Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μια ακόμα εικόνα του "πλεονάσματος" φτώχειας και δυστυχίας του ελληνικού λαού, αυτή την φορά από την Ξάνθη


Μια ακόμα εικόνα του «πλεονάσματος» φτώχειας και δυστυχία που βιώνει ο ελληνικός λαός μας έρχεται αυτή την φορά απ’ την ακριτική Ξάνθη.
Σύμφωνα με όσα γράφει η ιστοσελίδα thrakitoday απ’ τα βαθιά χαράματα, σήμερα, πριν ακόμα βγει ο ήλιος, εκατοντάδες πολίτες θύματα του «success story», -ενός μόνο οικισμού αυτής της πόλης- συγκεντρώθηκαν σε γήπεδο, με την προσμονή να προμηθευτούν δωρεάν μια σακούλα από τρόφιμα. (Όχι η μητέρα του Στουρνάρα, λόγο απόστασης, δεν ήταν εκεί).
Δεν χρειάζεται να προσθέτουμε άλλο τίποτα εμείς. Το βίντεο και το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας που αναφέραμε τα λένε όλα:
 Γέμισαν κερκίδα στην Ξάνθη οι άποροι για δωρεάν τρόφιμα! 

 -Το αδιαχώρητο το πρωί του Σαββάτο στο κλειστό Γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη Μια ολόκληρη κερκίδα του κλειστού Γηπέδου «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη γέμισαν το πρωί του Σαββάτου άποροι πολίτες, δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που υλοποιεί ο Δήμος Ξάνθης. 

 Πριν καλά, καλά βγει ο ήλιος οι δικαιούχοι άρχισαν να συρρέουν έξω από το Γήπεδο, περιμένοντας να ξεκινήσει η διάθεση των τροφίμων, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 8.00 το πρωί. Συνολικά ο Δήμος Ξάνθης προχωρά στη διάθεση τροφίμων σε 1.600 περίπου δικαιούχους, που υπέβαλαν τα σχετικά δικαιολογητικά και έλαβαν την αντίστοιχη έγκριση από το πρόγραμμα. 

Ζυμαρικά, όσπρια και γαλακτοκομικά ήταν μερικά από τα βασικά είδη τροφίμων τα οποία οι υπάλληλοι του Δήμου αφού πρώτα τοποθετούσαν σε μεγάλες μαύρες σακούλες στη συνέχεια έδιναν στους δικαιούχους.

Το συγκεντρωμένο πλήθος, που ανέμενε πως και πως την παραλαβή των τροφίμων, είχε τοποθετεί σε μια εκ των κερκίδων του Γηπέδου, ενώ ένας, ένας εκ των δικαιούχων με την ταυτότητά του περνούσε από τον έλεγχο των υπαλλήλων του Δήμου και στη συνέχεια λάμβανε τη σακούλα με τα τρόφιμα.
 Όπως ήταν φυσικό η αναμονή δημιουργούσε εκνευρισμό, με κάποιους εκ των δικαιούχων να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, υπό τον φόβο ότι δεν θα προλάβουν να παραλάβουν τρόφιμα. 

Το πρωί του Σαββάτου τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν αφορούσαν αποκλειστικά τους κατοίκους του οικισμού του Δροσερού.
πηγη βαθυ κοκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου