Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Φουκουσίμα: Φονική ποσότητα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2

http://www.tanea.gr

Φονική ποσότητα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2 ανακάλυψε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, καθώς επίσης και ότι το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη του αντιδραστήρα είναι πολύ λιγότερο από αυτό που θα έπρεπε.


Η Tepco εισήγαγε έναν καθετήρα δειγματοληψίας στον αντιδραστήρα 2 και ανακάλυψε πως η ραδιενέργεια ήταν δέκα φορές πάνω από την φονική δόση. Πρόκειται για το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό.

Ακόμα χειρότερη μπορεί να είναι η κατάσταση στους δύο άλλους πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου, αναφέρει το BBC.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε διάφορα εργαλεία και μηχανήματα μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι καθιστούν πολύ δύσκολη την παρακολούθηση της κατάστασης εντός του αντιδραστήρα.

H Tepco ανακοίνωσε, πάντως, ότι τα ευρήματα δεν αλλάζουν την εκτίμηση ότι το πυρηνικό καύσιμο ψύχεται με ασφαλή τρόπο.

Ωστόσο, θα μπορούσε να γίνεται πιο δύσκολος ο παροπλισμός του αντιδραστήρα, καθώς ενδέχεται να απαιτηθεί ειδικός εξοπλισμός που θα αντέχει την ακτινοβολία.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την εν ψυχρώ διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, κάτι που σημαίνει ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κελύφους των αντιδραστήρων διατηρείται σταθερά κάτω από τους 100 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου