Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΟ 12ΤΥΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Για δεύτερη φορά η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έλαβε επιστολή καταγγελίας από τους φαντάρους που υπηρετούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Σε αυτή περιγράφεται μια γνωστή κατάσταση, ιδιαίτερα στις μονάδες της παραμεθορίου: διοικητές και αξιωματικοί εκμεταλλεύονται τη θέση τους στις μονάδες και εκβιάζουν τους φαντάρους, ιδιαίτερα τους ντόπιους, για να τους προσφέρουν διάφορα υλικά αγαθά και υπηρεσίες ώστε να τους βάλουν σε καλές θέσεις, να τους απαλλάξουν από άσχημες υπηρεσίες και να τους παρέχουν εξόδους και τιμητικές άδειες.
Τα οφέλη που εξασφαλίζουν οι διοικητές από τη λειτουργία του διεφθαρμένου αυτού πελατειακού συστήματος είναι από τρόφιμα μέχρι τραπεζώματα των ίδιων και των οικογενειών τους σε ακριβά εστιατόρια, ακόμη και την παροχή δωματίων, εννοείτε δωρεάν, για να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά!
Θύματα αυτού του συστήματος έπεσαν και οι φαντάροι στο 12 ΤΥΠ Αλεξανδρούπολης. Σε μια μικρή μονάδα, που όλα είναι γνωστά σε όλους, μετά από καταγγελίες έγινε ΕΔΕ στην οποία κατέθεσαν δεκάδες.
Όμως η ΕΔΕ αντί να τιμωρήσει τον καταγγελλόμενο διοικητή, συγκάλυψε και κουκούλωσε τα πράγματα, όπως κάθε παρόμοια διαδικασία.
Ο διοικητής θεωρώντας ότι κανείς δε μπορεί να του σταθεί εμπόδιο στο καθεστώς αυθαιρεσίας που έχει επιβάλλει στη μονάδα, επιδιώκει τώρα να πάρει τη ρεβάνς, απειλώντας τους υφισταμένους του, οι οποίοι αισθάνονται απροστάτευτοι από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται για το μέλλον τους καθώς διαπιστώνεται ότι στον ελληνικό στρατό όχι μόνο δεν υπάρχει δικαιοσύνη και δε μπορείς να βρεις το δίκιο σου, αλλά ουσιαστικά επιβραβεύεται η ρεμούλα και η διαφθορά.  Στελέχη και φαντάροι που τόλμησαν να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα και να συγκρουστούν με το διοικητή της μονάδας, αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Μέραρχος κάλυψε τον παρανομούντα διοικητή, αλλά κυρίως απαιτούν από τον αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Βενιζέλο και Μπεγλίτη, να παρέμβουν άμεσα.
Ας θέσουμε το απλό ερώτημα: Πως είναι δυνατόν το ΓΕΣ να επιτρέπει να συνεχίσει την εκτέλεση καθηκόντων διοίκησης σε έναν αξιωματικό που καταγγέλλεται από την  πλειοψηφία των υφισταμένων του; Δεν καταλαβαίνουν ότι δε μπορούν να κλείνουν τα μάτια; Μπορεί αδίστακτα να κουκουλώνουν τα πράγματα για να μην θιγεί το γόητρο του στρατού, αλλά είναι σε όλους κατανοητό ότι η καθημερινότητα της μονάδας θυμίζει βραδυφλεγή βόμβα.
Οι Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών και ο ΣΥΣΜΕΔ πρέπει να καταγγείλουν την διαφθορά και την Αυθαιρεσία των επίορκων συναδέλφων τους.              
Τέλος, γίνεται σε όλους αντιληπτό ότι όσο χειροτερεύει η αντεργατική επίθεση και προχωρά η εφαρμογή του Μνημονίου, που θίγει βίαια και τα εισοδήματα των αξιωματικών, αντικειμενικά θα αυξάνεται η διαφθορά και η αναζήτηση ατομικών λύσεων, συχνά παραβατικού χαρακτήρα, εις βάρος των υφισταμένων και των συναδέλφων.
Το συμπέρασμα είναι ένα: ή η κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο θα ανατραπούν με συλλογικούς αγώνες ή θα ζήσουμε άγριες σκηνές κοινωνικού κανιβαλισμού.
Ή θα υπάρξει Ελεύθερος Συνδικαλισμός και Συλλογικοί αγώνες Μέσα και Έξω από τον Στρατό ή θα ενισχυθεί ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, η εξάρτηση φαντάρων και μονίμων στελεχών από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, σε έναν ελληνικό στρατό που θα μετατρέπεται ολοένα σε στρατό αδίστακτων Πραιτοριανών, που θα δρουν βάρβαρα εντός και εκτός συνόρων, μήπως και διατηρήσουν τη θέση τους, με την τυφλή υποταγή απαραίτητο όρο της όποιας ιεραρχικής εξέλιξης.
Δυστυχώς, οι παρακάτω καταγγελίες αποτελούν εικόνα του σημερινού και ακόμη πιο άγριου αυριανού Κοινωνικού Μεσαίωνα.  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 12 ΤΥΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
«Παιδιά, καλησπέρα σας.
Είμαι και εγώ δυστυχώς ένας από τους πονεμένους πολίτες που κλήθηκα να υπηρετήσω την πατρίδα, στον στρατό.
Εν ολίγοις σας αναφέρω τα εξής : η μονάδα που υπηρετώ, 12 ΤΥΠ Αλεξανδρούπολης, βίωσε και βιώνει μια ΕΔΕ που διατάχθηκε πριν από δύο μήνες περίπου εναντίον του διοικητή της μονάδας Σταύρου Πάγκου και διενεργήθηκε από τον αντισυνταγματάρχη Κωστόπουλο, διοικητή του 526 Μ/Κ ΤΠ
Κλήθηκα για την ΕΔΕ να καταθέσω αυτά που γνώριζα και όφειλα να πω. Η ΕΔΕ είχε ως θέμα τις άδειες που χορηγούνται στην μονάδα, αλλά κατέδειξε κατά κάποιον τρόπο το πως λειτουργούσε το σύστημα της μονάδας για να πάρεις μια άδεια.
Η απάντηση λοιπόν είναι ότι για να πάρεις τιμητική άδεια έπρεπε να φέρεις στο διοικητή Σταύρο Πάγκο, κρασιά, λάδια, και ότι άλλο είχε όρεξη ο εν λόγω κύριος. Για αυτή την υπόθεση κατέθεσαν εναντίον του τριάντα συνολικά άτομα και όλα έδειξαν ότι θα λάμψει η αλήθεια για αυτόν το διοικητή που στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αποκαλύφθηκε επίσης ότι έπαιρνε επί καθημερινής βάσεως ψωμί που πληρώνει ο ελληνικός λαός, γάλα, κοκορέτσια, τσιπούρες, άλευρα και πολλά άλλα που του άνοιγαν την όρεξη, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, λες και είναι του πατέρα του το τσιφλίκι.
Το πρόβλημα, για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα της υπόθεσης, ότι με όλες αυτές τις μαρτυρίες που σας ανέφερα περιληπτικά ποιο πάνω, είναι ότι του ανακοινώθηκαν τα ονόματα και οι καταθέσεις που δόθηκαν από όλους μας. 
Τέλος, θέλω τη βοήθεια σας διότι φοβάμαι ότι από την στιγμή που ξέρει ότι έχω καταθέσει εναντίον του εγώ και όλοι οι εμπλεκόμενοι, θα μας κάνει την ζωή κόλαση!
Επιτέλους, τι κάνει και η Μεραρχία;
Μόνο την καριέρα τους κοιτάνε;
Τα ξέρει αυτά άραγε ο Αρχηγός ΓΕΣ ή ο ΥΠΕΘΑ και τα συγκαλύπτουν;
Ή έχουν μαύρα μεσάνυχτα;
Μάλλον το δεύτερο ελπίζω..»

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. EΧΩ ΣΥΓΓΕΝΗ ΣΤΟ 12ο ΤΥΠ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΗΔΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.ΤΕΡΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΘΕΛΕΙ ΞΗΛΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή