιλοχίας Αθανασόπουλος, ένας αυταρχικός άνθρωπος, ζητά εκδίκηση. Για αυτό το λόγο ενημέρωσε τους φαντάρους της Β’ Διμοιρίας του Β’ Λόχου, που φέρεται να αναλαμβάνει τη διοίκηση άμεσα ότι «εσάς μπορώ – εσάς θα τιμωρήσω».


Εμείς καλούμε το διοικητή της μονάδας, που είναι καθόλα συνυπεύθυνος για τη διαγωγή των υφισταμένων του αξιωματικών-υπαξιωματικών να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να διαφυλάξει το σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων.

Τον καλούμε να μας απαντήσει: Από ποιο άρθρο του Στρατιωτικού Κανονισμού προκύπτει η δυνατότητα Εκδίκησης των Αξιωματικών-Υπαξιωματικών στους φαντάρους; Είναι ή δεν είναι απαράδεκτη, παράνομη, αντικείμενο ελέγχου και τιμωρίας από τον ίδιο, η παρεκτροπή του Αρχιλοχία Αθανασόπουλου, οι απειλές του και το σύνολο της λεκτικής βίας που άσκησε στους φαντάρους;


Καλούμε τον διοικητή Ταξίαρχο Ψαράκη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ακούσει τους στρατευμένους και να τιμωρήσει τις ακραίες συμπεριφορές.

Καλούμε επίσης το νεολαιίστικο κίνημα της Πάτρας, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στους καταπιεζόμενους, αλλά αγωνιζόμενους Στρατευμένους.


Πραγματικά, η διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάτρας μπορεί να βρεθεί μπροστά στην κατακραυγή της νεολαίας, αν δε λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τέλος, καλούμε τους γονείς των στρατευμένων να παρέμβουν με κάθε μέσο στη διοίκηση της μονάδας απαιτώντας το σεβασμό της σωματικής και ψυχολογικής υγείας των υποχρεωτικά στρατευμένων παιδιών τους.


Την Τετάρτη, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πάτρας πραγματοποιείται η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων, παρέχοντας την ευκαιρία της καταδίκης των αυταρχικών συμπεριφορών απέναντι στους φαντάρους.

Ο Σεβασμός της ψυχολογικής-σωματικής υγείας και της Αξιοπρέπειας των Στρατευμένων είναι Αδιαπραγμάτευτη και απόλυτη Απαίτηση προς τον Ελληνικό Στρατό.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου