Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Απεργία στις Βρετανικές Βάσεις – «Δεν αλλάζει στάση ο εργοδότης μας»

Τις αποφάσεις των συντεχνιών για απεργιακές κινητοποιήσεις, ανακοίνωσε το απόγευμα στους εργαζομένους των Βρετανικών Βάσεων ,ο εκπρόσωπος των συντεχνιών Χρίστος Τζαπούρας . Όπως δήλωσε ο κύριος Τζαπούρας, «σήμερα επισημοποιούμαι τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν, γιατί βλέπουμε τον εργοδότη μας ότι δεν αλλάζει στάση και εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση που γίνεται στην Κύπρο».

«Θα προχωρήσουμε , είπε, με μια δίωρη στάση εργασίας στις 18 του μήνα και μετά θα συνέλθουν τα συμβούλια για να αποφασίσουν τα περεταίρω μέτρα.»

Τα προβλήματα , διευκρίνισε ο κύριος Τζαπούρας, έχουν ξεκινήσει πριν τέσσερα χρόνια. Γίνονται διακρίσεις , είπε ,από τις Βρετανικές Αρχές, όσον αφορά τους Κύπριους Εργαζόμενους. Τα τελευταία τρία χρόνια, τόνισε, έχουν χαθεί πέραν των 300 θέσεων εργασίας.

«Οι Βρετανοί από το 2005, έχουν εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση στην χώρα τους και τώρα θέλουν να εκμεταλλευτούν και τους εργαζόμενους στις Βρετανικές Βάσεις.»

Αυτό ξεκαθάρισε ο κύριος Τζαπούρας, δεν θα γίνει δεκτό. «Είμαστε διαθετημένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται,» κατέληξε.

ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου