Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Κ.ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ!!!
Προκαλεί εντύπωση στη μέση συνείδηση η σφοδρότητα της επικοινωνιακής επίθεσης που εξαπέλυσαν ταυτόχρονα τα αστικά κόμματα της πατροπαράδοτης δεξιάς, ΝΔ-ΛΑΟΣ και το στρατιωτικό περιοδικό DEFENCE-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς μείωσης των στρατιωτικών μονάδων.

Με βλακείες περί «Προδοσία προ των πυλών: Η κυβέρνηση "σβήνει" δύο Στρατιές!» και ότι αφήνεται «ακάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης», που συμπληρώνουν οι αναφορές στην ιστορικότητα των μονάδων που κλείνουν «κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα» για την οποία κάνει λόγο το defence, για να συμπληρώσει η ΝΔ ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού» κλπ) και πανομοιότυπα επιχειρήματα που κάνουν λόγο για αποδυνάμωση του στρατεύματος και λάθος μηνύματα στους γειτονικούς λαούς ουσιαστικά αποκρύπτεται ο πυρήνας της αντιδραστικότητας των κυβερνητικών επιλογών: για το ελληνικό αστικό κατεστημένο καταγράφεται ο Εξ Ανατολών Κίνδυνος και ως μέγιστη προτεραιότητα η συμμετοχή των Ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων στο ΝΑΤΟ.
Με βάση αυτό το σκεπτικό και την ανάγκη υλοποίησης περικοπών, περιορίζονται οι δυνάμεις που προσανατολίζονται «στη Βαλκανική Ενδοχώρα της Ελλάδας Ηγεμονικής Δύναμης στην περιοχή» (όπως έλεγε ο τότε πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, αλλά και η πρώην ΥΠΕΞ της ΝΔ Ντ.Μπακογιάννη). Τα δημοσιεύματα του τύπου αποκαλύπτουν ότι το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α' Στρατιάς και του Α' Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ' Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ' Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως λειτουργεί ως Νατοϊκό Στρατηγείο.
Επίσης, η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί την περιοχή Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας. Το έγγραφο που εστάλη από το ΓΕΕΘΑ έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να περάσουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι την 31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ.
Αξίζει όμως να δούμε τα αντεπιχειρήματα που χρησιμοποιούν τα μιλιταριστικά περιοδικά και τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΛΑΟΣ.
1. «Προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές με την τουρκική στρατιωτική μηχανή στο απόγειο της ισχυροποίησης της και την τουρκική προκλητικότητα να ξεπερνά κάθε όριο και δεύτερον το επείγον του θέματος λες και η απόφαση αυτή έχει επιβληθεί κάτω από πιέσεις» μας λέει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ενώ την αντιγράφει το ΛΑΟΣ, καθώς σε σχετική ερώτησή τους που κατέθεσαν οι βουλευτές Ροντούλης, Κοράντης, Αϊβαλιώτης προς τον Υπουργό Άμυνας σχετικά με τα «Σενάρια κατάργησης Α' Στρατιάς και Α' Σώματος Στρατού», αναφέρουν τα εξής: «Επιπροσθέτως, εντύπωση προκαλεί η επείγουσα διάσταση που δίνει το ΓΕΕΘΑ στον προτεινόμενο σχεδιασμό του, την στιγμή μάλιστα που η τουρκική στρατιωτική μηχανή συνεχώς ενδυναμώνεται και η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στο απόγειό της».
Δεν πρέπει να μας ξενίζει η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του αστικού κόσμου να παρουσιαστεί ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός των αστικών κατεστημένων ως «τουρκική επιθετικότητα-προκλητικότητα» ώστε να καλλιεργηθεί η αίσθηση του «εθνικού κινδύνου» που θα επιβάλλει «εθνικής ενότητα», συγκαλύπτοντας το βαθύ ταξικό χάσμα που προκαλεί η στυγνή αντεργατική πολιτική και θα απαιτήσει νέους πολεμικούς εξοπλισμούς. Είναι ένα έργο που παίχθηκε και θα ξαναπαιχτεί και συνδέεται με τις παραγγελίες των αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS, των γαλλικών φρεγατών FREMM, των γερμανικών υποβρυχίων κλπ.
Ο Μ.Τζίμας ως τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έγκυρες πληροφορίες συνηγορούν, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού, καθώς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς στο Στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό, με αιτιολογία την εξοικονόμηση πόρων. Προξενεί αναστάτωση στο στράτευμα και περνά λάθος μηνύματα στα κράτη της ευρύτερης περιοχής, και μάλιστα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας και που οι προκλητικές συμπεριφορές της γείτονος, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους».
Αφενός, η δήλωση αυτή αποκαλύπτει την πρόσδεση της ΝΔ, όπως και φυσικά του ΠΑΣΟΚ, στην άσκηση αστικής πολιτικής διαμέσου των πελατειακών σχέσεων. Τόσο ο Μ.Τζίμας, όσο και πλειάδα βουλευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχουν πρωταγωνιστήσει ενάντια σε σχεδιασμούς μείωσης των άχρηστων στρατιωτικών μονάδων για να εξυπηρετήσουν τοπικά ταξικά-οικονομικά συμφέροντα. Αδιαφορώντας αν συνέπεια της λειτουργίας εκατοντάδων μονάδων είναι η άκρως περιορισμένη επάνδρωση στρατοπέδων της παραμεθορίου, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να μην επαρκούν και να λιώνουν.
Ψιλά γράμματα θα πείτε για τη ΝΔ, η οποία στην προηγούμενη διακυβέρνησης της έφτασε σε ύψη ρεκόρ τις αυτοκτονίες φαντάρων και μονίμων: μία απόπειρα αυτοκτονίας κάθε δεκαπέντε μέρες!
Επίσης, το κλείσιμο ων μονάδων θα περιορίσει τα περιθώρια εξέλιξης των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών και θα αντιμετωπίσει το τραγελαφικό γεγονός ότι ο Ελληνικός Στρατός έχει περισσότερους στρατηγούς από τις ΗΠΑ. Ο εναγκαλισμός όμως της ΝΔ με τους Απόστρατους επιθυμεί να μπλοκάρει αυτή την εξέλιξη, να σταθεροποιήσει τα προνόμια τους. Για αυτό η ΝΔ υποκριτικά καλεί λόγο για το ΑΞΙΟΜΑΧΟ των Ενόπλων Δυνάμεων (αδιαφορώντας για το τι σημαίνει αυτό στην καθημερινότητα φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών) και ενδιαφέρεται για το ΗΘΙΚΟ των Αξιωματικών, που φοβούνται ότι περιορίζονται τα περιθώρια για μια υψηλόβαθμη καριέρα!
Το σχετικό άρθρο του defence «δίνει» χαρακτηριστικά τη ΝΔ, περιγράφοντας ότι «ο Μ.Τζίμας και η ΝΔ τους δύο τελευταίους μήνες παρουσιάζουν εντυπωσιακή δράση, κοινοβουλευτικά ανακλαστικά και δείχνουν να έχουν μάθει τον δύσκολο χώρο των Ε.Δ. με την βοήθεια ιδιαίτερα ικανών αξιωματικών ε.α.».
Αφετέρου, αποκαλύπτεται η ουσία της εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, που είναι άμεσα συνυφασμένη με την εσωτερική πολιτική. Το κόμμα της ΝΔ διεκδικεί την εξουσία από το ΠΑΣΟΚ που καταρρέει, για να συνεχίσει όμως την ίδια πολιτική (χαρακτηριστική η συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η ψήφιση του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Α.Διαμαντοπούλου). Γνωρίζοντας όμως ότι η ΝΔ έχει περιορισμένη δυνατότητα των κοινωνικών κλυδωνισμών που θα δημιουργήσει η πολιτική της, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να αντιμετωπίσει την έξαρση των κοινωνικών αγώνων με προβολή των εθνικών κινδύνων και την όξυνση των διακρατικών εντάσεων. Και αν απέναντι στην Τουρκία υπάρχουν άκρως περιορισμένα περιθώρια πολεμικού τυχοδιωκτισμού, δε συμβαίνει το ίδιο με τις αδύναμες στρατιωτικά Αλβανία και Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εξάλλου και εκεί ο εθνικισμός ελλοχεύει και η ευκαιρία για την εκδήλωση έντασης δεν είναι δύσκολο να βρεθεί.
Εμείς θεωρούμε απαραίτητη τη μείωση των στρατιωτικών μονάδων και το μπλοκάρισμα των πολεμικών δαπανών. Άμεση απεμπλοκή των συναδέλφων φαντάρων από Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τη συντήρηση των μονάδων.
Μόνο η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος μπορεί να επιβάλλει μια πολιτική ειρήνης στην περιοχή, απαιτώντας την έξοδο από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. και το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου