Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΠΡΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑ.

Από τις πιο χυδαίες εκφράσεις της άσκησης της ακραίας ταξικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την συνδρομή των αστικών κομμάτων εξουσίας ΝΔ-ΛΑΟΣ, τις εργοδοτικές οργανώσεις και των ΜΜΕ, είναι ο τομέας των εξοπλισμών. Πιο συγκεκριμένα, τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, ενίοτε σε ρόλο «καλού και κακού μπάτσου», έχουν αναλάβει να επιβάλλουν την αγορά εκατοντάδων ρωσικώνBMP-3HEL αξίας 1,7 δις ευρώ. Πρόκειται για μια τεράστια αγορά όπλων, τη μεγαλύτερη στο είδος της για τον ελληνικό στρατό, αλλά και τη μεγαλύτερη πολεμική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας, που ξεπερνά σε κόστος το άθροισμα των μέχρι τώρα αγορών όπλων από τη ρωσική πολεμική βιομηχανία. Ποιες όμως είναι εκείνες οι ανάγκες που ωθούν την ελληνική κυβέρνηση σε αυτή την κολοσσιαία αγορά;
Πρώτον, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, δύο αστικών τάξεων και κρατών στην περιοχή του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που εδώ και χρόνια έχει αποκτήσει τεράστια σημασία για το διεθνές ιμπεριαλιστικό πλέγμα-τεράστια κοιτάσματα ενέργειας, σταυροδρόμι μεταφοράς ενέργειας από τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή, αλλά και του διεθνούς εμπορίου μεταξύ Ειρηνικού και Ατλαντικού ωκεανού. Ανταγωνισμός που διεξάγεται και στο χώρο των Βαλκανίων όπου και οι δύο αστικοί σχηματισμοί τρέφουν ιμπεριαλιστικές βλέψεις, μιλούν για «Ζωτικό Χώρο» και παρουσιάζονται ως Ηγεμονικές Δυνάμεις.
Δεύτερον, η ταύτιση του πολέμου με την έννοια της Ασφάλειας, των αστικών πολιτικών-οικονομικών συμφερόντων. Πολέμου που παίρνει τη μορφή Προληπτικών επεμβάσεων. Όπου τα κοινωνικά κινήματα και οι μετανάστες θεωρούνται Ασύμμετρες Απειλές, στοχοποιούνται από τους πολέμους κρατικής τρομοκρατίας = «πολέμους κατά της τρομοκρατίας» και προβλέπεται η βίαιη καταστολή τους από στρατιωτικές δυνάμεις, εθνικές και υπερεθνικές -ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, Συμμαχίες Προθύμων- στο πλαίσιο της αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Τρίτον, ο χαρακτήρας του σύγχρονου πολέμου που βασίζεται στην ταχύτητα αντίδρασης, στη διακλαδικότητα, στην πληροφορική και στα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου. Για όλους αυτούς τους πολεμικούς και κατασταλτικούς στόχους ο ελληνικός στρατός απαιτεί σύγχρονο μέσο μεταφοράς προσωπικού, για τις εντός και εκτός συνόρων επιχειρήσεις.
Η ιδιαιτερότητα όμως με τα ρωσικά τεθωρακισμένα είναι ότι πρόκειται για οχήματα μιας πολεμικής βιομηχανίας εκτός ΝΑΤΟ, που θα χρησιμοποιούνται πρωτίστως από τον ελληνικό στρατό σε Νατοϊκές επεμβατικές και κατοχικές αποστολές, διαφημίζοντας τα! Το επίδικο επομένως αυτής της παραγγελίας δεν είναι μόνο η ίδια, αλλά και η διεισδυτικότητα της σε νέες Αγορές, συμπαρασύροντας τους Έλληνες συνεταίρους σε μεγαλύτερες συμπαραγωγές, αφού αντικειμενικά απευθύνονται σε ένα ευρύτερο παγκοσμιοποιημένο πελατολόγιο του ολέθρου!
Είναι μια παράμετρος του άγριου οικονομικού και διπλωματικού ανταγωνισμού που διεξάγεται για την εξασφάλιση από το αμερικάνικο-ευρωπαικό (να θυμίσουμε το έντονο ενδιαφέρον της γερμανικής RHEINMETALL, που συνδυάζεται και με πρόταση εξαγοράς της ΕΛΒΟ, ένα προξενιό που συμπεριλαμβάνει ως προίκα την προμήθεια μεταχειρισμένων 422 ΤΟΜΑ, Marder 1 Α3)-ρωσικό στρατιωτικό σύμπλεγμα, αλλά και τους συνεργαζόμενους με τους παραπάνω Έλληνες βιομήχανους και εμπόρους του Πολέμου!
Τα σημαντικότερα ελληνικά ονόματα είναι αυτά των Χούμπαυλη και Κόκκαλη: η εταιρεία του Χούμπαυλη διατηρεί εξαιρετική συνεργασία με την «Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων» της Ιντρακόμ του Κόκκαλη και είναι ανάμεσα στις 4 εταιρείες που ανέμεναν να επωφεληθούν με το ποσό των 400 εκ. ευρώ από τη συμφωνία Πούτιν - Καραμανλή για τη συμπαραγωγή 450 τεθωρακισμένων και οι ελπίδες τους τώρα αναπτερώνονται!
Θέλοντας να δώσουμε μερικά στοιχεία για την οικογένεια Χούμπαυλη θα λέγαμε ότι έχουν συστήσει τρεις εταιρείες με σκοπό, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή και προμήθεια αμυντικού υλικού, αλλά και γενικότερα την εκμετάλλευση δημοσίων έργων και προμηθειών. Το 2002 την C&C Engineering Α.Ε., το 2005 την Engineering Partners & Cοnsultants και την Διεθνή Αμυντικά Συστήματα (IDS Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.). Κατά παράδοξο (αλλά όχι πρωτόγνωρο και διόλου τυχαίο τρόπο), στα διοικητικά συμβούλια αυτών των εταιρειών συμμετέχουν άνθρωποι που φαινομενικά δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο χώρο, καθώς παλαιότερα είχαν περάσει από τον χρηματιστηριακό κλάδο. Το 2006 ο Χρ. Χούμπαυλης αύξησε τη συμμετοχή του στο 60% στην εταιρεία Miltech που κατασκευάζει τμήματα ηλεκτρονικών συστημάτων ελικοπτέρων, μαχητικών, αρμάτων, πυραύλων και λοιπών μηχανών των πολέμων έχοντας αναλάβει δουλειές κυρίως για τις γαλλικές εταιρείες Dassault, Thales, Thοmsοn και Eurοcοpter. Οι προσδοκίες του να καρπωθεί τμήμα των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων που θα προέρχονται από τις συμφωνίες με τη γαλλική πολεμική βιομηχανία ενισχύεται από τις συμμαχίες του με ανθρώπους όπως ο Γάλλος Ανρί Λερουά που αντιπροσωπεύουν τα συγκεκριμένα συμφέροντα, την αναγνώριση του καθώς η εταιρεία του, Miltech Hellas, μαζί με την Ντασό μνημονεύτηκε στην «Κοινή Διακήρυξη για την Άμυνα και την Ασφάλεια» που υπέγραψαν ο Καραμανλής με τον Σαρκοζί (Ιούνιο του 2008), τον ρόλο του ως Πρόεδρου του «Σωματείου Ελλήνων Φίλων του Σαρκοζί» και τη διείσδυση του στο χώρο του τύπου.
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ
Να θυμίσουμε την ανησυχία του ΛΑΟΣ αλλά και της ρωσικής κυβέρνησης μετά την απόφαση διάλυσης της προηγούμενης επιτροπής της ΓΔΑΕΕ που εξέταζε το ζήτημα της αγοράς των ρωσικών τεθωρακισμένων. Από πολλούς ερμηνεύτηκε ως τέλος του προγράμματος, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που ίσχυε είναι ότι «αποφασίστηκε ο τερματισμός του έργου της υφισταμένης επιτροπής διαπραγματεύσεων και η εκ νέου συγκρότηση της στο μέλλον στο πλαίσιο της νέας διακρατικής συμφωνίας». Βέβαια κατά την συνήθη τακτική διαπραγμάτευσης αναφέρεται ότι «Το ΓΕΣ εξετάζει και όλες τις άλλες δυνατότητες που υπάρχουν διεθνώς σε σχέση με τεθωρακισμένα οχήματα», αλλά αυτό έχει περισσότερο θεωρητική σημασία και αφορά την διαπραγματευτική συμπεριφορά του υπουργείου, παρά πρακτική, αφού στην απάντηση ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια η διακρατική δέσμευση που υπάρχει και η πολιτική διαπραγμάτευση που υπάρχει σε εξέλιξη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις προετοιμάζεται η έλευση στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου του πανίσχυρου άνδρα των ρωσικών εξοπλισμών και εξ απορρήτων του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαδίμηρου Πούτιν, του Μιχαήλ Δημήτριεφ, υφυπουργού-επικεφαλή της Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ;
Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η στάση του ΛΑΟΣ.
Με μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων, επερωτήσεων στη Βουλή, επιθέσεων σε ανταγωνιστικά συμφέροντα χωρών που διεκδικούν το αντίστοιχο εξοπλιστικό πρόγραμμα, δείχνει να έχει αναλάβει ρόλο θεματοφύλακα της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας, εξυπηρετώντας μια πολιτική πρακτική που το μεταμορφώνει σε εκπρόσωπο της! Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, που εξυπηρετεί απόλυτα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο, που αντιμετωπίζει τον Γ.Καρατζαφέρη ως στενό συνεργάτη, αναλαμβάνοντας:
* να βγάλει τη βρώμικη δουλεία, παίζοντας συχνά το ρόλο του λαγού στην κούρσα των εξοπλισμών τονίζοντας τον «Τουρκικό κίνδυνο» και τους «εθνικούς κινδύνους», άρα και την αναγκαιότητα προώθησης τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων στους χαλεπούς αυτούς καιρούς
* Αλλά και τον κακό μπάτσο απέναντι στις προτάσεις πολεμικών βιομηχανιών που ανταγωνίζονται τις ειλημμένες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Το ΛΑΟΣ, μέσω του βουλευτή Ι.Κοραντή, πρώην πράκτορα-διοικητή της ΕΥΠ, κατέθεσε την εξής στημένη επερώτηση (13/12/10), που αποσκοπούσε να καθησυχάσει την ρωσική κυβέρνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να στείλει μήνυμα στην ρωσική πλευρά ότι «συνεχίζουμε μαζί»:
"Πριν από 2 εβδομάδες ανακοινώθηκε η απόφαση της ΓΔΑΕΕ να διαλύσει την Επιτροπή διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα προμήθειας 450 ρωσικών ΤΟΜΑ BMP. Η απόφαση αυτή έτυχε αμφίσημων ερμηνειών. Σε κάθε περίπτωση, με την ενέργεια αυτή μεταδίδει ένα μήνυμα στην ρωσική πλευρά, που μάλλον θα πρέπει να την προβληματίσει, ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης, εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός κ. Πούτιν, μέσω ειδικού απεσταλμένου του, είχε προτείνει την πληρωμή σημαντικού ποσοστού του ανωτέρω υλικού μέσω εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Από την άλλη πλευρά, συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανανεωμένες προτάσεις της Γερμανίας να μας προμηθεύσει 422 μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ Marder 1Α 3.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Πώς ακριβώς έχει η κατάσταση; Διάλυση της διαπραγματευτικής ομάδας σημαίνει αντικατάστασή της με άλλα άτομα, αναστολή, στην καλύτερη περίπτωση, των διαπραγματεύσεων, ή ρήξη, στην χειρότερη, του προγράμματος με την ρωσική πλευρά; 2. Με δεδομένη την μέχρι τούδε εξαιρετικά δυσάρεστη και επώδυνη, οικονομικά και εθνικά, εμπειρία μας από την γερμανική στάση ως προς την προμήθεια εξοπλισμών, πώς αντιμετωπίζει την προαναφερθείσα γερμανική προσφορά;"
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και εν όψει της επίσκεψης στα μέσα Ιανουαρίου στην Αθήνα Ρωσικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας προκειμένου να συντονισθούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο έδωσε την εξής απάντηση("Παρασκευή, 31 Δεκ 2010 Φ.900α/8251/11448/31 Δεκ 2010):
«Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Κοραντής προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη προμήθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων TOMA BMP σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
Κατά την επίσκεψή μου στη ρωσική ομοσπονδία την 30η Μαρ. 2010 και τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Άμυνας και τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, παρουσιάστηκε το δημοσιονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Ελλάδα αυτή τη περίοδο και επισημάνθηκε η δυσκολία της χώρας να αναλάβει νέες δεσμεύσεις για την προμήθεια οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα για το έτος 2010.
Στη συνέχεια, συμφωνήθηκε με τη ρωσική πλευρά η σύναψη νέας Διακρατικής Συμφωνίας-Πλαίσιο και η επανεξέταση συγκεκριμένων όρων της προμήθειας των TOMA BMP-3 (σ.σ.: αναφέρεται στην τροποποίηση-απάλειψη των ρητρών και των εγγυητικών προκειμένου να μειωθεί το κόστος). Τελικά αποφασίστηκε ο τερματισμός του έργου της υφισταμένης επιτροπής διαπραγματεύσεων και η εκ νέου συγκρότηση της στο μέλλον στο πλαίσιο της νέας διακρατικής συμφωνίας. Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας προκειμένου να συντονισθούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τα όσα σημειώθηκαν προηγουμένως. Παραλλήλως, το ΓΕΣ εξετάζει και όλες τις άλλες δυνατότητες που υπάρχουν διεθνώς σε σχέση με τεθωρακισμένα οχήματα προκειμένου η χώρα μας να διαπραγματεύεται και να αποφασίσει αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα και χρήσιμα στοιχεία».
Για εμάς το ζήτημα δεν είναι σε πιο βιομήχανο και έμπορο του θανάτου θα καταλήξουν τα τεράστια συμβόλαια των πολεμικών εξοπλισμών αξίας 33 δις ευρώ που δρομολογεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την συνδρομή του ΛΑΟΣ και την στήριξη των ΜΜΕ. Την εποχή που ο κόσμος του κεφαλαίου επιβάλλει Κοινωνικό και Εργασιακό Μεσαίωνα, που οι κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται βάρβαρα, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα εξαφανίζονται, κάθε κοινωνικό αγαθό ιδιωτικοποιείται και εμπορευματοποιείται, η Ανεργία-Πείνα-Ανέχεια αποτελούν τον εφιάλτη εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας και τον συνολικό εφιαλτικό φόβο του κόσμου της εργασίας,
Εμείς πρέπει να Απαιτήσουμε το Μπλοκάρισμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Την Επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Να μην γίνει καμιά πρόσληψη Μισθοφόρου σε Στρατό-Αστυνομία. Να μην κτιστεί το Τείχος του Αίσχους και τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών. Την Έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΕΕ και τη διάλυση τους με τους εργατικούς διεθνιστικούς αγώνες μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου