Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ

Είμαστε νεοσύλλεκτοι στο κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στη Θήβα. Το χαοτικό στρατόπεδο, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, βρεθήκαμε άτομα που δεν γνωριζόμασταν από πριν αλλά μας ένωσαν κοινές αντιλήψεις πάνω στην αναγκαιότητα και τη δύναμη της συλλογικότητας. Με αυτό το γράμμα δεν θέλουμε μόνο να βγάλουμε στη δημοσιότητα τα κακώς κείμενα του στρατοπέδου αλλά να δείξουμε πώς το νεολαιίστικο κίνημα. Μπορεί να ξεπερνάει τα συρματοπλέγματα και να αναπτύσσει νικηφόρα δράση στην «έδρα» του αντιπάλου.
Η πρώτη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από την ανοργανωσιά της διοίκησης του κέντρου. Το πρώτο βράδυ πήγαμε για ύπνο 1:45 (το πρωινό ξύπνημα βέβαια κανονικά). Πολλά λάθη, περισσότερες ελλείψεις. Ακόμα και μέχρι το πρώτο επισκεπτήριο η εικόνα των φαντάρων ήταν γελοία. Μικροσκοπικά καπέλα σε μεγάλα κεφάλια., αθλητικά παπούτσια γιατί δεν υπήρχαν αρβύλες κ.τ.λ. Φυσικά είμαστε οι τελευταίοι που θα παραπονεθούμε για την ολοκλήρωση της χακί εμφάνισης. Το πρόβλημα είναι η ταλαιπωρία με τις συνεχείς αλλαγές. Εξάλλου δεν κατανοούμε γιατί πρέπει να εμφανιζόμαστε σε συγγενείς και φίλους με τη στολή. Ποιος τους είπε ότι οι μανάδες μας καμαρώνουν όταν μας βλέπουν με την παραλλαγή; Εντύπωση επίσης, μας προκαλεί το γεγονός ότι φαντάροι είχαν το ρόλο του παρκαδόρου και του τροχονόμου σε αυτοσχέδιο πάρκινγκ έξω από το στρατόπεδο προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Φυσικά υπήρχαν τροχονόμοι οι οποίοι αραχτοί έπιναν το καφεδάκι τους αφού κάποιος άλλος έκανε τη δουλειά τους.

Τα σοβαρά προβλήματα έχουν να κάνουν καταρχήν με τις εγκαταστάσεις και το φαγητό. Σκούπες και σφουγγαρίστρες σχεδόν δεν υπάρχουν, η χλωρίνη δίνεται με το σταγονόμετρο, τα γάντια είναι σπάνια. Οι κουβέρτες είναι παμβρώμικες και μέσα στη σκόνη. Λογικό αφού κατασκευάστηκαν το 1966 και ίσως να μην έχουν πλυθεί ποτέ! Ζεστό νερό στα μπάνια σχεδόν δεν υπάρχει, ενώ η κατάσταση στις τουαλέτες είναι δραματική. Ενδεικτικά: 2η μοίρα Α’ πυροβολαρχία 5 τουαλέτες για 153 άτομα με κάποιες χαλασμένες, 3 Γ 12 τουαλέτες για 160 άτομα με τις περισσότερες όμως χαλασμένες και 3 Β με 10 τουαλέτες για 160 φαντάρους  στις οποίες λειτουργούν μόλις 2 καζανάκια. Στις υπόλοιπες καταλαβαίνετε όλοι τι γίνεται. Το φαγητό είναι επίσης απαράδεκτο ενώ για τους τελευταίους συνήθως δε φτάνει. Είτε θα έχουν τελειώσει οι πατάτες και τρώμε σκέτο κοτόπουλο είτε θα έχει τελειώσει το κρέας και τρώμε σκέτο ρύζι. Ένα πρόβλημα αρκετά σοβαρό αφού ως γνωστό είμαστε εγκλωβισμένοι και δεν έχουμε άλλη πρόσβαση σε κανονικό φαγητό.
Από την πρώτη στιγμή, δεν συμβιβαστήκαμε με αυτή την κατάσταση. Δεν είπαμε εντάξει θα περάσει, στρατός είναι δε γίνεται τίποτα. Καθημερινά σχεδόν, φαντάροι βγαίνουν παραπονούμενοι. Ζητάνε τα αυτονόητα. Γάντια, χλωρίνες, ζεστό νερό. Δίνονται πραγματικές μάχες για ένα γάντι παραπάνω, για να κρατήσει πέντε λεπτά παραπάνω το ζεστό νερό ( έχει για τρία τέταρτα όλη τη μέρα), για να αυξηθούν οι μερίδες. Σίγουρα οι εγκαταστάσεις είναι εντελώς ακατάλληλες και δε βοηθάνε, αλλά ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες καταφέρνουμε μικρές νίκες. Σημασία έχει ότι έχουμε σπάσει στην πράξη την κλασική λογική του στρατού « να τα δέχεσαι όλα αδιαμαρτύρητα». Κάθε φαντάρος στη Θήβα έχει παραστάσεις στο πώς βελτιώνεται η καθημερινότητα.
Οι αξιωματικοί κρατάνε αντιφατική στάση. Ο υπολοχαγός Παπαδάκης για παράδειγμα, μίλησε ευθέως για γενικότερες περικοπές που επηρεάζουν τα πάντα. Άλλοι φτάνουν σε σημείο να λένε ότι θα μας αγόραζαν οι ίδιοι χλωρίνες αλλά δεν μπορούν γιατί έχουν γίνει περικοπές και στους μισθούς τους. Κατανοούμε την αξιοπρεπή στάση που προσπαθούν να κρατήσουν αλλά από την άλλη δε βλέπουμε και κάποια προσπάθεια να ανέβουν τα αιτήματά μας πιο ψηλά στην ιεραρχία. Είναι εγκλωβισμένοι στη λογική του να μην ασχολείσαι, να μην ψάχνεις για μπλεξίματα. Άλλοι πάλι είναι προκλητικοί όπως ο ανθυπολοχαγός Φλώκος, ο οποίος σε κάθε παράπονο απαντάει «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπάρχει ζεστό νερό, δεν προβλέπονται γάντια». Δεν προβλέπονται γάντια για τουαλέτες τις οποίες χρησιμοποιούν πάνω από 200 φαντάροι και από τις οποίες ο ίδιος δεν περνάει ούτε από έξω. Αντί να σκύβουν το κεφάλι και να ντρέπονται που διοικούν σε τέτοιες συνθήκες, απαντάνε με κυνικότητα, αδιαφορία και θράσος. Ο ίδιος αξιωματικός απαγόρευσε χωρίς κανένα λόγο  το πινγκ πονγκ στο Κ.Ψ.Μ. Πάει και η τελευταία ευκαιρία να περάσουμε λίγο πιο δημιουργικά και διασκεδαστικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Φυσικά δε λείπουν και τα καψόνια όπως αυτά της επιλοχία Νταλιάνη, που έβαλε φαντάρους να εκτελούν επί μισή ώρα παραγγέλματα με απίστευτη ταχύτητα. Ουσιαστικά, τους έβαζε να κάνουν κύκλους γύρω από τον εαυτό τους με τις απανωτές μεταβολές. Αυτά για αρχή μόνο.     



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 begin_of_the_skype_highlighting              6932955437      end_of_the_skype_highlighting
Diktioispartakos.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. ΣΤΟ 12 ΤΥΠ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΔΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΩΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΚΡΑΣΙΑ ΛΑΔΙ Κ.Α ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΣ ΤΟΝ ΑΘΩΟΣΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΙΣ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΚΟΒΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ Α ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΤΑ ΜΟΥ ΡΙΧΤΩΝ ΕΝΑ ΕΚΓΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΛΙΣΤΟΣ -ΑΚΟΥΡΕΦΤΟΣ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Κ.Τ.Λ Κ.Τ.Λ ΕΛΕΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΙΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΙΡΗΣ ΒΟΙΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ? ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ ΓΕΣ ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΠΑΡΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά γίνεται χαμός στον έβρο...παίρνουν κόσμο από μονάδες που δεν έχουν κόσμο και έχουν υπηρεσιακές ανάγκες και τους στέλνουν με απόσπαση στο ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ και άλλες μονάδες στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα....οι περισσότεροι διοικητές εξυπηρετούν ρουσφέτια και τα χοντρά βύσματα...επίσης δεν δίνουν οδοιπορικά σε φαντάρους που ζητούν κατάσταση επιβίβασης,και έτσι εκβιαστικά μας αναγκάζουν να πληρώνουμε τα αεροπορικά εισιτήρια από την τσέπη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, καλημέρα. Πάρτε τηλέφωνο ΄(6932955437) ή γράψτε μας περισσότερες πληροφορίες.
    Για την κατάσταση στον Εβρο θα θέλαμε ονόματα-περισταικά-μονάδες.
    Επίσης, δώστε μας πληροφορίες για την ΕΔΕ και τα γεγονότα.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. se poion aniki auto to kinito kai pos mporeis na boithisis gia to thema mas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε στην Επιτροπή ανήκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή