Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Ως γνωστόν, ο Στρατός αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά οχυρά των πελατειακών σχέσεων, που η εκάστοτε κυβέρνηση, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, χρησιμοποιεί σύμφωνα με τις στενές κομματικές της ανάγκες, εξαγοράζοντας με ποικίλους τρόπους τόσο την υποχρεωτικά στρατευμένη νεολαία, όσο και το επαγγελματικό προσωπικό.

Οι σκανδαλώδεις πρόσφατες προσλήψεις προσωπικού και οι κρίσεις των αξιωματικών απέδειξαν το εύρος του κομματικού εναγκαλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και τα πολλαπλά πλοκάμια ελέγχου και χειραγώγησης του μόνιμου προσωπικού, σε εποχές που αυξάνεται κατακόρυφα η συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και διευρύνεται ο ρόλος του στο πλαίσιο της καταστολής του «εσωτερικού εχθρού» και των μεταναστών, ενώ η συμπεριφορά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απέναντι στους φαντάρους είναι προκλητική.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ διαμέσου του κομματικά ελεγχόμενου τύπου, των εκδοτών που τρέφει με τις κρατικές διαφημίσεις, αφήνει να διαρρεύσουν σενάρια περί μείωσης της θητείας, με μόνο στόχο την υφαρπαγή της ψήφου της νεολαίας.

Όμως υπάρχουν και σταθεροί τρόποι, με τους οποίους η κυβέρνηση επιχειρεί την εξαγορά των στρατευμένων. Οι Μετατάξεις των γαλάζιων βυσμάτων σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία ποτέ δεν σταμάτησαν, ενώ διατηρούνται και αυξάνονται τα προνόμια των φαντάρων που υπηρετούν εκεί: άγραφες άδειες κάθε μήνα – τα γνωστά off – χαρακτηρισμός ακόμη και των μονάδων δίπλα ή και μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής ως Παραμεθόριο, ώστε να δικαιολογούνται άγραφες άδειες (Πτέρυγα Μάχης Ελευσίνας, Πτέρυγα Μάχης Τανάγρας, Ραντάρ Πάρνηθας, Σκαραμαγκάς κλπ). Οι Μεταθέσεις τρέφουν τη βυσματοκρατία που αναπτύσσεται σε κάθε επίπεδο εξουσίας (δήμαρχοι, νομάρχες, μητροπολίτες, στρατιωτικοί και βεβαίως το γραφείο του υπουργού Β.Μεϊμαράκη) και πραγματικά βιομηχανοποιείται μέσα από τις οργανώσεις νεολαίας των δύο κομμάτων ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΟΝΝΕΔ-ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει όμως και μια αθέατη ευνοιοκρατική τακτική που με πολύ συγκεκριμένο τρόπο υλοποιούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι υφυπουργοί του. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά η επίσκεψη τους σε συγκεκριμένα Κέντρα Εκπαίδευσης στην ορκωμοσία των φαντάρων ώστε να τους φιλοδωρήσουν με περισσότερες μέρες αδείας. Έτσι λοιπό, ενώ οι ορκισμένοι φαντάροι στα Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς θα λάβουν (2), το πολύ (3) μέρες άδεια ορκωμοσίας, στα Κέντρα Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς που βρίσκονται στις εκλογικές περιφέρειες των εν λόγω πολιτικών, θα λάβουν πολύ περισσότερες.

Τα τελευταία χρόνια και μετά τις συστηματικές καταγγελίες μας, ο υπουργός και κυρίως οι υφυπουργοί του επισκέπτονται και άλλα Κέντρα Εκπαίδευσης παρέχοντας σε περισσότερους φαντάρους τη χαρά της μεγαλύτερης άδειας ορκωμοσίας. Πρακτική όμως που εν πολλοίς λειτουργεί ως «ξεκάρφωμα» αφού οι «παλιές αγάπες» στα βυσματικά κατά κόρον σώματα Πολεμικού Ναυτικού-Πολεμικής Αεροπορίας διατηρούνται στο ακέραιο.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γ.Πλακιωτάκης επισκέφτηκε ξανά την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, όταν ορκίστηκαν οι σμηνίτες της Β’ ΕΣΣΟ 2009, με αποτέλεσμα να τους χορηγηθούν δώδεκα (12) μέρες άδεια!!!!

Προσέξτε: το πρόβλημα δεν είναι γιατί δόθηκαν τόσο πολλές μέρες άδειας στους σμηνίτες, αλλά γιατί διατηρούνται με αυτό τον τρόπο οι διακρίσεις στον Ελληνικό Στρατό και δεν θεσμοθετείται ότι η άδεια ορκωμοσίας θα είναι για όλους τους φαντάρους, ανεξάρτητα που υπηρετούν δέκα (10) μέρες, ώστε να εξασφαλίζονται ΙΣΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Επίσης, γιατί η άδεια ορκωμοσίας να συνδέεται με το ποιος επίσημος θα παραβρίσκεται στην τελετή ορκωμοσίας, προσωποποιώντας μια διαδικασία, ανανεώνοντας μια τακτική καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων και δημιουργώντας την εικόνα του «καλού» τάχατες υπουργού ή υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αντί να εκδοθεί μια πάγια διαταγή που να προβλέπει ένα ανώτατο αριθμό ημερών άδειας ορκωμοσίας.

Τέλος, αποκαλύπτεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί άμεσα ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας και δεν υλοποιείται εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η ΝΔ. Ο χρόνος παραμονής στα Κέντρα Εκπαίδευσης είναι τεράστιος, «σπαταλάτε» σε ανούσιες εκπαιδεύσεις και για τις ανάγκες του θεαθήναι (παρελάσεις), με βασικό στόχο τον εγκλεισμό της νεολαίας πίσω από τους τείχους του στρατοπέδου, το σπάσιμο του τσαμπουκά της και την υποταγή πειθάρχηση της.

Τα λόγια του υφυπουργού Γ.Πλακιωτάκη είναι αποκαλυπτικά για το πώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και ολόκληρο το σύστημα εξουσίας βλέπουν το στρατό: «ένα μεγάλο σχολείο για όλους, μα πάνω απ’ όλα τιμή και χρέος μας».

Κριτήρια που προσμετρούνται διαφορετικά όταν πρόκειται για τα δικά μας γαλάζια παιδιά, που μεταφράζονται σε δώδεκα μήνες δωρεάν εργασίας, σε ένα πανάκριβο ελληνικό στρατό που βρίσκεται σε (15) χώρες και χρησιμοποιεί τις πολεμικές δαπάνες για να στήνουν δουλειές πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Στρατιωτικοί και ελληνικές βιομηχανίες του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου