Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΓΕΣ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/ELDAF/Afganistan11.png

















Ακραία αυταρχικές μεθόδους επιλέγει να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ για να σταματήσει τη μεγέθυνση της τάσης άρνησης των αξιωματικών στις αποστολές εκτός συνόρων και ιδιαίτερα στο Αφγανιστάν.
ΓΕΣ και κυβέρνηση συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον προπαγανδιστικό όρο «ειρηνευτικές αποστολές» και με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτίθενται σε όσους αποφεύγουν την συμμετοχή τους σε αυτές.  Η διαταγή από τη Διεύθυνση Προσωπικού του ΓΕΣ «κατηγορεί» στελέχη του ότι «προφασίζονται ασθένειες» που δεν υπάρχουν και αφήνει υποννούμενα για στρατιωτικούς γιατρούς οι οποίοι διευκολύνουν τους δήθεν ασθενείς να αποφεύγουν τις αποστολές εκτός συνόρων.
Όμως δεν εντοπίζει μόνο το ζήτημα αλλά λαμβάνει και συγκεκριμένα αυταρχικά μέτρα:
Μετατρέπει το διοικητή κάθε μονάδας και σχηματισμού σε πραγματικό Κέρβερο που θα ελέγχει την πραγματική κατάσταση της υγείας των υφισταμένων του, τις διαγνώσεις των στρατιωτικών γιατρών και τη διαδικασία εξέτασης.
Επίσης, σε περίπτωση εντοπισμού ατοπήματος, όχι μόνο θα ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί και οι Υγειονομικές Αρχές, αλλά θα φακελώνονται και η εξέλιξη της καριέρας τους θα επηρεάζεται αποφασιστικά.
Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο.
Σε ανακοινώσεις μας έχουμε επανειλημμένα περιγράψει ότι τα νέα στρατιωτικά δόγματα περί Ασύμμετρων Απειλών, μετατροπής των ιμπεριαλιστικών διεθνικών ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΟΑΣΕ-Βαλκανική Ταξιαρχία και εθνικών στρατιωτικών σχηματισμών, σε Παγκόσμιους-Περιφερειακούς Χωροφύλακες, έτοιμους να καταστείλουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις στρεφόμενοι και ενάντια στους λαούς τους, απαιτεί έναν στρατό πιο Επαγγελματικό, όπου οι Μισθοφόροι θα έχουν συνείδηση Πραιτοριανού!
Οι επιθέσεις απαξίωσης του Πάγκαλου, η οργισμένη αντίδραση του Βενιζέλου στη Λευκή Απεργία των πιλότων, αποδεικνύουν ότι στο καθεστώς του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι κακοπληρωμένα, πλήρως ελεγχόμενα από τους κομματικούς μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις των  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, υποχρεωμένα να μετάσχουν στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και στην Καταστολή Πλήθους. Είναι ενδεικτικό ότι στην εν λόγω διαταγή επιχειρείται η βίαιη αντιστροφή κριτηρίων και η επιβολή ενός νέου κώδικα αξιών: «Η παραπάνω ενέργεια είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα των στελεχών του Στρατού. Μία τέτοια συμπεριφορά οδηγεί για το στέλεχος στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άτομο το οποίο στερείται ήθους και θάρρους, το οποίο μπροστά στην ικανοποίηση του προσωπικού του συμφέροντος, αγνοεί παντελώς την κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών».
Αυτό που απαιτεί ΓΕΣ και κυβέρνηση είναι ένα επαγγελματία του πολέμου που πηγαίνει κόντρα στο δημόσιο αίσθημα (στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 98% του λαού μας ήταν ενάντια), που έχει συνείδηση ότι υπηρεσιακές ανάγκες είναι πρωτίστως οι αποστολές εκτός συνόρων (Αλήθεια ποιος το όρισε αυτό; Δεν πρόκειται για μια πραξικοπηματική προσέγγιση αφού ποτέ δεν έγινε δημόσιος διάλογος για αυτό το ζήτημα και η γενική αίσθηση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, ενώ η κοινωνία μας καταγράφει τα πιο αρνητικά ποσοστά ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ;)  
Τα μόνιμα στελέχη από την άλλη μεριά, που βιώνουν όπως και το σύνολο του λαού μας την αντεργατική λεηλασία, συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο καταρρέουν οι μύθοι για το ρόλο του στρατού περί «υπεράσπισης του έθνους και του Συντάγματος» και της «εθνικής ανεξαρτησίας-εδαφικής ακεραιότητας», ιδανικά που μαζί με τη βεβαιότητα ενός σταθερού αξιοπρεπούς μισθού τους ώθησαν στην επιλογή της στρατιωτικής καριέρας, αλλά ο στρατός σήμερα αποτελεί το πιο  βάναυσο μηχανισμό υπεράσπισης της αστικής κυριαρχίας, επιβολής των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου εντός και εκτός συνόρων, συμμέτοχο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
Οι νεκροί και οι τραυματίες των ελληνικών εκστρατευτικών σωμάτων σε Βοσνία-Κόσσοβο-Σομαλία, οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την εγκατάλειψη των Ελλήνων εκπαιδευτών του Αφγανικού στρατού αποδεικνύουν ότι απλώς για την κυβέρνηση Παπανδρέου, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο και το ΓΕΣ θεωρούνται ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.
Είναι επομένως λογικό σκεφτόμενοι την ζωή τους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, τις τεράστιες υποχρεώσεις τους να σκέφτονται αγχωμένοι το ενδεχόμενο απώλειας καθώς στοχοποιούνται ολοένα περισσότερο από τα όπλα της αντίστασης των λαών που καταδυναστεύουν. 
Αποδεικνύεται όμως ότι ο ατομικός δρόμος είναι ατελέσφορος.
Απαιτείται τώρα η κλιμάκωση της προσπάθειας μας για ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ και την Ανάπτυξη ενός ισχυρού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΡΑΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και να ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

"Χωρίς ήθος και θάρρος" κατά το ΓΕΣ, όσοι αρνούνται να πάνε Αφγανιστάν.

Η διαταγή του ΓΕΣ αναφέρει επί λέξη:

«1. Σας γνωρίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, στελέχη για τα οποία η Υπηρεσία εκδίδει διαταγή συμμετοχής τους στη δύναμη ειρηνευτικών αποστολών στο εξωτερικό,
χωρίς αυτό να είναι επιθυμία τους, να προφασίζονται και να εμφανίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, προκειμένου να επιτύχουν τη μη συμμετοχή τους στις εν λόγω αποστολές. Προς επίτευξη του στόχου τους μεταβαίνουν σε ιατρούς ιδιώτες, της Μονάδας τους ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου απ ́ όπου χαρακτηρίζονται ελεύθεροι υπηρεσίας ή ως μη δυνάμενοι να μετακινηθούν ή λαμβάνουν αναρρωτικές άδειες, χωρίς να υφίσταται πραγματικά θέμα υγείας.

2. Η παραπάνω ενέργεια είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα των στελεχών του Στρατού. Μία τέτοια συμπεριφορά οδηγεί για το στέλεχος στο συμπέρασμα ότι
πρόκειται για άτομο το οποίο στερείται ήθους και θάρρους, το οποίο μπροστά στην ικανοποίηση του προσωπικού του συμφέροντος, αγνοεί παντελώς την κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών.

3. Κατόπιν των παραπάνω και προς εξάλειψη αυτού του φαινομένου, έστω και αν αυτό έχει παρατηρηθεί σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, καθορίζονται τα παρακάτω:

α. Οι
Διοικητές των Μονάδων – Ανεξάρτητων Υπομονάδων των στελεχών τα οποία οριζόμενα να συμμετάσχουν σε ειρηνευτική αποστολή εκδηλώσουν την εν λόγω συμπεριφορά, να προβαίνουν σε λεπτομερή έλεγχο των ενεργειών των στελεχών αυτών, προς διαπίστωση της ορθότητας – νομιμότητας.
Συγκεκριμένα να γίνεται έλεγχος:

(1) Στο τρόπο μετάβασης
στον ιατρό ή στο Νοσοκομείο (παραπεμπτικά, επείγοντα περιστατικά κλπ).

(2) Στην αρμοδιότητα και στο ύψος της δικαιοδοσίας χαρακτηρισμού ως ελεύθερου υπηρεσίας – ασκήσεων.

β. Η λήψη αναρρωτικής αδείας, καθώς αυτή έχει εγκριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή και ως εκ τούτου δεν αμφισβητείται η αναγκαιότητά της, να συνεκτιμάται στην όλη συμπεριφορά στελέχους, το οποίο τελικά λόγω προβλήματος υγείας δεν συμμετείχε, στην ορισθείσα γι ́ αυτό, ειρηνευτική αποστολή εξωτερικού.

γ. Με την εκδήλωση της παραπάνω περιγραφόμενης συμπεριφοράς να ενημερώνεται άμεσα ο προϊστάμενος της Μονάδας Σχηματισμός, προκειμένου αφενός να ελέγξει τη νομιμότητα της συμπεριφοράς των υγειονομικών οργάνων της δύναμής του και αφετέρου, αφού βεβαιωθεί ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια να μεριμνήσει για την υποβολή ειδικής έκθεσης για το στέλεχος στη Διεύθυνση του Όπλου – Σώματός του, προκειμένου αυτή να τηρείται στον ατομικό του φάκελο, πέραν τυχόν πειθαρχικού ελέγχου.

4. Συναφώς με τα παραπάνω τονίζεται ότι η Υπηρεσία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί στέλεχος, το οποίο πραγματικά
αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, να ην ενδιαφερθεί και ενεργήσει προς επίλυσή του, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Αποδεδειγμένα εσκεμμένες όμως ενέργειες να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα και να τύχουν ιδιαίτερης εκτίμησης κατά την αξιολόγηση και επαγγελματική εξέλιξη του στελέχους.

5. Της παρούσης, αντίγραφο της οποίας να τοποθετηθεί στους φακέλους των Διοικητών όλων των κλιμακίων, να λάβει γνώση το σύνολο των στελεχών, βεβαιώνοντας με την υπογραφή τους ότι αυτή έγινε κατανοητη.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!!!ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΝΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ!!!!!ΟΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή