Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ


Tα νεά που έρχονται από την πολιτισμένη Ευρώπη και συγκεκριμένα από το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό αποδεικνύουν τη σαπίλα και την απανθρωπιά που επικρατούν στους σύγχρονους ιμπεριαλιστικούς στρατούς: από καψόνια και αυθαιρεσία των διοικητών που προκαλούν ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα, έως ατίμωση με κάθε μέσο, με τους βιασμούς να αυξάνονται στις τάξεις των μισθοφορικών στρατευμάτων.
Πλέον, όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα στοχεύουν στην καταρράκωση του ηθικού, στο τσαλαπάτημα της προσωπικότητας και τον απόλυτο έλγχο, στην απώλεια κάθε ανθρώπινης ιδιότητας των εφέδρων, αλλά κυρίως των μόνιμων στελεχών, ώστε να ξεχυθούν αδίστακτα ενάντια σε ξένους λαούς, εκτελώντας αδιαμαρτύρητα κάθε εντολή.
Είναι ενδεικτικό ότι η βιαιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων απογειώνεται όσο ο πόλεμος μετατρέπεται σε VIDEO GAME, όσο στο στόχαστρο μπαίνουν άμαχοι, όσο στο όνομα της Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας στοχοποιούνται κοινωνικά κινήματα και μετανάστες, σε αυτή την παγκόσμια κατασταλτική και πολεμική  επιχείρηση «Σοκ και Δέος», που οι δυνάμεις του κεφαλαίου κήρυξαν παγκόσμια ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας.
Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στο γερµανικό ιστιοφόρο «Gorch Fock».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα “Σε ανταρσία, όπως στην εποχή του «Μπάουντι», κατέφυγαν οι δόκιµοι του γερµανικού Πολεµικού Ναυτικού που βρίσκονταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι για να αντιμετωπίσουν τον σκληρό καπετάνιο του πλοίου, τα καψώνια και τις αγγαρείες.
Το ιστιοφόρο «GorchFock» κατευθυνόταν στη Λατινική Αµερική τον περασµένο Νοέµβριο, όταν η 25χρονη δόκιµος Σάρα Σ. έχασε τη ζωή της πέφτοντας από το κατάρτι. Δεν ήταν το πρώτο δυστύχημα σε εκπαιδευτικό ταξίδι. Ήταν όµως η πρώτη φορά στα 52 χρόνια του «Gorch Fock» που διακοπτόταν το πρόγραµµα. Όταν το πλοίο «έπιασε» στη Βραζιλία, οι δόκιµοι επαναπατρίσθηκαν αεροπορικώς και το «Gorch Fock» επέστρεψε στη Γερµανία µε το πλήρωµα υπηρεσίας”!
Σαφής η προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ και της στρατιωτικής ηγεσίας να αποφύγουν το φως της δημοσιότητας και να αποκρύψουν από τη γερμανική κοινωνία το τι πραγματικά είχε συμβεί.
Έπρεπε να περάσουν δύο ολόκληροι μήνες για να αποκαλυφθεί από την έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι οι δόκιµοι του «Gorch Fock» έκαναν Ανταρσία, γεγονός που η διοίκηση του Πολεµικού Ναυτικού είχε επιχειρήσει να αποκρύψει. Όπως αποκαλύφθηκε, η ανταρσία ξέσπασε αµέσως µετά τον θάνατο της Σάρας.
Ο Νόρµπερτ Σατς, αξιωµατικός του γερµανικού Πολεµικού Ναυτικού, ήταν ο κυβερνήτης του «Gorch Fock», που  με την αυταρχική και απάνθρωπη συμπεριφορά του προκάλεσε την εξέγερση των δοκίμων. 
Οι δόκιµοι κατήγγειλαν στην εξεταστική επιτροπή σκληρά καψώνια και υποστήριξαν ότι υποχρεώνονταν να κάνουν διάφορες εργασίες στο πλοίο χωρίς να λαµβάνονται τα απαραίτητα µέτρα ασφαλείας:  «Ανέβα στο κατάρτι χωρίς τη ζώνη ασφαλείας, αλλιώς σε στέλνω σπίτι σου και αποχαιρετάς την καριέρα σου», ήταν η διαταγή σαν αυτή που έλαβε η 25χρονη δόκιµος Σάρα Σ.
Οι δόκιµοι κατήγγειλαν ακόµη και σεξουαλική κακοποίηση: «Στο πλοίο είναι όπως στη φυλακή, στα ντους πρέπει να φυλάς τον κ… σου», ήταν η απειλή κάποιων εκπαιδευτών.
Ο κυβερνήτης, όταν διαπίστωσε ότι στις τάξεις των δοκίμων η αγανάκτηση και η οργή για την απώλεια της Σάρας θεριεύει, όχι μόνο δεν έδειξε μεταμέλεια και δεν υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί της υπόθεσης η δικαιοσύνη, αλλά επιχείρησε να τους τρομοκρατήσει. Μετά τις πρώτες διαμαρτυρίες, συγκέντρωσε τους δόκιµους στο κατάστρωµα για να τους επιπλήξει αυστηρά.
Ο θάνατος της Σάρας ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και τους δοκίμους να εξεγερθούν.
 Για να αποφύγει το σκάνδαλο, το Γενικό Επιτελείο είχε προτιμήσει να κουκουλώσει την υπόθεση και να αποσύρει άρον άρον τους δόκιμους από το πλοίο.
Θεωρούμε ότι και αυτό το περιστατικό αποδεικνύει την ανάγκη να σπάσουν τα στεγανά στον στρατό, να υπάρχει διαρκώς έλεγχος από την κοινωνία στις Ένοπλες Δυνάμεις και Ελεύθερος Συνδικαλισμός.
Κυρίως όμως τίθεται η απαίτηση να τεθεί ζήτημα στις σύγχρονες κοινωνίες για την ίδια την αναγκαιότητα ύπαρξης στρατιωτικών δυνάμεων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.  6932 955437  diktiospartakos.blogspopt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου