Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΧΙΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΕΠ.ΟΠ.ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ [Επιχείρηση αντιδραστικής αναδιάρθρωσης της ζωής της νεολαίας διαμέσου της Υποχρεωτικής Στράτευσης]

Πραγματικά το κράτος έχει συνέχεια: η ιδιόμορφη συγκυβέρνηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ έρχεται να συνεχίσει το έργο της ΝΔ που άφησε στη μέση ο Β.Μεϊμαράκης.
Οι ρυθμίσεις  για  τους Ανυπότακτους-Λιποτάκτες-Αντιρρησίες αποκαλύπτουν όλο το βάθος και την ουσία της ταξικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Με άγριο χαράτσι έως 6000 ευρώ τιμωρούνται οι Ανυπότακτοι και οι Λιποτάκτες, μεθόδευση που αποδεικνύει όλη τη φορομπηχτική και εισπρακτική λογική της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει την νεολαία, απειλώντας με τσουχτερό πρόστιμο όσους επιχειρούν να ξεφύγουν από τα στρατόπεδα και την υποχρεωτική στράτευση, ενώ νομοθετεί τη Λούφα των μοναχών. Τέλος, κλείνει πονηρά το μάτι στους γόνους των πλουσίων, σε όσους σπουδάζουν και κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, στους οποίους επιτρέπει έναντι ενός «λογικού για αυτούς ποσού» να απαλλαγούν ουσιαστικά της Στρατιωτικής θητείας.
Επί της ουσίας, η Στρατιωτική θητεία αποκαλύπτεται ως ένα τεράστιο βάρος που θα το κουβαλήσουν τα παιδιά της εργατικής και αγροτικής οικογένειας. Στον Στρατό όχι μόνο δεν είναι όλοι ίσοι, σύμφωνα με το γραφικό στρατιωτικό τσιτάτο, και εδώ έχουν πολλά να μας πουν ο Κασιδόκωστας, ο Γιαννακόπουλος, ο Ζαγορίτης και τόσα άλλα βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο Τριανταφυλλόπουλος, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα ανθρωπάρια της show bize, αλλά ουσιαστικά οι τελευταίοι ή θα χώνονται στο Πεντάγωνο με διαρκή «άδεια από την σημαία» ή  θα πληρώνουν και θα απαλλάσσονται!
Με αυτό τον αυταρχικό τρόπο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη διευρυμένη αποστροφή της νεολαίας για τον στρατιωτικό σχηματισμό, που τον νοιώθει ως χάσιμο χρόνου και τσαλαπάτησης της προσωπικότητας, ως περίοδο στυγνής εργασιακής εκμετάλλευσης και μετατροπής των νέων ειρηνικών πολιτών σε πολεμικές δολοφονικές μηχανές, που χωρίς αντίρρηση θα στραφούν είτε σε αλλοεθνή νεαρά παιδιά που υποχρεωτικά θα σταλούν και αυτά να πολεμήσουν για αλλότρια ταξικά συμφέροντα, ή να καταστείλουν κοινωνικές εξεγέρσεις των εργαζόμενων γονιών και φίλων τους.
Επιπλέον στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, ο στρατός όχι μόνο δεν υπηρετεί αμυντικές ανάγκες, αλλά υπηρετεί τα αστι9κά συμφέροντα και αναλαμβάνει συνεχώς διευρυνόμενες αποστολές εκτός συνόρων στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, προστατεύει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομήχανων και των εργολάβων παγκόσμια!
Οι τελευταίες ρυθμίσεις εντάσσονται στα σχέδια αντιδραστικής αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωρίζοντας τα τεράστια κενά που θα προκύψουν από την Απόλυση χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. και την αδυναμία πρόσληψης ΕΦΟΠ, αφού τα κίνητρα είναι ανύπαρκτα, προσπαθεί να στρέψει στον στρατό όσο το δυνατόν περισσότερους εφέδρους, απειλώντας με τσουχτερά πρόστιμα ανυπότακτους και λιποτάκτες. Παράλληλα όμως αναγνωρίζει την ευρύτητα του φαινομένου και τις πραγματικές εχθρικές διαθέσεις της νεολαίας για τον στρατό.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου έρχεται να πάρει Ρεβάνς συνεχίζοντας τα σχέδια της ΝΔ για στράτευση στα 18-19 και επιβάλλει βίαιη αναδιάρθρωση της ζωής των νέων ανθρώπων διαμέσου του στρατού. Σκοπός τους είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ενσωμάτωση της νεολαίας στον στρατό, ώστε οι νέοι χωρίς παραστάσεις στρατιώτες να φέρνουν τις λιγότερες αντιστάσεις στις όποιες διαταγές τους, που ολοένα θα στρέφονται ενάντια τον εσωτερικό εχθρό-λαό. Επίσης, θέλει να τελειώνει με το φοιτητικό κίνημα και οι συνδυασμένες παρεμβάσεις της Διαμαντοπούλου (ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, κόψιμο αναβολών, περιορισμό των όποιων παροχών, στοχοποίηση των αιωνίων φοιτητών κλπ) τείνουν στο καναλιζάρισμα της ζωής της νεολαίας: σχολείο-πτυχίο-μεταπτυχιακό-γάμος-δάνειο-εργασιακή περιπλάνηση: Μια ζωή περιφερόμενος όμηρος των εργοδοτών και της τράπεζας.
Οι ρυθμίσεις για την εναλλακτική θητεία, εκτός από την απαλλαγή σημαντικού μέρους της υποχρεωτικής θητείας για όσους έχουν να πληρώσουν, δίνουν έναν αέρα εκσυγχρονισμού στην υπουργική απόπειρα.
Επιτέλους γινόμαστε Ευρώπη!
Τι όμως προσπαθεί να κάνει ο Ευ.Βενιζέλος και ο Π.Μπεγλίτης;
Με δεδομένη την αποστροφή της νεολαίας για τον στρατό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαμέσου της Εναλλακτικής Θητείας, που λόγω της μείωσης της γίνεται πιο ελκτική, επιδιώκει να αλιεύσει δωρεάν εργαζόμενους, συχνά με ανώτερες σπουδές και σημαντική εργασιακή προϋπηρεσία  και να τους χρησιμοποιήσει για να κλείσει τις διάφορες τρύπες του κρατικού μηχανισμού, που δημιουργούνται και θα επεκταθούν εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων. 
Καλούμε την νεολαία να παλέψει ενάντια στις αντιδραστικές αυτές ρυθμίσεις.
Πρέπει τώρα το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να παλέψει ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση και τον Επαγγελματικό Στρατό.
Ούτε ένα ευρώ πρόστιμο σε ανυπότακτους και Λιποτάκτες. Πληρώνουμε ήδη πολλά αφού μας φορτώσατε το οικονομικό βάρος της θητείας.
Φαίνεται δεν σας είναι αρκετό που μας εκμεταλλεύεστε ως δωρεάν σκλάβους αμείβοντας μας για 8,5 ευρώ.
Απαιτούμε την άμεση μείωση της θητείας στους 6 μήνες για όλους, με ίσους όρους στράτευσης για όλους.
Άμεση ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτών.
Αναγνώριση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των φαντάρων.
Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να αποχωρήσει η χώρα μας από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.
Να μπλοκάρουμε όλες τις Πολεμικές Δαπάνες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  Diktiospartakos.blogspot.com
Eπισυνάπτουμε όλες τις κυβερνητικής ρυθμίσεις για τη θητεία και παλαιότερη ανακοίνωση μας που αποκαλύπτει την ταύτιση πολιτικής μεταξύ των αστικών κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
Ρυθμίσεις για ανυπότακτους-λιποτάκτες-αντιρρησίες.6000 ευρώ το πρόστιμο ανυποταξίας.
Με οκτώ αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στις 10 Ιανουαρίου καθορίζονται ζητήματα εφαρμογής της στρατολογικής νομοθεσίας, που αφορούν σε ανυπότακτους, λιποτάκτες, αντιρρησίες συνείδησης, ομογενείς, στρατεύσιμους άνω των 35 ετών, νοσηλευόμενους σε νοσηλευτικά ιδρύματα και εγγεγραμμένους για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος. Το πρόστιμο ανυποταξίας ορίζεται στις 6000 και για τη λιποταξία από 1000 το μήνα με ανώτερο όριο τις 6000! Αναλυτικότερα:
1. Καθορίζεται σε ? 6.000 το ποσό του χρηματικού προστίμου που επιβάλλεται στους ανυπότακτους (? 1.000 για τους έφεδρους) και σε ό,τι αφορά τους λιποτάκτες το πρόστιμο καθορίζεται σε ? 1.000 για κάθε μήνα λιποταξίας και μέχρι του ποσού των ? 6.000. Με την ίδια απόφαση ορίζεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης των προστίμων, βάσει της νομοθετικής εξουσιοδότησης των άρθρων 51 και 52 του Ν. 34
2. Καθορίζεται σε ? 810 ανά μήνα το ποσό εξαγοράς του υπολοίπου της εναλλακτικής υπηρεσίας των αντιρρησιών συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος ηλικίας, η διαδικασία εξαγοράς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του άρθρου 79 του Ν. 3883/2010.
3. Τροποποιείται η «Φ. 420/6/80222/Σ. 31/10-02-2006/Κοινή Απόφαση Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας», αναφορικά με τη διαδικασία επιβολής, βεβαίωσης και είσπραξης του χρηματικού προστίμου, που επιβάλλεται σε εφέδρους λόγω της μη τήρησης των υποχρεώσεών τους, σε εκτέλεση του Άρθρου 49 του Ν. 3421/2005.
4. Καθορίζεται η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας σε 15 μήνες (από 17 που ισχύει σήμερα για τον ΣΞ και 23 για την ΠΑ και το ΠΝ) για τους πλήρους θητείας, σε 12 μήνες (από 15) για τους μειωμένης θητείας και σε 9 μήνες (από 11) για τους 6μηνης μειωμένης θητείας. Για τους 3μηνης μειωμένης θητείας, η εναλλακτική υπηρεσία παραμένει στους 5 μήνες, όπως και πριν.
5. Καθορίζεται στους 3 μήνες το ακριβές χρονικό διάστημα υπηρεσίας, που πρέπει να εκπληρώσουν οι αντιρρησίες συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους πριν εξαγοράσουν το υπόλοιπο της εναλλακτικής υπηρεσίας, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εξαγορά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 79 του Ν. 3883/2010.
6. Τροποποιείται η «Φ. 420/79/81978/Σ. 300/21-12-2005-Απόφ.ΥΕΘΑ», και επανακαθορίζονται οι διαδικασίες που προβλέπονταν για την υπαγωγή των αντιρρησιών συνείδησης στην εναλλακτική υπηρεσία, ώστε να εναρμονιστούν με τις τροποποιήσεις του άρθρου 78 του Ν. 3883/2010.
7. Τροποποιείται η «Φ. 429.1/10/150128/Σ. 21/10-01-2006/Απόφαση ΥΦΕΘΑ», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3883/2010 και τυποποιούνται νέες διαδικασίες, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση δυσλειτουργιών, οι οποίες είχαν ανακύψει κατά την εφαρμογή της στρατολογικής νομοθεσίας για άτομα ειδικών κατηγοριών (ομογενείς και στρατεύσιμοι άνω των 35 ετών).
8. Τροποποιείται η «Φ. 429.1/5/150045/Σ. 11/04-01-2006/Απόφαση ΥΦΕΘΑ», καθορίζονται τα σχετικά με την απαλλαγή των Μοναχών του Αγίου Όρους, που προβλέπεται στο Άρθρο 77 του Ν. 3883/2010 και επίσης αντιμετωπίζονται προβλήματα και δυσχέρειες που είχαν ανακύψει κατά την εφαρμογή των άρθρων 15 και 18 του Ν. 3421/2005 για την αναβολή κατάταξης νοσηλευομένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα και όσων είναι εγγεγραμμένοι για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.


(Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι ο μοναδικός στόχος της είναι η επιβολή νέων φορολογικών βαρών στη μεγάλη εργατική πλειοψηφία και η δημιουργία νέων προνομίων στην κάστα του κόσμου του πλούτου που λυμαίνεται το μόχθο Ελλήνων και ξένων εργατών.
Νέο επεισόδιο αποτελεί η επιβολή 90 ευρώ πρόστιμο για τον κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής θητείας των 33000 Ανυπότακτων. Βέβαια το υπουργείο παρουσιάζεται να «κάνει χάρη» στους εν λόγω ανυπότακτους, αφού το συγκεκριμένο πρόστιμο θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.
Οι επόμενοι ανυπότακτοι ή λιποτάκτες καλούνται να καταβάλουν 1000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 6000 ευρώ καθώς η κυβέρνηση τους τιμωρεί με έξι (6) μήνες επιπλέον θητεία ως διοικητική ποινή.
Ο εισπρακτικός χαρακτήρας του μέτρου είναι ξεκάθαρος. Αφενός η κυβέρνηση έχει πάρει το κομπιουτεράκι και υπολογίζει τα έσοδα από τα 540 ευρώ που θα εισπράξει από τους 33000 ανυπότακτους, αφετέρου υπολογίζει να προσελκύσει με τις ευνοϊκές διατάξεις κατάταξης των ανυπότακτων όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και σαφείς, δεύτερες σκέψεις στα συγκεκριμένα μέτρα:
1. Η κυβέρνηση προσδοκά να καταταγεί σημαντικό τμήμα των ανυπότακτων, ώστε να αυξηθούν οι έφεδροι φαντάροι και να βρει την ευκαιρία να προχωρήσει σε μείωση της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους (9) μήνες.
Αποκαλύπτεται λοιπόν ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ, οι αισχρές ψηφοθηρικές της προθέσεις. Για μια ακόμη φορά υπόσχεται μείωση θητείας στην νεολαία για να της υφαρπάξει τους ψήφους. Δεν χρειάζεται να είσαι γκαλοπατζής ή πολιτικός επιστήμονας για να δεις ότι οι υποσχέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας συνδέονται με τις εξελίξεις σχετικά με το παιχνίδι της Προεδρικής υποψηφιότητας και των Βουλευτικών εκλογών.
Ξανά η ΝΔ λέει ξεκάθαρα στην νεολαία ότι αδιαφορεί για τα προβλήματα της. Το μόνο που την νοιάζει είναι να κερδίσει τις εκλογές.
Οι υποσχέσεις δίνονται απλά για να αρπάζουν τις ψήφους.
Κανείς δεν απαντά γιατί η ΝΔ δεν πραγματοποίησε τη μείωση της θητείας στους (6) μήνες όπως υποσχέθηκε πριν από (5) ολόκληρα χρόνια.
Είναι κοινοί ψεύτες και απατεώνες. Αρχηγός τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που άφησε να διαρρεύσει πριν από (6) μήνες ότι θα μειώσει τη θητεία στους (9) μήνες για τον Στρατό Ξηράς το Φεβρουάριο 2009. Φυσικά αποδείχτηκε ψεύτης.
Όμως τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει μόνο να βάλει το χέρι της βαθιά στην τσέπη του λαού μας και να αρπάξει την ψήφο της νεολαίας, αλλά και να βολέψει τα πλουσιόπαιδα.
2. Δείτε: από το 2010 το πρόστιμο για την Ανυποταξία θα εκτινάσσεται στα 6000 ευρώ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει Ανυποταξία. Απλώς, τα στουρνάρια των πλουσίων που δε μπορούν να περάσουν στα Πανεπιστήμια, όλα τα golden boys με τις ανώτερες σπουδές στα ξένα πανεπιστήμια και με τις καλές δουλειές στο εξωτερικό, θα μπορούν εύκολα να καταβάλουν το «αστείο» για αυτούς ποσό. Μετά θα κάνουν μια εικονική θητεία στο Πεντάγωνο, στην αυλή, συγγνώμη στα γραφεία του Β.Μεϊμαράκη και τέλος.
Αυτή η απίστευτη παρέα της ΝΔ, που αποτελούν ο Κ.Καραμανλής, η Ντ.Μπακογιάννη, ο Α.Σαμαράς, ο Β.Μεϊμαράκης και τα άλλα γαλάζια παιδιά τα μπέρδεψαν ξανά.
Κάπου άκουσαν ότι βουλευτής σημαίνει υπηρέτης του λαού και αυτοί κατάλαβαν ΥΠΗΡΕΤΕΣ των πλουσίων.
Απάντησης μας η ανάπτυξη μαζικού κινήματος
ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Ενάντια στο βραχνά της Υποχρεωτικής θητείας
Και το Μισθοφορικό Στρατό
Αντιστεκόμαστε στην Έκτακτη Φορομπηξία,
την Αρπαγή των Ψήφων της Νεολαίας,
στα Προνόμια και τις Κοινωνικές Ανισότητες.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου