Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΥΖΩΝΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ

Άλλο ένα παλικάρι έχασε την ζωή του ενώ υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πρόκειται για 24χρονο στρατιώτη που υπηρετούσε τη θητεία του στην Προεδρική Φρουρά, ο οποίος αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του Προαστιακού, στη στάση Νερατζιώτισσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο νεαρός ζούσε επί χρόνια στην Αγγλία, όπου εργαζόταν ως DJ, και επέστρεψε για να καταταγεί στον στρατό.
Εμείς θεωρούμε τις αυτοκτονίες των συναδέλφων δολοφονίες από τον στρατό και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι αποτέλεσμα των συνθηκών, της ύπαρξης και των όρων υποχρεωτικής στράτευσης, που επιπλέον η κυβέρνηση σχεδιάζει την επέκταση της στους 12 μήνες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΓΕΣ δεν έδειξε την στοιχειώδη ευαισθησία και το ελάχιστο ενδιαφέρον, δεν έχει βγάλει ακόμη ούτε καν ανακοίνωση για την νέα απώλεια φαντάρου που έρχεται να προστεθεί στην εκατόμβη της νεολαίας που σέρνεται να υπηρετήσει Υποχρεωτικά και να βιώσει του Παραλόγου τη θητεία.

Είναι γνωστές οι ακραίες συνθήκες στράτευσης στην Προεδρική Φρουρά. Η διοίκηση της μονάδας ασκεί παράνομες και εξίσου ακραίες τακτικές εκπαίδευσης, ενώ κρύβεται πίσω από τους παλιούς φαντάρους που τους χρησιμοποιεί για να βασανίζει τους νέους, να τους κάμπτει και να τους «παραδειγματίζει».
Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το 20-30% των φαντάρων που αρχικά επιλέχθηκαν στην Προεδρική Φρουρά θα παραμείνουν στις τάξεις της και φυσικά θα μεταφέρουν με χαρακτηριστική ομοιομορφία όλα τα μιλιταριστικά κατάλοιπα που θα τους μεταλαμπαδεύσουν οι εκπαιδευτές τους.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα αδιέξοδα που βιώνει η νεολαία, το μεγαλύτερο θύμα των αντεργατικών και αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΛΑΟΣ, όπου την άγρια εργατική εκμετάλλευση και την αγγαρειομαχία του Στρατού διαδέχεται η ανεργία, ο μισθός πείνας, τα πρωτόγνωρα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα, οπλίζουν το χέρι των νέων ανθρώπων, που ολοένα περισσότερο αρνούνται την ίδια την ζωή.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συγγενών και φίλων του άτυχου συναδέλφου και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.
Στέλνουμε ξανά ένα μήνυμα αγώνα, καλώντας τους συνάδελφους να επιλέξουν τον συλλογικό και διεκδικητικό δρόμο υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους.
Η δύσκολη εποχή του βιώνουμε απαιτεί κατανόηση, αλληλεγγύη, συντροφικότητα.
Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είμαστε πάντα, κάθε ώρα και στιγμή στο πλευρό των φαντάρων για να μοιραστούμε το πρόβλημα τους, να δώσουμε από κοινού λύση, να προβάλλουμε και δημοσιοποιήσουμε τη βάρβαρη και παράλογη χακί καθημερινότητα τους, τα παράπονα από τις αυθαιρεσίες των ανωτέρων τους.
Πιστεύουμε όμως ότι απαιτείται ένα Μαζικό κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ως απάντηση στην βάρβαρη καπιταλιστική πραγματικότητα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘEΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

15 σχόλια:

  1. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι κανεται σαν κορακια ,πανω απο το πτωμα του ατυχου νεου,ας περιμενετε τι θα πει η ιατροδικαστικη εκθεση και οι αρμοδιες υπηρεσιες και μετα πειτε οτι θελεται.
    Μην ξεχνατε οτι η θητεια στην Προεδρικη φρουρα ειναι εθελοντικη και ξερουν απο πριν τι γινεται εκει ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα. Η προεδρικη φρουρα ειναι τοσο "εθελοντικη" οσο η μεταθεση στην Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θες πας με το ζορι δεν παιρνουν κανενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα. Και μετα ξυπνησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα καλα δεν το ειδε κανεις αυτο το παιδι;Ο Διοικητης του δεν ηξερε δεν ακουσε τιποτα να τον στειλε σε ψυχολογο το παλικαρι;Αδιαφοροι και ασχετοι γραφειοκρατες που φοβουνται την σκια τους και πουλανε και το τομαρι τους για μια καλη μεταθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψυχολογοι στον Στρατο. Ωραιο ανεκδοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλο Παραδεισο Κομαντο! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΖΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΖΩΝΑΣ! και μη ξεχνας ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ..(αφηστε τουσ Ευζωνεσ να ξερουν καλυτερα)
    ακουστε λιγο.. και εμεισ ειμαστα Ευζωνεσ με την ιδια Δοιηκηση αλλα δεν παθαμε και τιποτα... οσο δυσκολο ηταν γι'αυτον ηταν και για εμας και στουσ παλιουσ δυσκολοτερα... αυτο σημαινει οτι αλλαζει το κλημα μεσα στη Φρουρα προς το καλυτερο. η αληθεια ειναι οτι ειναι βαρια η Φουστανελα και το Τσαρουχι, γ'αυτο και τα φορανε οσοι αντεχουν οσοι εχουν ψυχηκη δυναμη, υπομονη, και το εχουν μεσα τους. οι εκπαιδευτεσ, βλεπουν ποιοι μπορουν ψυχικα και σωματικα και κανουν το λεγομενο ξεσκαρταρισμα, συνηθως οταν κοβουν τετοια ψυχηκα ευαισθητα ατομα απο τη Προεδρικη Φρουρα την επομενη μερα ο Δοιηκητης δεχετε του κοσμου τα τηλεφωνηματα για να τον κρατησουν, απο υπουργουσ προθυποργουσ, υπαλληλους προεδριασ, ανωτερουσ του, και φυσικο ειναι να του δωσει μια δευτερη ευκαιρια! οποτε δε φταιει η δοιηκηση, φταινε αυτοι που βαλανε τον δοιηκητη να τον κρρατησουν! επισησ, οπωσ γραφετε ηθελε δυο μηνεσ για να απολυθει αρα ηταν παλιοσ αρα ηταν πιο χαλαρα τα πραγματα αρα δεν ηταν λογοι τησ Προεδρικησ Φρουρασ!
    οπότε οτι και να λετε δεν εχετε αποψη για Προεδρικη Φρουρα! εγω πχ, ειχα 25 μερεσ κρατηση συνολο, αν σασ πω τουσ λογουσ... δε γνωριζετε τι ειναι το καθε τι.
    Στουσ Ευζωνεσ θελει πειθαρχια,εκπαιδευση και ψυχη για να μπορεισ να εισαι μια εωσ τρεισ ωρεσ ακινητοσ! να κανεισ παρελαση Γιαννενα, Αμερικη 25η Μαρτιου και ο κοσοσ να δακρυζει! επειδη μονο οι ΕΥΖΩΝΕΣ εμειναν να θυμιζουν Ελλαδα!επειδη μονο οι ΕΥΖΩΝΕΣ δακρυζουν καθε ωρα πανω στο Μνημειο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΑΤΙΩΤΗ απο Τιμη και σεβασο προσ τουσ νεκρουσ μασ!
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΥΖΩΝΑ! ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ(ΟΠΩΣ Ο ΚΟΥΚΙΔΗΣ) ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ <> ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ...

    (π)Ευζων Κ.Γ. 312 ΕΣΣΟ(2010 Γ ΕΣΣΟ) 2ηΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με συγχωρειτε για τα λάθη ειναι από γκρικλις σε ελληνικα μεσο ιντερνετετ επειδη δεν εχω ελληνικα στον υπολογιστη που βρισκομαι αυτη τη στιγμη, ελεεινα ορθογραφηκα ρεεεε θα μας περασουν για ανορθογραφους εκει μεσα… κλαι μαιν αφηστε να κσερω εγω καλυτερα αμα ξερω…
    Ο απο πανω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτα από όλα, κρίμα για τον άνθρωπο που χάθηκε τσάμπα, είτε είναι εύζωνας είτε όχι, είτε αυτοκτόνησε για θέματα της Προεδρικής Φρουράς, είτε όχι. Πέραν τούτου, θα ήθελα να δηλώσω την αντίθεση μου σε κάποιες από τις απόψεις που αβίαστα εκφράζονται μέσα από το παραπάνω άρθρο το οποίο έχει βρει διέξοδο και από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

    Δεν ανήκω στον Ελληνικό Στρατό, ούτε πληρώνομαι από αυτόν. Αλλά έκανα τη θητεία μου στην Προεδρική Φρουρά (ΠΦ), σχετικά πρόσφατα και είμαι σε θέση να γνωρίζω αρκετά πράγματα και καταστάσεις, ώστε να μπορώ με ασφάλεια να πω ότι όσα αναφέρονται μέσα στο άρθρο σχετικά με την ΠΦ είναι μόνο εικασίες.

    Εκπαιδεύτηκα και εκπαίδευσα τους νέους Εύζωνες και μπορώ να πω ότι δεν υπήρξαν σε καμία στιγμή ακραίες, είτε απάνθρωπες, είτε παράνομες τακτικές εκπαίδευσης. Μπορεί πριν 10 χρόνια ή περισσότερο να γινόντουσαν πολλά στην ΠΦ, αλλά δυστυχώς για αυτά δε μπορώ να μιλήσω με καμία σιγουριά, γιατί δε τα έζησα.

    Το πόσο απαιτητική είναι η εκπαίδευση, νομίζω ότι μπορεί να το καταλάβει ο καθένας δεδομένου του τι ζητείται από τον κάθε εύζωνα να κάνει (ακινησία για 4 ώρες την κάθε ημέρα που έχει υπηρεσία μέσα στον ήλιο ή στο κρύο, γυμναστική 2 φορές την εβδομάδα, παρατάξεις την Κυριακή, σημαίες στην Ακρόπολη, διαπιστευτήρια προέδρων και πρέσβεων, κλπ). Οπότε, το ότι μένει το 30% των ατόμων που καλούνται, είναι επίσης φυσιολογικό, νομίζω. Όπως είναι εύκολα κατανοητό ότι η εκπαίδευση θα είναι δύσκολη όπως είναι (και περισσότερο ίσως) σε άλλα σώματα του στρατού.

    Όσο για το ότι θα μεταφέρουμε στους επόμενους μιλιταριστικά κατάλοιπα, κλπ, είναι άλλο τόσο υποκειμενικό, γιατί εξαρτάται από τον άνθρωπο που σε εκπαιδεύει και είναι κάτι που γίνεται σε όλο το στράτευμα, από παλιούς σε νέους, είτε υπηρετούν στην ΠΦ είτε όχι.

    Πέραν του γεγονότος ότι βιαζόμαστε να καπηλευτούμε μια αυτοκτονία ενός ανθρώπου για να πλήξουμε το στρατό ή οτιδήποτε άλλο μας βρίσκει αντίθετους, καλόν είναι να περιμένουμε κάποιες φορές πριν βάλουμε το χέρι στη σκανδάλη και πυροβολήσουμε αδιακρίτως. Θα στεναχωρηθώ ιδιαιτέρως αν η αυτοκτονία οφείλεται στην ΠΦ, ειδικά τη στιγμή που είναι πλέον εύκολο κάποιος απλά να φύγει αν δε μπορεί να ανταπεξέλθει.

    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Θα στεναχωρηθώ ιδιαιτέρως αν η αυτοκτονία οφείλεται στην ΠΦ, ειδικά τη στιγμή που είναι πλέον εύκολο κάποιος απλά να φύγει αν δε μπορεί να ανταπεξέλθει"

    Δεν το καταλαβα αυτο το τελευταιο. Δηλαδη και να φταιει η ΠΦ φταιει αυτος που δεν εφυγε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή και εγώ έχω υπηρετήσει στην ΠΦ συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται αφορούν μια άλλη εποχή. Η υποτιθέμενη ''τιμημένη θητεία'' είναι ένα μεγάλο ψέμα , καθώς φαντάρος είσαι αν και πολύ εκεί μέσα θέλουν να το ξεχάσουν. Φασιστικά-Μιλιταριστικά πρότυπα υπάρχουν αν και αυτά υπάρχουν σε όλο τον στρατό. Οι αξιωματικοί της ΠΦ είναι τα μεγαλύτερα βύσματα και δεν νομίζω απο την εμπειρία μου ότι τους ενδιαφέρει η ψυχική υγεία των στρατιωτών. Το κλασικό σύστημα παλιού-νέου πρέπει να σταματήσει με τα καψώνια που συνοδεύεται.Επίσης στον παραπάνω εκπαιδευτή (με προσόντα πόσο ψηλά σηκώνει το πόδι του) να τονίσω πως οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διάφορα προβλήματα τα οποία να μην φαίνονται και να τα κρύβουν και δεν είναι όλοι ίδιοι. Το αν πιστευέτε ότι η εκπαίδευση καθώς και οι μετέπειτα 3 μήνες(ακόμα χειρότερα απο τον 1ο) δεν γίνονται υπό ακρέες η απάνθρωπες συνθήκες αυτό είναι υποκειμενικό για τον κάθε ένα τι είναι απάνθρωπο και τι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΗ ΠΟΤΕ! ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΕ! ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΝ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΞΙΑ! ελσατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. k emis imastan commando sta lok p itan k poio diskola alla dn autoktonisame re giotobala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. L.O.K
    Alles diskolies exete eseis kai alles diskolies exoume emeis. simasia exei oti kai eseis palepsate parete to mpere alla kai emeis... tis sigriseis gia ton an einai pio diskola ekei i PF ase na kseroume emeis oi idioi.
    allo kanete eseis, kai allo emeis. gia allo eiste ekpedevmenoi eseis, kai gia allo emeis...
    PRASINOMPEREDES AKSIOMATIKOI MPOROUN NA GINOUN POLLOI ME EKPAIDEFSI. AKSIOMATIKOI POU FORANE TON GALAZIO MPERE OMOS TON FORANE XORIS NA TO AKSIZOUN, DIOTI DEN GNORIZOUN KAI DEN EXOUN APOPSI GIA TO TIPOTA DIOTI DEN PERASAN EKPAIDEFSI EVZONON, KAI DEN KSEROUN TI SIMAINEI I KOKALA I TRIORI POU NA MOUDIAZEI I GLOSSA SOU APO TIN AKINISIA...
    PRASINOMPEREDES GINONTAI POLLOI... EMEIS EIMASTE METRIMENOI SE KATHE ESSO!
    OI PIO VARIOI MPEREDES EINAI PRASINOI KAI GALAZIOI, O ENAS APO APOPSI MAXIS KAI O ALLOS APO APOPSI ISTORIAS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ Κ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΣΑΣ ΕΥΖΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΕΥΖΩΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΖΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΖΩΝΑΣ!!!!!!
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή