Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Μας είπαν για τέλειες εγκαταστάσεις, για άδειες, για πληρότητα, για μισθό, μας έταξαν για την Κύπρο μια παραδεισένια θητεία.

Η πραγματικότητα όμως εδώ στο δεύτερο τάγμα πεζικού τους διαψεύδει. Πρώτα από όλα υπάρχει φοβερό πρόβλημα με το πόσιμο νερό, αφού δεν πίνεται με τίποτα. Επιπλέον δεν υπάρχουν ούτε τα αυτόματα μηχανήματα υποδοχής κερμάτων οπότε νερό αγοράζουμε μόνο από το ΚΨΜ σε συγκεκριμένες ώρες. Τώρα το καλοκαίρι, δηλαδή, πίνουμε σχεδόν αποκλειστικά ζεστό νερό.

Αλλά και στις υπηρεσίες δεν είναι όπως μας τα είπαν, αφού με το πρόγραμμα και τις δυσκολίες που υπάρχουν, το 2 μέσα και 1 έξω δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ξεκούραση. Η διαρκής πολεμική ετοιμότητα κάνει την εκπαίδευση εξαντλητική. Οι αξιωματικοί προσπαθούν να μας πωρώσουν, λέγοντας: «Είστε μαχίμια, τα καμάρια της πατρίδος» κτλ. Οι περισσότεροι όμως από εμάς έχουμε μετανιώσει που είμαστε εδώ και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε σε μία ξένη χώρα.

Η μεγαλύτερη πίεση προέρχεται από το γεγονός ότι όλα πρέπει να είναι προβλεπόμενα: εμφάνιση, κρεβάτια, ξύρισμα, χαιρετισμοί κλπ. Ένα πλέγμα από διαταγές και κανονισμούς που είναι σχεδόν αδύνατο να τηρηθεί. Γι’ αυτό οι ποινές και οι καμπάνες πέφτουν συνέχεια ανεβάζοντας ουσιαστικά την αναλογία υπηρεσίες – έξοδοι. Οι αξιωματικοί αυθαιρετούν συστηματικά και μας έχουν ταράξει στα καψόνια. Χαρακτηριστικό είναι το αγαπημένο δίλλημα που βάζουν στους φαντάρους, θα πέσεις για κάμψεις ή θα φας φυλακή, διασκεδάζοντας έτσι με την επιθυμία μας να βγούμε για λίγες ώρες από το στρατόπεδο.

Το σύνολο της ιεραρχίας με επικεφαλής το διοικητή Αντισυνταγματάρχη Μόραλη είναι διαποτισμένο με αυτή τη λογική, την οποία αναπαράγει από σειρά σε σειρά. Αλήθεια τα κλιμάκια του ΓΕΣ που παρουσιάζουν ως υποχρεωτική τη μετάθεση στην Κύπρο τα ξέρουν όλα αυτά ή απλώς το θεωρούν ως το απαραίτητο συμπλήρωμα του ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ της ΕΛΔΥΚ;

Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ. Να φύγουν ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ από το νησί και να κλείσουν οι Βρετανικές και Νατοϊκές βάσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου